شرکت روسیه در کنفرانس بینالمللی خلع سلاح هسته ای در تهران
"آندره نسترنکو" سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اطلاع داد که "سرگی ریبکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه برای شرکت در همایش بین المللی خلع سلاح و مسائل منع اشاعه سلاح هسته ای به تهران سفر خواهد کرد.
به گزارش فرهنگ نیوز به نقل از ریانووستی، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در کنفرانسی مطبوعاتی در مسکو گفت: "طی روزهای 17 و 18 آپریل سال جاری بر اساس اطلاع ما در تهران، همایش بین المللی خلع سلاح و مسائل منع اشاعه سلاح هسته برگزار می شود. از سوی روسیه در این همایش قرار است "سرگی ریبکوف" معاون وزیر امور خارجه شرکت کند".
به گفته نسترنکو، روسیه کنفرانس "امنیت بین المللی بدون سلاح کشتار جمعی" را بعنوان یکی از تدابیری محسوب می کند که در چارچوب تدارک همایش ماه مه نیویورک در خصوص بررسی عملکرد پیمان منع گسترش سلاح هسته ای (NPT) برگزار می شود.
نکته حائز اهمیت اینکه آمریکا و قدرتهای بزرگ فشار به کشورهایی که قرار است در سطح بالا در اجلاس تهران شرکت کنند را مضاعف کرده اما تاکنون این تلاشها موفقیتآمیز نبوده است.
همچنین آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز برای حضور در این کنفرانس که قرار است روزهای 28 و 29 فروردین در تهران برگزار شود عازم تهران خواهد شد.
مخالفت چین، روسیه، برزیل و ترکیه با تحریم های آمریکا علیه ایران
سرویس جهان اسلام: اخبار و گزارشهایی که از گفتوگوهای نشست امنیت هستهای واشنگتن به دست رسیده، حاکی از آن است که اوباما با وجود کارهایی نمایشی چون تعظیم در برابر رئیس جمهور چین در انحراف این نشست به سوی اقناع کشورهای مستقل برای تحریم ایران ناکام مانده است.
وزارت خارجه چین با انتشار بیانیهای خبرسازی برخی رسانههای آمریکایی درباره توافق چین با آمریکا بر سر تحریمهای ایران را رد کرد.
اما ناکامی آمریکاییها تنها مربوط به عدم همراهی چین با آنها نبود. برزیل و ترکیه که اکنون از اعضای غیر دائم شورای امنیت سازمان هستند. از اهداف اصلی دولت اوباما برای همکاری علیه ایران بودند که اظهارات آنها نشان داد این دو کشور حتی در واشنگتن با آمریکا نیستند.
رجب طیب اردوغان نخستوزیر ترکیه که برای شرکت در کنفرانس امنیت هستهای به واشنگتن سفر کرده در مصاحبه با شبکه خبری سی.ان.ان، با تأکید بر اینکه کشورش از قرن 17 میلادی تاکنون اتحاد استراتژیکی با ایران داشته گفت: آنکارا خواهان آن است که موضوع هستهای ایران از طریق مسالمتآمیز به پایان برسد.
«رجب طیب اردوغان» نخستوزیر ترکیه چند روز پیش با انتقاد از جامعه جهانی گفت که جهان چشمان خود را به روی برنامه هستهای اسراییل بسته است اما برنامه هستهای ایران را به دقت بررسی میکند.
«سلسو آموریوم» وزیر امور خارجه برزیل روز دوشنبه از قدرتهای بزرگ جهان درخواست کرد تا قبل از آنکه هر گونه تحریمی را علیه برنامه هستهای ایران تحمیل کنند، مطالعه و گفتوگوهای بیشتری انجام دهند.
"دیمیتری میدویدیف " رئیس جمهور روسیه در سخنرانی در موسسه "بروکلین " واشنگتن گفت که مسکو خواستار تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران نبوده است.
با گذشت نزدیک به یکسال صورت گرفت
صدور با تاخیر حکم جلب "مهدی هاشمیرفسنجانی"
در شرایطی که پرونده انتخابات 88 و فتنه های پس از آن به یکسالگی خود نزدیک می شود، قوه قضایی با تاخیری 9 ماهه سرانجام تصمیم گرفت حکم جلب مهدی هاشمی رفسنجانی را صادر کند.
این خبر در جلسه مشترکی که رئیس قوه قضائیه با اعضای کمیسیون قضایی مجلس داشته است و در پاسخ به مطالبه برخی از نمایندگان اعلام شده است.
بر همین مبنا خبرگزاری فارس گزارش داده در این جلسه مشترک تصریح شده است که در صورت ورود مهدی هاشمی به کشور وی بر اساس این حکم دستگیر خواهد شد.
در این جلسه درباره احتمال عدم مراجعت مهدی هاشمی به کشور و راههای قانونی دستگیری وی نیز مطالبی عنوان شده است.
نیره اخوان بیطرف از اعضای کمیسیون وحقوقی قضایی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با رجانیوز، با تایید این خبر اظهار داشت: در جلسه ای که برخی اعضای کمیسیون با آیت الله لاریجانی داشتیم، صحبتی در این خصوص شد که رئیس قوه قضاییه خبر داد تصمیم بر صدور حکم جلب مهدی هاشمی گرفته شده است.
این در حالی است که تنها چند روز پس از آغاز اغتشاشات و فتنه 88 بسیاری دیگر از طراحان این فتنه که اعضای شناخته شده احزاب سیاسی اصلاح طلب همچون کارگزاران سازندگی، مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بودند به اتهام تلاش برای کودتای مخملی بازداشت و در دادگاه به جرایم آنها رسیدگی شد.
تعلل دستگاه قضایی در احضار و به دادگاه کشاندن فزرند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اما سبب شد تا مهدی هاشمی به بهانه سرکشی به واحدهای خارج از کشور دانشگاه آزاد به لندن مسافرت کرده و هرگز به ایران بازنگردد.
