سخنرانی رییسجمهوری در اجلاس ژنو، شجاعانه بود
حضرت آیت الله نوری همدانی از مراجع تقلید، در دیدار گروهی از پرسنل نیروی زمینی سپاه طرح «بصیرت»، سخنرانی رئیسجمهور ایران در اجلاس ضد نژادپرستی ژنو را شجاعانه توصیف کرد.
حضرت آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید، در دیدار گروهی از پرسنل نیروی زمینی سپاه طرح «بصیرت»، سخنرانی رئیسجمهور ایران در اجلاس ضد نژادپرستی ژنو را شجاعانه توصیف کرد.
وی با اشاره به خنثی شدن توطئههای صهیونیستها علیه ایران در اجلاس «دوربان2» گفت: رییسجمهوری در اجلاس ژنو توانست توطئههای زیاد رژیم صهیونیستی را که با تحریم تعدادی از کشورهای غربی همراه بود، خنثی کند.
وی افزود: رییسجمهور در این اجلاس توانست با شجاعت و شهامت مطالب خود را در زمینه نژادپرستی، جنایات صهیونیستها و هلوکاست بیان کند و این شجاعت برگرفته از امام راحل رضوان الله تعالی علیه است.
نوری همدانی با تاکید براینکه دین مبین اسلام دین جنگ و خشونت نیست، گفت: اسلام دین صلح و سلم است اما در عین حال علیه دشمنان، جهاد و مقاومت دارد.
جنگ قدرت میان ستاد موسوی با مشارکت و مجاهدین
برخی اخبار نشان می دهد اخیراً اختلافاتی شدید میان حزب مشارکت و سازمان مجاهدین و ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی رخ داده است. به دنبال ارتباط های جدید ایجاد شده میان موسوی و گروه های تندرو جبهه اصلاحات ستادهای خاتمی سعی داشتند به طور کامل به تشکیلات موسوی لشکرکشی کرده و عملاً اختیار آنها را به دست بگیرند. به همین دلیل صفدرحسینی مسئول کمیته استان های ستاد خاتمی مسئولیت امور استان های ستاد موسوی را - پس از مدتی کش و قوس با بهزادیان نژاد- برعهده گرفت و بخش دانشجویی ستاد موسوی نیز به طور کامل به سازمان مجاهدین واگذار شد.
علاوه بر این اعضای مشارکت و مجاهدین قصد داشتند با این استدلال که روسای ستادهای استانی موسوی «به درد این کار نمی خورند» معدودی از آنها را عزل و مهره های مورد نظر خود را به جای آنها بنشانند. این اتفاق در مواردی رخ داده و در موارد دیگری هم که امکان عزل فرد مورد نظر وجود نداشته افراطیون تلاش کرده اند یک «قائم مقام» به ستاد مورد نظر تحمیل کنند تا رئیس ستاد تبدیل به یک جایگاه تشریفاتی شود و قائم مقام مورد نظر آنها کارها را به دست بگیرد. از جمله در تهران رایزنی هایی صورت گرفته است که داوود سلیمانی از اعضای شورای مرکزی حزب مشارکت به عنوان قائم مقام نجفقلی حبیبی منصوب شود. تمامی این اقدامات با اطلاع موسوی صورت گرفته و وی از بهزادیان نژاد خواسته است با این تغییرات همراهی کند.
منبع :اقتدار ملی
با این وجود اخیراً اخباری دریافت شده که نشان می دهد ستاد موسوی حاضر به خلع ید کامل از خود و سپردن همه کارها به سازمان و مشارکت نیست و در چند مورد هم درگیری های لفظی شدیدی میان اعضای سازمان که قصد فرستادن برخی نیروها به ستاد موسوی را داشته اند با مسئولان ستاد وی رخ داده است.
اخیراً و پس از تکرار چند باره این اتفاق ظاهراً این تصمیم اتخاذ شده است که مشارکت و سازمان دیگر برای حضور مستقیم در ستادهای موسوی تلاش نکنند و به طور موازی به کارهای مورد نظر خود بپردازند. برای ایجاد حداقل هماهنگی ها تصمیم بر این شده است که موسوی لاری وزیر کشور خاتمی ساختاری به نام «کمیته ائتلافی» بوجود بیاورد و روابط این گروه ها با ستاد خاتمی صرفاً از کانال آن تنظیم شود و این گروه ها از ارتباط گیری مستقیم معاف باشند.
نظرات کاربران:
انگیزه سیاسی پشت شبه افکنی در سلامت انتخابات
گفتگو با جناب آقای عباس زاده مشکینی
مدیر کل محترم سیاسی وزارت کشور و صاحبنظر در حیطه علوم سیاسی و اجتماعی
سوال: ضمن تشکر از مجالی که برای گفتگوی حاضر اختصاص یافت اگر موافق باشید ابتدا از این نقطه شروع کنیم که اصولا شما چه نگرشی نسبت به نقش و تاثیر اخلاقیات در پیشبرد برگزاری انتخابات سالم و منصفانه دارید؟
جواب: به نام خدا. همان طور که می دانید اهرم های جهت دهی افراد نسبت به اتخاذ افعال یا ترک برخی امور، یا درونی هستند یا برونی. از حیث عوامل بیرونی، طبیتا نقش قانون و ضمانت اجراهای مربوطه و متغیرهای اجتماعی تاثیرگذارند ولی از حیث عواملی درونی، باورها و اعتقادات افراد هستند و کنش و واکنش های مردم در خیلی موارد تابع همین کنترل کننده های داخلی یا محرک های درونی است بنابراین به نظرم کاملا منطقی می آید که در صدد چاره جویی بر آئیم تا عوامل درونی رفتار همه عناصر ذیمدخل در جریان انتخابات را در جهت درست تقویت کنیم و بدین ترتیب موجبات حسن جریان امور و سیاست ورزی اخلاقی تر را فراهم آوریم.
