تجمیع انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات شوراها تصویب شد
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام پس از پایان جلسه روز شنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با خبرنگاران گفت: اولین بحث در رابطه با سیاستهای کلی انتخابات که امروز در جلسه مجمع مطرح شد، مربوط به همزمانی برگزاری انتخابات در کشور بود تا به جای هر سال یک انتخابات، هر دو سال یک بار انتخابات در کشور برگزار شود؛ یعنی انتخابات ریاست جمهوری با شوراها و انتخابات مجلس شورای اسلامی با مجلس خبرگان با هم برنامهریزی شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راهبرد دفاعی جدید آمریکا که از سوی اوباما مطرح شده است، افزود: امروز در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام، این مجمع نسبت به موضعگیری رییسجمهور آمریکا آقای اوباما از خود عکسالعمل نشان داد و این سخنان را برخلاف مقررات بینالمللی و قوانین سازمان ملل اعلام کرد.
وی یادآور شد: آقای اوباما و وزیر دفاع آمریکا تحت عنوان سیاست دفاعی جدید آمریکا در مساله هستهیی، موضعگیریهایی انجام دادهاند که چون اشاره به ایران دارد، نظر مجمع تشخیص مصلحت این است که همه مسوولان ذیربط عکسالعمل نشان دهند و مساله را در مجامع بینالمللی پیگیری کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام ادامه داد: آقای اوباما و وزیر دفاع آمریکا ادعا کردهاند که ما در کنترل تسلیحاتی برنامههایی داریم و درباره عکسالعمل هستهیی نسبت به کشورهای دیگر گفتهاند که ایران و کره شمالی را مستثنی میکنیم که این حرفها غیرقابل قبول است؛ چراکه ما تمام روابط بینالمللی را رعایت کردهایم.
وی با اشاره به عضویت ایران در NPT، اظهار کرد: برطبق قوانین NPT که ما هنوز عضو آن هستیم اگر هر یک از کشورهای عضو این پیمان مورد تهدید هستهیی قرار بگیرد تمام کشورهای دیگر عضو، موظف هستند از آن کشور دفاع کنند. ما که از NPT خارج نشدهایم؛ بنابراین اگر مورد تهدید قرار بگیریم همه کشورهای دیگر عضو NPT موظف هستند که از ما دفاع کنند.
وی خاطرنشان کرد: البته ممکن است آقای اوباما برای جنگ روانی علیه ایران این حرفها را زده باشد که همین هم قابل پیگیری است؛ چراکه مگر برای جنگ روانی، هرکس میتواند هر حرفی را بزند. جای تعجب است که آقای اوباما چرا پرچم صلحی را که برداشته بود میخواهد به همین زودی زمین بگذارد و پرچم جنگ به دست بگیرد.
رضایی با بیان اینکه " اگر آقای اوباما همان حرفها و ادعاهای اول ریاست جمهوری خود را در عمل نیز پیگیری کند، بسیار بهتر از این است که پرچم جنگ بر دوش بگیرد" تصریح کرد: گذشتگان ایشان جز پیروزیهای موقت در عراق و افغانستان که بعد هم تبدیل به باتلاقی برای آنها شد چیزی نصیبشان نشد و حالا اگر بخواهند لقمه بزرگتری از عراق و افغانستان انتخاب کنند، هیچ آدم عاقلی با آنها همراهی نخواهد کرد.
وی تاکید کرد: اینجا سرزمین شهدا و رزمندگان است و حتی زمانی که آمریکا و شوروی و همه با هم متحد بودند هم نتوانستند کاری بکنند. پس توصیه ما به آقای اوباما این است که وارد ادبیات و گفتمان جنگی و نظامی نشود و کمک کنند که صلح و آرامش در این منطقه توسعه پیدا کند. بدین ترتیب مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتههای اخیر آقای اوباما و وزیر دفاع آمریکا را محکوم کردند.
به گزارش بازتاب آنلاین، وی در ادامه سخنان خود به نامگذاری امسال با شعار همت مضاعف، کار مضاعف اشاره کرد و گفت: این شعار، شعار بسیار حکمیانهای بود زیرا هم در داخل و هم در بیرون از کشور دلایلی وجود دارد که اثبات میکند این شعار به موقع انتخاب شده است.
دبیر مجمع تشخیص مصحلت نظام ادامه داد: در داخل کشور، با توجه به تلاشهای فراوان صورت گرفته در 30 سال اخیر، بین انتظارات و نیازهای مردم با بهرهمندی آنها از محیط پیرامون خود شکاف و فاصله وجود دارد و ما این شکاف را میتوانیم با همت و کار مضاعف از میان برداریم.
وی با اشاره به اهمیت همت و کار مضاعف در بحث خارجی خاطرنشان کرد: غرب و آمریکا از براندازی جمهوری اسلامی ناامید شدهاند و تصمیم آنها این است که جلوی پیشرفت کشور ما را بگیرند و ما با همت مضاعف میتوانیم این توطئه آنها را خنثی کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: دیروز غرب و دشمنان، این نظام را از جلوگیری برای ایجاد نظام جمهوری اسلامی ناامید کردیم و امروز باید غرب را از ایجاد دیوار در برابر پیشرفت ایران ناامید کنیم که این امر بدون جهش در زمینههای مختلف امکانپذیر نیست.
گزارش تفصیلی از جشن ملی هسته ای
رونمایی از نسل سوم سانتریفیوژها؛ افتخاری دیگر برای ایران اسلامی
چهارمین جشن ملی هستهای امسال از یک سو با رونمایی نمونه اول نسل سوم ماشینهای سانتریفیوژ همراه شد و از سوی دیگر با اظهارات صریح رییس جمهور خطاب به اوباما. این همه در کنار گزارشی که علی اکبر صالحی از روند هسته ای کشورمان اعلام کرد، توجه زیادی را در محافل بین المللی به خود جلب نمود.
چهارمین جشن ملی هستهای اگر چه در سالن همایش های برج میلاد در تهران برگزار شد اما پس لرزه های آن تا اسرائیل هم رفت و روزنامه های صهیونیستی "یدیعوت آحارونوت"، "جروزالم پست " و "هاآرتص" را هم متوجه خود کرد. این رسانه ها دستاوردهای جدید هسته ای ایران را به عنوان خبر اول پایگاه اینترنتی خود برگزیدند.
یدیعوت آحارونوت در خبر خود نوشت:«تنها کمتر از 24 ساعت پس از نشست گروه 1+5 در نیویورک برای بررسی برنامه تحریمهای جدید علیه ایران، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران خبر داد که پرزیدنت "احمدینژاد " از نسل سوم سانتریفوژها رونمایی کرد که 10 برابر بیش از نمونه اولیه این سانتریفوژها توانایی غنیسازی دارد.»
نکته حائز اهمیت در این نسل از ماشینهای سانتریفیوژ دستیابی به قطر 200 میلیمتر است. نتیجه این دستاورد این است که علاوه بر افزایش توان جداسازی مقدار تولید در واحد زمان در این ماشینها نیز افزایش خواهد یافت.
