درخواست نمایندگان مجلس برای برخورد با اقدامات غیرقانونی مجمع روحانیون
درپی انتشار بیانیه تند مجمع روحانیون مبارز پیرامون وقایع رخ داده پس از انتخابات، فعالان سیاسی و نمایندگان مجلس به تندروی های این تشکل سیاسی که گویا این روزها جانشین احزاب افراطی اصلاح طلب شده است واکنش نشان دادند.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام «محمد ابراهیم نکونام» درخصوص فراخوان مجمع روحانیون مبارز برای برپایی مراسم ترحیم برای کشته شدگان 30 خرداد گفت: مجمع روحانیون مبارز قوه عاقله خود را ازدست داده است و لذا توان تصمیم گیری در شرایط امروز را ندارد.
نماینده مردم گلپایگان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: تجمع روز 30 خرداد به دعوت غیرقانونی اعضای مجمع روحانیون مبارز بود که موجب شد برخی در خیابان ها حضور یابند و منجر به کشته شدن چندین نفر از هموطنانمان شد.
نکونام تصریح کرد: اعلام برگزاری مراسم ترحیم برای کشته شدگان در این حادثه برای این است که آنان از پاسخگویی امتناع کنند.
همچنین اسدالله بادامچیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: کمیسیون ماده 10 احزاب باید تخلفات و اقدامات غیرقانونی مجمع روحانیون مبارز در حوادث پس از انتخابات 22 خرداد را مورد رسیدگی قرار دهد.
این عضو کمیسیون ماده 10 احزاب برگزاری مراسم ترحیم برای کشته شدگان در ناآرامی های اخیر را از سوی مجمع روحانیون «سیاسی بازی» توصیف کرد.
علی جوادی دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز با مقصر دانستن مجمع روحانیون مبارز در جان باختن جمعی از هموطنانمان در راهپیمایی روز شنبه تأکید کرد: مجمع روحانیون مبارز با دلسوزی بی جا برای این افراد تنها می خواهد ظاهرسازی کند.
وی با اشاره به اینکه آنان ثابت کردند که خلاف اراده ملت تصمیم می گیرند گفت: این افراد بلندگوی رسانه ای غرب شده اند.
مهدی کوچک زاده نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی هم گفت: گرفتن مراسم ختم و عزاداری برای کسانی که در اغتشاش های اخیر کشته شده اند، حق هر کسی باشد، حق مجمع روحانیون مبارز
نیست.
این نماینده مجلس، مجمع روحانیون مبارز را یک تشکیلات ازهم پاشیده دانست و اضافه کرد: چیزی که موجب حقانیت است عنوان پرطمطراق مجمع نیست، مجمع روحانیون یا هر مجمع دیگری اگر بخواهد در مقابل
موازین قانونی و نظام مقدس جمهوری اسلامی موضع بگیرد، مورد تنفر ملت ایران خواهد بود.
همچنین غلامرضا مصباحی مقدم عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تلاش مجمع روحانیون مبارز برای برگزاری مراسم ترحیم کشته شدگان 30 خرداد را یک حرکت سیاسی خواند و گفت: من از مجمع روحانیون استدعا می کنم دست به کاری نزنند که آنها آغازکننده آن باشند ولی پایان کار در اختیار آنان نباشد.
ستار هدایت خواه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس نیز تصریح کرد: تمام کسانی که زمینه اغتشاشات و تعرض به جان و مال مردم را فراهم کردند اعم از مجمع روحانیون و آقایان موسوی و خاتمی شریک جرم
این اتفاقات هستند.
همچنین دبیر سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی و سردبیر روزنامه رسالت با اشاره به اینکه مجمع روحانیون مبارز در جان باختن جمعی از هموطنانمان در راهپیمایی روز شنبه مقصر است، تأکید کرد: مجمع روحانیون مبارز باید دست از اعمال غیرقانونی خود بردارد.
