ثبت نام از داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری از 15 اردیبهشت آغاز می شود.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه از شنبه هفته آینده سایت مربوط به ثبت نام داوطلبین شروع به کار می کند، تصریح کرد: این سایت با دامنه www.Sabtename10.ir شروع به کار می کند که در این سایت فرم های پویایی برای گرفتن اطلاعات از سوی کاندیداها طراحی شده است و این فرم ها به حدی پویا هستند که پس از انتخاب جنسیت کاندیدا نیز یکسری از فرم ها را برای آن کاندیدا حذف می کنند که به طور مثال اگر کاندیدای زنی در این فرم ثبت نام کند دیگر فرم مربوط به خدمات سربازی را مشاهده نمی کند.
کامران دانشجو با اشاره به مرحله دوم در خصوص انتخابات رایانه ای افزود: بحث بارکدخوان ها برای خواندن کدملی افراد را در تمام محل های مربوط به اخذ آرا تعبیه کرده ایم که با این کار به ریزترین و دقیق ترین آمار رای دهنده ها مانند سن افراد شرکت کننده و جنسیت آنها نیز می توانیم مدیریت داشته باشیم.
دانشجو با اشاره به اینکه برخی در خصوص آراء صندوق ها شبهه افکنی می کنند تصریح کرد: این کار تمام شبهه ها را با دقیق ترین پاسخ ها، پاسخ می دهد و هیچ کسی هیچ شبهه ای نمی تواند در آن وارد کند.
وی افزود: مرحله سوم تجمیع آراء است.
رئیس ستاد انتخابات کشور با تأکید بر اینکه ما تا به حال یک بانک اطلاعات در خصوص افراد مجری در سطح کشور نیز نداشته ایم تصریح کرد: با برگزاری 92 دوره انتخابات هنوز یک بانک اطلاعاتی قوی در خصوص مجریان نداشته ایم و در حال حاضر در وزارت کشور در حال تهیه یک بانک اطلاعات از تمام مجریان هستیم.
وی با اشاره به اینکه نرم افزاری دیگر برای نمایندگان کاندیداها برای هر صندوق نیز آماده شده است تصریح کرد: هر کاندیدا برای هر صندوق می تواند یک نماینده داشته باشد و ما به تعداد صندوق های موجودمان شناسه کاربری به آنها می دهیم و آن نماینده می تواند با شناسه کاربری و در حالی که در محل صندوق رای قرار دارد اگر موردی را مشاهده کرد به کاندیدا اطلاع دهد، البته این در حالی است که نماینده کاندیدا حق دخالت در امور اجرایی را ندارد.
دانشجو با اشاره به اینکه زیرساخت ها برای انتخابات رایانه ای نیز در حال آماده شدن است افزود: از 51 اردیبهشت تا 91 اردیبهشت ثبت نام کاندیداها انجام می شود و از روز 91، پنج روز صلاحیت کاندیداها در شورای نگهبان بررسی می شود و پنج روز برای بررسی اعتراضات و 03 و 13 اردیبهشت وزارت کشور اسامی کاندیداهای قطعی را اعلام می کند و کاندیداها از اول تا 02 خرداد حق تبلیغات علنی را دارند و 22 خرداد سال جاری روز اخذ آراء است.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه ما به تمام فرمانداران اعلام کرده ایم که هیچ کسی حق دخالت و جلوگیری از فعالیت هیچ کاندیدایی را ندارد تصریح کرد: کاندیداها آزادانه می توانند حرف هایشان را بزنند و ما از اینکه افراد متفاوتی وارد صحنه شوند استقبال می کنیم تا مردم پس از شنیدن صحبت های آنها، انتخاب خود را انجام دهند.
رییس جمهور در خصوص برخی تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه کشورمان گفت: آنها خیلی کوچکتر از آن هستند که بخواهند به ایران حمله کنند و اصولاً آنان در معادلات امنیتی و سیاسی ایران به حساب نمیآیند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمود احمدینژاد رییس جمهور کشورمان در دومین روز سفر به ژنو در مصاحبه اختصاصی با شبکههای تلویزیونی TV5 و TVS1 فرانسه زبان سوئیس به سوالات مختلف مجری معروف این شبکه تلویزیونی پاسخ داد.
رییسجمهور در پاسخ به اینکه بعضی از کشورهای غربی از حضور شما در اجلاس دوربان احساس نگرانی کردهاند و به نظر میرسد از شما میترسند، تصریح کرد: آنها باید علت ترس را در خود جستجو کنند. ما مخالف نژادپرستی هستیم و معتقدیم ریشه مشکلات جهان را باید در نژادپرستی جستجو کرد.