هر چند سفر مهدی در دیدار هاشمی رفسنجانی با دانشجویان از جانب وی تایید شد، اما تا کنون تلاشی از سوی دستگاه قضایی برای بازگرداندن وی به ایران و محاکمه وی صورت نگرفته است چنانکه حتی زمانی که دادستان تهران از مهدی هاشمی خواست به ایران باز گردد، وی با انتشار نامه ای سرگشاده و طلبکارانه نسبت به دادستان تهران از وی به دلیل انجام این مصاحبه انتقاد کرد.
با این حال و در شرایطی که نزدیک به 9 ماه از آغاز فتنه 88 گذشته است، سرانجام خبر صدور حکم جلب هاشمی در جمع مشترک نمایندگان و رئیس قوه قضاییه مطرح شده است.
این در حالی است که علت تعلل دستگاه قضایی در صدور حکم جلب برای فائزه هاشمی رفسنجانی دیگر فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که تصاویر حضور وی در اغتشاشات پس از انتخابات و نقش وی در هدایت برخی از اغتشاشگران بصورت گسترده از رسانه ها و رسانه ملی منتشر شد، در هاله ای از ابهام باقی مانده است.
پرزیدنت باراک اوباما!
رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا
در پی بیانات حضرت عالی در باب یک فقره تهدید هستهای ایران نکاتی چند به اطلاع شما و هیلاری و نیکلا و آنجلا و دیمیتری و گوردون و دیگر گردن کلفتهای جنگل جهان میرسانیم.
البته که روی سخن با شماست. باشد که مقبول نظر تنگ شما افتد.
بیتردید، سربازان معروف و تنومند سیا و همکاران شیطان حتماً به استحضار شما رساندهاند که در سینمای جهان سومی ایران فیلمی ساخته شده است با نام «کتاب قانون».
البته که چشمان بیرحمانه شما جز تصاویر فیلمهای مستهجن و مبتذل و با کیفیت HD کمپانیهای صهیونیستی هالیوود مانند همین HEART LUCKER و AVATAR به خود نمیبیند.
ای کاش لااقل به رابرت گیتس یک عدد 5 دلاری میدادی تا از سر خیابان کاخ سفید، از این کاکا سیاههای دستفروش 2 عدد فیلم ویدیوئی VHS کتاب قانون و یک فیلم دیگر بخرد.
پول تخمه ژاپنی فراموش نشود.
پیشنهاد ما برای آن فیلم دیگر «زندگی شیرین» است تا در کنار بر و بچ بیکار وزارت خارجه و دفاع که کاری جز «ریگی» انداختن به کفش ملتها ندارند، اوقات خوشی را پشت سر بگذارید.
میتوانید هم به مانند یک مرد خانواده دوست در کنار میشل و سه دردانهتان، دو فرزند و سگی که انتخابش حتی از انتخاب وزرای کابینهتان سختتربوده است، روی مبلهای یادگار روزهای عاشقانه بیل و هووی هیلاری لم بدهید و فیلم خانوادگی ببینید.
پیشنهاد ما، همین آخری است تا به نیکلا سارکوزی هم درس اخلاق بدهید تا دیگر با خانم وزیر محیط زیست فرانسه عشقولانه در نکنند و کارلای مدلِ معشوق ِ همه لاتهای پاریس را با آن خواننده پاپ کذایی تنها نگذارد.
الغرض، این «کتاب قانون» مازیار میری صحنههایی دارد از عروس خاورمیانه. بله، عروس!چه میتوان کرد که شما از لبنان، فقط حزب الله را فهمیدهاید.
داستان فیلم را تعریف نمیکنیم تا برای خانواده مهیج باشد.
در صحنهای از فیلم، رانندهای به نام «ژان» در گفتگو با یک گروه ایرانی وقتی میشنود که اسرائیل، حزب الله را تهدید کرده است که سید حسن نصر الله را میرباید، جملهای دارد که قابل تأمل است:
زِغ زده، خواه.... مادر....
سرتان را درد آوردیم تا در پی تهدید هستهای ایران، عرض کنیم:
زِغ زدی!
البته ما مثل شما آمریکاییها نیستیم که لغاتی که اف. یو. سی. کی دارد، بسیار به کار بریم.
شما تازه به دوران رسیدهاید، مستر پرزیدنت!
ما ایرانی هستیم، صاحب یک تمدن تاریخی پر شکوه و فرهیخته!
شما بهتر است به جای آنکه زغ بزنید، بروید مانند جورج یک مزرعه بخرید و مانند اجدادتان گاو بچرانید!
اگر چه شما از نوادگان بردگانید و تا همین امروز هم در آمریکا، سرزمین آرزوها و آزادی ها معنای «مالکیت» را نفهمیدهاید!
سلام گرم ما را به بنیامین نتانیاهو که دارد توی گوشتان وز وز می کند، برسانید!
هی باراک! اسبت رو زین کن!
خیابانهای خلوت تگزاس، گاوها و اسبها و مرغ و خروسها و در مجموع حیوانات آمریکای وحشی منتظرند!
هی باراک! هفت لول یادت نرود!
با احترام
خاورمیانهایهای واشنگتن نشین
اعلام توافق مجلس و دولت با نامه جدید لاریجانی به احمدینژاد
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس از نهایی شدن توافق بین مجلس و دولت خبر داد که قرار است با ارسال نامه رئیس مجلس به رئیس جمهوری طی روزهای نخست هفته آینده اعلام رسمی شود.
به گزارش شبکه ایران از پایگاه اطلاعرسانی دولت، محمد حسین فرهنگی عضو کمیته رفع اختلاف دولت و مجلس برای اجرای هدفمند کردن یارانهها درباره جزئیات و نحوه تفاهم اخیر میان دو طرف، گفت: مقرر شد تا نظر مشورتی که حاصل جلسات اخیر این کمیته بود در کمیسیون ویژه تحول اقتصادی مجلس بررسی و پس از جمع بندی به رئیس مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
وی افزود: در مرحله بعدی موضوع با نمایندگان مجلس طی فرآیندی در میان گذاشته میشود و نتیجه نهایی که نظر شبه تفسیری مجلس خواهد بود با نامه رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهوری کشورمان اعلام و زمینه لازم برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها فراهم خواهد شد.
