بیانیه شماره 9 موسوی خطاب به ملت ایران
طنز:
بسم الله الرحمن الرحیم
ملت شریف و گاهاً در صحنه ایران!
واقعاً از شما انتظار نداشتم! معلوم هست کجایید؟ اگر شما زمان جنگ بودید، چه می کردید؟
این بود آن همه حمایتی که ازش دم می زدید؟
پس کجا رفت موج سبزی که ایران را فرا گرفته بود؟
کجا رفت آن همه شور و شوقی که مرا نیز جو گیر کرده بود؟
نکند شما هم باورتان شده است که تقلبی در کار نبوده؟
واقعاً که وقاحت دارد! مرا با این سن و سال و بیماریهای جور واجور رها کرده اید و رفته اید؟ اگر می دانستم یک عده چماق به دست مزدور و آن نیروی انتظامی بی رحم شما را اینگونه از مسیرتان خارج می کند، عمراً! به روند انتخابات اینگونه بی محابا انتقاد نمی کردم!
مردم نارفیق ایران!
من پشتم به شما گرم بود! من روی حمایت شما حساب کرده بودم! اصلاً اگر به حرف من گوش نمی دهید، به حرف بیبیسی گوش دهید! آنها که خیر شما را می خواهند!
خدایا این چه قومی بود که مرا گرفتارشان کردی؟
آهای مردم ایران!
دیگر دارید مرا عصبانی می کنید! یا فردا ساعت 4 در میدان آزادی جمع می شوید و یا اینکه از شما خواهش می کنم بیاید! التماس می کنم مرا تنها نگذارید! چیزی نمانده بود که این انقلاب مخملی به ثمر بنشیدند! مقداری تحمل کنید ان وقت به همه شما آزادی خواهم داد! «اندکی صبر عشق و حال نزدیک است!»
اصلاً از دست شما شکایت خواهم کرد! شما مرا جو گیر کردید! اگر می خواستید کنار بکشید خب از اول این کار را می کردید نه اینکه وقتی من همه پل های پشت سرم را شکسته ام، زیر پایم را خالی کنید! مرا رسوا نکنید! آبروی مرا پیش احمدینژاد نبرید! فردا با چه رویی به شورای نگهبان بروم؟
ملت نسبتاً شریف ایران!
آبروی مرا بردید! من قاطعانه اعلام می کنم که از شما نمی گذرم و خدا هم از شما نگذرد!
الحمدلله الذی جعل الاصدقاء من الحمقاء!
میرحسین موسوی
4/4/88
مجلس ثابت کرد: مرگ خوب است اما برای همسایه
علامت سؤال در مقابل صلاحیت و توان قانونگذاری در مجلس
38 نماینده مجلس در اولین فرصت پس از فروکش کردن ناآرامیها، طرحی را به صحن علنی مجلس آوردند که براساس آن مصوبه قبلی خود در بودجه 88 را نقض کردند تا بدون دقت در تبعات این تصمیم، بار تصمیمگیریهای آنی خود را به قوه مجریه و بدنه عظیم کارمندان آن منتقل کنند.
به گزارش رجانیوز، مجلس در بودجه 88 اگرچه بند مربوط به هدفمند کردن یارانهها و درآمد ناشی از آن را حذف کرد اما هزینههایی که را که دولت در لایحه خود بر مبنای این درآمد پیشبینی کرده بود، با تصمیم مجلس به قوت خود باقی ماند تا برای نخستین بار در تاریخ بودجهنویسی ایران، بودجه سالیانه با یک کسری بودجه 8500 میلیارد تومانی توسط مجلس به دولت تحمیل شود.
مجلس در قانون بودجه سال 88 دولت را مکلف کرد که 6500 میلیارد تومان از بودجه عمرانی و 2000 میلیارد تومان از بودجه اجرایی کسر کند اما قیدی برای دولت در این زمینه قرار نداد.
با این حال، با گذشت 3 ماه و نیم از ابلاغ بودجه و عقد بسیاری از توافقنامهها، برخی نمایندگان امروز در واکنش به کاهش لایحه بودجه مجلس و برخی نهادهای دیگر مانند مجمع تشخیص مصلحت، مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت و قوه قضائیه طرحی را به مجلس آوردند که با نقض مصوبه قبلی خود مجلس، دولت باید بودجه این نهادها را صد در صد تخصیص دهد و برای جبران کسری 8500 میلیارد تومانی به سراغ آنان نیاید.
نمایندگان امروز با 131 رأی موافق، 72 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع کلیات این طرح را تصویب کردند تا مثلهای قدیمی فارسی را مانند "مرگ خوب است اما برای همسایه" و "خون ما از بقیه رنگینتر است" ثابت کنند.
احمد توکلی، الیاس نادران و علیاکبر آقایی بهعنوان مخالفان کلیات این طرح در جلسه علنی روز چهارشنبه صحبت کردند و در مقابل محمدرضا باهنر، رضا عبداللهی و محمود احمدیبیغش نیز در موافقت با آن سخن گفتند.
احمد توکلی عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مخالفت با این طرح به این مسئله اشاره کرد که دولت براساس همان اختیاری که ما در مجلس به او دادیم، این تصمیم را گرفت که اگرچه از اختیار قانونی خود استفاده نکرد و مجلس در موضعی قرار دارد که میتواند به دولت تکلیف کند اما این باعث میشود که دولت در مقابل مجلس به موضع بیفتد.
وی درخصوص افزایش بودجه مصوب مجلس نسبت به پیشنهاد دولت در لایحه در قبال مجلس و مجمع تشخیص مصلحت گفت: بودجه مجمع تشخیص مصلحت از 500 میلیون تومان به 3 میلیارد و 500 میلیون تومان افزایش یافت و بودجه مجلس از 41 میلیارد به 90 میلیارد تومان افزایش داده شد.
عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس به توصیه های اخیر مقام معظم رهبری به نمایندگان مجلس و مدارای مجلس با دولت اشاره کرد و گفت: بهتر است این مشکل را با استفاده از قدرت سیاسی مان حل کنیم و طی مذاکراتی با دولت خواستار تامین بودجه مورد نیاز دستگاه های مختلف شویم.
