اطلاعیه سازمان بسیج مستضعفین:
12فروردین نماد استقرار نظام ولایی در مقابل کفر و طاغوت است
سازمان بسیج مستضعفین طی بیانیهای اعلام کرد: دورازدهم فروردین نماد استقرار نظامی ولایی در مقابل کفر و طاغوت است که با تلاش و جانفشانی مردم به رهبری پیر جماران حضرت امام خمینی (ره) صورت گرفت.
این سازمان با صدور بیانیهای دوازدهم فروردین ماه سیامین سالگرد استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی را گرامی داشت.
در این بیانیه آمده است: بدون شک سالروز 12فروردین ماه یادآور رای آری 98.2 درصدی مردم به نظام اسلامی است، رویدادی مقدس از آرمانی باشکوه در قرن حاضر که مؤلفههای بسیاری آن را از سایر انقلابها متمایز میکند؛ این روز نماد استقرار نظامی ولایی است در مقابل کفر و طاغوت که با تلاش و جانفشانی مردم به رهبری پیر جماران حضرت امام خمینی (ره) است که گنجینههای گرانبهایی را از تاریخ برای کشورمان به ارمغان آوردند.
در ادامه این بیانیه آمده است: در این روز مردم مسلمان ایران اسلامی با شور و حماسه و اقامت طولانی خود در صف مبارزه با ظلم و غلبه به رژیم منحوس پهلوی عظمت و قدرت خود را به نمایش گذاشتند و نشان دادند که یک صفت آگاه، تصمیمگیرنده، صاحب نظر و صاحب اراده و بدون متکی به دول شرقی و غربی هستند.
در این بیانیه با اشاره به اتحاد و پیوند مستحکم مردم بعنوان اصلی ترین عامل پیروزی انقلاب اسلامی آمده است: شجاعت روحی، اخلاقی و صلابت معنوی حضرت امام (ره) و اصالت و انقیاد امتی بیدار بود که تمام تعادلات مستکبران عالم را بر هم زد و انقلاب اسلامی ایران را به ثمر نشاند.
در ادامه این بیانیه آمده است: عصر حاضر، عصر کوشش برای حفظ و تثبیت نظام و ادامه روند رشد و پیشرفت و عدالت با شتابی فزاینده با بهره گیری از کلام نورانی رهبر معظم انقلاب که سال جدید را به عنوان سال همت مضاعف و کار مضاعف نامگذاری کردند، میباشد؛ که ایران اسلامی را به قلل تعالی و صعود رسانده و پرچم پرافتخار ایران را برافراز همه عالم به اهتزاز خواهد درآورد.
در بخش پایانی این بیانیه با خاطر نشان ساختن راهبرد دشمنان که در قالب جنگ نرم بر علیه انقلاب و نظام شکوهمند اسلامی که با هدف تضعیف ارزش های دینی، رکن رکین رهبری و غیرت ملت غیور شهید پرور ایران، در حال انجام است بر بیداری و حفظ روحیه ولایتمداری آحاد مردم خصوصا اقشار بسیج تأکید شده است.
لایحه دولت برای افزایش تعداد نمایندگان
وزیر کشور اعلام کرد که وزارت کشور درحال تهیه لایحه ای برای ارسال به مجلس است که به موجب آن تعداد نمایندگان مجلس از 290 نفر به 310 نفر می رسد.
مصطفی محمد نجار روز یکشنبه درگفت و گو با خبرنگارحوزه دولت ایرنا تصریح کرد: در صورت تصویب این لایحه در مجلس شورای اسلامی، 20 نفر به تعداد نمایندگان مجلس اضافه می شود.
وی با بیان اینکه وزارت کشور درسال 1389 براساس برنامه راهبردی خود اقدام خواهد کرد تصریح کرد: در این برنامه به تکالیف قانونی و اسناد بالادستی مانند سند چشم انداز20 ساله توجه شده است.
وی مهم ترین برنامه حوزه سیاسی وزارت کشور درسال جدید را برگزاری انتخابات شوراها دانست و درباره دیگر برنامه های این حوزه خاطرنشان کرد:تهیه لایحه اصلاح قانون احزاب وارایه آن به مجلس،بررسی موضوع استان البرز که برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شده، تهیه طرح جامع تقسیمات کشوری ،تهیه طرح جامع اتباع بیگانه و انجام برنامه ریزی های دقیق دربخش های امنیتی،اجتماعی و فرهنگی از دیگرموضوعاتی است که درسال جدید آنها را پیگیری خواهیم کرد.