ادامه در
رییس جمهور در جشن ملی هسته ای
سپردنخلعسلاح بهصاحبانبمب، سپردنامنیتشهر به دزدهاست
نمایش اخیر آمریکائیها یک "دروغ بزرگ"است
رییس جمهور در ادامه سخنان خود در جشن ملی هسته ای به سخنان اخیر اوباما مبنی بر کاهش استفاده از سلاح های هسته ای اشاره کرد و آن را نمایشی خواند که جز دروغی بزرگ نیم توان بر آن نام نهاد.
دکتر احمدینژاد تصریح کرد: ملت ایران در انرژی هستهای به نقطهای رسیده که هیچ قدرتی نمیتواند مانع پیشرفت ملت ایران و استفاده کامل و صلح آمیز از انرژی هستهای شود.
وی خودباوری و عزم ملت ایران را یک دستاورد مهمتر از دستاورد هستهای خواند و افزود: اگر ملتی خود را باور کند، هیچ نقطهای از دسترس او دور نخواهد بود و آن ملت طمع عزت و سرافرازی و امنیت حقیقی را خواهد چشید.
رئیس جمهور ملت ایران را خودباورترین ملت دنیا ذکر کرد و با اشاره به جلسات گوناگون خود با دشمنان و متخصصان عرصههای گوناگون خاطرنشان کرد: شرایط امروز، هیچگاه در تاریخ ایران مشاهده نشده است.
احمدینژاد اضافه کرد: در جلسه با هر متخصصی هر نیاز کشور را که روی میز گذاشتیم و از آنها سئوال کردیم که آیا میتوانید آن را بسازید، تا امروز پاسخ منفی نشنیدهایم؛ هر نیازی به متخصصان عرضه کردیم، آنها با روی باز و خودباوری، کاملاً پذیرفتند و ایستادند و امروز بدخواهان بخواهند یا نخواهند، ایران هستهای است و هستهای خواهد ماند.
رئیس جمهور انرژی هستهای را یک انرژی پاک و ارزان قیمت دانست و گفت: اگر نیروگاه بوشهر راهاندازی شود چقدر به نفع کشور است؟ برای این نیروگاه هزار مگاواتی در طول سال معادل 7 میلیون بشکه نفت باید مصرف کنیم که با قیمت 70 دلار، 500 میلیون دلار هزینه میشود، اما مجموع سوخت هستهای 60 میلیون دلار است، بنابراین یک سوخت ارزان و حتی یک سوخت پاک است.
احمدینژاد مشکل بزرگ جهان را تغییرات شدید آب و هوایی دانست و علت اصلی برخی از این مشکلات از جمله خشکسالی، سرما، سیلها، آلودگیهای محیطی، بیماریها، ناراحتیهای اعصاب و روان را استفاده از سوخت فسیلی عنوان کرد و از انرژی اتمی به عنوان یک جایگزین بسیار مناسب برای قریب به اتفاق مصرف کنندگان سوخت فسیلی نام برد.
وی با طرح این پرسش که در بحث انرژی اتمی چه اتفاقی افتاد؟ یادآور شد: اولین کسانی که به این انرژی دست پیدا کردند، با هدف نظامی و تسلط بر ملتها به سراغ انرژی اتمی رفتند.
رئیسجمهور انرژی اتمی یک نعمت الهی و پر برکت توصیف کرد و ادامه داد: مستکبران و خودخواهان و کسانی که میخواهند ملتها را تحت سیطره خود قرار دهند، از ابتدا به این انرژی پاک و مفید رویکرد منفی و ضد انسانی داشتند.
احمدینژاد با یادآوری بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی به عنوان اولین خاطره تاریخی از انرژی اتمی تصریح کرد: در این زمان بود که تازه ملتها فهمیدند قدرتی در اتمی نهفته است که با آن میتوان کارهای بزرگ انجام داد.
وی ادامه داد: مستکبران و خودخواهان از ابتدا این انرژی را در انحصار خود گرفتند تا بر ملتها تسلط پیدا کنند و با سیاستگذاری غلط تا به امروز مانع شدند که این انرژی در اختیار رفاه و صلح و مصارف مفید ملتها قرار بگیرد و اخیراً نیز بیانیه صادر کردند که داشتن بمب اتم را توجیه کنند.
احمدینژاد با بیان اینکه آنها چند کار و سیاستگذاری انجام دادند که همه آن سیاست گذاریها علیه بشریت، صلح و در جهت توسعه صلاح هستهای بوده است، یکی از این کارها را تولید سلاح هستهای بر شمرد و گفت: اگر کشوری سلاح هستهای داشته باشد و از آن استفاده کند، آیا مانع از توسعه سلاح هستهای خواهد شد یا بالاترین مشوق سلاح هستهای همانها هستند که سلاح هستهای دارند؟
وی اظهار داشت: 60 سال است که میگویند میخواهیم جلوی توسعه سلاح هستهای را بگیریم، اما همه سیاستهای آنها در جهت توسعه سلاح هستهای بوده است.
رئیس جمهور با طرح این پرسش که مگر میشود کسی سلاح هستهای داشته باشد و دیگران را به نداشتن دعوت کند، تاکید کرد: انباشت سلاح هستهای بزرگترین مشوق برای توسعه سلاحهای هستهای است، اما وقتی از آنها میپرسیم چرا سلاح هستهای انبار کردید و آیا میخواهید علیه ملتهای بکار بگیرد، میگویند برای بازدارندگی ذخیره کردیم!
احمدینژاد افزود: اگر سلاح هستهای بازدارنده است، اولاً چرا دیگران نداشته باشند، چراکه همه دوست دارند از قدرت بازدارندگی برخوردار باشند، ثانیاً این سیاست موجب یک رقابت سنگین تسلیحات هستهای بین رقبا میشود، زیرا هر کس میخواهد دست بالاتر را داشته باشد تا بازدارنده باشد و اگر کسی دست پایین را داشته باشد، بازدارنده نمیشود؛ در این صورت یک مسابقه تسلیحاتی برای نسل دوم، سوم، چهارم، بازسازی، اصلاح و ارتقای سلاحهای اتمی صورت میگیرد.
رئیسجمهور با بیان اینکه اخیراً از بمب هستهای به عنوان تهدید استفاده کردند، خاطرنشان کرد: اگر کسی از سلاح هستهای به عنوان تهدید استفاده کند، موجب منع سلاح هستهای میشود و یا گسترش آن؟
احمدینژاد همچنین گفت: وقتی ملتها را با ابزاری که در دستتان است، تهدید میکنید، در واقع ملتها را تشویق میکنید که آنها هم این ابزار را تهیه کنند، بنابراین اینکه میگویید میخواهید مانع توسعه سلاح هستهای بشوید، یک دروغ بزرگ است و حتی نمایشی که چند روز گذشته دولت آمریکا انجام داد نیز، یک دروغ بزرگ است.
وی با بیان اینکه آمریکا بیش از 9 هزار کلاهک هستهای دارد و به گفته خود آنها 2 هزار و 100 مورد از آنها استراتژیک است، یعنی در جنگ تعیین کننده و سرنوشتساز است، اظهار داشت: گفتند از این 2 هزار و 100 بمب، یک سوم را کم میکنیم و به 1500 بمب میرسانیم، یعنی در حالی که چند بمب اتم در ناکازاکی و هیروشیما چه غوغایی به پا کرد و چند نفر را کشت و چه نسلهای را متلاشی کرد، آنها از 9 هزار بمب هستهای میخواهند 600 بمب را ظرف چند سال کنار بگذارند و منت نیز روی سر ملتها میگذارند.