وی گفت: ملت ایران آماده است در همه صحنههای جهانی به صلح و امنیت و ریشهکنی نژادپرستی کمک کند. کسانی که در کنفرانس ضدنژادپرستی شرکت نمیکنند چه پاسخی برای ملتها دارند؟ آیا آنها حامی نژادپرستی هستند که از حضور در اجلاس خودداری میکند؟ آنها باید به این سوالات صراحتا پاسخ دهند البته ما پاسخ آن را میدانیم.
* رژیم صهیونیستی نماد نژادپرستی است
احمدینژاد در پاسخ به اینکه قبل از ورود به ژنو در مصاحبه با خبرنگاران، اسرائیل را پرچمدار نژادپرستی عنوان کردهاید، اظهار داشت: این یک واقعیت است و امروز همه دنیا میدانند که رژیم صهیونیستی نماد نژادپرستی است.
رییسجمهور خاطر نشان کرد: اگر کشورهای اروپایی مدعی هستند که از ملت ایران میترسند باید ریشه ترس را در رفتار خود جستجو کنند. رژیم صهیونیستی در فلسطین زنان و کودکان را میکشد بعد آنها را محکوم میکنند که چرا از خود دفاع کردند صهیونیستها خود را برتر از دیگران میدانند و این یعنی نژادپرستی.
وی اضافه کرد: شصت سال است که در منطقه ما تهدید و ناامنی و کشتار جریان دارد برای اینکه عدهای را از سایر نقاط دنیا به این منطقه آورده و دولت جعلی ایجاد کردهاند. آنان هر روز مردم را میکشند و طلبکار هم هستند. اگر این نژادپرستی کنار برود دنیا به آرامش خواهد رسید. مسأله فلسطین باید با تعیین حق سرنوشت مردم این کشور حل شود و این یعنی یک راه حل انسانی است.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره کشتار یهودیان در جنگ جهانی دوم اظهار داشت: من در این رابطه صرفا دو سوال مطرح کردم اما به جای پاسخ به آن مرا مورد حمله قرار میدهند. من یک معلم هستم و این حق هر انسانی است که بتواند درباره حوادث سوال کند.
رییس جمهور ادامه داد: سوال اول این است که اگر هولوکاست یک واقعه تاریخی است در کجا اتفاق افتاده و چرا باید مردم فلسطین خسارت آن را بپردازند. چرا باید جبران نژادپرستی در اروپا را مردم فلسطین بپردازند. بجای جواب به این سوال هیاهو و فریاد میزنند و مرا جنگطلب معرفی میکنند.
وی افزود: سوال دوم این بود که در حالی که همه اجازه دارند درباره هر موضوعی تحقیق کنند اما چرا در اروپا تحقیق درباره هولوکاست ممنوع و مجازات دارد. عکسالعمل به این سوالات به روشنی نشان میدهد که حقوق بشر در کجا نقض میشود.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: ما با کشتار مردم در هر کجای جهان که باشد مخالفیم. در جنگ جهانی دوم شصت میلیون انسان کشته شد اما از آنها خبری نیست و برای آنان سرزمینی اشغال نشده است. سخن ما این است که جلوی تحقیق و اظهارنظر گرفته نشود و اگر در اروپا اتفاقی افتاده است پاسخ آن نیز باید در اروپا داده شود اما ظاهراً صهیونیستها و حامیان آنها نمیخواهند این سخنان به گوش مردم برسد.
* ما خواهان روابط براساس احترام و عدالت هستیم
رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اینکه عکسالعمل ایران درباره اظهار تمایل باراک اوباما به ایجاد روابط با ایران چیست، گفت: ما خواهان روابط براساس احترام و عدالت بوده و اهل گفتگو و منطق هستیم.
وی در پاسخ به اینکه آیا حاضرید در این زمینه پیشتاز باشید، اظهار داشت: باید توجه داشت که دولت آمریکا 29 سال قبل به طور یکجانبه روابط خود را با ما قطع کرد اما با این وجود من به آقای بوش پیام دادم و از وی خواستم تا در سازمان ملل با هم مناظره کنیم حتی به آقای اوباما نیز پیام فرستادم و این اقدامات بزرگی است اما پاسخی دریافت نکردم.
احمدینژاد تصریح کرد: ملت ایران به آمریکا تجاوز نکرده و در این کشور از دولت کودتا و نیز از گروههای تروریستی حمایت نکرده است. ما به کنار مرزهای آمریکا لشکرکشی نکردهایم و رییسجمهور ما نگفته است که میخواهیم ملت آمریکا را نابود کنیم اما دولتهای آمریکایی این کارها را کردهاند. همواره آمریکا با ما مشکل داشته است ما هیچ وقت مخالف مردم آمریکا نبودیم و با آنها دوست هستیم.