فرهنگی همچنین درباره چارچوب لازم برای اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها توسط دولت، گفت: با این راهکار دیگر نیازی به اصلاح قانون هدفمند کردن یارانه ها از طریق طرح یا لایحه نخواهد بود و ابهامات دولت درباره قانون در قالب یک نامه شبه تفسیری مجلس به دولت روشن خواهد شد.
وی تصریح کرده که این نامه یه عنوان مستند لازم برای دولت برای برداشت نهایی از محورهای قانون یادشده مورد استفاده قرار میگیرد که طبیعتا مورد تأیید دولت هم خواهد بود.
نائب رییس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه توافق تا اول هفته آینده نهایی و انجام خواهد شد، تصریح کرد: پس از نهایی شدن توافق، دولت با برنامه ریزی جدی قانون را اجرا خواهد کرد.
فرهنگی در پاسخ به این پرسش که در صورت اجرای این راهکار، آیا منابع لازم برای ادامه پرداخت یارانهها توسط دولت در ماههایی از سال که قانون هدفمند کردن یارانهها اجرا نمیشود پیشبینی شده است، گفت: در بودجه 89 چون اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها مد نظر بوده، منبعی برای پرداخت بودجه یارانهها در مدتی که هنوز قانون اجرا نمیشود، پیشبینی نشده است.
پیش از این اعلام شده بود، براساس یکی از این توافقهای دولت و مجلس، اعتبار هدفمندی یارانهها در بودجه 89 از 20 به 35 هزار میلیارد تومان افزایش مییابد. هم اکنون نمایندگان ویژه دولت و مجلس در حال بررسی راهکارهایی قانونی هستند که بدون نیاز به ارائه لایحه اصلاحیه و طرح، موضوع تعیین تکلیف شود. یکی از گزینهها دراینباره حذف مالیات و عوارض دریافتی از این محل است.
اوباما تحت فشار: اسرائیل هم باید انپیتی را امضا کند
سرویس جهان اسلام: رئیسجمهور آمریکا در نشست امنیت هستهای واشنگتن اعلام کرد که رژیم صهیونیستی باید پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای (ان پی تی) را امضا کند.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، در پایان نشست امنیت هستهای واشنگتن که "بنیامین نتانیاهو " نخستوزیر اسرائیل از شرکت در آن خودداری کرده بود، هنگامی که از "باراک اوباما " درباره امتناع اسرائیل از پیوستن به پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای (ان پی تی) سوال شد، وی در پاسخ گفت: اسرائیل نیز باید پیمان ان پی تی را امضا کند.
وی افزود: اینگونه که اسرائیل پیش میرود، من قصد ندارم راجع به برنامه آنها اظهار نظر کنم، اما چه درباره اسرائیل و چه درباره دیگر کشورهای جهان صحبت کنیم، ما بر این باوریم که پیوستن به ان پی تی بسیار مهم است.
رژیم صهیونیستی که در حال حاضر بیش از 200 کلاهک هستهای در اختیار دارد، همواره از امضای پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای امتناع ورزیده است.
بنا بر این گزارش، متخصصان امور نظامی معتقدند که اسرائیل در حال حاضر در زرادخانه خود چندصد کلاهک هستهای دارد، اما اسرائیل هیچ گاه تعداد کلاهکهای هستهای خود را علنا اعلام نکرده است.
بنیامین نتانیاهو هفته گذشته به طور ناگهانی اعلام کرد که در نشست امنیت هستهای واشنگتن شرکت نخواهد کرد. رسانههای اسرائیلی گزارش کردند که نتانیاهو به دلیل نگرانیهایی که در خصوص حضور کشورهای مسلمان در این نشست و افزایش فشارهای بینالمللی بر اسرائیل به منظور اجازه به بازرسان بینالمللی برای بازید از تاسیسات هستهای آن دارد، در نشست واشنگتن حاضر نشده است.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی که روز گذشته درباره شرکت نکردن نخستوزیر رژیم صهیونیستی در نشست امنیت هستهای واشنگتن نوشت، تاکید کرد: عدم حضور نتانیاهو در نشست واشنگتن نشاندهنده انزوای رو به افزایش اسرائیل در جامعه بینالمللی است
هدیه ویژه برزیلیها به احمدینژاد+عکس
«میگل ژرژ» وزیر توسعه، صنعت و تجارت خارجی جمهوری فدراتیو برزیل صبح امروز پس از دیدار با رئیس جمهور، هدیه ویژهای را از طرف مردم برزیل به دکتر احمدی نژاد اهدا کرد.
پایگاه اطلاع رسانی دولت، این هدایا شامل پیراهن تیم ملی برزیل و کتاب عکس "پله"، بازیکن مشهور این کشور که توسط خود وی نیز امضا شده است بود که به عنوان هدیه ویژه به رئیس جمهور اهدا شد.
بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی دولت، قرار است این هدایا در موزه نهاد ریاست جمهوری نگهداری شود.
چندی پیش دکتر احمدینژاد در سفر به برزیل در گفتوگو با رسانههای این کشور اعلام کرد جوانان ایرانی که عاشق فوتبال هستند سبک بازیکنان برزیلی را دوست دارند و همیشه از این بازیکنان به نیکی یاد میکنند.
پس از اظهار نظر رئیس جمهوری در خصوص علاقه جوانان ایران به فوتبال برزیل مسوولان این کشور اعلام آمادگی کردند چنانچه کشور جمهوری اسلامی ایران تمایل داشته باشد دستگاه ورزش برزیل این آمادگی را دارد با سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران تفاهمنامه ورزشی به امضا برساند.