احمدینژاد اظهار داشت: جالب است که همزمان میگویند ایران متهم است که چند سال آینده میتواند یک بمب اتم بسازد، اما اگر یک بمب اتم تا این اندازه برای جهان خطرناک است، 9 هزار بمب شما چقدر برای جهان خطرناک است؟ درحالی که خودتان میگوید ضرادخانههایتان میتواند چندبار کل زمین را منهدم کند؛ خب برای چه آنها را ذخیره کردید؟ حتماً برای حقوق بشر ذخیره کردید.
رییس جمهور گفت: همه سیاستهای استکبار و کسانی که با برنامههای هستهای ایران مخالفت میکنند علیه بشر است و بزرگترین خیانت صاحبان سلاح اتمی این بوده است که قصد دارند انرژی اتمی را معادل سلاح اتمی تعریف کنند.
وی افزود: چه کسی گفته که انژی اتمی معادل سلاح اتمی است؟ خود صاحبان سلاح هستهای این تعریف را ارائه کردهاند تا بتوانند این تکنولوژی را در انحصار خود داشته باشند و مانع از دسترسی دیگر ملتها به این انرژی پاک شوند.
احمدینژاد ادامه داد: کشورهای صاحب سلاح اتمی با انحصار خود در بحث انرژی هستهای ملتهای دنیا را از دسترسی به این منبع پاک محروم کردهاند.
رئیس جمهور در ادامه این مراسم خاطرنشان کرد: خیانتهای دولتهای زورگو تنها به عرصه هستهای محدود نمیشود و این دولتها حتی در عرصههای فرهنگی و اقتصادی هم به شیوهای عمل میکنند که در برنامه هستهای کشور عمل کردند.
وی با بیان اینکه ما مخالف بمب اتم هستیم و بارها این موضوع را اعلام کردهایم تأکید کرد: کسانیکه به دنبال بمب اتمی هستند فاقد فرهنگ انسانی میباشند و از روابط انسانی آگاهی ندارند.
احمدینژاد اظهار داشت: ما معتقدیم که روابط انسانها باید برپایه عشق و دوستی باشد و هیچ دولتی نباید به دنبال تسلط بر ملتهای دیگر باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما سلاح هستهای را ضد بشر میدانیم گفت: آنهایی که امروز به دنبال انباشت سلاح هستهای هستند و این مساله را پنهان میکنند میگویند که ما بهخاطر تهدید برخی کشورها که ممکن است بعدها به سلاح هستهای دست پیدا کنند این کار را انجام میدهیم که این یک دروغ بزرگ است.
رئیس جمهور افزود: کسانیکه به دنبال سلاح هستهای هستند کشورهای عقبافتاده سیاسی میباشند و احساس میکنند که بمب اتم برای آنها برتری میآورد.
احمدینژاد تصریح کرد: امروز دوران اینکه بمب اتم برای کسی برتری بیاورد تمام شده است ولی باز هم برخی دولتها اخلاقشان مثل اقوام وحشی گذشته است و هر جا که در منطق کم میآورند به حربه تهدید متوسل میشوند.
وی افزود: کشورهایی که از منطق بویی نبردهاند در صورت مواجهه با هرگونه مشکل دست خود را بر روی سلاحشان میگذارند ولی باید بدانند که دوران این مسائل تمام شده و این مسائل به تاریخ پیوسته است.
احمدینژاد با اشاره به تهدید هستهای ایران از سوی امریکا اظهار داشت: برخی کشورها بیانیه میدهند که ما بجز ایران به کشورهای دیگر حمله نمیکنیم که این هم یک دروغ بزرگ است چرا که شاهد بودیم آمریکا به ژاپن هم حمله کرد و کشورهای اطراف ایران را مورد تجاوز قرار دارد.
رئیس جمهور سخنانی را که برخی کشورها برای نگهداری سلاح هستهای بیان میکنند توجیهی بیمورد دانست و خاطرنشان کرد: اگر واقعا این کشورها قصد دارند جلوی اشاعه سلاح هستهای را بگیرند باید ابتدا خود را خلع سلاح کنند و بعد دوستانشان را و بعد از آن به سراغ دیگران بروند.
احمدینژاد با بیان اینکه امروز دوره منطق و فرهنگ و انسانیت است گفت: دوران جنگ و بمب اتم گذشته است و امروز جنگ هستهای معنا ندارد.
وی با بیان اینکه ما با خلع سلاح موافقیم و این موضوع را بارها اعلام کردهایم ادامه داد: اگر بخواهیم خلع سلاح را به کسانی بسپاریم که خود بمب اتم دارند مانند این است که امنیت یک شهر را بدست دزدها بدهیم تا به راحتی تمام اموال را غارت کنند.
رئیس جمهور با بیان اینکه خلع سلاح اتمی از روشی که در 60 سال گذشته بوده امکان ندارد گفت: برای خلع سلاح باید دولتهای مستقل دور هم جمع شوند و یک مجموعه جدید و بیطرف برای مقابله با تسلیحات هستهای درست شود.
احمدینژاد تأکید کرد: در موضوعات هستهای ما اهل تعامل هستیم و حاضریم با دیگران تعامل کنیم و این موضوع را بارها اعلام کردهایم و در عمل نشان دادهایم که صادق هستیم
مجلس و توصیههای رهبری
محمدمهدی تهرانی
سخنان رهبر انقلاب چه در صحن جامع رضوی و چه در جمع مسئولان نظام درخصوص طرح هدفمندکردن یارانهها بر یک ضرورت معنادار تکیه داشت و آن دعوت به همکاری و همگرایی در اجرای لایحه مهم هدفمندکردن بود؛ دعوتی که گویا آنگونه که میبایست فهم نشد تا از پس سخنان رهبری در مشهد، تاکید دوباره و معنادار ایشان در جمع مسئولان نظام را رقم بزند. و اکنون باید پذیرفت در این شرایط مجلس با آزمونی خطیر دست و پنجه نرم می کند.
اکنون همگان بر اهمیت و حساسیت اجرای طرح هدفمندکردن یارانهها و نیز بر ضرورت اجرای آن اذعان دارند و درست به خاطر همین حساسیتهاست که نمیتوان بدون همدلی قوا پا در حوزه اجرا گذاشت. بیشترین آسیبی که اجرای این طرح میتواند متوجه کشور کند، نه به واسطه طول زمان اجرای آن که به واسطه فقدان اراده مشترک قوا و تزریق ترس و نگرانی و التهاب در جامعه است. البته طول زمان متغیر مهمی است اما در شرایطی که قوا با هم بر سر لایحهای با این عظمت در جدال مداوم باشند، هیچ یک نتیجه و تبعات اجرای آن را نخواهند پذیرفت و اجرا چه با اسلوب بلندمدت و چه کوتاهمدت قطعا به ضرر کشور خواهد بود و این دقیقا همان واقعیتی است که می توان در پس موضع روشن رهبری دید.