اتابک جعفری عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین هم تأکید کرد: مجمع روحانیون مبارز به مکانی برای تندروهای اصلاح طلب تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه اگر حزبی پایه و اساس درستی نداشته باشد منحرف می شود، گفت: مجمع روحانیون به دلیل آنکه پایه واساس درستی ندارد منحرف شده است، با تمام احترام به این روحانیون ولی این مجمع به دلیل نداشتن ایدئولوژی مناسب منحرف شده است.
محمدعلی رامین فعال سیاسی نیز تلاش مجمع روحانیون مبارز جهت برگزاری مراسم ترحیم برای کشته شدگان در آشوب های اخیر را «سیاست فرار به جلو» خواند و تصریح کرد: به نظر می رسد برخی کسانی که روزگاری جزو مبارزان سرسخت علیه بیگانگان بودند، امروز ناخواسته به ابزار اجرای منویات آنها تبدیل شده باشند.
ر هبر انقلاب اسلامی در دیدار نمایندگان مجلس
نظام اسلامی و مردم به هیچ قیمتی زیر بار زور نمیروند
مجلس باید بنا را بر مدارا و همکاری با دولت بگذارد
رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کردند: من در مسائل اخیر مربوط به انتخابات ریاست جمهوری، مُصّر به اجرای قانون بوده و خواهم بود و نظام اسلامی و مردم نیز به هیچ قیمتی زیر بار زور نخواهند رفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای امروز در دیدار با رئیس، هیئت رئیسه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر لزوم همخوانی قوانین با مبانی و اصول انقلاب اسلامی و همچنین نیازهای اصلی جامعه، خاطرنشان کردند: در تصویب قوانین باید تأثیرات فرهنگی و تربیتی آن نیز مورد توجه جدی قرار گیرد.
رهبر انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی را قوه مفکره کشور دانستند و افزودند: این قوه به صورت لباس قانون تجلی می یابد و سپس این قانون نیز در سراسر کشور جاری می شود. بنابراین مهمترین مسأله رعایت نسبت این قوانین با ارزش ها و اصول انقلاب اسلامی از یک طرف و همچنین نیازهای فوری و بلندمدت جامعه از طرف دیگر است.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: اگر در قوانین کشور این دو ویژگی رعایت شود، قوانین علاوه بر اینکه صحیح و درست خواهند بود، کارآمدی نیز خواهند داشت.
ایشان در تبیین این موضوع افزودند: اگر قوانین با اصول و مبانی انقلاب اسلامی سازگاری نداشته باشند، اصالت خود را از دست خواهند داد و اگر با نیازهای مردم همخوانی نداشته باشند، قوانین اصیل و مشروع خواهند بود ولی مقبولیت نخواهند داشت.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه مبانی انقلاب اسلامی باید به طور دائم مد نظر باشند خاطرنشان کردند: امام خمینی (ره) انسان بزرگ و آگاهی بودند و مجموع فرمایشات و وصیتنامه ایشان، مبانی و اصول انقلاب است که باید تصویب قوانین و موضع گیری ها همواره در این جهت باشند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین افزودند: به هنگام تصویب قوانین باید مراقب بود تا قوانین با قانون گرایی، اخلاق، ارزش های دینی و مسائل تربیتی سازگاری داشته باشند.
ایشان نمایندگان مجلس شورای اسلامی را به بالا بردن روحیه تحمل حرف مخالف توصیه و خاطرنشان کردند: اظهار نظرها در مجلس باید علمی، استدلالی، سالم و اخلاقی و به دور از روحیه لجاجت و زورآزمایی شخصی و جناحی باشند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به وظیفه مجلس و دولت برای اداره کشور و پیشبرد امور جامعه افزودند: مجلس باید بنا را بر مماشات، مدارا و روح همکاری با دولت بگذارد زیرا دولت در وسط میدان است و بار سنگین مسائل اجرایی کشور را به دوش می کشد.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه امور اجرایی، بسیار سخت و دشوار است خاطرنشان کردند: باید به دولت در این مسیر ناهموار و نفس گیر کمک کرد و به آن سخت نگرفت.