وزیرکشوردرباره اقداماتی که وزارت کشور درسال گذشته انجام داده است بیان کرد:در حوزه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی ،امنیتی ،عمرانی و درمعاونت برنامه ریزی استان ها با تلاش استانداران ،فرمانداران و بخشداران شاهد موفقیت های بسیاری بودیم.
وی افزود : در سال گذشته انتخابات ریاست جمهوری را به خوبی برگزار کردیم همچنین درموضوعات امنیتی،فرهنگی، اجتماعی و سیاسی تصمیمات خوبی اتخاذ شد، سازمان دهیاری ها و شهرداری ها هم درسال گذشته اقدامات موثری را در مسایل رفاهی مردم شهرو روستا انجام داد.
عضو دولت دهم سازمان مقابله با حوادث و بحران را ازبخش های موفق وزارت کشور در سال گذشته دانست و بیان کرد : این سازمان چند مانوررا برای آمادگی دربرابر بلایای طبیعی برگزار کردوهمچنین به طراحی های جدیدی برای امداد و کمک رسانی درموضوع بلایای طبیعی پرداخت.
وی همچنین گفت:به زودی موفقیت های بخش ثبت احوال را در صدورکارت هوشمند ملی به اطلاع مردم خواهیم رساند.
زمان رویارویی با رژیم اسراییل فرا رسیده است
سرویس بین الملل ـ روزنامه "واشینگتن پست" در گزارشی نوشت: عمرو موسی، دبیر کل اتحادیه عرب، روز شنبه بر احتمال شکست کامل مذاکرات صلح فلسطینیان و اسراییل و لزوم مدنظر قرار دادن گزینه ای تازه در این زمینه تاکید.
به گزارش "تابناک"، بر پایه این خبر تصریح شده است که «یکی از گزینه های ممکن می تواند پیشنهادی باشد که هشت سال پیش مطرح شد و بر عادی سازی روابط کشورهای عربی با اسراییل و در مقابل ارایه امتیازاتی از سوی اسراییل تاکید داشت.»
روند صلح در منطقه پرتنش خاورمیانه اخیرا پس از آن با شکست تازه ای روبه رو شده است که فلسطینیان اعلام کردند مادامی که اسراییل ساخت 1600 واحد مسکونی در بیت المقدس را متوقف نسازد به مذاکرات غیرمستقیم تن نخواهد داد.
برپایه این گزارش، عمرو موسی خطاب به رهبران کشورهای عربی در نشست سران اتحادیه عرب در لیبی، با بیان این مطلب که روند صلح به نقطه عطف خود رسیده است و زمان آن است که کشورهای عربی در برابر اسراییل بایستند، گفت: «لازم است بدانیم که روند صلح با شکست روبه رو خواهد شد. زمان رویارویی با اسراییل فرا رسیده است و از آنجایی که این روند به نقطه عطف خود رسیده است باید گزینه هایی را مدنظر قرار دهیم. فرایند صلح وارد مرحله تازه ای شده است و شاید هم آخرین مرحله اش باشد. ما پذیرای یک روند صلح بی انتها شده ایم اما زمان به انتها خواهد رسید و ما هنوز به چیزی دست نیافته ایم و اجازه دادیم اسراییل 20 سال سیاست های خود را به اجرا درآورد.»
رویکردی که در خصوص بن بست مذاکرات صلح مطرح شد "طرح صلح عربی" است که نخستین بار بوسیله عربستان سعودی در کنفرانس سران اتحادیه عرب در بیروت در سال 2002 مطرح شد.
در این طرح بر عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی در صورت عقب نشینی کامل اسراییل از سرزمین های اشغالی سال 1967 و حل مشکل آوارگان فلسطینی تاکید شده است.