رییس جمهور خاطر نشان کرد: اوباما باید تصمیمات جدی و بزرگی بگیرد البته اگر صهیونیستها اجازه دهند ما منتظر تغییرات واقعی در رفتار آقای اوباما هستیم.
* قوانین قضایی ایران بسیار کامل است
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره قوانین جزایی کشورمان خاطر نشان کرد: حقوق جزایی هر کشوری مبنای حقوقی دارد و قوانین قضایی ایران بسیار کامل است. برخورد با ایران در این زمینه سیاسی است. نسبت زندانیان ما نسبت به آمریکا یک ششم است و این در حالی است که در آمریکا و اروپا زندانهای مخفی وجود دارد و همه میدانند که زندان مخفی جایی است که سنگینترین نقض حقوق بشر در آن صورت میگیرد و زندانیان از هیچ حقوقی برخوردار نیستند.
وی ادامه داد: درباره زنان نیز وضعیتی که آنان در آمریکا و اروپا دارند بدتر از دوران بردهداری است آنان پناهگاهی ندارند و شخصیت و حقوقشان لگدمال میشود در غرب با شعار آزادی حقوق زن و مرد، زنان مورد ظلم واقع شدهاند. آقای بوش یک میلیون نفر را در عراق کشت اینها همه نمونههایی از نقض حقوق بشر در کشورهای مدعی است.
* رژیم صهیونیستی در معادلات امنیتی و سیاسی ایران به حساب نمیآید
رییس جمهور در ادامه در پاسخ اینکه ایران درباره انرژی هستهای معتقد است که برنامههایش صلحآمیز است و اسرائیل آن را خطرناک دانسته و چندین بار ایران را به حمله نظامی تهدید کرده است، گفت: آنها خیلی کوچکتر از آن هستند که بخواهند به ایران حمله کنند. اصولاً آنان در معادلات امنیتی و سیاسی ایران به حساب نمیآیند. آنها قادر نیستند خودشان را حفظ کنند چگونه میتوانند از حمله نظامی به کشور بزرگ ایران سخن بگویند.
وی خاطر نشان کرد: درباره تهدید به حمله نظامی سوال مهم این است که این رژیم جعلی تاکنون بیش از صدبار ایران را به حمله نظامی تهدید کرده است و اگر تهدید بد است چرا سران اروپا و آمریکا ساکت هستند.
احمدینژاد با تأکید بر اینکه موضوع هستهای ایران یک موضوع سیاسی شده است، تصریح کرد: ملت ایران مسیر زندگی را خودش انتخاب میکند. ما در چارچوب قوانین هم حرکت میکنیم و از حقوق خودمان نیز استفاده میبریم ما هیچ وقت به دنبال راضی کردن دشمنان خود برای انتخاب نوع زندگیمان نیستیم آنها زور میگویند و زورشان هم فایدهای ندارد.
* امروز مردم دنیا، حرفهای ملت ایران را میزنند
رییس جمهور در پاسخ به اینکه سی سال از انقلاب اسلامی ایران گذشته است و آیا شما هنوز خود را یک انقلابی میدانید، تصریح کرد: بیشتر از روز اول خودم را انقلابی میدانم. انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب در اندیشه و فرهنگ است و عاشق انسانها و به دنبال صلح و برادری برای همه میباشد.
وی در پاسخ به اینکه آیا هنوز هم میخواهید انقلاب خود را صادر کنید، خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی ایران صادر شده است. انقلاب ما یعنی احترام به حقوق انسانها، عدالت، پاکی و برادری. امروز کاپیتالیسم به پایان راه خود رسیده است و امروز مردم دنیا حرفهای ملت ایران را میزنند و این یعنی انقلاب ما صادر شده است.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی دیگری درباره هراس اروپاییها از ایران خاطر نشان کرد: در این رابطه ما حاضر هستیم یک رفراندوم آزاد زیر نظر کمیته بینالمللی برگزار کنیم و در چنین صورتی مشخص خواهد شد که مردم اروپا از صهیونیستها میترسند یا از ایران. مطمئن هستم در صورت انجام این رفراندوم اکثریت مردم طرفدار ایران خواهند بود چرا که میدانند ایرانیان به دنبال عدالت و پاکی هستند.
رییس جمهور تاکید کرد: هر دولت و سیاستمدار اروپایی اگر مدعی است که مردم اروپا از ما خوششان نمیآید اجازه دهند چنین رفراندومی برگزار شود. ما آمادگی داریم رفراندومی را هم در ایران برگزار کنیم تا مشخص شود مردم ایران چقدر از این کشورهای مدعی متنفر هستند.