الیاس نادران دیگر مخالف طرح، این مسئله را مورد توجه قرار داد که در صورت تصویب این طرح، به خاطر رفع مشکل چند دستگاه، اعتبارات کل دستگاه های کشور دچار تزلزل میشود و در واقع برای یک دستمال، قیصریهای به آتش کشیده میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در توضیح این مطلب گفت: همه اعتراضات نمایندگان نسبت به کاهش 100 میلیارد تومان از بودجه دستگاه هایی همچون مجمع تشخیص مصلحت و حوزه های علمیه است اما در صورت تصویب این طرح، دولت ناگزیر از کاهش حقوق درآمد پرسنل خود به ویژه در آموزش و پرورش و بخش دفاعی خواهد بود، هم چنین با تصویب این طرح یارانه ها نیز دستخوش تغییراتی خواهند شد که فشار آن نیز مستقیما به اقشار آسیب پذیر کشور وارد می شود.
نادران در سخنان خود بهمانند توکلی تأکید داشت که این مسئله باید از طریق مذاکره با دولت حل شود.
علیاکبر آقایی رئیس کمیسیون عمران مجلس هم در اعلام مخالفت خود با این طرح تصریح کرد که موافقت با این طرح به معنی ضربه خوردن به طرحهای عمرانی است، با آن موافقت نکنید.
اما هنگامی که نوبت به موافقان طرح رسید، محمدرضا باهنر به مذاکرات مجلس و دولت در اوایل اردیبهشت ماه اشاره کرد و گفت: در زمان تصویب قانون بودجه خواستیم دست دولت در تخصیص اعتبارات باز باشد، اما دولت عملا در ابلاغ بودجه کاری کرد که مصوبات مجلس کان لم یکن تلقی شد.
باهنر اگرچه اشارهای به موارد مطرح شده از سوی مخالفان نکرد و توضیح نداد که چرا مجلس با نقض مصوبه خود میخواهد پس از ایجاد تغییرات کمسابقه در بودجه دولت، 4 ماه پس از ابلاغ بودجه، سریال تحمیلهای خود را ادامه دهد اما رضا عبداللهی دیگر موافق طرح، اظهاراتش را با این جمله آغاز کرد: "ما مقصد خودمان هستیم و من بیشتر خودم را مقصر میدانم و این مسئله تجربهایی خواهد بود برای سالهای بعد."
وی یادآور شد اگر این مساله در مذاکره میان دولت و مجلس قابل حل بود، تاکنون این اتفاق افتاده بود و نیازی به ورود مجلس نبود، لذا از دوستان می خواهم به حریم مجلس احترام بگذارند و به این طرح رأی دهند، زیرا احترام امام زاده را متولی باید نگه دارد.
احمدی بیغش عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در موافقت با کلیات طرح 2 فوریتی مذکور گفت: آیا تعهدی است که وضعیت این چند دستگاهی که از کمبود اعتبار در رنج هستند، حل و فصل شود.
پس از سخنان موافقین و مخالفین کلیات طرح مذکور برقعی رییس سازمان برنامهریزی و راهبردی ریاست جمهور گفت: معنای تصویب این طرح 2 فوریتی این است که ابلاغ مجدد برای اعتبارات کلیه دستگاههاست و معنی واقعی آن این است که ما قانونی را در سال گذشته تصویب کردیم که تا به نیمه تابستان سال بعد اثر و خاصیت اجرایی نداشته و نتوانستهایم تراز بودجه را با هم جفت کنیم.
وی گفت: نباید عملکردی داشته باشیم که چنین قضاوتی را برای قدرت قانونگذاری مجلس داشته باشد و سؤال بزرگی را برای صلاحیت و توان قانونگذاری در مجلس ایجاد کند.
پس از تصویب کلیات طرح مذکور نمایندگان بررسی جزئیات آن را آغاز کردند. هنگام بررسی جزئیات محمد حسین فرهنگی نماینده تبریز پیشنهاد سلب فوریت از طرح را ارائه کرد که با 78 رای موافق و 91 رای مخالف به تصویب نرسید.
ادامه بررسی جزئیات طرح اصلاح ماده واحده و ردیفهای قانون بودجه سال 88 به جلسه بعدی مجلس موکول شد .
نامه برقعی در مقابل تصمیم عجیب مجلس
نه مسبوق به سابقه است، نه به صلاح کشور
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور پیش از تصویب کلیات طرح دوفوریتی اصلاح ردیفهای بودجه سال 88 در جلسه علنی روز چهارشنبهی مجلس در نامهای به آیتالله جنتی، دبیر شورای نگهبان نکات مهمی درباره تبعات این طرح غیرکارشناسی را بیان کرد.
به گزارش رجانیوز، امیرمنصور برقعی صبح دیروز متن این نامه را که با عنوان علی لاریجانی، رئیس مجلس صادر شده بود، در اختیار نمایندگان گذاشت تا مانع از تصویب این طرح شود اما اراده سیاسی حاکم بر مجلس هشتم بهویژه از سوی هیئت رئیسه که روزهای گذشته نیز در صحن علنی بروز داشت، مانع شنیده شدن سخنان نماینده دولت و کارشناسان اقتصادی مجلس هشتم که مخالف این طرح بودند، شد.
در بخشی از این نامه آمده است: هرگونه تغییرات در اعتبارات ابلاغی، روند مبادله موافقتنامهها را با تأخیری حداقل 2 ماهه روبهرو خواهد ساخت که خود خلاف بند (50) ماده واحده قانون بودجه سال جاری است.
