رییس جمهور گفت: ملت ایران بر اساس عدالت و احترام آماده گفتوگو و همکاری است اما هیچگاه به دنبال راحت کردن خیال دولتمردان آمریکایی نیستیم زیرا از زمانی که جمهوری اسلامی ایران دیکتاتوری وابسته به آمریکا در ایران را کنار گذاشته و به آزادی و دموکراسی دست یافته است، مسوولان آمریکایی اظهار ناراحتی و نگرانی میکنند.
دکتر محمود احمدینژاد روز جمعه در جریان سفر به نیویورک به منظور شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل، در مصاحبه با شبکه خبری فاکسنیوز در پاسخ به سالی مبنی بر این که آیا آقای اوباما به نامه شما پاسخ داده است، اظهار کرد: قطعاً اگر پاسخ میدادند همه از آن مطلع میشدند. البته نامه دومی نیز به ایشان درباره تروریسم در منطقه نوشتهام و در این نامه تأکید کردهام که مراقبت کنند که پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه از تروریستها حمایت نکنند.
او ادامه داد: ترور و کشتن اقدام زشتی است و به جای آن میتوان دوستی و محبت را جایگزین کرد.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره دموکراسی در ایران و برخورد با تظاهراتکنندگان، گفت: فکر نمیکنم اگر کسی پلیس را بکشد او را متقاضی دموکراسی بنامند. فکر نمیکنم اگر در آمریکا کسی پلیس را بکشد، او را دموکراسیخواه توصیف کنند. خود بنده اولین فردی هستم که به دنبال دموکراسی هستم و انتصاب خود را محصول بالاترین دموکراسی تاریخ میدانم و بیش از 5/2 برابر رییسانجمهوری آمریکا رأی کسب کردهام.
رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره بخشی از سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل درباره حادثه 11 سپتامبر اظهار کرد: درباره 11 سپتامبر صرفاً سه فرضیه مطرح کردم و امروز در بین مردم آمریکا نیز این سه فرضیه مطرح است. هیچ اظهار نظری درباره این حادثه ندارم و خواستم که گروه حقیقتیابی تشکیل شود تا حقیقت درباره این موضوع برای افکار عمومی روشن شود. فکر نمیکنم مناسب باشد که شما به دنبال آن باشید که همه دنیا نظرات دولت آمریکا را کاملاً بپذیرند.
وی در پاسخ به این که القاعده مسوولیت حادثه 11 سپتامبر را بر عهده گرفته است، گفت: در اینباره نیز گروه حقیقتیاب میتواند موضوع را روشن کند که القاعده چه کسانی هستند، کجا مستقرند و از طرف چه کسانی مورد حمایت مالی قرار دارند و این که چطور در این حادثه از دیوار امنیتی آمریکا عبور کردهاند. دهها سوال بیپاسخ مانند این وجود دارد که گروه حقیقتیاب میتواند با پاسخ به آنها ابهامات را رفع کند.
رییسجمهور خاطرنشان کرد: به خاطر حادثه 11 سپتامبر تاکنون نزدیک به یک میلیون نفر در منطقه خاورمیانه کشته و بسیاری آواره شدهاند. بنابراین ضرورت دارد که علت این حادثه مشخص شود.
احمدینژاد افزود: امروز شاهد جنگ کور در افغانستان هستیم و سیاستهای دولت آمریکا در افغانستان و عراق اشتباه است. این دو کشور به بهانه 11 سپتامبر اشغال شدند و اگر گروه حقیقتیاب تشکیل شود و علت واقعی این حادثه را کشف کنند بسیاری از مشکلات و این مسأله نیز حل خواهد شد و نباید انتظار داشت که ملتها هر نظر دولت آمریکا را بپذیرند.
او در پاسخ به سوالی درباره این که آیا موافق ساخت مسجد در محل حادثه 11 سپتامبر هستید، اظهار کرد: نظری در اینباره ندارم و فکر میکنم مسوولان شهری و قانونی باید در این زمینه نظر بدهند.