عصر روز یکشنبه دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران میزبان جمعی از اساتید و دانشجویان این دانشگاه بود که برای شرکت در افتتاحیه کرسی های آزاد اندیشی در تالار شیخ انصاری حضور یافته بودند. بنا بر خبر اعلام شده از این پس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران هر هفته میزبان یک مناظره با حضور طیف های مختلف فکری و با موضوعات مختلف خواهد بود و هم چنین برگزاری کرسی های هفتگی با موضوعات گوناگون علمی و نظری، با حضور دانشجویان، اساتید و صاحب نظران این دانشگاه در دستور کار خواهد بود. این دست برنامه ریزی ها البته در دانشگاه های مختلف تهران نیز آغاز شده و در دانشگاه های امیرکبیر و شریف نیز طرح هایی در دست اجراست. این همه البته شاید به نوعی اولویت گذاری جدید در مجموعه های دانشجویی را به نمایش می گذارد.
وی با اشاره به اینکه کسی دقیقا نمیداند کرسیهای آزاداندیشی چه بوده و برنامههای آن چیست؟ گفت: باید نکته دردآلودی را مطرح کنم و آن این است که اکنون صحبت از کرسیهای آزاداندیشی در زمانی صورت میگیرد که از جهت دیگری شاهد عکس جریان آزاداندیشی در بعضی از دانشگاهها هستیم و طی روزهای گذشته یکی از اساتید دانشگاه علامه طباطبایی و یکی از دانشگاه تربیتمدرس اخراج شدند و من نمیدانم در این شرایط کرسیهای آزاد اندیشی چه مفهومی دارد؟
زیبا کلام با اشاره به اینکه انجمن های اسلامی سایر دانشگاهها تعطیل و یا در شرف تعطیلی است در ادامه تصریح کرد: آنچه که اکنون مشاهده میکنیم این است که گفتهها با آنچه عمل میشود در جامعه همخوانی ندارد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در ادامه بیان داشت: تا آنجا که اطلاع دارم برنامهای در خصوص حذف و کنار گذاشتن اساتید دگراندیش به جز چند مورد بخصوص در دانشگاههای علامه طباطبایی و تربیت مدرس نبوده است.
وی افزود: در دانشگاه تهران، شهید بهشتی، و سایر دانشگاهها اساتید تسویه یا اخراج نشدند. در دانشگاه علامه طباطبایی شماری از برجستهترین اقتصاددانان و اساتید که در نامههای سرگشادهای به سیاستهای اقتصادی دولت نهم و دهم اشکال گرفتهاند بازنشسته و یا کنار گذاشته شدهاند.
زیباکلام در ادامه تاکید کرد: سیاست کلی دولت در خصوص اساتید دگراندیش و منتقد نباید حذف آنها باشد و باید اعلام کنم که کنار گذاشتن این اساتید در برخی دانشگاهها با سیاست مدیران این دانشگاهها انجام میشود و این امر به سیاست کلی نظام بازنمیگردد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با طرح این سوال که آیا مسئولان یک دانشگاه میتواند اساتید آن دانشگاه را به دلایل سیاسی اخراج کند خاطرنشان کرد: وزارت علوم که مدعی است بخشهای علوم کشور را زیر نظر دارد، آیا نمیخواهد در این امر دخالت کند؟ به یقین میتوان گفت وزارت علوم از اخراج اساتید در دانشگاههای علامه طباطبایی و تربیت مدرس حمایت کرده و آن را تائید میکند، پس از این وزارتخانه انتظار نمیرود که به این مشکل رسیدگی کند. اما از سوی دیگر از مجلس شورای اسلامی انتظار میرود که نسبت به اتفاقات پیش آمده در این دو دانشگاه اعتراض کرده و بخصوص کمیسیون فرهنگی باید به این امر رسیدگی کند.
وی افزود: دفاع از حقوق شهروندان از وظایف مجلس هشتم است و نمایندگان مجلسی که سوگند یاد میکنند تا از حقوق شهروندان و وکلای خود دفاع کنند چرا نسبت به این امور پیگیری نمی کنند؟
زیبا کلام با اشاره به اینکه متاسفانه هیچ حرکتی در این خصوص از مجلس مشاهده نکردهایم، در ادامه تصریح کرد: در این شرایط صحبت از کرسیهای آزاداندیشی میشود و من در این جا کلیاتی را در خصوص علوم انسانی بیان میکنم.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در ادامه بیان داشت: پس از حوادث 22 خرداد ماه سال 88 مسئله علوم انسانی مطرح شد و علوم انسانی به عنوان متهم پیش آمدن این حوادث مورد بازخواست قرار گرفت.
زیبا کلام گفت: با توجه به کسر قابل توجهی از دانشجویان، قریب به یک میلیون و 800 هزار دانشجو در رشتههای علوم انسانی تحصیل میکنند و این دانشجویانی هستند که موجبات اعتراض را پدید آوردند.
وی افزود: از اواسط تابستان گذشته مسائلی مطرح شد مبنی بر اینکه علوم انسانی چگونه باید اصلاح شود و محصول آن این باشد که دانشجویان این رشته به دولت انتقاد نکنند.