برقعی افزوده است: علاوه بر مشکلات فرآیندی ناشی از تغییر اعتبارات ابلاغی، اعتبار برخی از دستگاههای اجرایی و موارد موضوعی با مشکل جدی و کسری روبهرو میگردد که نمونههایی از این موارد به شرح زیر است:
? کاهش حدود 16 هزار میلیارد ریال از اعتبارات مربوط به حقوق و مزایای کارکنان دولت موجب اخلال در پرداخت به حقوقبگیران دولت (آموزش و پرورش، بنیاد شهید، نیروهای مسلح، بازنشستگان و ...) شده و میتواند به مشکلات جدی منجر گردد.
? کاهش حدود 2 هزار و 250 میلیارد ریال یارانه کالاهای اساسی، خریدهای تضمینی و سایر یارانهها که موجب اشکال در پرداخت به کشاورزان بابت خرید گندم، چغندرقند، دانههای روغنی، برنج، چای و سایر موارد مشابه میگردد.
? کاهش یکنواخت اعتبار در تمام زمینهها در مواردی مانند ردیفهای درآمد، هزینهای و ایفای تعهدات دولت در پرداخت سود و کارمزد وامهای داخلی و خارجی مقدور نمیباشد. اهمیت این موضوع تا حدی است که دولت اعتبارات مذکور را بدون کاهش، ابلاغ کرده است.
? به دلیل اینکه منابع درآمدی پیشبینی شده برای استانها در مجلس افزایش یافته و عملاً امکان وصول آنها وجود ندارد، دولت در ابلاغ اعتبارات استانی بودجههای هزینهای دستگاههای استانی را کاهش نداده است. در صورت کسر یکنواخت از هزینههای جاری تمام دستگاهها، کاهش جبری اعتبارات استانی سبب خواهد شد دولت و نمایندگان محترم مجلس، در حوزههای انتخابیه در تنگنا و فشار قرار گیرند.
? در اجرای بند (60) ماده واحده به شکل فعلی، برخی دستگاههای اجرایی کمبودها و مشکلاتی در اعتبارات هزینهای خود را به این معاونت منعکس کردهاند که مورد بررسی قرار گرفته و تاکنون لزوم اصلاحاتی برای چند دستگاه مورد تأیید قرار گرفته که از طریق ساز و کار پیشبینی شده در بند (60) ماده واحده در حال پیگیری است.
به هر حال، تغییر در اعتبارات ابلاغی به تمام دستگاهها در چهارمین ماه سال و پس از ابلاغ تخصیص 6 ماهه دستگاههای اجرایی ملی و استانی و تعهدات ایجاد شده، نه مسبوق به سابقه بوده و نه به صلاح کشور خواهد بود و در اثر آن، همه دستگاههای اجرایی کشور حداقل به مدت دو ماه با چالش مواجه خواهند گردید.
محمد حسنین هیکل :
ایران ثابت کرد از هر زمان دیگری قوی تر است
محمد حسنین هیکل نویسنده مشهور عرب گفت کشور های غربی در مورد قدرت جمهوری اسلامی دچار اشتباه شدند. این نویسنده مصری در گفتگو با شبکه الجزیره قطر گفت : حوادث اخیر ایران نشان داد ایران قوی تر از انست که دیگران تصور میکنند. وی از کشورهای عربی خواست که به جای دوستی با غرب ، روابط خود را با ایران افزایش دهند. وی تاکید کرد کسی نباید تردید کند که احمدی نژاد پیروز حقیقی انتخابات ایران است همچنانکه کسی نباید شک کند که امریکا بدنبال براندازی جمهوری اسلامی است.
محمد حسنین هیکل مورخ و روزنامه نگار مشهور جهان عرب در گفتگویی با شبکه الجزیره تاکید کرد کسی نباید تردید کند که احمدی نژاد پیروز حقیقی انتخابات ایران است همچنانکه کسی نباید شک کند که امریکا بدنبال براندازی جمهوری اسلامی است.
حسنین هیکل در ابتدای این برنامه در پاسخ به سخنان مجری که گفت شما در دهه پنجاه کتاب معروف خود را به نام «ایران روی آتشفشان» نوشتید و به نظر می رسد ایران اکنون روی آتشفشان است گفت.. من به اوضاع ایران توجه زیادی دارم و آنرا به شدت دنبال می کنم و به انقلاب اسلامی اهتمام زیادی می ورزم، توجه من به ایران بخشی از توجه من به مصر است و توجه من به ایران بر این اساس است که ایران و مصر دو قدرت اساسی در منطقه هستند که یکی از آنها در شرق و دیگری در غرب و در مرز بین آسیا و آفریقا واقع شده است. من خود را یکی از اعضای مکتب شرق در مصر می دانم که اعضای آن معتقدند امنیت و آینده مصر به شرق بستگی دارد.
هیکل با اشاره به این که ایران یکی از پیشرفته ترین کشورهای منطقه است گفت.. در دنیا هر حکومتی مبتنی بر برخی اشیاء است. یکی از اینکه یک موقعیت جغرافیایی داشته باشد که دارای تاریخ باشد. دیگر اینکه در این موقعیت جغرافیایی امکانات واقعی و منابع اعم از صنعت و کشاورزی و ... وجود داشته باشد. نکته دیگر اینکه هر کشوری باید در منطقه اطراف خود نفوذ داشته باشد زیرا در دوران کنونی ارزش هر کشوری نه به قدرت داخلی آن بلکه با نفوذ آن در خارج از مرزها سنجیده می شود. عنصر دیگر عظمت نظام است.
هیکل درباره ماهیت ناآرامی های اخیر که به با موج اعتراضاتی که ممکن است در گذشته پیش آمده باشد متفاوت باشد گفت.. اگر به ظاهر حوادث نگاه کنیم این مسائل درست است اما این نکته را باید مد نظر داشت که ارکان اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نظام ایران همچنان قدرتمند وتعیین کننده است .شخصیت های قم با یکدیگر متحد و منسجم هستند، ممکن است اختلافاتی بین افراد وجود داشته باشد ولی گفتمان و موضع آنها در خصوص مسائل اصلی یکی است. باید بگویم که نظام انقلاب اسلامی در ایران همچنان استوار است و ارکان آن پابرجاست. به نظر من احمدی نژاد با اکثریت آراء در انتخابات پیروز شده است و همه ناظران و حتی غرب نیز چنین نظری دارند. این امر سکوت طولانی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا را پس از اعلام نتایج انتخابات توجیه می کند. البته من احتمال می دهم که تخلفاتی نیز روی داده باشد اما به طور کلی تردیدی نیست که احمدی نژاد پیروز شده است .