* رگههای نژادپرستی باید در اندیشهها اتفاق بیفتد
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره انتخاب اوباما به عنوان یک رئیسجمهور دورگه و تأثیر آن در مبارزه با نژادپرستی اظهار داشت: باید رگههای نژادپرستی را در اندیشهها و رفتار آدمها جستجو کرد البته ما از تغییر در آمریکا استقبال میکنیم اما باید ببینیم آیا در رفتار دولت آمریکا هم تغییر اتفاق خواهد افتاد. امیدواریم چنین اتفاقی بیفتد.
* قدرت و ثروت اصلی دنیا در اختیار نژادپرستان حرفهای است
رییسجمهور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه انتظار دارید چه نتیجهای از اجلاس دوربان بگیرید، اظهار داشت: در دوربان باید گامی در جهت محو نژادپرستی برداشته شود. نژادپرستی ریشه بحرانهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی است. البته مبارزه با نژادپرستی کار بسیار سختی است، زیرا امروز قدرت و ثروت اصلی دنیا در اختیار نژادپرستان حرفهای قرار دارد.
وی در پاسخ به این سوال که چه احساسی درباره کشور سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران دارد، اظهار داشت: احساس خاصی ندارم به جز اینکه در بین کشورهای اروپایی سوئیس دارای سیاستهای مستقلتری است. دولت سوئیس تلاش کرده که نقش سازندهای داشته باشد. البته در برخی مقاطع از حالت بیطرفی خارج شده است اما در مجموع رفتار مثبتی را دنبال میکند.
َ
وى با بیان اینکه کمیسیون قضایى بعدازظهر امروز کار خود را شروع خواهد کرد، گفت: نمایندگان کشورها براى شرکت در این کمیسیون معرفى شده اند و در صدد آن هستیم با استفاده از خرد جمعی، رأى بالا و متفق القولى براى پیش نویس کیفرخواست علیه جنایات رژیم صهیونیستى بدست آوریم.
دبیر اجلاس دادستان هاى کشورهاى اسلامى گفت: در پیش نویس کیفرخواست علیه جنایات رژیم صهیونیستى 160 سند بین المللى سازمان ملل و 5 هزار سند غیرقابل انکار گردآورى شده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، قاضى مرتضوى در حاشیه اجلاس دادستان هاى کشورهاى اسلامى در جمع خبرنگاران افزود: پیش نویس کیفرخواست در 110 صفحه علیه جنایات رژیم صهیونیستى براى 60 کشور شرکت کننده در این اجلاس تکثیر و تحویل داده شده است.
وى با بیان اینکه کمیسیون قضایى بعدازظهر امروز کار خود را شروع خواهد کرد، گفت: نمایندگان کشورها براى شرکت در این کمیسیون معرفى شده اند و در صدد آن هستیم با استفاده از خرد جمعی، رأى بالا و متفق القولى براى پیش نویس کیفرخواست علیه جنایات رژیم صهیونیستى بدست آوریم.
قاضى مرتضوى در پاسخ به اینکه آیا این کیفرخواست به دادگاه بین المللى نیز ارسال شده است، افزود: کیفرخواست علیه جنایات رژیم صهیونیستى به همه مجامعى که صلاحیت رسیدگى به این موضوع مهم را دارند ازجمله دادگاه بین المللى و به ویژه مجمع عمومى سازمان ملل ارائه شده است.
وى نقش رئیس مجمع عمومى سازمان ملل را در مطرح کردن کیفرخواست در مجمع عمومى بسیار مهم خواند و گفت: اگر رئیس مجمع باهمت جمعى این مهم را به عنوان یک موضوع قابل طرح در مجمع عمومى براى کشورهاى جهان به رأى بگذارد، یقین داریم با رأى بسیار بالایى دادگاه بین المللى کیفرى تشکیل خواهد شد.
دادستان تهران استقبال کشورهاى اسلامى از اجلاس دادستان ها را بسیار خوب توصیف کرد و افزود: تا به این لحظه مقامات عالیرتبه قضایى بیش از 60 کشور جهان در این اجلاس حضور یافته اند.
قاضى مرتضوى گفت: نمایندگان تعدادى از کشورها هم به لحاظ مسافت طولانى تا بعدازظهر امروز خواهند رسید.
وى افزود: حضور گسترده هیأت هاى کشورهاى اسلامى در اجلاس دادستان ها به لحاظ موضوع اجلاس که اتخاذ راهکار عملى براى مجازات رژیم صهیونیستى است، بسیار حائز اهمیت است.