اگر از لجاجتها و سیاسیکاریهایی که بر سر اقتصاد آوار میشوند بگذریم، مفهوم همکاری روشن خواهد شد. رهبر انقلاب میتوانستند مصوبه مجلس را پایان حرف و حدیثها قرار دهند و اجرای قاطعانه توسط دولت را خواستار شوند. ایشان میتوانستند بگویند کار کارشناسی تمام شده و اکنون عذری از سوی دولت پذیرفته نیست؛ اما نه تنها چنین نکردند، بلکه با صراحت فرمودند:«همکارى کنید، کمک کنید و براى آن کسى که در وسط میدان اجراء قرار دارد، تسهیلات فراهم کنید.»
سخنان ایشان البته به معنی تبیعیت بی چون و چرای مجلس از نقطه نظرات دولت نبوده و نیست؛ چه آنکه ایشان نیز در سخنانشان اختلافنظرها را طبیعی دانستهاند، اما آنچه مورد نظر بود همان چیزی است که با عنوان همکاری و همگرایی میشناسیم؛ ضرورتی که متاسفانه ظاهرا حتی اراده آن نیز در میان برخی چهرههای صاحب نفوذ مجلس شورای اسلامی وجود ندارد.
اطاعت از ولایت در شرایطی که نقطه نظرات بدیل یکدیگرند، معنی چندانی پیدا نمی کند. ولایتمداری آنگاه معنا دارد که نظر در سویه مقابل دیدگاه ولی قرار بگیرد. اینجاست که می توان عیار مدعای ولایتمداران را سنجید و میزان تمکینشان به امر رهبری را دریافت.
طی این روزها رهبر انقلاب تاکید کردند که دولت در وسط میدان اجراست و باید با دولت همکاری صورت پذیرد و البته دولت هم باید رأی نهایی را قبول کند. ایشان برای اینکه حجت بر همه تمام شده باشد، مجددا فرمودند:«من توصیهى مؤکد دارم به همکارى دستگاههاى سهگانه و قواى سهگانه.» به نظر سخنان رهبری کاملا روشن است. قطعا از اصرار بر یک موضع ثابت همکاری حاصل نمی شود.
در این میان اما مواضع برخی چهرههای مجلس شورا محل توجه بود. ریاست مجلس که از همان آغاز و حتی بعد از سخنان رهبر انقلاب در صحن جامع رضوی کار را پایان یافته میدانست، هرگونه تجدیدنظر را غیرممکن تلقی میکرد و حتی از جانب همه نمایندگان نیز در این خصوص سخن میگفت، در پاسخ نامه رییس جمهور از همان موضع گذشته سخن به میان آورد و انگار از سر ناچاری و ناراحتی امری را پذیرفته باشد، نوشت:«علیایحال بنابر توصیه رهبر معظم انقلاب درجهت همکاری قوا با یکدیگر، مجلس آمادگی دارد در این زمینه در آغاز سال جدید نظرات کارشناسی دولت را مجددا بررسی کند و به خاطر اینکه این مسیر مجددا در بحثهای غیرمستند غوطهور نشود خواهشمند است...»
در حالی که امضای بسیاری از نمایندگان مجلس پای طرح دوفوریتی برای افزایش بودجه طرح تحول وجود دارد، کارگروهی که لاریجانی از آن سخن میگفت با ترکیب غالب مخالفان دولت شکل گرفت. محمد رضا باهنر، احمد توکلی، الیاس نادران و غلامرضا مصباحیمقدم چهار چهرهای بودند که در فهرست 5 نفره کارگروه مشترک حضور یافتند.
در عین حال احمد توکلی که پیشتر با خطرناک خواندن قانون هدفمندکردن یارانهها عدم اجرای آن را به صلاح کشور دانسته بود، در ادامه مواضع متناقض خویش تصریح کرد:«عقل و منطق و سوگندها اقتضاء میکند که قانون هدفمندسازی یارانهها اجرا شود!» او همچنین ضمن تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس نمیتوانند طرحی در این زمینه ارائه کنند، ارائه یک لایحه اصلاحی از سوی دولت را نیز یک نوع لجاجت دانست و پیشبینی کرد که به احتمال زیاد این لجاجت مورد توجه مجلس قرار نگیرد!
این همه و اظهارنظرهایی که صورت گرفته و می گیرد نشان از آن دارد که علیرغم تاکید رهبر انقلاب جریانی در مجلس اصولا علاقهای به مفاهمه و همکاری ندارد. شاید این البته میتواند یادآور مواضع برخی نمایندگان مجلس هفتم در برابر توصیهها و سفارشهای رهبری به مجلس درخصوص همکاری با دولت نهم نیز باشد. آنجا که عماد افروغ رییس کمیسیون فرهنگی وقت مجلس شورای اسلامی رهبر انقلاب را مصلحتاندیش خوانده و گفت:«به نظر من مقام معظم رهبری مصلحتگراتر از امام راحل هستند و امام حقیقتگراتر بود و کمتر تعارف و رعایت مصلحت میکردند!»
اکنون به نظر مجلس شورای اسلامی میبایست نسبتش را با توصیههای رهبری شفاف کند و بار بر زمین مانده را به مقصد برساند.
بازتاب گسترده مواضع احمدینژاد در رسانههای خارجی:
رییسجمهورایران راهبردجدیدهستهای اوباما را بهتمسخرگرفت
احمدینژاد اوباما را به "پاسخ دندانشکن" تهدید کرد
گروه سیاسی: با فاصله کوتاهی از سخنان کنایه آمیز اوباما که احتمال حمله هسته ای به ایران را منتفی نمی دانست، پاسخ صریح احمدی نژاد در جمع مردم آذربایجان در صدر اخبار جهانی قرار گرفت و این رسانه ها سخنان رییس جمهور ایران را با عنوان "تمسخر اوباما" منتشر کردند.
به گزارش رجانیوز باراک اوباما در مصاحبه خود با روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، از راهبرد جدید آمریکا در حوزه سلاح های سخن به میان آورده بود و ضمن تاکید بر اینکه استفاده از این سلاح ها مطابق راهبرد جدید آمریکا به شکل چشم گیری محدود خواهد شد، از ایران و کره شمالی با عنوان استثناهای این راهبرد یاد کرده بود.
اوباما تصریح کرده بود در این راهبرد جدید، در مقابل کشورهای منزوی(!) همچون ایران و کره شمالی استثناهایی را قائل شده است و امنیت این کشورها را تضمین نمیکند!
در واکنش به این اظهارات بود که محمود احمدی نژاد در جمع مردم آذربایجان همتای آمریکایی خود را مورد خطاب های تند قرار داد. احمدی نژاد، اوباما را نصیحت کرد که مراقب باشد پا در مسیر بوش نگذارد و هر حرف و نوشتهای را که به او می دهند، تکرار نکند.
رییسجمهور اظهار داشت:«متاسفانه حرفهایی که آقای اوباما روز گذشته در تهدید برخی کشورها مطرح کرد، خلاف شعارهای قبلی او برای تغییر را ثابت نمود.» احمدی نژاد افزود:«آقای اوباما ملتهایی را که زیر بار زور آمریکا نمیروند طی سخنانی تهدید به استفاده از سلاح اتمی و سلاح شیمیایی کرده است.»