سوال: برای تامین رعایت موازین اخلاقی در فرایند انتخابات یعنی همانکه جنابعالی اصل تلاش در این زمینه را مثبت می بیند چه متدلوژی را پیشنهاد می کنید چون روش طی این مسیر نیز بسیار مهم است و نظرات مختلفی نیز در این زمینه وجود دارد.
جواب: به نظرم آنچه در فضای عمومی هر جامعه ای دیده می شود منبعث از وضعیت ساختارهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی نحوه تعامل با جامعه جهانی است. در جامعه ای که ساختار سیاسی آن تماما دولتی باشد و همین طور ساختار اقتصادی آن تماما در اختیار دولت باشد و همه امکانات و رانت ها و فرصت ها در اختیار عناصر داخل حلقه قدرت باشد طبیعتا یک نوع نگاه به انتخابات بین مردم شکل می گیرد و بر عکس در جوامعی که دولت برای اداره امور نیازمند مردم است و فرصت ها به گونه ای در دسترس بخش غیر دولتی نیز می باشد که اگر در قدرت وارد نشوند نیز می توانند با عزت و استقلال و رعایت موازین، ایفای نقش کنند، طبیعتا نوع نگرش مردم به انتخابات جور دیگر خواهد بود. من فکر می کنم باید نگاه سیستمی و ساختاری به امور را تقویت کرد و با چنین متدلوژی است که می توان دردهای اصلی را شناسایی و نسبت به درمان آنها راه چاره ارائه کرد. البته جامعه ما جامعه دینی است و مردم پایبندی به موازین دینی دارند و عنصر اعتقادات دینی در تصمیم گیری های آنان بسیار موثر است. بر همین اساس من فکر می کنم در حد تدوین منشور اخلاقی به صورتی که هم اینک در دست پیگیری است و با وقت و زمانی که برای آن پیش بینی شده تاکید بر همان مبانی اعتقادی و اخلاقی باشد کفایت می کند و می تواند به نتایج خوبی منتهی شود.
سوال: منهای دو سه جمله آخرشما ، ظاهرا بر این نظر هستید که برای پیمودن متدلوژی درست لازم است که نگاه ساختاری داشته باشیم و اهمیت موضوع را در ساختار کلان (نظام اقتصادی، نظام باورهای تاریخی، نظام اجتماعی ، میزان تاثیرپذیری از هنجارهای جهانی وامثالهم)بررسی کنیم و اگر شناخت درستی از این ساختار نداشته و مبتنی بر شناخت همه جانبه برای تدوین منشور قدم برنداریم نمی توانیم تجویزات درستی داشته باشیم، توضیحات آخر شما ظاهرا تبصره ای بود بر مطلب و یادآوری اینکه اگر قرار باشد خود را در چنین نگرش ساختاری و جامعی قرار دهیم و نتوانیم به خوبی انجام دهیم ممکن است به ضد خود نیز تبدیل شود آیا منظور همین نکته بود یا مطلب دیگری مد نظر داشتید؟
جواب : با این چارچوب و با این نیرو و با این امکانات نمی توانید نگرش ساختاری را طی کنید. به نظرم لازم است پس از 30 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، ساختار نظام و کارکرد آن را با توجه به همه محدودیت ها و منابع داخلی و خارجی ارزیابی مجدد کنیم که انتخابات نیز یکی از آنها است. ما اگر این مهم را انجام دهیم خود به خودمی رویم به سمت اخلاق سیاست و مدیریت سیاست. ما باید در مورد ارزشهای سیاسی، هنجارهای سیاسی بازنگری داشته باشیم.
خیلی چیزها بالاصاله ارزش نیست ولی الان در کشور ما متاسفانه ارزشی شده است یا عرف شده، بالعکس خیلی چیزها ارزشی است که کم توجهی می شود و بعضا آسیب می بینیم از این بی توجهی ها. به نظر من اگر وارد شویم در نگرش ساختاری با این مقدورات که برای تدوین منشور اخلاقی تعیین شده چه از حیث پروپوزال آن ،چه از حیث نیروی انسانی تدوین گر و چه از حیث منابع در اختیار نمی توان نتیجه قابل قبول به دست آورد. نظر من این است که با این امکانات و مقدورات وارد در بحث ساختارها نمی توانید بشوید بلکه میتوانید با ورود به مبانی اعتقادی و بزرگ کردن واجب ها و مستحب ها ، حیطه انتخابات را شفاف تر کنید تا مردم بدانند که ثواب و عقاب در این حوزه یا اگر دقت نشود استغفار در این حوزه نیز معنا دارد و همه متوجه باشندکه در چارچوب اعتقادات دینی و مبانی اخلاقی در این حیطه نیز به چه مواردی باید عنایت داشته باشند.
سوال: در همین چارچوبه ای که اشاره کردید اگر قرار باشد شما انگشت بگذارید حداقل روی چند مشکل انتخاباتی در کشور ما که قبلا بوده یا الان هست که از حیث اهمیت تاثیرگذاری، بد اخلاقی های عمده محسوب می شوند به چه مواردی اشاره می کنید؟ فرقی هم نمی کند که از ناحیه مدیران ومجریان است یا مردم.