ایشان تأکید کردند: البته این موضوع به معنای اغماض از خطاها نیست بلکه نوع برخوردها باید مهربانانه و صمیمی باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تشنج ها و اصطکاک ها در برخی دوره های قبلی مجلس شورای اسلامی افزودند: مردم به هیچ وجه از اصطکاک خوششان نمی آید و بازخورد آن کاملاً منفی است زیرا مردم خواستار همکاری صمیمانه مسئولان برای حل مشکلات کشور هستند.
حضرت آیتالله خامنهای با یادآوری مجدد در خصوص رعایت مصلحت کل کشور در قانون گذاری ها، خاطرنشان کردند: نمایندگان محترم باید مصلحت منطقه خود را در داخل مصلحت کشور در نظر بگیرند.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت رعایت فرهنگ، قانون مداری در کشور را یادآور شدند و تأکید کردند: من در مسائل اخیر مربوط به انتخابات ریاست جمهوری، مُصّر به اجرای قانون بوده و خواهم بود و نظام اسلامی و مردم نیز به هیچ قیمتی زیر بار زور نخواهند رفت.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه نقطه مقابل قانون گرایی و انقیاد در مقابل قانون، دیکتاتوری است خاطرنشان کردند: اگر انقیاد به قانون نباشد، روح دیکتاتوری بروز خواهد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: قانون باید در تمام امور کشور فصل الخطاب باشد تا زندگی مردم و امور جامعه روان شود.
ایشان بی قانونی را موجب پایمال شدن مصالح مردم دانستند و تاکید کردند: اصرار بر رعایت نکردن قانون موجب گره خوردن کارها خواهد شد بنابراین همه باید قانون را محترم بشمارند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: فرهنگ قانون گرایی همانند مسائل دیگر باید از نخبگان به بدنه جامعه سرریز شود زیرا اگر نخبگان جامعه قانون را رعایت نکنند نمی توان از مردم انتظار عمل به قانون داشت.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با قدردانی از موضع مجلس شورای اسلامی و نامه نمایندگان در خصوص مسائل اخیر تاکید کردند: یکپارچگی و صدای واحد در اعلام مواضع اساسی در شرایطی که دشمنان مترصد نقطه ضعف و فرصت طلبی هستند، کاری بسیار خوب و مهم است.
ایشان با تجلیل از سطح کارشناسی و معرفت مجلس هشتم، نمایندگان را به بهره گیری بیش از پیش از فرصت های معنوی و مواعظ اخلاقی در بحبوحه امور اجرایی توصیه کردند و افزودند: ایام پرفیض ماه رجب و سپس ایام گرانقدر ماههای شعبان و رمضان بهترین فرصت ها برای زدودن غفلت ها و نزدیکی بیشتر به خداوند با عمل صالح و تقویت ایمان است.
در ابتدای این دیدار آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وظیفه مجلس در بعد نرم افزاری نظام و همچنین نظارت بر اجرای قوانین تاکید کرد: محور حرکت مجلس هشتم سند چشم انداز و سیاستهای کلی نظام به ویژه سیاستهای اصل 44 است.
وی، قوانین تجارت، مجازات اسلامی، هدفمند کردن یارانه ها، ایمنی زیستی، فضای کسب و کار و قانون جامع دامپروری را از جمله قوانین تصویب شده و یا در دست تصویب مجلس برشمرد و افزود: مجلس هشتم همزمان با توجه جدی به مسائل اقتصادی و معیشتی به مسائلی همچون خشکسالی، کنکور، و مشکلات واحدهای صنعتی، کشاورزان و دامپروران توجه داشته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی، رصد دقیق حوادث و مسائل بین المللی و منطقه ای را یکی از ویژگی های مجلس هشتم برشمرد و گفت: برگزاری کنفرانس فلسطین و ایستادگی در مقابل زیاده خواهی های قدرتهای زورگو از جمله در مسائل هسته ای و عراق و همچنین مسائل اخیر کشور بخشی از عملکرد مجلس در حوزه مسائل بین المللی و منطقه ای است.