"واشنگتن پست" در ادامه آورده است: دبیر کل اتحادیه عرب در بخش دیگری از سخنانش همچنین جهان عرب را برای حل و فصل مساله هسته ای ایران به مذاکره با تهران فراخواند و با تایید اختلاف نظرهای کشورهای عضو اتحادیه با تهران به منافع مشترک آن ها اشاره کرد و بیان داشت: «باب مذاکرات با ایران باید گشوده شود و به رغم وجود نگرانی اعراب، در این وضعیت گفتگو با ایران ضروری می نماید.»
دبیر کل اتحادیه عرب همچنین پیشنهاد ایجاد یک اجماع منطقه ای که کشورهای عربی و ترکیه را به یکدیگر نزدیک تر می سازد را مطرح ساخت.
آنکارا در گذشته با اسراییل روابط نزدیکی داشت اما در چند ماه گذشته روابط دو کشور رو به تیرگی گذاشته است. نخست وزیر ترکیه نیز یکی از میهمانان معمر قذافی، رهبر لیبی، در این کنفرانس بود.
قذافی که در آینده نزدیک ریاست دوره ای اتحادیه عرب را به دست خواهد گرفت سال ها شکست کشورهای عربی در اتخاذ موضعی مشترک در برابر اسراییل را مورد انتقاد قرار داد. او یکی از منتقدان مصر و عربستان سعودی است. دو کشوری که روابط نزدیکی با ایالات متحده دارند و رهبرانشان از غایبان اصلی این کنفرانس بودند.
نقش حزب کارگزاران در حوادث پس از انتخابات
غلامحسین الهام در سایت شخصیاش مصاحبه منتشر نشده خود با ویژهنامه نوروزی خراسان با عنوان "آنها که میلیونها لوح فشرده در تخریب احمدینژاد توزیع کردند یک لوح هم در دفاع از خودشان توزیع میکردند " را منتشر کرده است.
سایت الهام در ابتدا توضیحاتی درباره علت چاپ نشدن این مصاحبه ارائه و سپس متن کامل این مصاحبه را درج کرده است.
در این توضیح آمده است: " از حدود یکماه قبل خبرنگار محترم روزنامه خراسان درخواست مصاحبه با جناب آقای دکتر الهام را برای ویژه نامه نوروزی این روزنامه داشته و بدلیل اشتغالات ایشان برای تنظیم وقت مصاحبه پیگیریهای مکرری نیز انجام دادند تا اینکه این مصاحبه روز سوم اسفند 88 با طرح سوالات صریح و چالشی انجام شد و متعاقب آن اصلاح و غلط گیری مصاحبه نیز صورت پذیرفت. در اقدامی خلاف اصول اخلاقی و مذهبی و عرف حرفه ای روزنامه نگاری وپس از آنکه ویژه نامه نوروزی روزنامه خراسان امروز در دسترس عموم قرار گرفت شاهد عدم درج مصاحبه بودیم و پس از پیگیری خبرنگار محترم با عذرخواهی شدید و ابراز تاسف از این اتفاق، علت آنرا مخالفت شدید شخص جناب آقای مسیح مهاجری مدیر مسوول روزنامه جمهوری اسلامی و رییس هیئت امنای روزنامه خراسان با درج مصاحبه جناب آقای دکتر الهام و حذف آن در آخرین لحظات چاپ ویژه نامه بوده است .
این در حالی است که همواره و از جمله در این مصاحبه موافقت جناب آقای دکتر الهام با انجام مصاحبه اختصاصی با یک رسانه ، منوط به درج کامل متن مصاحبه بوده
مصاحبه کامل در سایت:
http://yasin.vcp.ir/
رئیس کل بانک مرکزی از تعیین سود 12 درصدی برای عقود مبادلهای در سال جاری برای چهارمین سال متوالی خبر داد.
محمود بهمنی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: در آخرین جلسه شورای پول و اعتبار در سال 88 حداقل نرخ سود عقود مبادلهای برای سال جاری 12 درصد تعیین شد.
وی با تاکید بر نهایی شدن نرخ سود 12 درصدی برای عقود مبادلهای در سال 89 افزود: حداقل نرخ سود برای عقود مشارکتی بر اساس نسبت سهم سود در قراردادهای عقود اسلامی در شورای پول و اعتبار به تصویب رسید.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: نرخ سود عقود مشارکتی در سال جاری آزاد نیست و بر اساس نسبت سهم سود مشابه سال گذشته به تصویب رسیده است.