جواب : به نظرم مهمترین بداخلاقی انتخاباتی آن مواردی است که منافع فرد را بر منافع ملی ترجیح می دهد. یعنی فرد برای کسب رای مطالبی را مطرح می کند که نتیجه آن بی اعتمادی به سیستم است، تشویش اذهان عمومی است. به نظر من این امر باید حرام موکد تلقی شود. وقتی حفظ نظام اوحب واجبات است و این ممکن است هم از ناحیه انتخاب شوندگان، هم انتخاب کنندگان و هم رسانه ها به وقوع بپیوندد. من معتقدم که این از خرید و فروش رای نیز بدتر است.
ممکن است کسی برای خرید و فروش رای حجت شرعی بیاورد مثلا بگوید هر دو کاندید چندان شایسته نیستند و من نیز در شرایط اضطرار معیشتی هستم فلذا 5 هزار تومان می گیرم رای می دهم. من نمی گویم این خوب است ولی آنچه گفتم از این موارد مهمتر است. بداخلاقی مهم دیگر طرح مواردی است که امنیت جامعه و آرامش مردم را به خطر می اندازد. امکانات ما و بودجه ما محدود است. اصل محدودیت منابع در اقتصاد جزو بدیهیات است ما اگر بیاییم به گونه ای صحبت کنیم که انتظارات مردم را فراتر ازمقدورات و اختیارات ببریم بد اخلاقی فاحشی را مرتکب شده ایم. سطح انتظار باید با سطح امکانات و منابع نسبت منطقی داشته باشد نه خیلی کم باشد که دولت را از تحرک بازدارد و نه خیلی فراتر باشد که سیستم را در مقابل تقاضاهای بسیار بزرگ فرو پاشاند.
سوال: ممکن است کسی بگوید که آزادی بیان نیز جزو حقوق مردم است و جامعه نیاز به تمرین دارد تا بتوانیم هم حرف خود را بزنیم و هم وعده های خیلی بزرگ را مطرح نکنیم و یا به استناد وعده های بی ربط رای ندهیم و یا مطالبی که شائبه برتری منابع فرد بر جامعه را به ذهن می رساند را مطرح ننماییم و قس علیهذا . شما چه جوابی به این مطلب خواهید داشت؟
جواب : بلی ما در همه زمینه ها نیاز به تمرین و کار داریم. کسی منکر این واقعیت نیست ولی کسی که تمرین تیراندازی می کند با فشنگ جنگی تمرین نمی کند. کسی که مشت زنی تمرین می کند جوری تمرین نمی کند که دستش بشکند. کسی که در حوزه سیاسی تمرین می کند آیا باید مبانی فلسفی، فقهی را در خیابان و کافه خانه مطرح کند؟ آیا درست است که این موارد را به دعواهای خیابانی ببریم این تمرین است؟ آیا می شود در ورزش چنین اقدام کرد؟ آیا می شود برای آزمایش یک داروی جدید ابتدا روی انسان آزمایش کنند یا ابتدا روی حیوانات تمرین می شود و بعد اگر اثر بخش بود برای انسان تجویز می شود. به هر حال ساختار فعلی را از پشت کوه پیدا نکردیم این نتیجه هزار و چهارصد سال کار شیعه است. این نتیجه خون بهترین هاست. ما علاقمند تمرین هستیم ولی باید ملزومات تمرین را رعایت کنیم.
سوال: فرض کنید که منشور نوشته شده و بحث جامعه پذیری آن مطرح شده فرمولی که در دنیای غرب مطرح است اینکه می آیند براساس مبانی نظری خود سعی می کنند نگاه مادی سود و زیان آن توصیه اخلاقی را مشخص کنند به جای اینکه مردم را به سمت بحث های فلسفی و مبنایی ببرند بعبارت دیگر در مکاتب جدید فلسفه اخلاق، روی سودمندی یا غیر سودمندی افعال و یا ترک افعال تاکید دارند. داخل کشور ما نیز این مکاتب بعضا طرفدارانی دارد. از سوی دیگر جامعه ما جامعه ایمانی و دینی است. حال شما چه فرمول هایی پیشنهاد می دهید برای جامعه پذیری منشور؟
پاسخ: به نظر من نیازی به طی رویکرد غربی ها نیست. اوائل انقلاب برخی شخصیت ها سعی می کردند رویکرد تجربی به احکام اسلامی را تبیین کنند که مثلا احکام چه منافع دنیوی دارند. ما این تفسیر را موثر نمی دانیم. اخلاق در هر مکتبی یک مبنا دارد. اخلاق در اسلام مبانی دینی دارد فلذا اگر براساس همین مبانی دینی ما سعی کنیم در حیطه انتخابات توصیه ها و تجویزات دقیقی ارائه کنیم قطعا موثر خواهد بود.
سوال: آیا می شود به اخلاق انتخاباتی رسید بی آنکه خود مجریان و مدیران مربوط کشور ابتدا خود مقید به اخلاق باشند؟
پاسخ: قطعا نمی شود. به نظر من در منشور اخلاقی نباید یکسری مسائل دست دوم را دید بلکه باید مسائل اساسی را دید و نکات عمیق را مورد توجه قرار داد. اخلاق را باید با سمبل های اخلاق در جامعه ترویج داد. ما باید به سالم سازی خود توجه جدی کنیم. ما باید توجه کنیم که ایرادات و اشکالات خود را رفع نمائیم. وقتی نظام ایرادات در عملکردها را رفع نکند در ارائه سمبل ها نیز با مشکل روبرو می شود. ما باید توجه کنیم که حول هر فرد هاله مقدس نکشیم وقتی عملکرد فرد در پست های مختلف درست نیست باید پاسخگوی عملکرد خود باشند. چرا بتواند فرد خود را پشت نظام پنهان کند. هیچ کس در هیچ جایگاهی نباید از مبانی اخلاقی تجاوز کند و هر چه پست ها مهمتر باشند باید تقید بیشتری دیده شود چه در قوه قضائیه چه در قوه مجریه چه در نیروهای مسلح چه در مجلس و جاهای دیگر. امیدوارم حاصل کار منشور اخلاقی کاری پخته و سنگین باشد.