لاریجانی با تاکید بر اینکه مجلس در عین اعتقاد به همگرایی با سایر قوا،در نظارت بر رعایت قانون جدی است، افزود: دیوان محاسبات در روش نوین خود، نظارت همزمان با سایر دستگاهها را پیگیری می کند تا زمینه پیشگیری از تخلف بوجود آید.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به مسائل اخیر کشور بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: مجلس معتقد است حل مسائل اخیر فقط از طریق قانون امکان پذیر است و نمایندگان مانع از رفتار غیرقانونی خواهند بود.
آقای لاریجانی با تاکید بر اینکه هیچکس نباید به خود حق دهد که از قانون فراتر رود خاطرنشان کرد: مسائل اخیر انتخابات فقط با نظر شورای نگهبان پایان می پذیرد و آقایان اطراف این مناقشه باید درک کنند که قانون صرفا برای روزهای راحتی نیست بلکه قانونگرایی برای همه زمانهاست
توصیه شورای روابط خارجی آمریکا به اوباما:
"با استفاده از کانال موسوی در ایران نفوذ کن
دانیل سنور" و گکریستین وایتون" از کارشناسان شورای روابط خارجی آمریکا که در دوران جورج بوش از مقام ها و مشاوران دولت بودند، طی مقاله ای، 5اقدامی را که اوباما از طریق آن می تواند آزادی مورد نظر آمریکا در ایران را توسعه دهد و از این شرایط بهره ببرد را پیشنهاد کرده اند.
به نقل از "وال استریت ژورنال"، دوتن از کارشناسان شورای روابط خارجی آمریکا به اوباما توصیه هایی را برای حمایت از اعتراض های اصلاح طلبان در ایران ارائه کرده اند.
"دانیل سنور" و گکریستین وایتون" از کارشناسان شورای روابط خارجی آمریکا که در دوران جورج بوش از مقام ها و مشاوران دولت بودند، طی مقاله ای، 5اقدامی را که اوباما از طریق آن می تواند
آزادی مورد نظر آمریکا در ایران را توسعه دهد و از این شرایط بهره ببرد را پیشنهاد کرده اند.
در این مقاله آمده است: "جنبش اصلاح طلبی در ایران اکنون در سطح و وضعیت جدیدی است، اما آینده آن نامشخص و مبهم است. موضوع مهم این است که آیا اعتراض هایی که اکنون متبلور
شده، از طبقه متوسط جامعه ناشی می شود یا نه.هنوز هیچ شکافی در میان نیروهای امنیتی در داخل ایران به وجود نیامده است، اما در این شرایط اوباما می تواند قدم هایی را بردارد و در چند ماه آینده، کانال ارتباطی دیگری را با مردم ایران بصورت مستقیم ایجاد کند و شانس تغییر واقعی را بالا ببرد. "
در ادامه مقاله، با تکرار برخی ادعاها، تاکید شده است: "انتخابات ریاست جمهوری در ایران به صورت کاملا کنترل شده با حضور نامزدهایی انجام شد که به وسیله روحانیون تائید شده بودند. به نظر می رسد که بیشتر مردم ایران به حمایت از نامزد چالش آفرین یعنی میرحسین موسوی و علیه احمدی نژاد رای داده اند. کمک به مردم ایران برای تغییر حکومت باعث کاهش جایگاه آمریکا نمی شود. برعکس، اوباما از این شانس برخوردار است که از فرصت استفاده کند و پاسخ های ضعیف دولت آمریکا را به برخی از تحولات جهان نیز بدهد. عکس العمل دولت آمریکا به موضوع هایی مانند ثبت انتخابات سال 2005 مصر و حمله روسیه به گرجستان، تنها معدود نمونه هایی از این پاسخ های کم اثر هستند."
