خبرنگار رجانیوز از نشست اخیر وزرای خارجه کشورهای گروه 1+5 در مقر دائمی سازمان ملل متحد در نیویورک کسب اطلاع کرد در این نشست که به ریاست خانم هیلاری کلینتون برگزار شد محور گفتوگوهای آتی 1+5 برای "اعتمادسازی" با ایران، بیانیه تهران خواهد بود که بر اساس طرح ترکیه و برزیل در حدود پنج ماه پیش نهایی شد.
براساس این گزارش، گروه 1+5 در نیویورک برروی راههای مذاکرات آتی با ایران و ساخت به اصطلاح آنها "confidence building measure" اعتمادسازی موافقت کردند که "بیانیه تهران" بهعنوان یکی از گزینههای مطرح بهعنوان پایه مذاکرات آتی با ایران باشد.
این نگاه جدید گروه 1+5 به موضوع هسته ای ایران، شرایط جدیدی را برای توافق بین ایران و گروه 1+5 در چارچوب موضوع هسته ای ایران ایجاد خواهد کرد.
ایستادگی دکتر محمود احمدی نژاد بر دیدگاههای منطقی و قانونی ایران در موضوع هسته ای کشورمان در طی پنج سال گذشته شرایط را اکنون بهنحوی فراهم کرده است که قدرتهای بزرگ دنیا به این موضوع واقف شده اند که تنها راه حل برای موضوع هسته ای ایران نگرش منطقی و اصولی داشتن به این موضوع است که می تواند بنبست های ایجاد شده بر وری ایجاد تفاهم را از بین ببرد.
بیانیه تهران 27 اردیبشهت ماه در تهران با حضور رؤسای جمهور ایران و برزیل و نخستوزیر ترکیه نهایی شد. بر اساس این بیانیه که یک سند پیروزی دیپلماتیک در دولت دهم است، ایران سوخت 3،5 درصد خود را در کشور ثالث ترکیه به امانت میگذارد، تا سوخت 20 درصد را از فرانسه تحویل بگیرد.
اوباما پیش از برگزاری نشست تهران، در نامهای به رئیسجمهور برزیل که وزارت خارجه این کشور پس از امضای این بیانیه و جوسازیهای دولت امریکا آن را منتشر کرد، طرح کشور ثالث را تأیید کرده بود اما پس از امضای این بیانیه در تهران و روشن شدن پیروزی دیپلماتیک ایران و استقبال جمهوری اسلامی از ادامه مذاکرات، دولت امریکا که همیشه بهعنوان اخلالکننده در طی شدن یک فرآیند سالم، نقش بازی میکند، از به نتیجه رسیدن و ادامه مذاکرات گروه وین بر مبنای این بیانیه سر باز زد.