نکات مورد توجه و مستفاد از مصاحبه
1- مصاحبه شونده به ارتباط همه جانبه ساختارهای سیاسی اجتماعی فرهنگی و اقتصادی با بروز رفتار اخلاقی یا غیر اخلاقی در عرصه انتخابات تاکید جدی داشت.
2- مصاحبه شونده در عین شناسایی ارتباط فوق الذکر معتقد بودند که اگر منشور اخلاقی مورد نظر مبانی دینی مردم را تقویت کند می تواند اهداف مورد نظر را تامین کند.
3- مهمترین مصادیق بداخلاقی انتخاباتی از نظر مصاحبه شونده عبارتند از اولویت بخشی منافع فردی بر منافع جمعی و طرح مسائلی که امنیت جامعه و آرامش مردم را مخدوش می سازد.
4- مصاحبه شونده تاکید داشتند که تا خود مجریان وناظران و مجموعه حاکمیت رعایت کننده ضوابط و اخلاقیات نباشند نمی توان از مردم انتظار رعایت داشت
با تحلیلگران درباره حوادث تروریستی اخیر عراق - 4
زارعی: ترورهای اخیر در عراق با چراغ سبز آمریکاییها صورت گرفته است
خبرگزاری فارس: یک کارشناس مسائل عراق گفت: ترورهای دیروز و امروز عراق با چراغ سبز آمریکاییها و با حمایت فرماندهی نظامی این کشور در عراق صورت گرفته است.
سعدالله زارعی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، حوادث تروریستی دیروز و امروز در عراق که به صورت زنجیرهای و پیاپی در مراکز پرجمعیت شیعیان در حومه جنوبی بغداد و محله کاظمین رخ داد و حجم وسیعی کشته و مجروح بر جای گذاشت را بیانگر طراحی عمیقی دانست که پشت صحنه این انفجارها وجود دارد.
وی افزود: وقوع پی در پی این حملات بیانگر آن است که نیروهای تروریستی بدون همکاری نیروهای نظامی فرامنطقهای نمیتوانستند دست به چنین اقداماتی بزنند.
این کارشناس مسائل عراق با بیان اینکه طی دو سال گذشته نیروهای تروریستی در عراق به شدت تحت کنترل قرار گرفته و عملیاتهای آنها محدود شد به شکلی که همه از بهبود وضعیت امنیتی در عراق خبر دادند، یادآور شد: اما طی هفتههای گذشته نیروهای آمریکایی علیرغم مخالفت دولت عراق، صدها تن از تروریستهای بعثی و سلفی که دخالت آنها در عملیاتهای تروریستی سالهای 2006 و 2007 کاملاً محرز و به اثبات رسیده بود، از زندانهای تحت کنترل خود آزاد کردند و اینها علامتهای روشنی است مبنی بر اینکه ترورهای اخیر با چراغ سبز آمریکاییها و با حمایت فرماندهی نظامی آمریکا در عراق اتفاق افتاده است.
زارعی همزمانی این ترورها با آغاز عملیات خروج نیروهای نظامی آمریکا از شهرهای مرکزی عراق و درخواستهای مقامات آمریکایی از دولت عراق برای تجدیدنظر در آن دسته از مفاد توافقنامه امنیتی که ناظر به خارج شدن نظامیان آمریکایی از شهرها و انتقال آنها به پایگاههای ثابت نظامی است را نشانه دیگری دانست که دخالت نیروهای آمریکایی را در این ترورها به اثبات میرساند.
وی در توضیح بیشتر گفت: به نظر میآید آمریکاییها با هدف متقاعد کردن دولت عراق به تجدیدنظر در خروج نظامیان آمریکایی از عراق، تروریستها را آزاد و با همکاری اطلاعاتی و دادن پوشش امنیتی به آنها، عملیات ترور را تشویق کردند.
زارعی اظهار داشت: دولت عراق طی هفتههای اخیر به شدت نسبت به ناهماهنگی نیروهای آمریکایی با دولت این کشور و بی نظمی آنها در زمینه خروج این نیروها از شهرهای مرکزی عراق، اعتراض کردهاند. آمریکاییها دولت عراق را در هنگام خروج نیروهایشان از مناطقی در بغداد، بعقوبه و دیاله بی اطلاع گذاشتند و از این طریق امکان نفوذ نیروهای تروریستی را به این مراکز فراهم کردند که این موضوع بدبینی شدید دولت عراق و نیروهای امنیتی این کشور را در پی داشته است.
این کارشناس مسائل عراق همچنین گفت: بعضی از مقامات امنیتی در عراق دست داشتن بعثیها و سلفیهایی که اخیراً توسط آمریکاییها از زندانهای عراق آزاد شدهاند را در اقدامات اخیر محتمل اعلام کرده و از پیدا شدن سرنخهایی از دخالت آنها خبر دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که در خبرها اعلام شد در سلسله عملیاتهای تروریستی اخیر بیش از هر طایفهای، شیعیان در عراق مورد هدف آماج این عملیات بودهاند و این در حالی است که در گذشته عملیاتهای تروریستی که توسط عناصر سلفی در عراق انجام میشد، به طور مشترک نیروهای اشغالگر، نیروهای دولتی و تودههای مردم را مورد هدف قرار میداد.