محمود احمدی نژاد ادامه داد:«البته ما این حرفها را به حساب ناپختگی و تازهکاری آقای اوباما میگذاریم و آنطور که اطرافیان او به ما گزارش میدهند، اوباما تحت فشار گروههای سرمایهداری و صهیونیستهاست و نمیتواند مستقل تصمیم بگیرد.» وی گفت:«از روزی که اوباما آمده، عدهای فقط بر این باور بودند که او صرفا نقش یک ماسک و نقاب را بازی میکند و او را برای فریب ملتها آوردهاند.»
رییسجمهور در ادامه سخنان خود در جمع مردم آذربایجان غربی، اظهار داشت:«حتی بوش، رییسجمهوری قبلی آمریکا که جنایتکارترین و منفورترین رییسجهموری آمریکاست، حرفهایی به تندی و شدت سخنان اخیر اوباما نزده بود.»
وی در ادامه گفت:«برخی افراد هرجا در مقابل حرف منطق کم میآورند مثل کابوها و گاوچرانهای آمریکایی ، بلافاصله دست به اسلحه میشوند.»
اما شاید عبارتی که بیشترین توجه را در داخل کشور به خود جلب کرد و به تیتر اول رسانه های داخلی تبدیل شد، سخنان همراه با مطایبه احمدی نژاد خطاب به اوباما بود.
احمدی نژاد از اوباما خواست عجولانه کار نکرده و صبر کند تا مقداری تجربه کسب کند و سرد و گرم را بچشد و خطاب به رییس جمهور آمریکا افزود:«بدان که بزرگتر و گردنکلفتتر از تو هم نتوانستهاند هیچ غلطی کنند، تو که جای خود داری!»
سخنان احمدی نژاد در رسانه های خارجی بازتاب گسترده و درخور توجهی یافت. این رسانه ها سخنان احمدی نژاد را تمسخر اوباما و هشدار درخصوص پاسخی دندان شکن به او خواندند.
شبکه فرانس 24 ذیل عنوان "احمدی نژاد با پاسخ دندان شکن به اوباما هشدار داد"، نوشت:«محمود احمدی نژاد در روز چهارشنبه به همتای آمریکایی خود باراک اوباما نسبت به یک پاسخ دندان شکن هشدار داد و راهبرد جدید هسته ای آمریکا را محکوم کرد.» این شبکه همچنین به انعکاس سخنانی از احمدی نژاد پرداخت که طی آن رییس جمهور آرزو کرده بود که کاش خبر سخنان اوباما درست نباشد و در ادامه به نقل از او و خطاب به اوباما نوشت:«مراقب باش! اگر گامهایت را در همان راه آقای بوش بگذاری، این بار نیز پاسخ ملت همان پاسخ دندان شکن آنها به بوش خواهد بود.»
روزنامه صهیونیستی هاآرتص برای خبر خود این عنوان را برگزید:« Ahmadinejad: Obama is a cowboy who follows will of Israel» این روزنامه نوشت:«احمدی نژاد در روز چهارشنبه نسبت به اظهارات رییس حمهور آمریکا درخصوص راهبرد جدید هسته ای این کشور اظهار تاسف کرد و او را فرد تازه وارد و بی تجربه ای خواند که خواسته های اسرائیل را دنبال می کند.» این روزنامه همچنین به انعکاس هشدارهای احمدی نژاد به اوباما پرداخت که در آن از ادامه روند دوران بوش ابراز نگرانی شده و به اوباما نیز در این خصوص هشدار داده شده بود.
فاکس نیوز نیز اذعان کرد که احمدی نژاد درخلال سخنان خود در شهر ارومیه، استراتژی جدید هسته ای اوباما را که وی برای کاهش منازعات هسته ای کارآمد دانسته بود به مسخره گرفته و آن را بی معنی و مضحک دانسته است.
روزنامه هافینگتون پست نیز اظهارات احمدی نژاد را تمسخر اوباما دانست و ذیل عنوان " Ahmadinejad Mocks Obama: Iran President Blasts Nuclear Strategy, Calls Obama "Cowboy"" نوشت:«رییس جمهور ایران چهارشنبه راهبرد جدید هسته ای اوباما را به تمسخر گرفت. در این راهبرد بیان شده بود که تمرکز آمریکا از جنگ سرد به کشورهای سرکش و تروریست با هدف متوقف کردن گسترش سلاح های اتمی تغییر خواهد یافت.» این روزنامه نیز در ادامه نقل قول هایی از رییس جمهور را ذکر کرد که در آن اوباما تازه کار معرفی می شد.
روزنامه نیویورک تایمز نیز سخنان احمدی نژاد را حمله به اظهارات کنایه آمیز او و راهبرد هسته ای اش دانست. این روزنامه از تیتر "Iran"s President Attacks Obama on Nuclear Threat" برای انعکاس خبر سخنرانی دکتر احمدی نژاد استفاده کرد. شبکه ABC نیز از عنوان "Ahmadinejad attacks Obama on nuclear threat" بهره برد. در عین حال شبکه ها و روزنامه های مختلف دیگر نیز با تیترهای مشابه به انعکاس سخنان رییس جمهور پرداختند.
بخشنامه 19 مادهای رحیمی برای مبارزه با مفاسد
معاون اول رئیسجمهور در بخشنامهای به کلیه دستگاههای اجرایی، وزارتخانهها، موسسات دولتی، شرکتهای دولتی و موسسات عمومی غیردولتی، دستورات جدیدی برای برخورد با مفاسد اقتصادی صادر کرد.
به گزارشفارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، معاون اول رئیس جمهور در بخشنامهای به کلیه دستگاههای اجرایی، وزارتخانهها، موسسات دولتی، شرکتهای دولتی و موسسات عمومی غیر دولتی، دستورات جدیدی برای برخورد با مفاسد اقتصادی صادر کرد.
در مقدمه این بخشنامه آمده است: براساس بررسیها و اعلام وزارت اطلاعات، پیگیری پرونده های مفاسد اقتصادی توسط دستگاههای اجرایی دارای آسیبها و نقایصی میباشد.
از جمله:
1- عدم طرح به موقع شکایت
2- عدم اقدام شایسته دستگاهها در پیگیری جرم
3- عدم حضور و مشارکت جدی نمایندگان حقوقی دستگاههای اجرایی در فرآیند رسیدگی دادگاهها
4- عدم تقدیم به موقع دادخواست ضرر و زیان این نقایص و آسیبها منجر به عدم تحقق اهداف حقوقی مبارزه با فساد و عدم مجازات شایسته متخلفین و تضییع حقوق دولتی و عمومی شده است.