زیبا کلام درادامه تصریح کرد: برخی افراد اساتید این رشته را متهم کردند که دانشجویان علوم انسانی را بیدین بار آوردند و من معتقدم که احضار علوم انسانی به عنوان متهم به دادگاه موجب حوادث پس از خرداد 88 شده است.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: ای کاش این موارد و حوادث بر گردن علوم انسانی بود چون میتوانستیم با این شیوه دانشگاهها و دانشکدههای علوم انسانی را تعطیل کنیم اما من به کسانی که علوم انسانی را نسبت به حوادث سال 88 متهم میکنم سوالی را مطرح میکنم؛ مگر این علوم انسانی در زمان محمدرضا پهلوی در این دانشگاهها تدریس نمیشد؟ این علوم انسانی در رژیم گذشته نیز در دانشگاه تهران و سایر دانشگاهها تدریس میشد و چرا آن موقع این رشته دانشجویان را بیدین بار نیاورده است بلکه بالعکس بخش عمده این دانشجویان اسلامگرا شدهاند. اگر محتوای این علوم موجب بیدینی و زوال دانشجویان میشود چرا در زمان طاغوت این اتفاق نیفتاده است؟
زیباکلام در ادامه بیان داشت: ما عکسهای شهدای دانشجوی حقوق و علوم انسانی را در راهروی همین دانشکده نصب کرده و هر روز نظارهگر آنها هستیم. حال باید پرسید آیا این دانشجویان در همین رشته درس نخواندهاند و شاید از نظر شما آنها در نجف و امثال آن درس خوانده باشند پس چطور شده است به خواسته خودشان در جبهههای جنگ روی مین رفتند.
وی با اشاره به اینکه اشکال اساسی علوم انسانی در جامعه ما این است که این رشته فوق العاده عقب مانده است خاطرنشان کرد: عقب ماندگی در علوم از لحاظ کاربردی نیز باید ملاحظه شود و این در حالی است که در شرایط کنونی محصولات ایران وارد بازارهای جهانی نمیشوند.
زیباکلام با تاکید بر اینکه عقب ماندگی در حوزه علوم انسانی را مستقیما نمیتوان دید خاطرنشان کرد: اگر کرسیهای آزاد اندیشی ادامه پیدا کند میتوانیم مفصلتر در خصوص علوم انسانی بحث کنیم و اعلام کنیم که اشکال اصلی این علوم در جامعه ما چیست.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در ادامه بیان داشت: پس از حوادث 22 خرداد سال 88 مسئله اسلامی کردن علوم انسانی به صورت جدی مطرح شده است و اگر این سلسله جلسات ادامه پیدا کند باید به صورت خیلی جدی به این امر بپردازیم که آیا واقعا علوم سیاسی و علوم انسانی اسلامی داشتهایم یا خیر؟
وی افزود: من معتقدم علوم انسانی غربی، شرقی، مسیحی، بودایی و زرتشتی هم نداریم. ما آنچه در علوم انسانی داریم نظر و اندیشه انسانهای مختلف است. لذا علوم انسانی بومی و اسلامی هم نداریم.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: نگاه به انسان در حوزه علوم انسانی در دانشگاههای کشور ما یک نگاه غربی است و باید نگاه اسلامی را در خصوص انسان در دانشگاههای خود پیدا کنیم و کرسیهای آزاد اندیشی را باید به صورت مفهومی ادامه دهیم.
در ادامه این برنامه سعید زیباکلام، ابراهیم فیاض و حسن عباسی نیز به ایراد نقظه نظرات خود در این رابطه پرداختند که به علت مرتبط بودن مباحث مطرح شده از سوی دکتر حسن عباسی به سخنان صادق زیباکلام، مشروح سخنان عباسی را از نظر می گذرانیم.
رئیس مرکز دکترینال امنیت بدون مرز با اشاره به اینکه مشکلی که اکنون در این مقوله وجود دارد مشکلات ساختاری است خاطرنشان کرد: از حوزهها و دانشگاهها در خصوص بحث آزاد اندیشی چیزی استخراج نمیشود پس باید آستینها را خود بالا بزنیم و به تولید علم و روشهای آن دست بزنیم.
عباسی تصریح کرد: نهادهای کشور میخواهند تولید علم را فقط توصیف کنند و فرهنگستان علومی که یکی از مسئولینش تولید علم را فقط در حد تولید آبمیوه وصف کرده است، بهتر از این هم اقدام نخواهد کرد و نباید اصلا از آنها انتظار تحول در این زمینه را داشت.
وی تاکید کرد: اکنون در خصوص تولید علم و نخبه پروری فقط در کشورمان به توصیف آن اکتفا میشود در صورتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در این خصوص راهها و روشها را تبیین کند و اگر واقعا نمیتوانند به این امر بپردازند وارد گود شده و 230 واحد درسی از کارشناسی تا دکترا را در دانشگاه تدریس کنند.
وی با اشاره به اینکه من دکتری را در ایران ندیدم که دکترین داشته باشد خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب مفهومی به نام تیمسار ارتش وجود داشت و مقام معظم رهبری فرمودند این مفهوم دارای اشکال است که اکنون این مفهوم به نام امیر تغییر نام داده است و طبق همین امر باید در خصوص آزاداندیشی و مقوله علوم انسانی پیگیری لازم را داشته باشیم و از ریشه و بسیاری از مفاهیم به اصلاح بپردازیم.
عباسی در ادامه بیان داشت: ما نه تنها در حوزهها بلکه در دانشگاههای کشورمان نیز هیچ مجتهدی نداریم. در کدام دانشگاه ما استاد دانشگاه دکترین و نظریات خود را در کلاسهای خود تدریس میکند؟ استادی که نظریات خود را تدریس میکند این استاد یک دکتر واقعی است نه اساتیدی که نظریات صدها سال قبل شرق و غرب را حفظ می کنند و مثل نوار کاست آن را تحویل دانشجو می دهند. در این صورت فرق آنها با ضبط صوت چیست؟ چرا حاضر نیستند خودشان ایده ی جدیدی را تولید کنند و بر مبنای آن تدریس کنند؟
عباسی گفت: مقام معظم رهبری چند سال گذشته در جلسهای با مسئولان نظام در بخشی از سخنان خود فرمودند کاش فردایی وجود داشت تا انسانها خارج از فضای جایگاهی خود ساعتها را به بحثهای علمی بپردازند و این در حالی است که آقایان دانشگاه تهران به مقام معظم رهبری پیشنهاد اعطای دکترا میدهند تا به همه بفهمانند امکان تولید علم در کشور وجود ندارد. اما در کشوری چون فرانسه چنین مکانهایی از سالیان دور تاسیس شده و افراد پیش نویس نظریات خود را به این مراکز ارسال میکنند و حتی میتوانند در خصوص نظریات خود صحبت علمی کنند.