زارعی با بیان اینکه هدایت این عملیاتهای تروریستی به سمت شیعیان بیانگر تغییر در رویکردهای تروریستی در عراق و با هدف تحت فشار قرار دادن دولت آقای نوری المالکی است، گفت: در این میان همه پرسی توافقنامه امنیتی در پیش است و قرار است در مردادماه آینده به رای مردم عراق گذاشته شود و پیشاپیش مشخص است که مردم عراق اعم از شیعیان، سنیها و کردها با رای قاطع خود خواستار تسریع در عملیات خروج نیروهای اشغالگر از عراق خواهند شد و این میتواند برای آمریکاییها و اهداف آنها بسیار مخاطرهآمیز باشد و شکست بزرگ دیگری را برای آنها رقم بزند.
وی در ادامه با ذکر این نکته که آمریکاییها طی یکی دو ماه اخیر مخصوصاً بعد از روی کار آمدن باراک اوباما در این کشور، اصرار زیادی داشتند که دولت عراق مفاد توافقنامه را مخصوصاً درباره خروج نیروها و موضوع کاپیتولاسیون مورد تجدیدنظر قرار دهد، خاطرنشان کرد: عملیاتهای تروریستی اخیر یک «مقوم» امنیتی برای تحقق این دو خواسته آمریکاییها ارزیابی میشود.
این کارشناس مسائل عراق در پایان یادآور شد: در عین حال باید این نکته را در نظر گرفت که اعمال فشار بر دولت عراق و عملیاتهای مشکوک تروریستی اخیر میتواند بر عزم عراقیها برای اعمال فشار بر اشغالگران به منظور خروج نیروهایشان از عراق بیفزاید و شرایط دشوارتری را فراروی آمریکاییها قرار دهد.
احمد توکلی وزیر و سخنگوی دولت موسوی:
خبرگزاری فارس: رئیس مرکز پژوهشهای مجلس و وزیر و سخنگوی دولت موسوی گفت: موسوی نمیتواند فرد مناسبی برای ریاست قوه مجریه در چهار سال آتی باشد.
به نقل از روابط عمومی دفتر احمد توکلی، وی امروز جمعه در جلسه مسوولان ستادهای انتخاباتی خود در دوره گذشته طی سخنانی با اشاره به مبانی انحرافی برخی اصلاحطلبان تاکید کرد: با وجودی که چهرههای اصلاحطلب شامل طیفی از افراد با دیدگاههای متفاوت و نسبت دور و نزدیک به تفکر انقلاب اسلامی و وفاداری به خط امام و استقلال ایران هستند، اما کلیت این جریان فکری از حیث سیاسی لیبرالیستی و از جهت حکومتی سکولاریستی و از حیث اقتصادی کاپیتالیستی میاندیشند گرچه در میان آنان وفاداران به مردمسالاری دینی و اسلام و مردم و استقلال ایران عزیز کم نیستند.
وی با اشاره به تاثیرات این نوع تفکرات دوران دوم خرداد تاکید کرد: ما امروز وظیفه داریم از بازگشت چنین تفکری به مصدر قدرت اجرایی کشور جلوگیری کنیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در ادامه با ذکر روحیات مثبت آقای موسوی از جمله عدالتگرایی، استکبارستیزی، سادهزیستی و داشتن دغدغه مستضعفان افزود: برخی شعارها ونکاتی که امروز در تبلیغات انتخاباتی بیان می کند، با سوابق وعملکرد ایشان منافات دارد و آقای موسوی را باید بر اساس عملکرد ایشان در قدرت ارزیابی کرد نه سخنرانیها انتخاباتی.
توکلی با ذکر مصادیقی از عملکرد دولت آقای موسوی تصریح کرد: حضور جدی دولت در عرصههای تولید و توزیع در زمان جنگ قابل دفاع بود اما در بسیاری از موارد، دولتی کردن اقتصاد در آن دوره نه به اقتضائات جنگ بلکه به دلیل گرایشات دولت سالارانه بود.
وی در نهایت میرحسین موسوی را در درون گفتمان انقلاب اسلامی ارزیابی کرد و با بیان اینکه از آنجا که چهرههای تندرو و ساختارشکن دوران دوم خرداد در ستادهای موسوی حضوری فعال دارند و ایشان میتواند پلی برای بازگشت چهرههای تندرو و منحرف به قدرت باشد، تاکید کرد: با حفظ احترام ایشان، آقای موسوی نمیتواند فرد مناسبی برای ریاست قوه مجریه در چهار سال آتی باشد.
به گزارش دفتر احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به توانمندیها و جنبههای مثبت عملکرد احمدینژاد و برخی انحرافات و قانون شکنیها در دولت نهم یادآوری کرد: باتوجه به جمیع جهات، تا امروز کاندیدایی ندارم.
اسامی تعدادی از مجروحان و شهدای عملیات تروریستی عراق اعلام شد
خبرگزاری فارس: رئیس عتبات عالیات سازمان حج و زیارت کشور اسامی تعدادی از شهدا و مجروحان عملیات تروریستی روز گذشته عراق را اعلام کرد.
حسین اکبری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی فارس گفت: شهناز عبادالهی از تهران، عزیزه عبادالهی از تهران، فاطمه عبادالهی از تهران و علی کارجو سادات افرادی بودند که در این حادثه به شهادت رسیدند.
وی ادامه داد: این افراد توسط همراهان خود شناسایی شدهاند.
رئیس عتبات عالیات حج و زیارت اضافه کرد: هنوز بقیه شهدا شناسایی نشدهاند چرا که اجساد سوخته و این افراد کارت شناسایی، گذرنامه به همراه نداشتهاند.
اکبری افزود: 14 نفر از مجروحان این حادثه در بیمارستان بعقوبه بغداد بستری هستند.