بهمنی ضمن اشاره به اینکه بسته سیاستی - نظارتی سال 89 تفاوتهایی با بسته سال گذشته دارد، تصریح کرد: طبق مصوبات شورای پول و اعتبار در سال جاری بانکها باید حسابهای دو منظوره خود را جمعآوری کنند.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: در سال جاری طبق بسته سیاستی مصوب شورای پول و اعتبار نظارت بر بانکها تقویت شده و تمام بانکها باید نرخهای مصوب این شورا را رعایت کنند.
به گفته بهمنی بانک مرکزی در سال 89 در زمینه رعایت نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار توسط بانکها، کنترلهای لازم را انجام خواهد داد.
اعضای شورای پول و اعتبار در آخرین جلسه فوقالعاده این شورا که در آخرین چهارشنبه سال گذشته برگزار شده بود، جزئیات بسته سیاستی - نظارتی سال 89 را از جمله نرخ سود عقود مبادلهای به تصویب رساندند.
گفتنی است در سال 88 اخباری به نقل از بهمنی و برخی اعضای شورای پول و اعتبار مبنی بر تعیین نرخ سود 12 درصدی برای عقود مبادلهای در سال جاری منتشر شده البته مسئولان بانک مرکزی برای چهارمین سال متوالی است که نرخ سود 12 درصدی را برای عقود مبادلهای به تصویب رساندهاند.
نرخ سود بانکی در سال 85 با 2 درصد کاهش از 16 به 14 درصد رسید و در سال 86 نیز این نرخ با 2 درصد کاهش به 12 درصد تقلیل یافت.
همچنین نرخ سود بانکی برای عقود مبادلهای از ابتدای سال 86 تا کنون 12 درصد بوده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: باید به اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها مانند یک جهاد اقتصادی نگاه کرد و اجرای این طرح عظیم منوط به تعامل میان سه قوا است.
محمد کریم شهرزاد در گفت وگو با ایرنا با اشاره به مباحث پیش آمده میان دولتمردان و مجلسیان در خصوص نحوه اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها، اظهار داشت: نباید اجازه دهیم به علت برخی سوء مدیریت و برداشت های غلط بعضی افراد ، اجرای این طرح ملی با مشکلاتی مواجه شود.
نماینده اصفهان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر همکاری سه قوه در کشور برای اجرایی شدن لایحه هدفمند کردن یارانه ها تصریح کرد:فضای خوبی در مجلس در حال شکل گرفتن است تا بتوان دغدغه های دولت را در اجرای این طرح برطرف کرد.
شهرزاد یادآور شد : در زمان حاضر عده ی معدودی در مجلس تصور می کنند که اقتصاد دان هستند و دیگر نمایندگان نیز باید تابع تصمیم آنها باشند ولی باید توجه داشت که در مجلس تئوری های اقتصادی تدریس نمی شود و 290 نفر نماینده مجلس در مسائل مختلف صاحب نظرند .
وی با تاکید بر این که مسئله هدفمند کردن یارانه ها را می توان با همکاری ؛ تفاهم ؛ امیددادن به مردم و خنثی کردن نقشه های دشمنان حل کرد اظهارداشت :اگر قرار باشد این بار فقط به دوش دولت باشد و عده ای با تحلیل ها، مناظره ها و انتشار آمار نجومی و جعلی مبنی بر تورم به این غائله دامن بزنند در آن صورت اجرای این طرح کار مشکلی خواهد بود.
وی با تاکید بر این که دولت و مجلس از ابتدا به دنبال حذف یارانه ها نبودند اظهار داشت : قوه مقننه و مجریه از شروع این طرح به دنبال هدفمند کردن یارانه ها بودند تا اقشار کم درآمد نیز بتوانند به نوعی زندگی خود را اداره کنند.
شهرزاد در خاتمه اظهار داشت : آماده هستم با احمد توکلی رییس مرکز پژوهش های مجلس در خصوص نحوه اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها مناظره کنم.