رییس مرکز دکترینال امنیت بدون مرز در ادامه تاکید کرد: افتخار وزیر علوم ما این است که 10 هزار مقاله در ISI ارسال کردهاند و این در حالی است که ما برای آنگولاساکسون که همان آمریکاییها، انگلیسیها و استرالیاییها هستند به صورت رایگان تولید علم میکنیم و 95 درصد این مقالهها در ایران حتی ترجمه هم نمیشود و در دسترس دانشجویان و محققان ایرانی قرار نمیگیرد.
این کارشناس مسائل استراتژیک در ادامه گفت: دانشجوی ایرانی باید برای تولید علم 300 درصد زحمت بکشد به گونهای که باید علم را به زبان انگلیسی، عربی و فارسی بداند، این در حالی است که یک دانشجوی الازهر مصر باید برای تولید علم 200 درصد زحمت کشیده و دانشجوی اروپایی 100 درصد زحمت بکشد. اما دانشجو و استاد ایرانی تنها در مقوله تولید علم 33 درصد زحمت میکشد.
رئیس مرکز دکترینال امنیت بدون مرز در ادامه تصریح کرد: آمریکا از سال 2002 به بعد از گام سوم علم که همان رسیدن به مقطع دکترا است عبور کرد و اکنون از مرحله تیمکس نیز در حال عبور است و این در حالی است که ما در جامعهای میخواهیم آزاداندیشی کنیم که هنوز به این مراحل دست پیدا نکردهایم.
وی با اشاره به اینکه در بحث آزاد اندیشی باید ریشه مفهوم را شناخته و ترمینولوژی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: عمده مفومهای علوم انسانی که در سر در دانشگاههای کشور میبینیم محل اشکال هستند. جامعه شناسی، علوم سیاسی، روانشناسی و ... با مفهوم اصلی آنها یکی نیست.
عباسی خاطرنشان کرد: دلیل دیگر اینکه علم در جامعه ما تولید نمیشود این است که حوزه علمیه از فلسفه و اصول فاصله گرفته است.
وی گفت: ابزار در تولید علم و در حوزه علوم انسانی یک مفهوم کلی است ما باید یک مفهوم را در خود پدید آورده و 20 تا 30 سال نسبت به رشد آن مفهوم تلاش کنیم تا به تولید علم برسیم.
وی افزود: وقتی تولید علم نداریم تکیه بر ریاست فرهنگستان علوم غصب است. فرهنگستان علوم باید توضیح دهید که تا کنون پیرامون تولید علم چه اقدامی کرده است؟
عباسی در بخش دیگری از سخنان خود در واکنش به سخنان صادق زیبا کلام گفت: این استاد در سخنان خود اعلام کرد که برخی از اساتید از دانشگاهها اخراج میشوند که من به این استاد اعلام میکنم آیا شما لیبرالی فکر نمیکنید و به راحتی در دانشگاه تدریس نمیکنید؟ به من بگویید کجا به خاطر اندیشه شما با شما برخورد شده است؟ و اگر غیر از این است پس چرا هم شما و هم هزاران نمونه از شما در دانشگاه های کشور به تدریس مشغول هستند؟ شما در حیطه تخصص تان همان لیبرالیزم را درس بدهید اما به اسم اسلام نگویید علوم انسانی دینی وجود ندارد.
وی افزود: پس میان مباحث سیاسی و بحثهای امنیتی تفاوتهایی وجود دارد و باید به این استاد علوم سیاسی اعلام کنم که در کشورهای غربی نیز چندی پیش استادی را به جرم ارائه طرح تروریزم روشنفکری از یک دانشگاه آمریکایی اخراج کردند.
عباسی خاطرنشان کرد: من چندی قبل در عرصه سیاست خطاب به سیاستمداران این سئوال را مطرح کردم که چرا برخی از آنها میگویند ما نمیتوانیم؟ اما جالب این است که برخی از این سیاستمداران به رهبری رئیس فرهنگستان علوم اخیرا حدود 196 صفحه مقاله به صورت رنگی و کاغذ گلاسه تحت عنوان یک نشریه خاصی تهیه کرده و با مطالب خاصی عنوان کردند که نمیتوانیم. اینکه ما نمی توانیم هم اینقدر دیگر تبلیغ می خواهد؟ اینکه فضای ذهنی دانشجویان و جوانان این کشور را به این سمت ببریم که نمی شود و نمی توانیم و علم دینی و اسلامی و ایرانی نداریم این همه گفتن دارد؟
رئیس مرکز دکترینال امنیت بدون مرز با مطرح کردن این سئوال که چرا فرهنگستان علوم نمیتواند تولید علم کند خاطرنشان کرد: فرهنگستان علوم به این دلیل نمیتواند تولید علم کند که دکترهای فلسفه آن در نظریات کانت گیر افتادهاند.
عباسی در بخش دیگری از سخنان خود به اظهارات باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در خصوص بحث هستهای ایران اشاره و تاکید کرد: سه شنبه گذشته باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در سخنانی اعلام کرد که ما به غیر از ایران و کره شمالی به هیچ کشور دیگری حمله اتمی نمیکنیم که در اینجا باید پرسید چرا و به چه جرم؟ آیا ما به جرم رسیدن به فن آوری هستهای باید تهدید شویم؟
عباسی افزود: الان در آمریکا بنیان داروینیزم زیر سئوال است و استادانی را که با این پدیده مخالفت می کنند را به عنوان تروریزم روشنفکری از دانشگاه بیرون انداخته اند زیرا آمریکایی ها متعقد هستند وقتی کسانی اعتقاد دارند که طراحی این عالم هوشمند است و فقط می خواهند بگویند که پشت این عالم خداست پس آن زمان این اساتید می خواهند نظریه پردازی خود را بر روی تئوکراسی اعلام کند نه دموکراسی. درهمین زمینه اکنون 11فیلم مستند در فضای سایبری وجود دارد که یکی از آنها نیز امسال در قسمت فیلم های خارجی جشنواره فجر اکران شد.