احمدینژاد در پاسخ به این که آیا قسم میخورید برنامه بمب هستهیی نداشته باشید، تصریح کرد: آیا برای این موضوع باید قسم خورد؟ آیا قانونی در آمریکا وجود دارد که باید در این موارد قسم خورده شود؟ ما بارها اعلام کردهایم که به دنبال بمب اتم نیستیم. البته اصرار هم نداریم که دولتمردان آمریکایی آن را باور کنند یا نکنند. آنها در این مورد آزاد هستند که باور کنند یا نکنند. اما چرا باید این اصرار وجود داشته باشد که دولت آمریکا بخواهد نظر خود را با زور به ملتها تحمیل کند.
رییسجمهور در پاسخ به سوالی درباره همکاری ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، خاطرنشان کرد: ایران بیشترین همکاریها را با آژانس بینالمللی انرژی اتمی داشته است ولی آیا رژیم صهیونیستی و یا دولت آمریکا هم با آژانس همکاری دارد؟ آیا اختصاص 80 میلیارد دلار برای ارتقای بمبهای اتمی آمریکا به معنای توسعه سلاح هستهیی نیست؟ چه کسی باید قسم بخورد؟
وی افزود: رسانهها باید بدون جانبداری فقط دیدگاههای مختلف را منتقل کنند و خودشان نباید قضاوتی انجام دهند. درست است که شبکه فاکس نیوز از طرف وزیر دفاع آمریکا پشتیبانی میشود ولی باید تلاش کند که بیطرفانه مطالب را انتقال دهد.
رییسجمهور در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت رژیم صهیونیستی، گفت: رژیم صهیونیستی نمیتواند به امنیت ایران آسیبی بزند و اصولاً موجودیت این رژیم ارتباطی به امنیت ایران ندارد. ملت ایران با دیدگاهی انسانی با اشغالگری، محاصره، آدمکشی و ترور مخالف است.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی مبنی بر ارتباط ایران با تروریستها، گفت: جمهوری اسلامی ایران قربانی تروریسم است. از روزی که آمریکا و ناتو به منطقه لشکرکشی کردند، تروریسم شدیداً تقویت شده است و برای آگاهی از جزییات آن میتوان 400 میلیون دلاری که به عنوان هزینه جنگ در خاورمیانه خرج شده است را مورد بررسی قرار داد.
رییسجمهور با تأکید بر این که رژیم صهیونیستی مجسمه تروریسم دولتی است، اظهار کرد: ایران با اندیشه صهیونیسم مخالف است و پیشنهاد داده که در فلسطین اجازه دهند مردم تصمیم بگیرند. مگر میتوان سازمان ملل و شورای امنیت را قبول داشت اما به منشور شورای امنیت که در آن بر حق حاکمیت ملتها تأکید شده است توجهی نداشت. باید حق حاکمیت ملت فلسطین را به رسمیت شناخت. در چنین صورتی است که مشکلات حل خواهد شد.
احمدینژاد در پاسخ به این که آیا حاضر به ملاقات با بنیامین نتانیاهو هستید؟ گفت: چرا باید چنین ملاقاتی انجام شود؟ بنده هیچگاه ملاقاتی با ایشان نخواهم کرد اما پیام من این است که به خانه خود برگردند و جنگ و ترور را کنار گذاشته و بمب اتم نسازند و از محاصره مردم غزه دست بردارند.
او در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و آمریکا، خاطرنشان کرد: اگر دولت آمریکا قانون، عدالت، برابری و احترام را بپذیرد، برای آن فرصتهایی ایجاد خواهد شد، اما اگر بخواهد همین روشهای ناعادلانه و ظالمانه را ادامه دهد شرایط تغییری نخواهد داشت.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی مبنی بر شخصیت حضرت ولیعصر(عج) با بیان این که امام مهدی (عج) و این که گفته میشود با آمدن ایشان جنگ و خونریزی به راه خواهد افتاد، اظهار کرد: امام مهدی (عج) دوست انسانها و مخالف آدمکشی، تبعیض و فقر بوده و میخواهد که همه انسانها با عشق و محبت در کنار هم زندگی کنند، در جهان اثری از اشغالگری، ترور و بمب نباشد و همه یار و پشتیبان یکدیگر باشند. اتفاقاً ایشان خواهند آمد تا کشتارها از بین برود و همه مردم عاشق یکدیگر باشند. بدون تردید دنیا نیازمند چنین شخصیت والایی است که زودتر از آن چه فکر میشود خواهند آمد و دنیا را سرشار از عشق و محبت خواهند کرد.