وی ادامه داد: علیاصغر بدک از تهران، کاظم محبوبی از تهران، یدالله لطفی از خمینیشهر اصفهان، سکینه سالم از تهران، زینب موسایی از تهران، زهرا سادات جوادی از تهران، اعظم امامی فر از تهران، لیلا اسماعیلی از تهران، مریم شیخی از تهران، مینا شیخی از تهران، بیبی سادات غضنفری از تهران، کبری نبوی از تهران، زهرا عبداللهی از تهران، از مجروحانی هستند که در بیمارستان بعقوبه عراق بستری هستند.
به گفته اکبری خانمی ترک زبان نیز در این بیمارستان بستری است و امکان صحبت ندارد به همین دلیل نام آن مشخص نشده است.
اکبری اضافه کرد: هنوز بقیه مجروحین و شهدا شناسایی نشدهاند.
ضربوشتم و بازداشت منتقد موسوی در جلسه سخنرانی علیآباد
روز سهشنبه در جریان سخنرانی موسوی در شهرستان علیآباد کتول از شهرستانهای استان گلستان، هنگامی که یکی از منتقدان میرحسین دستنوشتهای را با مضمون انتقاد از وی بلند کرد، از سوی تعدادی از هواداران موسوی مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
یک منتقد میرحسین موسوی که در جلسه سخنرانی وی حاضر شده بود، مورد ضربوشتم هواداران وی قرار گرفت و بازداشت شد.
به گزارش رجانیوز، روز سهشنبه در جریان سخنرانی موسوی در شهرستان علیآباد کتول از شهرستانهای استان گلستان، هنگامی که یکی از منتقدان میرحسین دستنوشتهای را با شعار "فقر و فساد و تبعیض، از میرحسین بپرهیز" بلند کرد، از سوی تعدادی از هواداران موسوی مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
به دنیال این حادثه، هواداران موسوی به این فرد حمله کرده و دستنوشتهی وی را پاره کردند.
در این حین، نخستوزیر دهه 60 پس از مشاهده وضعیت و از بین رفتن نظم برنامه، سخنان خود را نیمه تمام گذاشت و محل را ترک کرد.
در ادامه، منتقد موسوی توسط عوامل نیروی انتظامی دستگیر و به ستاد فرماندهی منتقل شد و گفته میشود پرونده وی به اتهام برهم زدن نظم عمومی و اغتشاش به دادسرا منتقل شده است.
"سلام بر موسوی، درود بر خاتمی"، "صل علی محمد یاور رهبر آمد" و... از جمله شعارهای هواداران موسوی در این برنامه بود. همچنین در حاشیه مراسم، پوسترها و ویژهنامههای تبلیغاتی توزیع شد.
عامل تروریستی کمربند انفجاری خود را در میان زائران ایرانی منفجر کرد. زائران ایرانی شهید و زخمی، جزء کاروانهای اعزامی توسط سازمان حجوزیارت نبوده و با مجوزهای شخصی عازم زیارت بودند و این مسئله شناسایی شهدا و مجروحان را با دشواری مواجه کرده است
شهید و زخمی شدن 105 زائر ایرانی عتبات در اثر حمله تروریستی
در اثر یک حمله تروریستی به کاروان زائران ایرانی عتبات، 105 ایرانی شهید و زخمی شدند.
بنا بر این گزارش، 45 تن از این زائران شهید و 60 تن دیگر زخمی شدهاند. احتمال افزایش آمار شهدا به دلیل وخامت حال برخی از آنان وجود دارد.
ظهر امروز یک عامل تروریستی کمربند انفجاری خود را در میان زائران ایرانی منفجر کرد.
زائران ایرانی شهید و زخمی، جزء کاروانهای اعزامی توسط سازمان حجوزیارت نبوده و با مجوزهای شخصی عازم زیارت بودند و این مسئله شناسایی شهدا و مجروحان را با دشواری مواجه کرده است.
باصدور یک بیانیه مکتوب
ایران به پیشنهاد 1+5 پاسخ داد
جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به بیانیه اخیر گروه 1+5 با تاکید بر رعایت احترام متقابل، آمادگی خود را برای گفت وگوی سازنده با غرب اعلام کرد.
به گزارش دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، در این بیانیه گفت وگو تنها راه حل مشکلات موجود در عرصه بین المللی خوانده شده و تاکید شده است: برخی مفاد بیانیه چندی پیش کشورهای عضو دائم شورای امنیت به همراه آلمان از تحولات جدید فاصله دارد و نافی احترام متقابل و گفت وگو در فضای عادلانه است.
در بیانیه گروه 1+5 که در پایان نشست نمایندگان سیاسی 6 کشور در لندن صادر شد با تاکید بر ضرورت مذاکره با ایران همچنان از رویکرد تحریم ها نیز حمایت کرده بودند.
متن کامل بیانیه ایران که در چهار بند تنظیم شده است به شرح ذیل است:
1- جمهوری اسلامی ایران همانند گذشته از گفت وگوهای سازنده و عادلانه مبتنی بر احترام متقابل در فضای همکاری استقبال می کند و بر این باور است که مشکلات موجود در عرصه بین المللی باید از راه گفت وگو حل شود.
2- جمهوری اسلامی ایران فعالیت های هسته ای خود را در تعامل فعال با آژانس انرژی اتمی در چارچوب NPT و مقررات آن همانند سایر اعضاء دنبال خواهد کرد.
3- برخی مفاد بیانیه 1+5 در تناقض آشکار با سایر بندها به گونه ای تنظیم شده است که از تحولات جدید فاصله دارد و یادآور رویکردی است که سعی داشت در گفت وگوی با ملتها به جای احترام متقابل از ادبیات زور و تهدید استفاده کند که ناکارآمدی آن به اثبات رسیده است. ملت ایران تعابیری چون استراتژی دو مسیره را نافی احترام متقابل و گفت وگو در فضای عادلانه می داند و آن را اهانت و در تعارض با علاقه اظهار شده در بیانیه مزبور تلقی می کند.