نویسندگان این مقاله، با تاکید بر اینکه" نخستین اقدام اوباما باید این باشد که با موسوی ارتباطی برقرار کند و یا اینکه به امنیت موسوی و جایگاه وی علاقه نشان دهد"، افزوده اند: "تجربه نشان داده است که اعلام نگرانی ما می تواند مفید واقع شود. حضور جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا در بیروت، شب قبل از انتخابات مفید واقع شد و به نیروهای ضد حزب الله برای پیروزی در انتخابات کمک کرد. موقعیت اوباما پس از سخنانش در قاهره بهتر شده است و اگر میرحسین موسوی احساس کند که مذاکره با آمریکا از نظر سیاسی مفید نیست، آن را رد خواهد کرد."
"دانیل سنور" و گکریستین وایتون" در ادامه مقاله خود، با بیان اینکه "دومین اقدام این است که اوباما باید پیام ضبط شده دیگری را برای مردم ایران بفرستد" و "تعامل آمریکا با شوروی در موضوع کنترل تسلیحات باعث فراموش کردن حقوق بشر در شوروی شد. این مسئله می تواند در مورد ایران هم انجام شود"، ادعاها و برداشت های خود را درباره ایران، این گونه ادامه دادند: "در این زمان که میزان رضایت از نظام در ایران کم است، کانالی ارتباطی با ایرانی دیگر لازم است. اوباما باید بگوید که خواسته آن ها از اعتراض، به آمریکا منتقل شده است. مهم این است که صدای اصلاح طلبان شنیده شود و خواسته های آن ها از آمریکا بیان شود. اینکه آن ها بدانند ما نگران آن ها هستیم و برای آن ها منابعی اختصاص داده ایم، می تواند برای آن ها مفید باشد. در انقلاب نارنجی سال 2004 در اوکراین نیز غرب با عدم پذیرش نتایج انتخابات به کمک مخالفان آمد و نتیجه داد. آمریکا می تواند رفتاری را که در گذشته با شوروی و اکراین داشت، انجام دهد. اوباما باید این موضوع را آشکار کند که موضوع تعامل با ایران با موضوع مشروعیت یکی نیست. تعامل آمریکا با شوروی در موضوع کنترل تسلیحات باعث فراموش کردن حقوق بشر در شوروی شد. این مسئله می تواند در مورد ایران هم انجام شود. تعامل با ایران بدون گفتگو با ایران دیگر نه تنها می تواند مسخره باشد بلکه از نظر تاکتیکی احمقانه نیز هست."
نویسندگان مقاله، سومین اقدام اوباما را ارتباط مستقیم با سفرای آمریکا در اروپا و خلیج فارس دانسته اند و تصریح کرده اند: "در این کشورها ایرانی های بسیاری زندگی می کنند. این عمل از نظر نمادین بسیار پرقدرت و تاثیرگذار است. افراد دور از وطن می خواهند بیشتر درباره ایران بدانند، حتی آنها می توانند بهتر از نیروهای اطلاعاتی عمل کرده و به تلاش های ما کمک کنند."
در این مقاله با تاکید بر اینکه "چهارمین اقدام اینکه برای رادیو فردا، اینترنت و ماهواره ها و رسانه های فارسی زبان در اروپا و آمریکا سرمایه گذاری بیشتری شود تا این رسانه ها بتوانند اطلاعات و تحلیل های مد نظر خود را به مردم ایران ارائه کنند"، آخرین و پنجمین پیشنهاد، "دستور اوباما به نیروهای نظامی برای استفاده از تجهیزات آن ها در زمینه وسایل ارتباطی است"، عنوان شده و آمده است: "آخرین پیشنهاد اینکه دولت آمریکا باید قدم هایی را برای مخالفان و اصلاح طلبان بر دارد و به آن ها در زمینه های فکری و اعتقادی کمک کند. در کشورهای کمونیستی در دهه 1980، دادن دستگاه های تکثیر و چاپ کمک می کرد و امروزه دسترسی به وب، اینترنت و وسایل ارتباطی می تواند کمک کند. در این کار برای رسانه ها باید پول فراهم شود. این رسانه ها از ماهواره تا اینترنت و دیگر وسایل ارتباطی را شامل می شود. در همین راستا اوباما باید دستوری را به نیروهای نظامی صادر کند تا از تجهیزات آن ها استفاده شود. یکی از این تجهیزات هواپیماها هستند که می توانند مانند ایستگاه های تلویزیونی و رادیویی عمل کنند و برای معترضان این امکان را فراهم بیاورند که با مردم ایران به صورت مستقیم سخن بگویند. "
در این مقاله خاطرنشان شده است تمام چیزی که آمریکا باید انجام دهد این است که به مخالفان اعلام کند که می توانند به آمریکا اتکا کنند. چنین رویکردی در راستای سیاست خارجی روسای جمهور آمریکا از زمان روزولت تاکنون وجود داشته است و همان محوری است که اوباما در قاهره به آن پرداخت. اوباما در قاهره اعلام کرد: "ما حقوق مختلفی داریم، آن ها تنها اعتقاد آمریکا نیست، آن ها حقوق بشر هستند و این همان دلیلی است که ما در هر جایی از آن حمایت می کنیم."