این بخشنامه قانونی مستند به مواردی همچون فرمان مورخ 10 اردیبهشت ماه 1380 مقام معظم رهبری در خصوص تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و مالی، قانون مجازات اسلامی مصوب 1370، قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 1378، قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با فساد مصوب 21 خرداد ماه 1385 مجلس شورای اسلامی، برنامه ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با مفاسد (موضوع مصوبه شماره 37995 / ت 28617 هـ مورخ 25 اسفند ماه 1382) (به خصوص جزء «ز» بند «2» و بند 5، ابلاغیه حکم شماره 176336 مورخ 9 مرداد ماه 1388 رئیسجمهور متضمن مأموریت و وظایف معاونت حقوقی رئیسجمهور و ابلاغیه شماره 236362 مورخ 17 اسفند ماه 1387رئیسجمهور متضمن اعلام وظایف کارگروه «ارتقاء شفافیت عملکرد و گزارشهای مالی دستگاههای اجرایی» و شیوهنامه تشکیل جلسات و احراز وظایف کارگروه یاد شده مصوب 16 فروردین ماه 1388 کارگروه است.
ادامه درhttp://yasin.vcp.ir/
پاسخ شدیداللحن رییس جمهور به اظهارات تهدیدآمیز اوباما
گردنکلفتتر از تو هم نتوانستهاند هیچ غلطی کنند
رییس جمهور کشورمان در واکنش به اظهارات اخیر رییس جمهور آمریکا، خطاب به وی گفت: بدان که بزرگتر و گردنکلفتتر از تو هم نتوانستهاند هیچ غلطی کنند، تو که جای خوداری.
محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری، در نخستین سفر استانی هیئت دولت در سال جدید و هشتمین سفر از دور سوم سفرهای استانی، صبح امروز وارد ارومیه شد.
رییس جمهور دقایقی پس از ورود به ارومیه در حلقه استقبال مردم استان آذربایجان غربی قرار گرفت.
اقشار و اقوام مختلف مردم آذربایجان غربی بویژه جوانان این استان با حضور در مسیر حرکت خودرو حامل دکتر محمود احمدی نژاد، از وی و هیات همراه به گرمی استقبال کردند.
رییس جمهوری ضمن پاسخ به ابراز احساسات آذری ها، به سمت ورزشگاه تختی ارومیه، محل سخنرانی، حرکت کرد و در اجتماع پرشور مردم آذربایجان غربی به بیان اظهارات مهمی درباره مسائل داخلی و خارجی پرداخت.
دکتر احمدی نژاد، در سخنان خود "باراک اوباما"، رییس جمهوری آمریکا، را نصیحت کرد که مراقب باشد پا در مسیر بوش نگذارد و هر حرف و نوشتهای را که به او می دهند، تکرار نکند.
رییسجمهوری اسلامی ایران در واکنش به اظهارات اخیر باراک اوباما اظهار داشت: متاسفانه حرفهایی که آقای اوباما روز گذشته در تهدید برخی کشورها مطرح کرد، خلاف شعارهای قبلی او برای تغییر را ثابت نمود.
احمدی نژاد افزود: آقای اوباما ملتهایی را که زیر بار زور آمریکا نمیروند طی سخنانی تهدید به استفاده از سلاح اتمی و سلاح شیمیایی کرده است.
حرف اوباما یا بیانیه دولت آمریکا
وی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه این خبر نادرست باشد و یا اشکالی در ترجمه و یا تنظیم آن باشد، گفت: برخی میگویند که این حرف را آقای اوباما نزده بلکه بیانیه دولت آمریکا بوده است.
رییسجمهور افزود: حتی اگر دولت آمریکا نیز چنین بیانیهای داده باشد، مسوولیت آن برعهده شخص رییس جمهور است.
احمدینژاد ادامه داد: اوباما چند ماه پیش در صحن سازمان ملل به صراحت اعلام کرد که با شعار تغییر آمده است و قصد ندارد اشتباهات دولتهای قبلی آمریکا و زورگوییها و تجاوزگریهای آنها را دنبال کند اما متاسفانه حرفهای روز گذشته او خلاف این شعار را ثابت کرد
*حرف های اوباما را به حساب ناپختگی و تازه کاری اش میگذاریم
رییسجمهوری اظهار داشت: البته ما این حرفها را به حساب ناپختگی و تازهکاری آقای اوباما میگذاریم و آنطور که اطرافیان او به ما گزارش میدهند، اوباما تحت فشار گروههای سرمایهداری و صهیونیستهاست و نمیتواند مستقل تصمیم بگیرد.
وی گفت: از روزی که اوباما آمده، عدهای فقط بر این باور بودند که او صرفا نقش یک ماسک و نقاب را بازی میکند و او را برای فریب ملتها آوردهاند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، احمدینژاد افزود: برخیها معتقد بودند اساس کار آمریکا ادامه سیاستهای بوش است و چون دولتهای قبلی آمریکا در ادامه سیاستهای خود شکست خورده بودند، سعی کردند با آوردن اوباما ظاهر قضیه را حفظ کنند.
رییسجمهوری در ادامه سخنان خود در جمع مردم آذربایجان غربی، اظهار داشت: حتی بوش، رییسجمهوری قبلی آمریکا که جنایتکارترین و منفورترین رییسجهموری آمریکاست، حرفهایی به تندی و شدت سخنان اخیر اوباما نزده بود.
وی در ادامه گفت: برخی افراد هرجا در مقابل حرف منطق کم میآورند مثل کابوها و گاوچرانهای آمریکایی ، بلافاصله دست به اسلحه میشوند
*احمدی نژاد خطاب به اوباما: بزرگتر از تو هم نتوانسته اند غلطی بکنند
رییسجمهوری کشورمان به اوباما توصیه کرد که عجولانه کار نکرده و صبر کند تا مقداری تجربه کسب کند و سرد و گرم را بچشد.
احمدینژاد در هشدار نسبت به اظهارات اخیر اوباما، خطاب به وی گفت: بدان که بزرگتر و گردنکلفتتر از تو هم نتوانستهاند هیچ غلطی کنند، تو که جای خود داری.
وی افزود: اگر اوباما بخواهد پا جای پای بوش بگذارد، پاسخ ملتها به او همان پاسخ دندانشکنی است که به بوش دادند.
رییسجمهوری گفت: امروز ملتها از دولت آمریکا به تنگ آمدهاند.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بیانیه نوروزی اوباما خطاب به ملت ایران، گفت: اوباما پیام نوروزی داده و گفته است که ما تلاش کردیم ایران را از انزوا خارج کنیم اما ایرانیها نخواستند.
رییسجمهوری خطاب به مقامات آمریکایی، گفت: آنها خودشان را در یک کاخ شیشهای محصور کردهاند و میگویند که ایران منزوی است.
هرگونه حمله صهیونیستها به غزه، عمر نامبارک آنها را به پایان خواهد رساند
وی در ادامه سخنانش در جمع مردم آذربایجان غربی با بیان این که گفته میشود صهیونیستها در حال تجهیز خود برای حملهای جدید به غزه هستند،گفت: صهیونیستها بدانند که هرگونه حمله مجدد آنها به غزه، عمر نامبارک و منحوس آنها را به پایان خواهد رساند.
محمود احمدی نژاد با اشاره به اینکه حمله به غزه آبروی ریخته شده صهیونیستها را به آنان بازنخواهد گرداند،گفت: به حامیان صهیونیستها هم میگویم که اگر در جنایت جدیدی علیه مردم غزه، لبنان، فلسطین یا سوریه از صهیونیستها حمایت کنند ملتهای منطقه آنها را در لیست سیاه قرار خواهند داد،گریبان آنها را خواهند گرفت و آنان را از قدرت و سلطه به زیر خواهند کشید.