بنابراین اوضاع منسجم تر از آن است که ما فکر می کنیم زیرا نظام ایران دستاوردهای زیادی داشته است که به این سادگی از دست نمی روند. در واقع ما از نظامی قوی حرف می زنیم که با این بادها به لرزش در نمی آید.
محمد حسنین هیکل مورخ مصری در ادامه اظهارات خود در ویژه برنامه با عنوان "با هیکل" در شبکه تلویزیونی الجزیره که بررسی تحولات اخیر ایران پس از انتخابات اختصاص داشت در خصوص حجم تحریکات غرب در ناآرامی های اخیر ایران و میزان صحت اظهارات مقامات ایرانی در خصوص اینکه غرب و رسانه های آن تظاهرکنندگان را در ایران تحریک می کردند گفت به نظر من مسئله بسیار بزرگتر و گسترده تر از این است. ما انسان ها معمولا حافظه های ضعیفی داریم، تصاویر را می بینیم ولی مسائل پشت پرده را فراموش می کنیم. ما فراموش کرده ایم که آمریکا پیش از جنگ عراق یعنی در سال های دو هزار و یک و دو مسئله محور شرارت را که سه یا بهتر بگویم چهار کشور عراق، سوریه، کره شمالی و ایران را شامل می شد مطرح کرد. آنها ایران را به رغم آنکه موقعیت و جایگاهی استراتژیک در این منطقه دارد جزء محور شرارت قرار دادند.
هیکل سپس به تاریخچه دشمنی بین ایران و آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال هفتاد و نه قرن گذشته و ماجراهای زیادی که در این دوره اتفاق افتاده است اعم از ماجرای گروگان های آمریکایی و تلاش برای آزادی آنها و همچنین بلوکه کردن اموال ایران در آمریکا و محاصره ایران و... و همچنین اقدام کنگره آمریکا به اختصاص بودجه برای اقدام بر ضد نظام ایران اشاره کرد و افزود.. ما با وضعیتی روبرو هستیم که در آن یک کشور می خواهد نظام کشور دیگر که انرا دشمن خود می داند ساقط کند و در این راه از هر ابزاری استفاده می کند که نمونه آنرا در خصوص عراق و تغییر نظام آن دیدیم. آمریکا می خواهد حمایت ملت ایران را برای خود بدست اورد و از دست نظام این کشور که با آمریکا دشمن است رهایی یابد. وقتی کشوری می خواهد ثبات کشور دیگر را بر هم بزند ابتدا تبلیغاتی علیه آن کشور به راه می اندازد و کشورهای اطراف را علیه آن تحریک می کند و می کوشد آنرا منزوی کند و اقتصاد آنرا تحت فشار قرار دهد و چنان عرصه را بر آن تنگ کند که نخبگان در آن کشور به فکر چاره و راه گریزی از آن وضعیت بیفتند.
وی سپس به مصوبات دوران ریاست جمهوری اوباما بر ضد ایران اشاره کرد و گفت در دوران اوباما پنج مصوبه در کنگره آمریکا بر ضد ایران تصویب شده است که بر تشدید محاصره بر ضد ایران و منع شرکت ها از تعامل با ایران تاکید می کنند. ممکن است یکی از اهداف آمریکا از این کار این باشد که وقتی ایران به پای میز مذاکره ای که اوباما از آن سخن می گوید می رسد ضعیف شده باشد و بتوان آنرا تحت فشار قرار داد اما آمریکا در نهایت به دنبال تغییر نظام ایران است.
هیکل با اشاره به مسئله ارتباطات و گسترش آن در جوامع امروزی، به مسئله تردید در صحت انتخابات ایران از همان لحظات اول اشاره کرد و گفت.. تردید در نتایج انتخابات از همان لحظات اول و حتی پیش از آنکه نتیجه ای اعلام شود آغاز شد و وسایل ارتباطی به ویژه اینترنت و استفاده از سایت هایی مثل توئیتر در آن نقش اساسی داشتند که در این میان نباید نقش اسرائیل را در تحریک مردم ایران از طریق همین سایت ها نادیده گرفت.
مورخ مصری در خصوص روابط آمریکا و ایران و اینکه گفتگو بین ایران و آمریکا دیگر امکان پذیر نیست، به تعویق افتاده یا شروط آن تغییر کرده است گفت.. ایران در منطقه موقعیت منحصر به فردی دارد که در منطقه بین دریای مدیترانه تا اقیانوس هند نمی توان موقعیت آنرا با هیچ کشوری به جز مصر مقایسه کرد بنابراین به نظر من ایران و آمریکا با یکدیگر گفتگو خواهند کرد و ممکن است این گفتگوها همانگونه باشد که انتظار می رود اما من تصور می کنم که در آینده نزاعی بر سر ایران در منطقه آغاز شود و ممکن است این پیش بینی من اشتباه باشد. اکنون آمریکا می کوشد با ایران رابطه برقرار کند و ممکن است گمان کند که اکنون شرایط بهتر است. در این جا باید تاکید کنم تاسیس نظام جمهوری اسلامی ایران در منطقه بزرگترین ضربه را به اسرائیل وارد کرد زیرا نظام شاه را به عنوان یک متحد قوی از اسرائیل گرفت. اسرائیل در نزاع آینده بر سر ایران خواهد کوشید موقعیت و جایگاه سابق خود در ایران را مجددا به دست بیاورد. ولی از سوی دیگر پیروزی نظام انقلاب اسلامی به نفع ما بود.