نمایندگان حامی دولت امروز در پارلمان، حملات شدیدی را علیه علی لاریجانی و اقدامات او برای تشکیل کمیته حقیقت یاب در مورد حوادث پس از انتخابات انجام دادند.
پس از آنکه حمید رسایی نماینده تهران و از حامیان احمدینژاد در مجلس در نطق میان دستور خود خطاب به علی لاریجانی گفت که «مواضع اخیر شما بویژه در گفتگوی ویژه خبری چند شب قبل در خصوص دفاع از استقلال کشور و تودهنی به دشمنان دیرینه واقعا افتخار آمیز بود و برای همین تشکر ، اما مواضع دو پهلو ، جانبدارانه از متخلفین که بعضا بر خلاف مواضع رهبری در روز جمعه و همراه با زیر سئوال بردن اقتدار و سلامت شورای نگهبان بود ، جای تاسف بسیار دارد. این بخش از مواضع شما آنقدر ناپسند بود که مورد استقبال شبکههای خارجی و سایت و روزنامههای نفاق جدید در داخل قرار گرفت، همانها که روزی شعار میدادند سیمای لاریجانی تعطیل باید گردد. ان شاءالله در فرصتی دیگر در باره مواضع حضرتعالی و بویژه مقابله شما برای جلوگیری از صدور بیانیه فراکسیون اصولگرایان و همچنین مساعدتهای پیدا و پنهان شما به جریانی که گل سر سبدش شد آقای مهندس موسوی آشوبگر سخن خواهیم گفت و نوشت»، ستار هدایت خواه دیگر نماینده حامی احمدینژاد در مجلس نیزدر سخنان خود در جمع خبرنگاران حملات شدیدی را علیه لاریجانی مطرح کرد.
بازداشت بستگان هاشمی در آشوبهای دیروز به منظور حفاظت از آنان بود
یک مقام امنیتی بازداشت فائزه هاشمی و تنی چند از بستگان هاشمی رفسنجانی را با هدف حفاظت آنان از ترور عناصر آشوبگر و گروهکها عنوان کرد.
این مقام امنیتی با اشاره به حضور گروههای تروریستی از جمله منافقین در میان عناصر آشوبطلب اعلام کرد: با توجه به رسانهای شدن حضور نزدیکان آقای هاشمی در تجمعات هفته گذشته، بیم آن میرفت که عناصر منافقین با
هدف متهم کردن نظام و دامن زدن و ایجاد شکاف و التهاب به آنها آسیب برسانند که با هوشیاری نیروهای امنیتی این توطئه خنثی شد.
وی افزود: روز گذشته برخی نزدیکان هاشمی رفسنجانی از جمله دختر ایشان در تجمع غیرقانونی حوالی میدان جمهوری حضور داشتند که بر اساس گزارش نیروهای امنیتی، نامبردگان را بلافاصله به نزدیکترین مقر نظامی منتقل کرده و تا پایان آشوبها نگهداری کردند.