آمریکا در "جنگ جهانی اطلاعات" شکست خورد
هیلاری کلینتون با اعلام اینکه شبکه های خبری آمریکایی در مقابل رقبایی چون الجزیره ، تلویزیون چین و راشا تودی، کارایی ندارند اذعان کرد ؛ آمریکا در حال شکست در "جنگ جهانی اطلاعات" است.
به گزارش فرهنگ نیوز به نقل ازمشرق، وزیر امور خارجه آمریکا که برای درخواست بودجه اضافی برای تبلیغ ایالات متحده از طریق رسانه های جدید در یکی از کمیته های کنگره حاضر شده بود، اعلام کرد که ایالات متحده در حال شکست در جنگ جهانی اطلاعات است
راشاتودی گزارش داد که کلینتون در مقابل کمیته تخصصی امور خارجه مجلس نمایندگان گفته است کانال های خصوصی موجود در مقابل رقبایی چون الجزیره ، تلویزیون چین و راشا تودی، که حتی خود وی نیز آنها را می بیند، کارایی چندانی ندارند.
کلینتون گفت: ایالات متحده بار دیگر باید سعی کند تا تمام تلاش خود را برای حفظ خود در این مبارزه انجام دهد.
وی اظهار داشت: "در طول جنگ سرد ما با رساندن پیام آمریکا کار بزرگی انجام دادیم. پس از سقوط دیوار برلین ما دست از این تلاش برداشتیم، و اکنون باید متاسفانه بهای بزرگی برای این اهمال بپردازیم،"
وی در ادامه افزود : "رسانه های خصوصی ما نمی توانند این شکاف را پر کنند."
از زمانی که تنها شبکه های غربی از قبیل بی بی سی و سی ان ان، به صورت انحصاری به پوشش اخبار جهان می پرداختند مدت زیادی سپری شده است. بسیاری از بینندگان برای دسترسی به خبرهای جدید به شبکه های دیگر روی آورده اند.
او گفت: "ما در حال شکست در این جنگ اطلاعاتی هستیم. الجزیره در این عرصه پیروز شده است، چینی ها شبکه تلویزیونی جهانی چند زبانه خود را راه اندازی کرده اند و روسها یک شبکه برای پخش به زبان انگلیسی افتتاح کرده اند. من اینها را در این چند کشور دیده ام، و به نظرم ما نیز باید از آنها الگو بگیریم."
میزان حضور راشا تودی در یوتیوب یک رقم اعجاب آور است، در حالی که سی ان ان بین الملل در پی رسیدن به 3 میلیون بیننده می باشد، راشا تودی تقریبا 300 میلیون بیننده در یوتیوب دارد.
رشد روزافزون مخاطبان راشا تودی نشان میدهد که دوره انحصار رسانه ها به پایان رسیده و مردم بیش از قبل خواهان تفکر چند قطبی هستند.
به عنوان نمونه پوشش خبری بی وقفه الجزیره در خاورمیانه و شمال آفریقا، برنامه های رسانه های ایالات متحده را به شدت تحت الشعاع قرار داده است.
با این حال، همه از این تنوع گسترده ی رسانه ها خوشحال نیستند. رئیس آژانس فدرال که مدیریت رادیو و تلویزیون بین المللی دولتی ایالات متحده را بر عهده دارد، اساسا همه آنها را دشمنان رسانه ای خارجی می خواند.
سال گذشته والتر ایزاکسون، رئیس آژانس فدرال که مدیریت رادیو و تلویزیون بین المللی دولتی ایالات متحده، از جمله صدای امریکا را بر عهده دارد، در برابر نفوذ رسانه های خارجی هشدار داد.
وی گفت: "ما نمی توانیم اجازه دهیم تا کشورمان با دشمنانمان در خارج ارتباط داشته باشد." او این حرف را برای دریافت بودجه بیشتر برای سازمان خود گفته بود، هرچند که بعدا اظهار داشته بود که منظورش این نبوده و از حرفهایش اشتباه برداشت شده است.
در این زمینه دنی اسکیتر روزنامه نگار و فیلمساز مطرح آمریکایی می گوید: ایالات متحده دیگر نمی تواند انحصار اطلاعاتی خود را حفظ کند.
وی معتقد است: "ایالات متحده یک حالت دفاعی به خود گرفته است، زیرا دیگر نمی تواند قدرت انحصاری خود را در این کشورها نه از لحاظ اقتدار و نه از لحاظ روند مباحث حفظ کند. دیدگاه های دیگری وجود دارد که این دیدگاه ها به کشوری که خود را تنها قدرت انحصاری این عرصه می داند آسیب جدی می رساند."
شاون پاورز، از مرکزآموزش رسانه های بین الملل نیز با این نظریه که ایالات متحده در حال یک جنگ اطلاعاتی است، موافق است اما معتقد است که هیلاری کلینتون به دلایل سیاسی در مورد بازنده بودن ایالات متحده در این جنگ اغراق می کند.
او می گوید: "او در تلاش است تا از بودجه هنگفت وزارت امور خارجه دفاع نماید، که من نیز با آن موافقم، اما به نظر من او این کار را برای مقابله با فشارهای شدید سیاسی برای قطع کمک های مالی رادیو و تلویزیون بخش خصوصی انجام می دهد. چیزی که ما دیروز شاهد آن بودیم تلاش وی برای دفاع از تقویت و سرمایه گذاری در بخش رسانه های بین المللی و به ویژه رادیو و تلویزیون بود."
کریستوفر چمبر استاد روزنامه نگاری معتقد است که تهدید ایستگاه هایی مانند راشا تودی برای واشنگتن در درجه اول به خاطر ایجاد اتحاد و همبستگی در میان رسانه ها در ایالات متحده می باشد.
وی می افزاید: " اساسا در ایالات متحده اخبار و سرگرمی بوسیله یکی از سه یا چهار شرکت بزرگ رسانه ای آمریکا با هم به بیننده ارائه می شود، که هیچ کدام آنها دغدغه جمع آوری خبر و یا پخش گزارش خبری را ندارند، و تنها به تفسیر خبر و سرگرم کردن بیننده با آن خبر می پردازند."
او ادامه می دهد: هر چه قدر که این رسانه ها بیشتر احساسات مردم را درگیر کنند، بیننده بیشتری برای حامیان مالی خود جذب خواهند کرد، که تنها هدف آنها می باشد. آنها اهمیتی به حقایق نمی دهند. بنابراین آنها با ارائه اخبار و گزارشات نادرست و ناقص به مخاطب، تنها به دنبال هدف شرکت یعنی کسب درآمد می باشند.