دبیر اجلاس دادستان هاى کشورهاى اسلامى گفت: مدعوین استقبال بسیار خوبى هم براى مشارکت در مباحث حقوقى کیفرخواست علیه رژیم صهیونیستى داشته اند.
وى افزود: حقوقدانان نیز تا این لحظه بیش از 58 مقاله به دبیرخانه اجلاس ارائه کرده اند که در ارزشیابى از این مقالات ملاحظه شد که مطالب بسیار خوب و قابل استفاده اى مطرح شده است.
قاضى مرتضوى گفت: سعى مى کنیم زمانى را براى ارائه دهندگان مقالات به منظور قرائت خلاصه مقالاتشان در اجلاس اختصاص یابد اما متن کامل همه مقالات را در یک کتاب به منظور دسترسى حقوقدانان و علاقه مندان به حقوق چاپ خواهیم کرد.
منبع : اقتدار ملی
شب
گذشته ساعاتی پس از سخنرانی پرشور احمدینژاد در اجلاس ژنو بود که
پیامکهای دانشجویان حامی رئیسجمهور برای اعلام مراسم استقبال خودجوش از
وی دست به دست شد.
به گزارش رجانیوز، همین 2، 3 ساعت اما کافی بود برای
اینکه صدها تن از جوانان و دانشجویان، صبح زود یک روز میان هفته خود را با
استقبال از مردی آغاز کنند که سی.ان.ان به وی لقب فاتح ژنو را داده است.
بنا بر این گزارش، احمدینژاد حدو ساعت 6:40 صبح از
پاویون جمهوری فرودگاه مهرآباد، پیاده وارد حلقه پرشور دانشجویان شد و سپس
به منظور ایراد سخنان کوتاه خود به بالای ماشین رفت.
"گفته بودند با حضور احمدینژاد در اجلاس شرکت
نمیکنیم، اما از این به بعد به کوری چشم دشمنان در تمام اجلاسهای جهانی
شرکت خواهم کرد." رئیسجمهور کشورمان در جمع استقبال کنندگان ضمن تشکر از
آنان اظهار داشت: شرایط جهان به سرعت به نفع ارزشهای الهی و ملتها در
حال تغییر است، در حالی که بیش از 50 سال برخی کشورهای استکباری با
شعارهای دروغین تحمل مخالف، تلورانس، تامل و آزادی بیان و از این دست
حرفهای بیاساس خود را بر دنیا تحمیل کردند.
وی ادامه داد: اینها با سیاستهای استعماری خود به
حیثیت ملتها و ارزشهای الهی توهین میکردند و از طرف دیگر مردم را به
پایبندی به آزادی بیان دعوت کردند، اما دیدیم که همانها در اجلاس ژنو که
خود طراحی کرده بودند حاضر به شنیدن صدای مخالف نشدند.
رئیسجمهور کشورمان افزود: اینها ژست اندیشه
سرمایهداری غربی و لیبرالیسم است و وقتی که بنده با یکی از مسئولان
برگزارکننده اجلاس صحبت میکردم به من میگفتند شرایط دنیا در حال عوض شدن
است و شما امروز کمی نرم صحبت کنید و ما نیز در قطعنامه خود سعی داریم تا
رژیم صهیونیستی را معادل نژادپرستی نشان ندهیم، اما به آنها گفتم یعنی
توقع دارید از جنایتهای صورت گرفته در حق مردم غزه اشغال و جنایت در حق
مردم لبنان و عراق چیزی نگویم.
احمدینژاد ادامه داد: کسانی که 50 سال به نام جامعه
جهانی خود را بر دنیا تحمیل میکردند در این اجلاس معلوم شد که تعداد
اندکی هستند که خود را با پررویی به دنیا تحمیل میکنند.
وی خطاب به برخی سران کشورهای استعمارگر که گفته بودند
با حضور رئیسجمهور ایران در اجلاس شرکت نمیکنیم، گفت: از این به بعد در
تمام اجلاس جهانی به کوری چشم دشمنان شرکت خواهم کرد.
احمدینژاد گفت: اگر آنها کنار بروند ما تمام اجلاس را
خودمان برگزار میکنیم، ولی عجیب است اینها که حاضر نیستند حتی گوشهای
از جنایاتی که در حق بشر انجام داده بدهند، بشنوند چه طور آمادگی برای
محاکمه خواهند داشت.
رئیسجمهور کشورمان تاکید کرد: به فضل الهی به زودی سران جنایتکار کشورهای غربی به خاطر جنایاتشان در حق بشریت محاکمه خواهند شد.