4- جمهوری اسلامی ایران با این باور که شرایط امروز جهان همگان را به عدالت، صلح و آرامش برای همه فرا می خواند، از ایجاد بسترهای مناسب برای گفت وگو و همکاری در این زمینه استقبال و با به روز کردن بسته پیشنهادی ارائه شده در سال قبل آمادگی خود را برای گفت وگو و تعامل سازنده اعلام می نماید.
روسیه: مذاکرات به زودی
آغاز می شود
معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که گفت وگوی نمایندگان 1+5 با ایران به زودی آغاز خواهد شد.
به نوشته روزنامه روسی «ورمیانووستی»، «سرگئی ریابکوف»، در این باره اعلام کرد، تماس میانجیان بین المللی در حل و فصل مسئله هسته ای ایران در چارچوب گروه «1+5» با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران باید بزودی انجام شود.
ریابکوف گفت: «ما انتظار داریم که مذاکرات آتی در این زمینه در دو جهت گیری حرکت کنند. قبل از هر چیز ما باید در مسئله آغاز مذاکرات تمام عیار با ایران به پیشرفت دست یابیم.»
به گفته وی، فرمول بندی مشخصی در این خصوص وجود دارد: «توقف در ازای توقف». این فرمول مورد توافق قرار گرفته به ایران و گروه «1+5» این امکان را می دهد تا گامی به جلو برداشته و از بن بست بوجود آمده کنونی خارج شوند.
معاون وزیر امور خارجه روسیه یادآور شد: «جهت گیری دوم در خصوص روابط ایران و آمریکاست. در این رابطه نیز دورنمای مشخصی وجود دارد.»
علاوه بر این ریابکوف معتقد است که «این امکان وجود دارد که گفت وگوی فعالی با طرف ایرانی در زمینه مسائل منطقه ای، از جمله مسائل افغانستان صورت گیرد.»
محمد مهدی تهرانی
واکاوی مواضع سیاستمداران جهانی و بازخوانی روند دیپلماسی ایران اسلامی خواه نا خواه از یک واقعیت غیرقابل انکار حکایت می کند و آن اینکه در پی اتخاذ موضع فعال در حوزه بین الملل از سوی دولتمردان ایران، دشمنان دیرین انقلاب گام به گام در بسیاری موارد مثل دستیابی به انرژی هستهای از مواضع خود عقب نشسته اند و در عین حال، ایران اسلامی همچنان در حال پیشروی برای دگرگونی نهایی در وضع موجود و طرح ریزی دنیایی جدید بر مبنای عدالت و کرامت انسانی است. این همان چیزی است که رئیس جمهور از آن سخن گفت: «صدای شکستن ستون های ستم جهانی شنیده می شود.»
اگر تا پیش از این مدام سخن از حمله به ایران اسلامی به میان می آمد، در فروردین ماه امسال شیمون پرز رئیس رژیم نامشروع صهیونیستی رسماً حمله به ایران را اقدامی احمقانه خواند و تصریح کرد:«هر گونه راه حل خشونت آمیز برای حل مسئله ایران احمقانه و مسلما شکست خورده خواهد بود.» درست با فاصله چند روز از موضع رسمی پرز، دکتر محمود احمدی نژاد یک گام فراتر نهاد و به عنوان اولین سخنران اجلاس دوربان2 وارد سوئیس شد تا در میان تشویق های مکرر و ممتد حاضرین، رژیم صهیونیستی را به چالش بکشد و از ناکارآمدی ساز و کارهای کنونی حاکم بر جهان سخن بگوید.
استقبال کشورهای دنیا از مواضع روشن احمدی نژاد پیام دقیقی داشت و آن این بود که امروز موضع استکبارستیزانه ایران اسلامی نه تنها برای جهانیان غریبه نیست، بلکه به نوعی بازگویی خواست جهانی برای تغییر وضع موجود است. در واقع دولت نهم با تغییر رویکرد از توجه به برخی دولت های خاص به ملت ها، مخاطبان واقعی را مورد توجه قرار داد و صدور انقلاب را به جای واردات سازوکارهای پوسیده و بایدها و نبایدهای ساخته و پرداخته نظم ناعادلانه جهانی برگزید. این به معنی همان ارجحیت عنصر الهام بخشی انقلاب اسلامی بود.
واکنش منفعلانه برخی کشورها و دولت ها به حضور فعال ایران در اجلاس ژنو به گونه ای بود که وزارت امور خارجه روسیه رسماً طی بیانیه ای از اقدام برخی برای امتناع از شرکت در کنفرانس ضد نژاد پرستی دوربان 2 در ژنو ابراز تأسف کرد. از سوی دیگر مثل حماسه کلمبیا برخی رسانه های مرتبط با پنتاگون و اسرائیل به اعتراف نشستند و به شکست خود اذعان کردند. فاکس نیوز شبکه خبری نزدیک به پنتاگون از سخنان دکترمحمود
اما در واکنش به موضع فعال دولت نهم در حوزه دیپلماسی که بهت خارج نشینان را نیز در پی داشت، برخی دیگر نیز در داخل کشور موضع انفعال را برگزیدند و به جای پذیرفتن این دستاورد غیر قابل انکار که آیتالله نوری همدانی آن را متأثر از شجاعت امام خمینی(ره) دانست، درصدد کوچک نمایی و تقبیح حضور احمدی نژاد برآمدند!