دیدار روسای جمهور و نمایندگان کشورهای شرکت کننده در جشن جهانی نوروز
روسای جمهور و نمایندگان کشورهای شرکت کننده در جشن جهانی نوروز در تهران، عصر امروز به همراه آقای احمدی نژاد رئیس جمهور با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار نوروز را مناسبتی برجسته از لحاظ معنوی، ملی، و بین المللی و حامل ارزشهای ممتاز دانستند و تأکید کردند: عید نوروز نماد نوآوری، طراوت، جوانی، نشاط و تحکیم روابط دوستی و مهربانی میان دوستان و آشنایان است.
حضرت آیت الله خامنه ای، قرار گرفتن عید نوروز با چنین ارزشهای والایی به عنوان آغاز سال نو در میان برخی ملتها را یک امتیاز برای آن ملتها برشمردند و افزودند: با وجود آنکه عید نوروز یک جشن ملی است و جزو اعیاد دینی محسوب نمی شود اما در روایات متعددی از نوروز تجلیل شده و به همین دلیل نوروز فرصتی برای یاد خدا و اظهار عبودیت انسانها در مقابل پروردگار شده است.
ایشان خاطرنشان کردند: بر همین اساس در ایران بنا بر یک رسم دیرینه، مردم به هنگام روز نوروز و لحظه تحویل سال، در اماکن زیارتی و عبادتگاهها حضور می یابند و از خداوند خیر و برکت و سالی نیکو، طلب می کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ثبت بین المللی عید نوروز تأکید کردند: این ثبت جهانی در واقع می تواند نوعی انتقال فرهنگ و هدیه از جانب ملتهایی که نوروز را گرامی می دارند به ملتهای دیگر به ویژه غرب باشد.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: در شرایطی که متأسفانه جریان فرهنگی همواره از غرب به شرق است، ثبت بین المللی نوروز فرصت انتقال و صدور ارزشهای والای فرهنگی شرق به ملتهای غربی است.
ایشان با قدردانی از ابتکار رئیس جمهور و دولت محترم در برپایی مراسم جشن جهانی نوروز در تهران خاطرنشان کردند: این مراسم و استمرار آن می تواند زمینه مناسبی برای هر چه نزدیک تر کردن دولتها و ملتهای منطقه به یکدیگر باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش برخی قدرتهای بزرگ برای بحران آفرینی میان ملتها و القای تقابل منافع ملتها در منطقه تأکید کردند: واقعیت آن است که منافع ملتهای منطقه نه تنها در تقابل با یکدیگر نیست بلکه هم افزای یکدیگر است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه ملتهای منطقه می توانند یک مجموعه با ارزش و والای فرهنگی تشکیل دهند، افزودند: جمهوری اسلامی ایران از تقویت روابط و همکاریها میان کشورهای منطقه و همسایه که دارای فرهنگ مشترک هستند، استقبال می کند و پیشرفت و ارتقای هریک از کشورهای همسایه را به سود خود و مایه سرافرازی می داند.
در ابتدای این دیدار آقای احمدی نژاد رئیس جمهور با اشاره به ثبت بین المللی نوروز گفت: هدف از برپایی جشن جهانی نوروز در تهران، تقویت همکاریها و روابط سازنده، میان کشورهای منطقه است و مقرر شده است این مراسم هر سال در یکی از کشورهایی که نوروز را گرامی می دارند، برگزار شود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: پیام نوروز و ارزشهای آن برای جهانیان، گسترش صلح، عدالت و دوستی است.
آقای حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان نیز با قدردانی از ابتکار جمهوری اسلامی ایران در برپایی جشن جهانی نوروز، اظهار امیدواری کرد این مناسبت بین المللی موجب تعمیق روابط و گسترش صلح و دوستی میان کشورهای منطقه شود.
آقای امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان هم، جمهوری اسلامی ایران را خاستگاه و وطن اصلی جشن نوروز دانست و گفت: در شرایطی که تهدیدها و تقابل های فرهنگی متعددی در جهان وجود دارد، ثبت بین المللی جشن 6 هزار ساله نوروز، یک رویداد بسیار مهم است.
آقای جلال طالبانی رئیس جمهور عراق نیز با مهم خواندن ثبت جهانی نوروز، به شرایط عراق بعد از سقوط صدام اشاره و از حمایتهای معنوی دولت و مردم ایران از ملت عراق در سختی ها و شرایط مختلف قدردانی کرد.