هیکل در پاسخ به اینکه آیا آمریکا می خواهد با تشدید نزاع بین جناح های نظام و بهره برداری از اعتراضات در ایران اجازه ندهد ایران به جایگاهی دست یابد که تصور می کند از گفتگو با آمریکا به دست خواهد آورد و نقش منطقه ای آن به رسمیت شناخته خواهد شد گفت.. هر کشوری اگر توسط دیگران به رسمیت شناخته شود بهتر است اما اگر کشوری عناصر قدرت را برای ایفای نقش و جایگاهی خاص را در اختیار داشته باشد این جایگاه و این نقش از آن همان کشور است بدون آنکه نیاز باشد دیگران این نقش و جایگاه را به رسمیت بشناسند.
هیکل درباره تغییر در سیاست های امریکا گفت درست است که اوباما شخصیت بسیار بدیعی است اما هیچ تغییری در سیاست های آمریکا ایجاد نخواهد شد زیرا تغییرات زمانی روی می دهد که حقایق و واقعیت های که مسائلی را ایجاد کرده اند تغییر کنند. در دنیای معاصر ما سه تغییر اساسی رخ داده است.جنگ جهانی دوم بین آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی پایان یافت و امپراطوری های قدیمی پایان یافتند و این یک تغییر اساسی به شمار می رود. تغییر دوم پایان جنگ سرد و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بود که باعث شد آمریکا برای یک دوره کوتاه در جهان تکروی کند.تغییر سوم متعلق به دوره بیداری و احیای آمریکاست که اوباما و بوش و دیگران در این دوره به قدرت رسیدند و اگر گمان کنیم هر کس که به قدرت برسد در واقع دوره تازه ای شروع می شود سخت در اشتباه هستیم و نشانه آن نیز تصمیمات کنگره و سیاست هایی است که دنبال می کنند. سیاست های آمریکا همچنان ادامه دارد و تغییری نکرده است.
آنچه مردم هنوز نمى دانند
چرا ایشان روز قبل از اعلام نتیجه، خود را رسماً پیروز انتخابات نامید؟ چرا در دو ماه قبل، شائبه تقلب را مطرح و به توصیه رهبرى (در مشهد) مبنى بر عدم پرداختن به این سخن توجه نکرد؟ چرا کمیته صیانت تشکیل داد و چرا خانه تیمى درست کرد؟ چرا اعتراض هاى خود را قانونى مطرح نکرد؟ چرا مردم را به خیابان ها کشاند و سخنان رهبرى در خطبه هاى جمعه ??/?/?? نیز تاثیرى بر وى نداشت؟ براى پاسخ به سؤالات فوق چند جمله تکان دهنده از موسوى که قبل از انتخابات به زبان آورده همه چیز را روشن مى کند؛
بسیارى از تحلیلگران سیاسى و نیروهاى مؤمن به انقلاب اسلامى هنوز از رفتار انتخاباتى موسوى در بهت و حیرتند که چرا ایشان روز قبل از اعلام نتیجه، خود را رسماً پیروز انتخابات نامید؟ چرا در دو ماه قبل، شائبه تقلب را مطرح و به توصیه رهبرى (در مشهد) مبنى بر عدم پرداختن به این سخن توجه نکرد؟ چرا کمیته صیانت تشکیل داد و چرا خانه تیمى درست کرد؟ چرا اعتراض هاى خود را قانونى مطرح نکرد؟ چرا مردم را به خیابان ها کشاند و سخنان رهبرى در خطبه هاى جمعه ??/?/?? نیز تاثیرى بر وى نداشت؟ براى پاسخ به سؤالات فوق چند جمله تکان دهنده از موسوى که قبل از انتخابات به زبان آورده همه چیز را روشن مى کند؛
از سخنان مذکور مى توان نتیجه گرفت که موسوى و یاران تجدیدنظرطلبش براى تغییر وضع موجود آمده اند. انتخابات یکى از بسترهاى تغییر است، انتخابات بستر قانونى و گرانیگاه عامه پسندى براى اردوکشى است. ولى تنها راه تغییر نیست؛ این تغییر به هر صورت ممکن باید اتفاق بیفتد، انتخابات، فشار از پایین، چانه زنى از بالا، دو گام به پیش یک گام به عقب، خون ریزى و... براى اثبات این مدعا به سخنان میرحسین موسوى در مصاحبه با نشریه تایم که روزهاى قبل از انتخابات انجام داده، توجه کنید؛ خبرنگار «تایم» مى نویسد: او (میرحسین) موکداً ابراز داشت که تجمعات خیابانى چشمگیر هفته هاى گذشته (تجمعات خیابانى قبل از برگزارى انتخابات) احتمالاً ماهیت ساختار قدرت را به نحوى بنیادین دگرگون خواهد ساخت و در واقع این اتفاق با فشار بر رهبر نسبت به پذیرش بیشتر افکار عمومى رخ خواهد داد. خبرنگار ادامه مى دهد: ما از او پرسیدیم اگر انتخابات را ببازید آن وقت چه مى شود؟ او پاسخ داد: تغییر از مدتى قبل آغاز شده است؛ تنها بخشى از آن به پیروزى در انتخابات مربوط مى شود و بخش هاى دیگر ادامه خواهد یافت و هیچ عقبگردى در کار نخواهد بود.
قطعاً منظور او از «تغییر از مدتى قبل آغاز شده» حرکت هاى خیابانى و طراحى هاى دیگرى بوده است که در خانه هاى تیمى توسط حلقه دوم ایشان (حلقه دوم تعبیر آقاى کروبى براى یاران موسوى است) صورت مى گرفت که اکنون همگى در بازداشت به سر مى برند و منظور او از «هیچ عقبگردى در کار نخواهد بود» یعنى در هر صورت (چه پیروزى، چه شکست) تغییر را از هر راه ممکن ادامه خواهیم داد. با این اوصاف چرا مردم براى پاسخ به رفتارهاى هنجارشکنانه، ضدانقلابى و غیرقانونى میرحسین به دنبال پاسخ هستند؛ پاسخ میرحسین روشن است و قبل از انتخابات صادقانه آن را بیان داشته است. بعد از اردوکشى خیابانى نیز میرحسین در بیانیه شماره ? خود که در ??/?/?? (سالروز اعلام جنگ مسلحانه منافقین در سال ????) صادر کرد، مطالبه خود را فراتر از انتخاب شدن و نتیجه انتخابات اعلام مى کرد. او پسینه هاى ذهنى خود را که چند ماه قبل از انتخابات براى آن طراحى کرده بودند را این چنین اعلام مى دارد.