عباسی در ادامه افزود: استادی که ادعا میکند چرا آزاداندیشان اخراج و دستگیر میشوند باید به وی اعلام کرد که شما چرا آدرس غلط به مخاطبان خود میدهید. آیا کسانی که اخراج و یا دستگیر میشوند آزاداندیش هستند؟ شما با عنوان یک استاد دانشگاه آیا دکترین دارید؟ من عضو هیئت علمی این دانشگاه نیستم اما شما که حقوق این نظام را می گیرید و در این دانشگاه تدریس می کنید به دانشجویانتان توضیح دهید چه حرکتی طی سالهای تدریس تان انجام داده اید؟ چقدر تلاش کرده اید که یک دکترین داشته باشید و آن را تدریس کنید نه افکار دیگران را؟ که بعد می گویید چنین چیزی وجود ندارد.
آیا شما از خود در حوزه تولید علم نظریهای داشتهاید؟ کسانی که به عنوان مثال در دانشکده مدیریت و با گرایش مسائل استراتژیک مدرک دکترا میگیرند فقط یک رویکرد و طرح استراتژیک را آموزش میبینند و در دانشگاهی چون دانشگاه عالی دفاع ملی آیا کسی هست که دو رویکرد را تدریس و یا تحصیل کرده باشد؟
رئیس مرکز دکترینال امنیت بدون مرز خطاب به اساتید دگراندیش تاکید کرد: افرادی آمدند و شورای عالی انقلاب فرهنگی را در ابتدای پیروزی انقلاب تاسیس کردند اما اکنون در صدای آمریکا و بی بی سی فارسی از آزادی بیان در ایران ابراز ناراحتی میکنند و شما استادی که حامی اینگونه افراد هستید روزی آبروی شما هم مانند آنان خواهد رفت.
عباسی تصریح کرد: اینکه شما امروز می گویید ما علم دینی و اسلامی و ایرانی نداریم برای خودتان بد است. نسل آینده از شما نخواهد گذشت چون ان شالله ما از این مرحله نیز عبور خواهیم کرد و در آینده به تولید علم بومی نیز خواهیم رسید و شما که امروز این حرفها را می زنید باید پاسخگوی آیندگان باشید. بسیاری از شما بودند که اول انقلاب حرفهایی زدند که امروز از گذشته خود شرمنده هستند چون نسل ها عوض شد و مشخص شد چه کسی درست می گفت و چه کسی اشتباه، لذا من از نسل حاضر عذرخواهی می کنم که نسل ما نتوانست اقدام مهمی در راستای تولید علم بومی انجام دهد اما انشالله با همت شما از این مرحله هم خواهیم گذشت و با سرعت بیشتر به سمت سربلندی ایران اسلامی نزدیک خواهیم شد.
نامه مهم رییسجمهور به دبیرکل سازمانمللمتحد:
سرویسهای اطلاعاتی سه کشور از شرارتهای ریگی حمایت میکردند/چرا به وظیفه قانونی خود عمل نمیکنید؟
دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران در نامه مهمی به دبیر کل سازمان ملل با تشریح حمایت اعضای ناتو از عبدالمالک ریگی از وی خواسته است تا این حمایت ها را محکوم و از حقوق ملت مظلوم ایران به عنوان قربانی بزرگ تروریسم دفاع کند.
رییس جمهوری همچنین یک نسخه ویدیویی حاوی گوشه کوچکی از جنایتها و برخی حمایت های رسانه ای از ریگی و قسمتی از اعترافات وی در کسب حمایت از اعضای ناتو را در اختیار دبیر کل سازمان ملل قرار داده است. این نامه و نوار پیوست روز دوشنبه به دبیر کل سازمان ملل داده شد.
نامه رییس جمهوری اسلامی ایران همچنین به حملات خونینی که پس از 11 سپتامبر توسط آمریکا به منطقه خاورمیانه انجام گرفت، اشاره کرده و از دبیر کل می خواهد با تعیین یک گروه حقیقت یاب مستقل و مورد اعتماد ملت های منطقه، درباره عوامل اصلی حادثه 11 سپتامبر به عنوان بهانه اصلی حمله به منطقه خاورمیانه، انگیزه و نیت اصلی حضور نظامی ناتو در افغانستان و عراق , روشهای های به کار گرفته شده و نتایج حاصل از 9 سال حضور و درگیری، تحقیق جامعی انجام داده و نتایج آن را به مجمع عمومی اعلام کند.
متن کامل نامه دکتر محمود احمدینژاد به دبیر کل سازمان ملل متحد به این شرح است:
جناب آقای بانکیمون
دبیر کل محترم سازمان ملل متحد
سلام علیکم
با تبریک عید نوروز و آغاز سال 1389 شمسی یک بار دیگر از تلاشهای جنابعالی و اعضای مجمع عمومی جهت ثبت جهانی نوروز، این عید بزرگ انسانی و فرهنگی، تقدیر مینمایم. امیدوارم این اقدام، منشأ گسترش فرهنگ نوروزی یعنی صلح، دوستی، بالندگی، همکاری سازنده و امنیت پایدار در سراسر جهان باشد.
همانگونه که میدانید تروریسم از مهمترین معضلات امروز جامعه بشری است و بسیاری از سیاستگذاریها و لشکرکشیها به بهانه مبارزه با آن انجام میگیرد.
مطلع شدید که شروری به نام عبدالمالک ریگی در چند سال اخیر با پناه گرفتن در افغانستان و پاکستان و از طریق نفوذ و راهزنی و انفجارات در جنوب شرقی ایران، بیش از 140 نفر از هموطنان بیگناه اینجانب، اعم از زن و مرد و کودک، را با فجیعترین روشهای ممکن به قتل رسانیده و بیش از 260 نفر را زخمی کرده است.