آقای قربانقلی وردی محمداف رئیس جمهور ترکمنستان هم با اشاره به قدمت جشن نوروز، آن را یکی از جشنهای بزرگ مردم منطقه دانست و از اقدام جمهوری اسلامی ایران در برپایی جشن جهانی نوروز سپاسگزاری کرد.
همچنین وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در سخنانی ضمن تبریک عید نوروز، ثبت جهانی آن را یک رویداد مهم خواند.
در پایان این دیدار روسای جمهور و نمایندگان کشورهای شرکت کننده در جشن جهانی نوروز به همراه رهبر معظم انقلاب اسلامی عکس یادگاری گرفتند.
واکنش نمایندگان به سخنان لاریجانی
تنی چند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به اظهارات علی لاریجانی مبنی بر اینکه مصوبه مجلس برای اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها تجدید نمی شود، واکنش نشان دادند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بار اصلی اجرای این لایحه را بردوش دولت دانستند و تاکید کردند همه دستگاه ها از جمله مجلس باید در اجرای این لایحه با دولت همکاری کند.
لاریجانی سخنگوی 290 نماینده مجلس نیست
حمید رسایی" نماینده تهران با اشاره به اینکه لاریجانی سخنگوی 290 نماینده مجلس نیست، گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند بار اجرای این لایحه بر دوش دولت است و چون طراح و مجری این لایحه دولت است، باید همه دستگاه ها و مجلس در اجرای این لایحه به دولت کمک کنند.
وی با بیان اینکه طبق قانون دولت باید خود را ملزم به اجرای قانون بداند، افزود: روی صحبت رهبر معظم انقلاب در مشهد مقدس با هر دو قوه بود و بیانات ایشان حکایت از این می کند که وقتی دولت می گوید نمی توانم با درآمد 20 هزار میلیارد تومانی این لایحه را اجرا کنم، مجلس در این خصوص باید به دولت کمک کند.
رسایی اضافه کرد: آقای لاریجانی علی رغم بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مشهد، یک روز بعد در یک مصاحبه اعلام کردند که مجلس در مصوبه خود تجدید نظر نمی کند. رسایی عضو و منشی اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اظهار نظر آقای لاریجانی از دو جهت درست نیست، گفت: نخست اینکه این اظهارات برخلاف تصریحات رهبر معظم انقلاب اسلامی است و مجلس باید به دولت کمک کند.
وی افزود: دوم اینکه آقای لاریجانی سخنگوی 290 نماینده مجلس نیست و نمی تواند در باره مصوبات آینده مجلس شورای اسلامی اینگونه اظهار نظر کند. وی تصریح کرد: آقای لاریجانی می تواند در باره مصوبات گذشته مجلس اظهار نظر کند اما نمی تواند اینگونه خبر از آینده دهد و این بر خلاف چارچوب کاری مجلس است.
رسایی ادامه داد: کما اینکه این بحث مطرح است که پس از پایان تعطیلات نوروزی با ارایه یک طرح دو فوریتی مجلس به تکمیل لایحه بودجه بپردازد و با اضافه کردن 10 یا 15 هزار میلیارد تومان به 20 هزار میلیارد تومان قبلی، دولت را برای اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها کمک کند. وی تصریح کرد: البته در جلسه تصویب بودجه، مصوبه دولت فقط چند رای کم آورد تا تصویب شود و نظرات در مجلس خیلی به هم نزدیک است.
رهبر انقلاب بر اجرایی شدن طرح هدفمند کردن یارانه ها تاکید دارند
نایب رییس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: برداشت من از بیانات مقام معظم رهبری این است که ایشان بر اجرایی شدن طرح هدفمند کردن یارانه ها تاکید دارند.
حسین سبحانی نیا" افزود: باید با هماهنگی بین قوای سه گانه این مهم را محقق کرد.