هشدار به مقامات کاخ سفید
رییس جمهوری اسلامی،اظهار داشت که قدرتهای طاغوتی فقط به زور، پول و اعمال شیطانی خود متکی هستند.
احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنانش خطاب به مقامات کاخ سفید با بیان این که حتی ملتهای آمریکا هم مخالف حضور نظامی کشورشان در خاورمیانه هستند، گفت: به شما هشدار میدهم که دست از تجاوز بردارید، منطقه را خالی کنید و دست از حمایت صهیونیستها و توطئههای جدید بردارید. این به نفع شماست و اگر دست از این کارها برندارید بدانید که دست ملتها ریشه شما را از خاورمیانه خواهد کند.
رییس جمهوری در ادامه با بیان این که اشغالگران خاورمیانه به بهانههای گوناگون به دنبال تسلط بر نفت، معادن، فرهنگ و اقتدار مردم منطقه هستند،گفت: از ابتدا تاسیس رژیم صهیونیستی با هدف تسلط بر خاورمیانه و نفت و ثروتهای آن بوده است والا به آنها ربطی ندارد که در خاورمیانه چه میگذرد و ملت خاورمیانه چگونه زندگی میکنند.
امروز دست شما برای ملتهای منطقه رو شده است
رییس جمهوری در ادامه با اشاره به تروریست پرور بودن، آمریکا و صهیونیستها گفت: خود آنها تروریست ها را تربیت میکنند و بعد به بهانه مبارزه با تروریسم کشورها را اشغال میکنند.
وی خطاب به سران نظام استکباری و سلطه گفت: امروز دست شما برای ملتهای منطقه رو شده است و حنای شما دیگر پیش ملتها رنگی ندارد. ملتها میدانند که شما به دنبال حقوق بشر، صلح و ایجاد امنیت نیستید بلکه فقط به دنبال منافع خودتان هستید.
احمدی نژاد در ادامه سخنانش با اشاره به سفر اخیر اوباما به افغانستان،گفت: اوباما در سفر خود به افغانستان با گستاخی اعلام کرد تا زمانی که منافع کشورش اقتضا کند نیروهای آمریکایی در افغانستان خواهد ماند.
تمام اعمال زشت دنیا به طور یک جا در رژیم صهیونیستی جمع شده است
احمدی نژاد در بخش دیگری از اظهارات خود در اجتماع مردم آذربایجان غربی،ریشه ایجاد جنگهای افغانستان و عراق و ریشه تمام جنگهای منطقه در طول سالهای گذشته را رژیم صهیونیستی دانست و گفت: طی سالهای اخیر، 7 جنگ در منطقه اتفاق افتاده که 5 جنگ مربوط به رژیم صهیونیستی بوده که یکی از آنها علیه لبنان و دیگری علیه غزه بوده است.
احمدی نژاد با طرح این سوال که چرا ما با رژیم صهیونیستی مخالفیم و آنها را به رسمیت نمیشناسیم، گفت: علت روشن است اما یک بار دیگر اعلام میکنم که رژیم صهیونیستی نماد دشمنی با پیامبران الهی است و هر چه عمل زشت در دنیا سراغ داریم همه به طور یک جا در رژیم صهیونیستی جمع شده است.
رییس جمهوری در ادامه،گفت: امروز رژیم صهیونیستی به نماد و معیار تجاوز و بی اخلاقی تبدیل شده است و هر کس که با او دوستی کند، از ملتها، عدالت و پاکی فاصله گرفته است.
آنقدر این گزینهها روی میزهایتان بماند تا مثل خودتان بپوسد
احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اظهارات تهدیدآمیز برخی مقامات آمریکایی علیه ایران،گفت: اخیرا یکی دیگر از مسئولین آمریکایی گفته است که همه گزینهها روی میز است. آنقدر این گزینهها روی میزهایتان بماند تا مثل خودتان بپوسد.
رییس جمهوری در ادامه گفت: ما اهل منطق و گفتوگو هستیم اما اگر کسی بخواهد از موضع قدرت با ملت ایران برخورد کند چنان تو دهنی خواهد خورد که راهش را گم کند.
رییس جمهوری یک بار دیگر در سخنان خود گفت که امیدوارم در ترجمه و یا تنظیم خبر مربوط به اظهارات روز گذشته اوباما اشتباهی صورت گرفته باشد.
وی همچنین خاطرنشان کرد:امروز دوره ملتها است و ملتها قدم متجاوزانی را که بخواهند به سرزمین آنها تجاوز کنند،قلم خواهند کرد.
لیست رسانههای تحت نفوذ صهیونیستها
در حال حاضر تنها شش کمپانی رسانهای وجود دارد که تمامی آنها اخبار خود را از دو خبرگزاری رویترز و آسوشیتدپرس تامین میکنند که هر دو آنها نیز تحت مالکیت خانواده یهودی و مشهور "روچیلد" قرار دارند.
به گزارش شبکه ایران، پایگاه خبری "رنس" طی گزارشی با عنوان "چیرگی رسانههای صهیونیستی" به بررسی نفوذ محافل صهیونیستی بر رسانههای غالب جهانی پرداخته است.
این گزارش با بیان این که طی دهههای پیش، بیش از 88 کمپانی رسانهای وجود داشته است، مینویسد: امروز تنها شش کمپانی رسانهای وجود دارد که تمامی آنها اخبار خود را از خبرگزاری "رویترز" و "آسوشیتدپرس" تامین میکنند. این در حالی است که در عرض 20 سال اخیر سهام آسوشیتدپرس از سوی رویترز خریداری شده است و خبرگزاری رویترز نیز از سال 1851 تحت مالکیت خاندان یهودی و مشهور "روچیلد" است.
گزارش رنس در ادامه به انتشار اطلاعات جمعآوری شده در رابطه با رسانههای غالب جهانی و ارتباط آنها با شرکتها و محافل صهیونیستی پرداخته است:
شرکت "جنرال الکتریک"
این شرکت در انتخابات سال 2000 میلادی، 1.1 میلیون دلار به ستاد تبلیغاتی جورج بوش کمک کرد.
شبکههای تلویزیونی تحت مالکیت جنرال الکتریک عبارتند از:
- شبکه "انبیسی": شامل 13 ایستگاه تلویزیونی است و 28 درصد از خانوادههای آمریکایی را پوشش میدهد.
- شبکههای تجاری "سیانبیسی"
- شبکههای خبری 24 ساعته اینترنتی و کابلی "MSNBC" که تحت مالکیت مشترک "مایکروسافت" و انبیسی قرار دارد.
- شبکه "Court TV" که جنرال الکتریک با شرکت "تایم وارنر" در مالکیت آن سهیم است.
- شبکه "براوو" که 50 درصد از آن تحت مالکیت جنرال الکتریک است.
- شبکه "A&D" که 25 درصد از آن تحت مالکیت جنرال الکتریک است.