بنابراین لازم است این جمله در کنار جملاتى که به خبرنگار تایم گفته بود کنار هم گذاشته شود تا کلید حل معما پیدا شود: «اینجانب چون به صحنه مى نگرم آن را پرداخته شده براى اهدافى فراتر از تحمیل یک دولت ناخواسته به ملت، که تحمیل نوع جدیدى از زندگى سیاسى در کشور مى بینم» پس مقصود میرحسین و جغرافیاى تغییر وى و دوستانش فراتر از دولت است؛ او دولت را بخشى از مشکل خود به حساب مى آورد نه همه مشکل. پس همه مشکل کجاست؟ او چگونه به حل آن مى پردازد؟ با انتخابات چگونه مى توانست «اهدافى فراتر از تحمیل یک دولت ناخواسته» را پاسخ گوید؟
امروز براى نیروهاى مؤمن به انقلاب هیچ شکى نیست که میرحسین به دنبال ترسیم جغرافیا و خطوط جدیدى از نظام است و روش حفظ این اسطوره ??ساله، امروز در نافرمانى مدنى و قانون گریزى تمرکز یافته است. چرا این طرف ماجرا و نظام براى رفع این مشکل مشهود به میدان نمى آیند، زیرا میرحسین خود را سینه زن امام (ره) مى داند و طورى مشى مى کند که انگار در دهه اول انقلاب فقط دو نفر آدم حسابى در این مملکت بوده اند؛ اول امام (ره) و دوم خودش. امیدوارم این جمله ریول مارگات آمریکایى (مسؤول میز ایران در CTA) شامل حال میرحسین نشود که مى گفت «ما براى براندازى نظام جمهورى اسلامى ایران از درون دنبال انقلابیونى بودیم که در عین ستودن خمینى بشود آنان را به خدمت گرفت» آنچه امروز نظام با آن مواجه است یک فرصت است نه تهدید؛ براى درک آن باید صبورانه منتظر بود.
گنجى
وزیر اطلاعات در قم:
حساب اخلالگران از مردم معترض جداست/ موسوی بعد از انتخابات بد عمل کرد
وزیر اطلاعات با اعلام اینکه "بسیاری از معترضان مردم هستند اما در پوشش آنها عدهای اخلالگر بودند که کشتارها نیز مربوط به آنهاست" شیوه برخورد مهندس موسوی با قضایای پس از انتخابات را مورد انتقاد قرار داد و گفت: ایشان در این قضیه بد عمل کرد و اگر در همان جهت ادامه دهد عواقب بسیاری به گردن او و امثال او خواهد بود.
حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای قبل از ظهر دوشنبه در جلسه شورای اداری استان قم که در تالار معصومیه استانداری قم برگزار شد در پاسخ به سئوالی مبنی بر استراتژی وزارت اطلاعات در خصوص دفاع از حریم ولایت اظهار داشت: اینکه ادعا کنیم تمام معترضان ضد ولایت فقیه و رهبری هستند، درست نیست و آقای موسوی نیز خودشان گفتهاند تابع ولایت فقیه و نظام هستند.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه این وزارت توفیقات خوبی در راستای کشف توطئههای قبل و پس از انتخابات داشته است، افزود: در حال حاضر مسائل و قضایای پس از انتخابات پیچیده است و آنچه امروز نیاز است تنویر افکار عمومی مردم و حتی خواص است.
وی یادآور شد: جهت روشن شدن ماهیت فتنه بیش از کار اطلاعاتی و امنیتی به روشنگری و تنویر افکار عمومی نیاز است.
تقلب تاثیرگذاری در انتخابات روی نداده است
وزیر اطلاعات در ادامه وجود هر گونه تقلب سازمان یافته تأثیر گذار در جریان انتخابات دهم ریاست جمهوری را رد کرد.
بنده در جلسهای اقدامات وزارت اطلاعات را مطرح کرده و گفتم با توجه به اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت اطلاعات با قاطعیت ادعا میکنم هیچ گونه تقلب سازمان یافته تأثیرگذار در انتخابات صورت نگرفته است.
وی ضمن تبیین مسائل پیش آمده در انتخابات خواستار تبعیت کاندیداهای معترض و تمام افراد از قانون شد و افزود: متأسفانه عدهای با کارهایی که انجام دادند به خاطر استبداد در رأی و عدم تمکین از قانون، حماسه 40 میلیونی را در ذائقه مردم تلخ کردند.
محسنی اژهای در ادامه ضمن انتقاد از رفتارهای مهندس میرحسین موسوی بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: بنده روز 25 خردادماه خدمت ایشان رسیدم و به ایشان گفتم مسیر شما غیرقانونی است و شما را به جایی نخواهد رساند و باعث زحمت برای شما و کشور خواهد شد. اگر دلیلی دارید مطرح کنید ما نیز کمک میکنیم، چرا اجازه نمیدهید مسائل از طریق قانون حل و فصل شود.
دولت نهم فضای کشور را تغییر داد
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جبههگیریهای صورت گرفته علیه دولت نهم اظهار داشت: از فروردینماه سال گذشته جبههگیری و برنامهریزیها علیه دولت در انتخابات دهم شروع شد و افرادی که هیچ سنخیتی با هم نداشتند در یک راستا همسو شدند و سعیشان این بود تا به هر نحو ممکن از ادامه دولت نهم جلوگیری نمایند.
اژهای یادآور شد: البته بنده نمیگویم دولت بینقص و عیب بوده است، حتماً نقایص و اشتباهاتی در کارشان بوده اما برخی متأسفانه طوری وانمود میکردند که با وجود دولت نهم کشور در خطر جدی قرار دارد.