وی اظهارداشت: لایحه هدفمند کردن یارانه ها می تواند تاثیرات بسیار مهمی در اصلاح ساختار اقتصادی جامعه داشته باشد و بر همین اساس باید قوای سه گانه با همکاری و همیاری در این مسیر گام بردارند. وی ادامه داد: در این راه قوای مقننه و مجریه باید بیش از سایرین با هم تعامل داشته باشند تا راه برای بهتر اجرایی شدن این طرح هموار شود، از سویی دیگر باید به گونه ای عمل کرد تا شاهد کمترین تبعات منفی این طرح باشیم و دستگاه های اجرایی نیز قابلیت اجرایی کردن آن را داشته باشند.
نماینده مردم نیشابور تصریح کرد: نظر دولت بر این است که مبلغ 40 هزار میلیارد تومان برای اجرایی کردن این طرح لازم و ضروری است و اگر این بودجه در اختیار قرار بگیرد در زمان اجرایی شدن شاهد آثار تورمی کمتری خواهیم بود.
نظر دولت در اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها باید عملی شود
اسماعیل کوثری " نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز به ایرنا گفت: به اعتقاد من باید نظر دولت در اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها بویژه مبلغ پیشنهادی برای اجرای این طرح، عملی شود.
وی افزود: دولت برای اجرای این لایحه نیاز به یک پشتوانه قوی دارد و برای ایجاد این پشتوانه قوی باید حرف های دولت را عملی کنیم. وی افزود: کسی که مسوولیتی را پذیرفته و می خواهد قانونی را اجرا کند باید به نظر آن بیشتر توجه شود. کوثری اضافه کرد: اگر هم کسانی از بیرون، نظری دارند باید نظر خود را پیشنهاد کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، خاطر نشان کرد: اینکه بخواهیم فقط یک مساله را رد کنیم و بگوییم تقصیر شماست، قابل عمل نیست. وی تاکید کرد: باید به نظر کسی که اجرای قانونی را بر عهده دارد و پاسخگو است، بیشتر از سایرین توجه شود.
کوثری با بیان اینکه لایحه هدفمند کردن یارانه ها یک مساله حیاتی و اساسی برای کشور است، اظهار داشت: طبق بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی با توجه به اینکه دولت در میدان قرار دارد مجلس نیز باید در این جهت به دولت کمک کند. وی تصریح کرد: مجلس باید از دولت حمایت کند تا این لایحه به بهترین نحو عملی شود. نایب رییس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، با بیان اینکه دولت های قبلی به دلایل نامشخص زیر بار مسوولیت اجرای این لایحه نرفتند، گفت: حال که این دولت اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها را بر عهده گرفته مجلس باید همه حمایت های خود را از دولت بکارگیرد.
وی، لازمه اجرای درست لایحه هدفمند کردن یارانه ها، حمایت تمامی ارگان ها بویژه مجلس از دولت بیان کرد و افزود: در مورد مساله اعتبار لازم برای اجرای این طرح، باید حرف دولت عملی شود تا بتوان با پشتوانه قوی این لایحه را به سرانجام رساند. کوثری گفت: مجلس شورای اسلامی نیز باید قوی ترین نظارت ها را در اجرای این لایحه بکارگیرد.
وی تصریح کرد: هر کار بزرگی، مشکلاتی دارد اما اگر صادقانه با مردم صحبت کنیم و آنها را در جریان بگذاریم، به طور قطع و یقین خود مردم کمک می کنند و همین موجب می شود این لایحه با مشکلات کم تری اجرا شود. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر فقط به فکر تحلیل اقتصادی صرف باشیم و بر همین اساس تصمیم بگیریم، مسلما به مشکل بر می خوریم.
بودجه پیشنهادی دولت قابل افزایش است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص بودجه پیشنهادی هدفمند کردن یارانه ها از سوی دولت گفت:دولت اگر نظارت و دقت عمل مطلوبی در طول برنامه هدفمند کردن یارانه ها داشته باشد، می توان بودجه 20 هزار میلیارد تومانی مصوب فعلی را در سال آینده افزایش داد.
"پیمان فروزش" در گفت و گو با ایرنا افزود: طبق قانون، بودجه ای معادل 20 هزارمیلیارد تومان برای اجرای هدفمند کردن یارانه ها مصوب شده و این در حالیست که دولت خواهان 40 هزار میلیارد تومان بوده است.البته این مبلغ قابل افزایش بوده و دولت می تواند امسال در جریان اجرای دقیق و مطلوب این برنامه، بودجه سال آینده خود را با افزایش بیشتری دریافت کند.