وی ادامه داد: برگزارکنندگان مراسم فکر همه چیز را
کرده بودند و برای تضعیف جمهوری اسلامی هزینه کرده بودند، اما طبق معمول
به یک چیز نیندیشیدند و آن مکر و تدبیر الهی بود که شامل حال جمهوری
اسلامی ایران شد.
احمدینژاد افزود: خودمان نیز هیچ آمادگی نداشتیم و تنها به سخنرانی
میاندیشیدیم و اینکه اجلاس طبق روال همیشگی خود با یک سری حرفهای بیهوده
برخی آقایان دنبال شده بود، ولی خداوند متعال آنها را رسوا کرد و نشان داد
که تنها اقلیتی هستند که تحمل شنیدن صدای مخالف را ندارند و به این ترتیب
خدا نقاب از چهره پلید آنها برداشت.
رئیسجمهور کشورمان خطاب به جوانان حاضر در فرودگاه گفت: محکم باشید و
اگر قرار است کسی طلبکار باشد، ملتهای جهان و به خصوص ملت ایران است و
این ما هستیم که باید سوال کنیم و اگر قرار بر محاکمه کسی باشد، این آنها
هستند که باید به محاکمه کشیده شوند.
وی اظهار داشت: در حاشیه این اجلاس یکی از این آقایان
در مورد حقوق بشر و حقوق زنان از من سوال کرد و من در جواب ایشان گفتم ما
در ایران بهترین وضعیت را داریم هر چند برای رسیدن به اوج کرامت انسانی و
ارزشهای معنوی انسان تلاش میکنیم و پس از آن عملکرد جمهوری اسلامی ایران
را در این زمینه برایشان توضیح دادم که آنها با چهرهای مبهوت به من نگاه
میکردند.
احمدینژاد تصریح کرد: کشورهای غربی دیگر حرفی برای
گفتن ندارند و تحقق وعده الهی و آن روز روشن بشریت نزدیک است و نشانههای
آن را میتوان دید.
رئیسجمهور کشورمان گفت: در ژنو خبرنگاری از من پرسید
چرا این حرفها را میزنید مردم اروپا از دست شما ناراحتند، به او گفتم
بیاید این حرف شما را امتحان کنیم و اجازه دهید در اروپا رفراندوم برگزار
شود و خواهید دید که بیش از 70 درصد مردم طرفدار ملت ایران هستند؛ چرا که
حرفهای ملت ایران برخاسته از فطرت الهی است.
وی خاطرنشان کرد: ملتها باید درست، با عزت، با حفظ
کرامت و حقوقشان زندگی کنند. باید بساط کشتار، اشغال، تجاوز و ترور در
جهان برچیده شود و این خواست همه انسانهاست.
احمدینژاد افزود: به آنها گفتم امروز صد در صد ملت
ایران با شما و سیاستهایتان مخالف هستند و آینده روشن و پرافتخاری در
انتظار جامعه بشری است.
رئیسجمهور کشورمان در پایان ضمن تشکر از استقبالکنندگان گفت: من راضی نبودم که کسی برای استقبال از ما خود را به زحمت بیندازد.
احمدینژاد در حالی سخنان خود را به پایان رساند که طی
سخنرانی و آخر آن با تشویقهای شدید و ابراز احساسات استقبالکنندگان
روبرو بود.
حاشیهها
دقایقی پس از خروج دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری
از فرودگاه مهرآباد تهران، خودروی حامل وی در حلقه محبت گروه های خودجوش
مردمی و دانشجویی قرار گرفت و متوقف شد.
این گروهها که دانشجویان و تشکلهای دانشجویی در بین
آنان حضور چشمگیری داشتند از نخستین ساعات بامداد امروز برای استقبال از
رییس جمهوری در محوطه بیرونی پاویون جمهوری فرودگاه مهرآباد جمع شده بودند.
حامیان جوان دولت اسلامی و ستادهای استقبال مردمی
احمدی نژاد در استان تهران از گروههای شاخص استقبالکننده از رییس جمهوری
هستند که با شاخه های گل از احمدی نژاد استقبال کردند.
بسیاری از این افراد از طریق پیامک، سایرین را برای حضور در این استقبال خودجوش مردمی مطلع کرده بودند.
رییس جمهوری پس از آیین استقبال رسمی توقف کوتاهی در
پاویون جمهوری داشت و بلافاصله به جمع گروههای استقبالکننده آمد و به
ابراز احساسات آنان پاسخ داد.
جمعیت حاضر شعار میدادند صل علی محمد بوی رجایی آمد،
مالک اشتر علی خوش آمدی، محمود احمدی نژاد امید مردم جهان، احمدی احمدی
حمایتت می کنیم.