گر چه سازمانهای بینالمللی مدعی حمایت از حقوق بشر در این مدت در برابر این جنایات سکوت اختیار کرده و یا به نوعی از آن حمایت کردند لیکن تأسفانگیزتر از آن، اقدامات برخی از نیروهای اطلاعاتی و امنیتی اعضاء ناتو مستقر در افغانستان و همچنین رفتار برخی رسانههای آمریکایی و اروپایی در حمایت از این جنایات و تلاش برای تطهیر دستان به خون آغشته این جنایتکار و مزدورانش بود. اطلاعات مستندی در دست است که سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی حداقل سه کشور از شرارتها و اقدامات تروریستی این فرد حمایت کردهاند.
برخی رسانههای غربی نیز، که در برابر کوچکترین اشتباهات یک مأمور پلیس در کشورهای مخالف با سیاستهای استعماری و سلطهجویانه با تولید انبوه اخبار و تحلیل و سر و صدا برای حقوق بشر عزاداری برپا میکنند و فریاد آنان گوش فلک را کر میکند، در برابر این سفاکیها و جنایتها یا سکوت کردند و یا با انتشار وسیع مصاحبهها و گزارشات، این تروریست آدمکش را فردی مبارز و تلاشگر در راه دموکراسی معرفی نموده و سعی کردند کشتار وحشیانه مردم بیدفاع را مقدس جلوه دهند.
مایه بسی تأسف است که تروریسم به ابزار سلطه بر ملتها تبدیل شده است و مدعیان مبارزه با تروریسم در صف اول حمایت از آن قرار دارند.
عالیجناب
اینک با ارسال یک نسخه نوار حاوی گوشه کوچکی از جنایتها و برخی حمایتهای رسانهای از این فرد شرور و قسمتی از اعترافات وی در کسب حمایت از اعضای ناتو، انتظار دارد دبیر کل محترم بر حسب وظیفه قانونی و انسانی نسبت به موارد زیر اقدام به نتایج آن را به اطلاع ملت ایران و عموم ملتها برسانند:
1- محکوم کردن صریح این جنایات و دفاع از حقوق ملت مظلوم ایران به عنوان قربانی بزرگ تروریسم
2- محکوم کردن حمایتهای اعضاء ناتو از تروریسم در منطقه، استیضاح رسمی کسانی که از این جنایتکار حمایت کردهاند و استیفای حقوق قربانیان و دولت و ملت ایران
3- دستگیری این شرور که مورد حمایت وسیع اعضاء ناتو بود، توسط دستگاه اطلاعاتی ایران با کمترین هزینه ممکن، راه درست مبارزه با تروریسم را نمایان ساخت.
بعد از حادثه 11 سپتامبر و به بهانه مبارزه با چند تروریست تا کنون بیش از یک میلیون نفر از مردم منطقه ما قربانی و چند میلیون آواره شدهاند و دو کشور عضو سازمان ملل تحت تصرف نظامیان ناتو و آمریکا قرار گرفتهاند و کشور سومی نیز در معرض تهاجمات نظامی است. روش جاری برای مبارزه با تروریسم به فرض پذیرش صداقت مدعیان آن آشکارا شکست خورده است. اگر واقعاً تروریستی وجود دارد آیا نمیتوان از روش عقلانی دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی ایران که در برخورد با عبدالمالک ریگی به خوبی تجربه شد استفاده کرد. ما بارها تأکید کردهایم که حل مسائل منطقه ما نیاز به لشکرکشیهای گسترده و عملیات نظامی ندارد.
حداقل انتظار از جنابعالی این است، که با تعیین یک گروه حقیقتیاب مستقل و مورد اعتماد ملتهای منطقه، درباره عوامل اصلی حادثه 11 سپتامبر به عنوان بهانه اصلی حمله به منطقه خاورمیانه، انگیزه و نیت اصلی حضور نظامی ناتو در افغانستان و عراق، روشهای به کار گرفته شده و نتایج حاصل از نه سال حضور و درگیری، تحقیق جامعی صورت داده و نتایج آن را به مجمع عمومی اعلام فرمائید.
جناب آقای دبیر کل
شما میدانید که از زمان حضور نیروهای آمریکایی و ناتو علاوه بر اینکه چند میلیون نفر از مردم منطقه کشته و زخمی و آواره شدهاند، کشت مواد مخدر و تروریسم نیز توسعه یافته است. حدود نه سال است که مردم منطقه در سایه تهدید زندگی میکنند.
چه کسی یا سازمانی باید از حقوق، امنیت و استقلال ملتهای منطقه حمایت کند. اگر سازمان ملل در این باره مسئولیتی ندارد اعلام نماید که انبوه مردم و دولتهای آسیبدیده به کدام سازمان باید شکایت کنند و در این صورت فلسفه تأسیس سازمان ملل چه خواهد بود؟ و چه موضوعی مهمتر از این میتواند در فهرست فعالیتهای سازمان ملل قرار گیرد.
انتظار این است که حضرتعالی به طور فعال موضوع را در دستور کار قرار دهید و تصمیمات لازم را برای پایان دادن به کشتار، توسعه مواد مخدر و اشغالگری اتخاذ و اعلام نمایید.
از خداوند متعال استقرار صلح و عدالت در سراسر گیتی را مسألت دارم.
محمود احمدینژاد
اهمیت فکر
بنای آینده را با مصالح فکر بسازیم . خودمان بی خبریم که سعادت یا تیره بختی در زندگی مان ،با فکر خویش فراهم می کنیم . بنای کائنات بر این اصل گذاشته شده و نام آن را (تصادف) نهاده اند در این صورت ،سرنوشت خود را انتخاب و آماده کن ،علاقه تولید علاقه میکند و از کینه کینه می زاید.
ویلکوکس