وی در ادامه گفت: به عنوان مثال دولت می تواند با یک بسترسازی مناسب در اجرای هدفمند کردن یارانه ها به آثار و تبعات مثبتی در امر تولید دست یابد که همین موضوع باعث خواهد شد تا بودجه مصوب آتی نیز به بودجه مورد نظر دولت نزدیکتر شود.
هیلاری کلینتون باز هم ایران را تهدید کرد
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه سیاست خصمانه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی اعمال بسته جدید تحریمهای شورای امنیت علیه کشورمان در آینده نزدیک شد.
به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "هیلاری کلینتون" روز جمعه گفت: دولت "باراک اوباما" مذاکرات سازنده ای را با تمام شرکای خود انجام داده است و همچنین به رایزنی با دولت روسیه و دیگر شرکای بین المللی خود درباره تحریم ایران پرداخته است.
وی این اظهارات را پس از توافق اوباما و "دیمیتری مدودف" رئیس جمهوری روسیه درباره امضای پیمان جایگزین استارت 1 در 8 آوریل (19 فروردین) در پراگ پایتخت جمهوری چک بیان کرد.
کلینتون در ادامه سیاست خصمانه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد تهران در آینده نزدیک با بسته جدید تحریمهای شورای امنیت علیه برنامه هسته ای خود روبرو خواهد شد.
در حالی که دولت چین شدیدا مخالفت خود را با اعمال دور جدید تحریمها علیه ایران اعلام کرده است، دیگر اعضای دائم شورای امنیت از جمله آمریکا، انگلیس و فرانسه با بی اعتنایی به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای این کشور و حقوق مشروع هسته ای آن، خواستار افزایش فشارها بر ایران هستند.
همچنین روزنامه وال استریت ژورنال اخیرا از اقدام آمریکا در تعدیل کردن تحریمهای مورد نظر خود بر ضد جمهوری اسلامی ایران به سبب پافشاری بر حقوق مشروع هسته ای خود به منظور جلب حمایت چین و روسیه خبر داده است.
گروه 1+5 کماکان خواهان ادامه رویه دیپلماسی در قبال ایران می باشد
یک خبرگزاری روسی به نقل از یک دیپلمات بلند پایه این کشور از موافقت اعضای گروه 1+5 بر ادامه رویه دیپلماسی در جهت حل مناقشه هسته ایی ایران خبر داد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران ،خبرگزاری اینتر فکس در گزارشی از مسکو اعلام نمود ؛ سرگئی ریابکوف بعد از گفتگوی تلفنی با مقام های ارشد آمریکا ،آلمان،فرانسه و انگلستان اعلام داشت که تمامی این کشور ها تنها بر جستجوی حل مناقشه هسته ایی ایران از طریق روند دیپلماتیک تاکید نموده و عنوان داشتند به جز رویه دیپلماتیک هیچ راهی دیگر را نمی توان در پیش گرفت.
روز نامه وال استریت ژورنال نیز از تغییر مواضع آمریکا و تعدیل در پیش نویس تحریم های جدید خبر داد.
این گزارش حاکیست،در پیش نویش جدید تحریم بانک های ایرانی،مسدود نمودن فضا و آب های بین المللی بر روی کشتی ها و هواپیماهای بار بری ایرانی و نیز خطوط کشتی رانی برای جلب نظر روسیه و چین حذف
گردیده است.
خبر گزاری فرانسه نیز از برگزاری جلسه ایی در روز گذشته بین نمایندگان شش کشور درگیر در پرونده هسته ایی ایران خبر داد.
بر اساس این گزارش،مارک لایال گرانت،سفیر انگلیس در ساز مان ملل متحد اعلام داشت که هفته آینده نشستی با حضور نمایندگان پنج کشور دیگر هفته آینده برگزار خواهد شد.
مارک تونر، یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا نیز در این زمینه اعلام داشت که نشست دیروز ادامه مشورت های هفتگی راجع به ایران بوده است .
تونر گفت : ما در حال ارزیابی اتخاذ اقدام هایی می باشیم که زمان می برد./