- شبکه "هیستوری چنل" که 25 درصد از آن تحت مالکیت جنرال الکتریک است.
لازم به ذکر است که شرکت مایکروسافت که در مالکیت شبکههای خبری "اماسانبیسی" سهیم است، نیز در انتخابات سال 2000 میلادی، 2.4 میلیون دلار به ستاد انتخاباتی جورج بوش کمک کرده بود.
جنرال الکتریک داراییهای دیگری همچون "کانسیومر الکترونیکز" نیز دارد که در زمینه تولید توربینهای رآکتورهای هستهای، تولید ادوات نظامی، تولید سیستمهای حمل و نقل و ... فعالیت میکنند.
کمپانیهای "دیزنی"، "ایبیسی" و "سیایپی"
این کمپانیها در انتخابات سال 2000 میلادی، 640 هزار دلار به ستاد انتخاباتی جورج بوش کمک کردند.
اما شبکههای تلویزیونی تحت مالیکت این گروه:
- شبکه "ایبیسی": شامل 10 ایستگاه تلویزیونی که 24 درصد از خانوادههای آمریکایی را در بر میگیرد.
- شبکههای "ASPN"، "Lifetime Television"، "دیزنی چنل"، "دیزنی تلویژن"، "TouchStone Television"
از دیگر رسانههای تحت اختیار این گروه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شرکتهای سینمایی: "Miramax" و "TouchStone Pictures".
- نشریات: "Jane"، "Los Angeles Magazine"، "W" و "Discover".
- سه شرکت تولید موسیقی و 11 روزنامه برجسته محلی.
- انتشارات "Hyperion book publishers".
- موتور جستجوی اینترنتی "اینفوسیک".
گروه دیزنی، ایبیسی و ایاسپی همچنین در بخشهای گاز و نفت نیز سهامهای عمدهای را در اختیار دارد.
کمپانیهای بینالمللی "وستینگهاوس" و "سیبیاس"
شرکت "وستینگهاوس الکتریک" بخشی از گروه تجاری ابزار هستهای بریتانیا است که رییس هیئت مدیره آن نیز کسی نیست جز " فرانک کارلوچی" وزیر دفاع آمریکا در دوران ریاست جمهوری جیمی کارتر و رونالد ریگان؛ وی همچنین عضو بنیاد "پروژه قرن نوین آمریکا" است و پیش از نیز رییس هیئت مدیره "شورای سیاست خاورمیانهای" آمریکا بوده است.
شبکههای تلویزیونی تحت مالکیت وستینگهاوس و سیبیاس عبارتند از:
- شبکه سیبیاس: شامل 14 ایستگاه تلویزیونی و دارای بیش از 200 شبکه همکار در ایالات متحده آمریکا؛
- شبکههای تلویزیونی "Country Music Television"، "The Nashville Network" و دو شبکه ورزشی
- گروه ارتباطات ماهوارهای "W"
کمپانی وستینگهاوس همچنین شرکتهای دیگری را نیز تحت مالکیت دارد که اکثر آنها در زمینه صنعت برق هستهای فعالیت میکنند.
کمپانی بینالمللی "ویاکام اینترنشنال"
شبکههای تلویزیونی تحت مالیکت این کمپانی عبارتند از:
- شرکت سینمایی "Paramount Television"، "Spelling Television"، "امتیوی"، "VH-1"، "شو تایم"، "Movie Channel"، "یوپیان"، "Nickelodeon"، فلیکس"، "کمدی سنترال"، "Sundance Channel"
همچنین این کمپانی مالیکت 20 ایستگاه تلویزیونی تجاری را در آمریکا بر عهده دارد.
اما دیگر رسانههای تحت مالیکت ویاکام اینترنشنال عبارتند از:
- "پارامونت پیکچرز"، "Paramount Home Video"، "Blockbuster Video"، "Paramount Parks" و انتشارات "Simon & Schuster"
کمپانی "TIME-WARNER TBS AOL"
این کمپانی در انتخابات سال 2000 میلادی،1.6 میلیون دلار به ستاد انتخاباتی جورج بوش کمک مالی کرده بود.
لازم به ذکر است که شرکت "امریکا آنلاین" (AOL) مالکیت "تایم وارنر" را در اختیار گرفته است.
اما تعدادی از شبکههای تلویزیونی تحت مالیکت این کمپانی عبارتند از:
- شبکه "سیانان"، " HBO"، "Cinemax"، "Warner Brothers Television"، " سگا چنل"، "تیانتی" و ...
این کمپانی همچنین با داشتن حدود 13 میلیون مشترک به عنوان بزرگترین دارنده سیستمهای کابلی در آمریکا شناخته میشود.
این کمپانی رسانههای بسیار زیادی را در اختیار دارد که از جمله آنها میتوان به شرکتهای سینمایی "نیولاین سینما"، "Warner Home Video"، "هانا- باربارا"، شرکتهای تولید موسیقی همچون "وارنر براس"، "ساب پاپ" (بزرگترین شرکت موسیقی جهان) و 33 نشریه مختلف همچون "تایم" اشاره کرد.
کمپانی "نیوز کورپوریشن التیدی" و "فاکس نیتورکز"
شبکههای تلویزیونی تحت مالیکت این گروه:
- "Fox Television" که شامل 22 ایستگاه تلویزیونی است و 50 درصد از خانوادههای آمریکایی را پوشش میدهد.
- شبکه "گلف چنل".
این کمپانی نیز رسانههای مختلفی را در اختیار دارد که در ادامه به بخشی از آنها اشاره میشود:
- 132 روزنامه که تنها 113 عدد از آنها در اتریش به چاپ میرسند. از جمله نشریات تحت اختیار این کمپانی میتوان به "نیویورک پست" و "لاندن تایمز" اشاره کرد.
- 25 مجله که مجله "ویکلی استاندارد" نیز از جمله آنها است.
این کمپانی نیز داراییهای گوناگونی همچون خطوط هوایی "انست" در نیوزیلند و استرالیا، را در مالکیت دارد.
شرط اوباما برای استفاده از سلاح هسته ای
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه با اعلام سیاست هسته ای جدید این کشور گفت آمریکا از سلاح های اتمی تنها " در شرایط بسیار حاد" برای دفاع از منافع ملی یا متحدانش استفاده می کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه، دولت اوباما در یک سند سیاسی اعلام کرد : درحقیقت امریکا قصد دارد تاکید کند تنها درصورت روبرو شدن با شرایط خاص ، استفاده از تسلیحات هسته ای را برای دفاع از منافع حیاتی امریکا یا متحدان و شرکایش مورد بررسی قرار خواهد داد .
اوباما در حالی شرط استفاده از سلاح هسته ای را اعلام می کند که خود و متحدان غربیش تلاش می کنند ملت ایران را از دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای محروم کنند.
تاریخ نشان می دهد تنها کشور استفاده کننده از سلاح هسته ای امریکا ست که با ریختن بمبهای هسته ای بر سر مردم هیروشیما و ناکازاکی در ژاپن دهها هزار انسان بی گناه را به کام مرگ کشاند.
امریکا از سال 1945 تاکنون 66 هزار و 500 کلاهک و بمب هسته ای تولید کرده است.