وزیر اطلاعات با بیان این که در دولت نهم فضای کشور تغییر کرد و سیاستهای رهبری و نظام زمینه اجرایی پیدا کرد، خاطر نشان کرد: توجه لازم به رهنمودهای رهبری، ابتکار و خلاقیت در سیاست داخلی و خارجی، پافشاری بر عدالت اجتماعی، تقسیم منابع کشور بر اساس عدالت، توجه ویژه به طبقات و مناطق مردم و... از جمله ویژگیهای دولت نهم است که موجب احیای گفتمان انقلاب شد.
پروژه القای تقلب در انتخابات از ماههای پایانی سال 87 کلید خورد
وزیر اطلاعات در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که پروژه القای تقلب در انتخابات از ماههای پایانی سال 87 کلید خورد تصریح کرد: عدهای در ماههای پایانی سال گذشته پروژه تقلب در انتخابات را در صورت عدم پیروزی نامزد مورد نظرشان کلید زدند و آنقدر روی این موضوع اصرار و پافشاری کردند که خودشان هم باورشان شده بود.
وی شیوه برخورد مهندس موسوی با قضایای پس از انتخابات را مورد انتقاد قرار داد و گفت: ایشان در این قضیه بد عمل کرد و اگر ادامه دهد عواقب بسیاری به گردن او و امثال او خواهد بود.
برای جبران عقب ماندگیهای شهر قم باید تلاش مضاعفی صورت بگیرد
به گزارش مهر ، وزیر اطلاعات در ادامه خواستار همت و تلاش مضاعف مدیران استان جهت میزان عقب ماندگیهای شهر قم شد و گفت: شهر قم عقب ماندگیهای بسیاری دارد که همه باید تلاش کنند این نقایص مرتفع گردد که البته این موضوع نیازمند گذشت زمان است.
وی تصریح کرد: در سالهای اخیر اقدامات خوبی در شهر قم انجام شده است اما بنده از مدیران استان میخواهم با توجه به موقعیت ویژه معنوی، علمی و فرهنگی شهر قم دست در دست هم دهند و همت مضاعفی کنند تا عقب ماندگیهای شهر قم جبران گردد.
محسنی اژهای، محوریت تولید علم، مرکزیت فقه و فقاهت و وجود مراکز متعدد و معتبر علمی و معنوی را از جمله ویژگیهای شهر قم برشمرد.
خبرگزاری مهر
نتیجه جلسه امروزمثبت نبود/ بازشماری 10درصدآرا مقابل دوربینهای صداوسیما
سخنگوی شورای نگهبان از به نتیجه نرسیدن جلسه امروز هیئت ویژه با نماینده یکی از کاندیداهای معترض خبر داد و گفت: تصمیم بر این شد بازشماری 10 درصد آرای صندوقها در کل استانها مقابل دوربین های صداو سیما انجام شود.
عباسعلی کدخدایی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام این خبر اظهارداشت: پیرو خبر منتشر شده امروز مبنی بر جلسه نماینده آقای موسوی به عنوان کاندیدای معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری با هیئت ویژه ، نتیجه این جلسه مثبت نبود.
وی افزود:علی رغم تلاش های شورای نگهبان برای تامین خواسته های آقای موسوی متاسفانه نتیجه مثبتی حاصل نشد.
کدخدایی تصریح کرد: بنابراین دستور بازشماری صندوقها مقابل دوربین های صداوسیما صادر شد و قرار است بازشماری 10 در صد صندوقها در کل استانها در مقابل دوربین ها انجام شودرهبر انقلاب در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضاییه
ایستادگی در مقابل اقویا و زورگویان متوقع، دشوارترین بخش اجرای عدالت است
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضاییه، اصلیترین وظیفه این قوه را تأمین عدالت، و تحقق آن را در گرو عمل به قانون دانستند و با اشاره به مسائل اخیر کشور تأکید کردند: حل و فصل قضایا از طریق معیارهای قانونی امکانپذیر است و همه نخبگان، فعالان و جناح های سیاسی از هر دو طرف نیز باید از هرگونه تحریک احساسات و ایجاد خلل در یکپارچگی ملت پرهیز کنند.
در این دیدار که جمعی از خانواده های شهدای حادثه هفتم تیر سال 1360 نیز حضور داشتند رهبر انقلاب اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره این شهدای گرانقدر به ویژه شهید آیت الله دکتر بهشتی افزودند: مهمترین ویژگی این حادثه قربانی شدن تعدادی از شخصیتهای برجسته، مدیران ارشد، وزراء، نمایندگان مجلس و نخبگان سیاسی در راه هدف والای انقلاب و نظام اسلامی است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه هدف از طراحی این ترورها، تهی کردن انقلاب اسلامی از شخصیتهای برجسته و نخبه زدایی بود، خاطرنشان کردند: برخلاف تصور دشمنان، انقلاب اسلامی با وجود این ترورها، آسیب ندید بلکه پایه اصلی آن که ارتباط مردم با نظام است، مستحکمتر شد.
ایشان با اشاره به نقش بارز و برجسته شهید آیت الله بهشتی در انقلاب اسلامی و همچنین در پایه گذاری دستگاه قضایی اسلامی افزودند: در طول 30 سال گذشته کارهای خوبی در قوه قضاییه انجام شده است، بهخصوص در 10 سال گذشته که شخصیت ممتاز و عالِمی همچون آقای شاهرودی در رأس این قوه بوده است که باید از زحمات ایشان و همچنین مدیران ارشد دستگاه قضایی تشکر و قدردانی شود.
رهبر انقلاب اسلامی با یادآوری وظیفه اصلی قوه قضاییه برای تأمین عدالت تأکید کردند: معیار عدل، عمل به قانون است و اگر قانون ملاک عمل در جامعه قرار گیرد، عدالت تحقق می یابد.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه تحقق عدالت بسیار سخت و نیازمند زیرساختهای نرم افزاری و سخت افزاری متعددی است، افزودند: تأمین عدالت در جامعه علاوه بر همه این زیرساختها نیازمند توکل بر خدا و عزم راسخ است که این روحیه باید در قوه قضاییه گسترش یابد.