روزنامه اعتماد عنوان "اعتراض اصلاح طلبان به رفتار احمدی نژاد در ژنو" را برای انعکاس خبر اجلاس دوربان برگزید و 2 کاندیدای ریاست جمهوری نیز که این روزها با وعده ها و نقدهای پی در پی، درصدد جلب آرا هستند، هر یک به نوعی انتقاد به مواضع اصولی دولت را در دستور کار قرار دادند و حضور افتخارآمیز احمدی نژاد را به نوعی وهن به نظام تلقی کردند!
ترجیع بند تمامی انتقادات این بود که چون در اجلاس ژنو به رئیس جمهور بی احترامی شده است، احمدی نژاد باید احتمال این واکنش ها را می داد و به همین خاطر در این اجلاس حضور پیدا نمی کرد. مهدی کروبی با اشاره به همین مسئله گفت: «آقای احمدی نژاد مجبور نیست در هر جلسه ای شرکت کند تا ملت ایران مورد اهانت قرار گیرد.» میرحسین موسوی
اما مسلم است که نمی توان انتظار داشت دشمنان دیرینه کشور که خود را مالک دنیا و قیوم ملت ها می پندارند، از مواضع انقلابی و تهاجمی دولتمردان خشنود شوند. نمی توان انتظار داشت آنان در مقابل موضع فعال ایران سکوت کنند و یا برای مراعات شئون آزادی بیان، زیر سوال بردن مشروعیت رژیم صهیونیستی و ساز و کارهای جهانی را به نظاره بنشینند. با این حساب دو راه باقی می ماند؛ یا در هیچ اجلاسی نباید شرکت کنیم؛ فقط به این خاطر که ممکن است به ما توهین کنند و برای مواجهه با حملات مکرر و شفاف دولتمردان ایران برنامه ای تدارک ببینند یا اینکه از موضع خود مثل گذشته اصلاحات عقب بنشینیم؛ تا بتوانیم با فراق خاطر در اجلاس های متنوع بین المللی حضور پیدا کنیم و تنها از حقوق بشر و حقوق شهروندی سخن بگوییم.
طبیعتاً قرار نیست دولتمردان کنونی مثل زمان اصلاحات از موضع خود عقب بنشینند. اتفاقا یک امتیاز برجسته دولت همین است که حاضر به عقب نشینی و انفعال نیست؛ بلکه در موضع فعال قرار دارد. و این همان چیزی است که رهبر انقلاب به آن اشاره داشته اند:«امروز در عرصهى بینالمللى دیگر اینطور نیست که مسئولان کشور ما مجبور باشند دنبال حرف سیاستمداران و سیاستسازان بینالمللى بدوند؛ نه، ابتکار عمل در دست مسئولان ماست. اعتماد به نفس و ایمان و اتکاء به خدا در مسئولان کشور، یک چنین اثرى دارد و امروز بحمداللَّه اینطور است.»
دیگر آنکه اگر قرار به این بود که داعیه داران عدالت به بهانه اینکه شاید مورد هجمه قرار بگیرند، عدالتخواهی را واگذارند، چیزی از عدالت باقی نمی ماند. مگر نه این بود که حسین(ع) برای برپایی پرچم عدالت و امر به معروف و نهی از منکر بالاترین هجمه ها را برای خود و خاندانش خرید؟ این منطق که باید از سخن گفتن باز ایستاد و در مجامع حضور پیدا نکرد تا مبادا توهینی صورت بگیرد، منطق یزیدی است که خطاب به زینب کبری به طعنه سخن آغاز کرد که دیدید خدا شما را خوار کرد؟ و پاسخش همان پاسخی است که زینب کبری فرمود که مارأیت الا جمیلا. در راه برپایی عدالت و دفاع از حق و حقیقت همه هجمه ها ولو اینکه به کشته شدن ولیّ خدا بیانجامد زیباست و باید به جان خرید تا فریاد عدالتخواهی و نفی سلطه مستکبرانه غرب به دور افتاده ترین نقاط این کره خاکی هم برسد.
نکته دیگر آنکه این دست موضع گیری ها را می بایست در راستای ترجیح دادن دیپلماسی منفعلانه اصلاحات به دیپلماسی دولت نهم تعبیر و تفسیر کرد. گو آنکه کاندیداهای احتمالی اصلاح طلبان همچنان بر همان عهد گذشته اصلاحات باقی مانده اند و از این روست که از همان خط مشی دفاع می کنند.
و دست آخر آنکه حاصل این دو رویکرد منفعلانه در داخل و خارج، یقیناً چیزی جز به انزوا کشیده شدن بانیان آن نخواهد بود. از یک سو مواضع انقلابی ایران در جهان بین مردم و برخی دولتمردان جای خود را باز کرده است. تشویق های مکرر میهمانان ژنو و میهمانان اجلاس دادستان های جهان در تهران خود گواهی بر این مدعاست.
از سوی دیگر در داخل کشور نیز مردم ایران سیاست خارجی دولت نهم را از حوزه های ممتاز عملکردی دولت می دانند و پایداری و ایستادگی در برخی حوزه ها مثل انرژی هسته ای را تحسین می کنند. مردم ایران با جنایتکاران صهیونیست و سردمداران زورگوی ایالات متحده میانه ای ندارند. لذاست که موضع صریح و مطالبه گرانه دولت را مثل هر انسان آزاده دیگری تحسین می کنند. از همین روست که می توان رویکرد منفعلانه داخل نشینان را اشتباهی استراتژیک تعبیر و تفسیر کرد. آنچه طی این روزها رقم خورد دو واکنش منفعلانه به یک دیپلماسی فعال بود. دو واکنشی که نتیجه ای جز انزوا برای بانیان آن نخواهد داشت و این همان خط سیری است که به ارائه ساز و کاری جدید در عرصه بین الملل منجر خواهد شد.
منبع : اقتدارملی