بر روی یک پارچه نوشته این جمله که "آفرین بر فرزند شجاع ملت ایران"، به چشم میخورد.
همچنین در نوشتههایی که جمعیت حاضر در دست داشتند
نوشته شده بود ای یادگار شیران، امید مستضعفان، ژنو را کردی تهران، خوش
آمدی به ایران.
نشریه پرتو سخن متعلق به موسسه آموزشی امام خمینی نیز
که در تیتر صفحه نخست آن عبارت "تکرار حماسه کلمبیا در ژنو" به چشم
میخورد، بین جمعیت توزیع میشد.
جمعیت استقبالکننده از احمدی نژاد، همچنین پرچم فلسطین و حزب الله لبنان را در دست داشتند.
در یکی از پوسترهای این مراسم این جمله به چشم میخورد: دعای خیر مادران ? ??هزار لاله سرخ منطقه ? ???تهران بدرقه راهت باد.
استقبالکنندگان همچنین بارها شعار دادند: مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل و نابودی اسرائیل حق مسلم ماست.
همچنین این نوشته نیز به این مراسم جلوه خاصی بخشیده
بود: آفرین بر فرزند ملت ایران که با برخورد هوشمندانه و شجاعانه خود در
اجلاس ضد نژادپرستی سوئیس نقشه همپیمانان رژیم صهیونیستی در عملیات روانی
خود را ناکام گذاشت.
این مراسم با سخنرانی رییس جمهوری از روی سقف خودرو پایان یافت.
این کشورها در توجیه عدم حضور خود ابایی نداشتند تا اعلام کنند که به دلیل آنکه ممکن بود در این
اجلاس حرف ها یی علیه اسراییل زده شود و یا اینکه سخنانی علیه اسراییل در بیانیه پایانی
آن افزوده شود، از آمدن به این اجلاس معذورند.
جلاس مبارزه با نژاد پرستی (دوربان 2) در حالی امروز (دوشنبه 31 فروردین) در
ژنو سوییس برگزار می شود که بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی از شرکت در این اجلاس شانه خالی کرده اند.
در حالی که
روسای جمهور تمامی کشورهای عضو ملل متحد به دعوت بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد برای شرکت در
این اجلاس دعوت شده بودند ،اما برخی کشورهای غربی ترجیح دادند تا به طور کامل پای خود را از این اجلاس بیرون نگه دارند.
این کشورها
در توجیه عدم حضور خود ابابی نداشتند تا اعلام کنند که به دلیل آنکه ممکن بود در این
اجلاس حرف ها یی علیه اسراییل زده شود و یا اینکه سخنانی علیه اسراییل در بیانیه پایانی
آن افزوده شود، از آمدن به این اجلاس معذورند.
ایالات متحده
در صدر این کشورهاست که به خاطر "نور دیده " اش اسراییل این اجلاس را تحریم کرده است .
دولت باراک اوباما با این کار عملا نشان داد که تغییری که سخن از آن می راند آن قدر
گسترده نخواهد بود که از حمایت بی قید و شرط اسراییل قدمی کوتاه بیاید.
البته او دو
هفته پیش در میان دانشجویان ترکیه ای در استانبول اعلام کرد که کشتی بزرگ سیاست خارجی آمریکا مثل
یک قایق کوچک نمی تواند به سرعت تغییر مسیر دهد و تغییر مسیر کشتی بزرگ و پهن پیکر آمریکا زمان می برد. شاید این سخنان اوباما از
روی صداقت بوده باشد اما به هر حال تغییر رویکرد آمریکا تا کنون (در 90 روز دولت
اوباما ) به غیر از برخی اقدامات سمبلیک و شعاری، در عرصه "سیاست های
اعمالی" چندان ملموس نبوده است.
غایب بزرگ
دیگر اجلاس ژنو کانادا است. این کشور که در عرصه سیاست خارجی بیشتر دنباله روی برادر بزرگ تر خود (آمریکا)ست
،تا کنون مواضعی جدا و مغایر با مواضع آمریکا در مجامع بین المللی بروز نداده است و سیاست خارجی کانادا را می توان
کاریکاتوری از سیاست خارجی ایالات متحده دانست.
برخی دیگر از
کشورهای اروپایی از جمله آلمان، ایتالیا و هلند نیز این اجلاس را تحریم کرده و در آن شرکت
نکرده اند. البته شاید دلیل عدم شرکت آلمان تا حدودی و به دلیل دلجویی و معذرت هزار باره آنها از اسراییل به دلیل جنایات نازی ها در حق
یهودی ها در دوره هیتلر ، قابل توجیه باشد، اما دقیقا مشخص نیست که کشورهایی چون
ایتالیا و یا هلند " چه دمی زیر تله " اسراییل دارند که این گونه با آنها هم
آوایی می کنند.