ایشان خاطرنشان کردند: مهمترین مسئله نتیجه و خروجی کار است که اگر این خروجی عدالت باشد، در پیشگاه خداوند متعال، مردم و نفس خود سرافراز خواهیم بود.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به موانع پیش روی تحقق عدالت افزودند: دشوارترین بخش اجرای عدالت، آنجایی است که طرف مقابل اقویا و زورگویان متوقع هستند که باید در برابر آنها ایستادگی کرد و فقط خداوند متعال و مُر قانون را در نظر گرفت.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به مسائل اخیر کشور، معیارهای قانونی را راه حل قضایا دانستند و خاطرنشان کردند: در این قضایا نباید احساسات مردم بویژه جوانان را تحریک کرد و آنان را در مقابل یکدیگر قرار داد زیرا ملت ایران با وجود اختلاف سلیقه ها، ملت یکپارچه ای است که با نظام خود روابط حسنه ای دارد.
ایشان افزودند: همین حضور گسترده مردم در پای صندوق های رأی نشان دهنده اعتماد آنان به نظام اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی نتیجه بیقانونی را بسیار تلختر از اجرای قانون و احساس تلخی در کام برخی افراد دانستند و تأکید کردند: به لطف خداوند، ملت ایران، ملتی مؤمن، آگاه، و آماده حضور در صحنه است و مشکلی با نظام خود ندارد، و این نخبگان و خواص سیاسی هستند که باید مراقب رفتار و سخنان خود باشند.
حضرت آیتالله خامنهای با توصیه مؤکد به فعالان و جناحهای سیاسی از هر دو طرف، برای تحریک نکردن احساسات طرف مقابل خاطرنشان کردند: اگر ملت و نخبگان سیاسی همدل و متحد باشند، در آن هنگام، وسوسه خناسان بین المللی و سیاستمداران ظالم و مداخلهگر دیگر اثری نخواهد داشت.
ایشان با اشاره به اظهارات مداخلهجویانه برخی مقامات امریکایی و اروپایی درخصوص مسائل داخلی ایران تأکید کردند: این سردمداران با اظهارنظر سخیف درباره ایران به گونهای صحبت میکنند که گویا همه مشکلاتشان تمام شده و فقط مشکل ایران باقی مانده است در حالی که آنها غافل از این هستند که هر جا از نظر مواضع سیاسی پا بگذارند، آنجا از نظر ملت ایران نجس خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ملت ایران، ملتی هوشمند و صاحب تجربه است، افزودند: اینگونه جانبداریها نتیجه عکس خواهد داد زیرا ملت ایران می دانند که در طول 8 سال دفاع مقدس و در زمانی که در حق این مردم جنایت شد و خانه های آنها را با بمب و موشک ویران و از بمب شیمیایی نیز استفاده کردند، این دولتها هیچگونه اظهار ترحمی نکردند بلکه به دشمن ملت ایران کمک کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به جنایات و بی رحمی های امریکا و برخی دولتهای اروپایی در حق مردم افغانستان، عراق، پاکستان و فلسطین تأکید کردند: ترحم و مردم دوستی به دور از این دولتها است و اینکه اکنون نسبت به ملت ایران یا برخی افراد در داخل کشور، اظهار طرفداری می کنند، هدف آنها مشخص است و مردم هم این موضوع را متوجه می شوند.
ایشان در پایان خاطرنشان کردند: اگر اتحاد و روحیه استحکامی که انقلاب اسلامی به ملت داده است، حفظ شود، دشمنی، دشمنان اثری نخواهد داشت و هیچگاه نخواهند توانست به ملت ایران آسیبی وارد کنند.
در ابتدای این دیدار آیت الله شاهرودی رئیس قوه قضاییه حضور گسترده مردم در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری را برگ زرین دیگری در تجربه مردم سالاری دینی دانست و با تبریک انتخاب مجدد دکتر احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور اسلامی ایران با رأی بالای مردم و قدردانی از سخنان رهبر انقلاب اسلامی در خطبه های نماز جمعه گزارشی از فعالیتهای انجام شده در قوه قضاییه در ده سال گذشته ارائه کرد.
رئیس قوه قضاییه با گرامیداشت یاد شهدای حادثه هفتم تیر بویژه شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی، در بیان سرفصل های برخی اقدامات انجام گرفته، به تدوین سیاستهای کلان و توسعه قضایی، اصلاح فرآیند دادرسی و زیرساختهای دستگاه قضایی، و ایجاد نظام برنامه محور در این قوه اشاره کرد و افزود: اصلاح سیاستهای کیفری و حبس زدایی، قضازدایی و استفاده از نهادهای شبه قضایی و مدنی، کاهش اطاله دادرسی، تدوین سیاستهای بهداشت حقوقی و قضایی، توسعه فرهنگ وکالت و مشاوره و بهرهبرداری از فناوری اطلاعات و نرم افزارهای جامع در فرآیند دادرسی از جمله خدمات انجام گرفته است. ارتقای وضعیت حقوق شهروندی، ارتقای سطح آموزشی و علمی قضات و کارکنان، ارتقای سامانه های نظارت بر عملکرد قضات و کارکنان، اصلاح قوانین و مقررات، و نهادینه کردن پاسخگویی و تکریم ارباب رجوع از طریق ایجاد سامانه ملاقاتهای مردمی از دیگر مواردی بود که آیت الله شاهرودی در گزارش خود به آنها اشاره کرد.
مختصات جغرافیایی :
سرخرود در امتداد جاده کناره ساحلی هم مرز با فریدونکنار در شرق و 20 کیلومتری محمودآباد در غرب واقع شده است . این شهر در موقعیت جغرافیایی ُ27 َ52 تا ُ28 َ52 از خط استوا و طول شرقی َ39 ، َ36 ، َ 40 تا َ36 از نصف النهار گرینویچ واقع شده است .