البته
احتمالا عدم شرکت ایتالیا و هلند در این اجلاس بیش از آنکه به ملاحظه مستقیم اسراییل
باشد ، به جهت ملاحظات روابط این دو کشور با آمریکا باشد. این در حالی است که خود آمریکا
هم به ملاحظه (یا بهتر بگوییم از ترس) اسراییل این اجلاس را تحریم کرده است.
اما می ماند
استرالیا که می توان آن را از منظر سیاست خارجی " کانادای اقیانوسیه " دانست و
در میان کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه از منظر دنباله روی از آمریکا هیچ کشوری را
تابلو دار از استرالیا نمی توان یافت.
استرالیا
همواره در آرای خود در سازمان های بین المللی و در قطعنامه های حقوق بشری چشمی به دست
آمریکا و چشمی نیز بریتانیا دارد و سعی می کند با همسانی مواضع خود به مجموعه کشورهای
غربی فاصله "بعید" جغرافیایی خود از غرب را "قریب " کند.
اما برخی
دیگر از کشورها از جمله بریتانیا و جمهوری چک نیز سعی کردند که یکی به نعل زده و یکی به
میخ بکوبند. البته این همواره سنت سیاست خارجی بریتانیا در قرون گذشته بوده است که
تلاش داشته است نه اروپایی کامل و نه آمریکایی باشد وبه مثابه موجودی بین این دو عمل کند.
دولت
بریتانیا در این اجلاس شرکت کرده است اما نه با هیئتی خاص بلکه به سفیر خود در ژنو دستور
داده است که دست چند کارمند سفارت فخیمه را گرفته و به این اجلاس برود!
این کار برای
بریتانیا چند فایده دارد. نخست آنکه اینگونه می خواهد سنت مستقل خود در سیاست خارجی و عدم
دنباله روی صرف از سیاست های آمریکا را اعلام کند.در این صورت می تواند به کشورهای شرقی و اسلامی بگوید که "لندن هوای شما را دارد".
دومین فایده
شرکت بریتانیا در این اجلاس می تواند در تعدیل مواضع اجلاس باشد.
بدین معنی که
اگر لندن احساس کرد اجلاس ضد نژاد پرستی تغییر مسیر می دهد بتواند در حد وسع آن را به مسیر مطلوب
هدایت کند و با این کار برای خود کسب پرستیژ و اعتبار کند.
سومین فایده
برای بریتانیا از شرکت در این اجلاس می تواند صرفا در معادلات سیاست خارجی بریتانیا
خلاصه شود. سنت سیاست خارجی استعمار پیر هیچ فرصتی را برای گفتگوهای در گوشی با سران و
مقامات دیگر کشورها از دست نمی دهد و شرکت محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از مقاماتی که این روزها آزمودن
رویکرد دیپلماسی با آنها ، نقل محافل خاص و عام شده است ،می تواند انگیزه ای باشد تا سفیر
بریتانیا در حد چند دقیقه ای هم که شده گفتگو یا تماسی با او داشته و پیغام و پسغام هایی ردو بدل شود.
به هر روی
عدم شرکت برخی از کشورهای غربی و شرکت با ملاحظه برخی دیگر از آنها در اجلاس ضد نژاد
پرستی در ژنو نشان می دهد که لابی اسراییل کوچک تا کجا می تواند گسترده باشد که سری از
آن در اقیانوسیه ،سری دیگر آن در آمریکای شمالی و دیگر سر آن در قاره سبز (اروپا) باشد.
به گزارش رجانیوز، پس از این اقدام و بیرون کردن وی و همدست صهیونیستش از سالن، حضار به صورت ممتد به تشویق احمدینژاد پرداختند.
رئیسجمهور در واکنش به این اقدام، گفت: من از همه حضار عزیز استدعا دارم که اینها را ببخشند اینها بیاطلاع هستند. این بخش از سخنان دکتر احمدینژاد باز هم با تشویق حاضران همراه شد.
رئیسجمهور سپس با آرامش سخنان خود را آغاز کرد.
دکتر احمدینژاد در سخنرانی خود به نژادپرستی رژیم صهیونیستی و هولوکاست اشاره کرد که این سخنان وی با خشم نمایندگان دولتهای حامی رژیم صهیونیستی مواجه شد و نمایندگان هلند، فنلاند، کانادا و فرانسه جایگاه خود را ترک کردند.