گروه سیاسی- چرخه تولید سوخت هستهای در مقیاس آزمایشگاهی خبری بود که محمود احمدینژاد 22 فروردین 85 و در حالی که مقامهای ارشد جمهوری اسلامی و سفرای برخی کشورهای همسایه در تالار آستان قدس رضوی جمع شده بودند، اعلام کرد تا پس از تعلیق طولانی مدت فعالیتهای ایران در دولت قبل، کلید حرکت رو به جلوی هستهای ایران را زده باشد.
با این حال، انبوه فشارهای داخلی و خارجی به مرد هستهای امروز ایران آنچنان بود که شاید کمتر کسی تصور میکرد وی طاقت تحمل همه این فشارها و عبور از آنها را داشته باشد تا جایی که احمدینژاد با همان نظریه شاخص خود در حوزه روابط بینالملل مبنی بر ایستادگی و عدم ارسال هیچگونه پالس عقبنشینی، 20 فروردین 86 به نطنز رفت و آنجا بود که اعلام کرد ایران وارد گروه کشورهای تولید کننده صنعتی سوخت هستهای شد.
رئیسجمهور معتقد است که باید در مقابل هر اقدام زیادهخواهانه غرب نه تنها یک گام به عقب بلکه به جلو برویم، و به همین علت هم بود که بهرغم صدور 3 قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل، احمدینژاد 20 فروردین 87 و باز هم در بازدید از نطنز از از بهره برداری 6 هزار سانتریفیوژ خبر داد.
اما احمدینژاد عصر پنجشنبه 20 فروردین 88 به نطنز نرفت بلکه به یک مجتمع تولید سوخت در اصفهان به نام FPM که البت نام آن تاکنون کمتر شنیده شده بود، رفت و این بار نیز با اعلام دو دستاورد مهم در صنعت هسته ای کشور، تصریح کرد: دستاورد اول بسته بندی سوخت و آماده کردن آن برای قرار گرفتن در راکتورها و تولید نیرو و دستاورد دوم آزمایش دو نوع سانتریفیوژ جدید با ظرفیت چند برابراست که حاصل تلاش و نوآوری و سازندگی دانشمندان و جوانان عزیز این سرزمین است.
رییس جمهور با بیان اینکه تراز شایستگی ملت ایران رسیدن به جامعه نمونه است، اظهارداشت: به فضل الهی، طلیعه های تحقق چنین جامعه ای پیدا شده و باید موانع را به سرعت از پیش پا برداریم و دلها را بیش از گذشته به هم گره بزنیم، افق نگاه را به دور دست الهی خیره کنیم و با گام های استوار حرکت کنیم.
متن کامل سخنان رییس جمهور در آیین بزرگداشت روز ملی فناوری هسته ای- اصفهان به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه والنصر واجعلنا من خیر اعوانه و انصاره والمستشهدین بین یدیه
خدای بزرگ را سپاسگزارم که پی در پی و به طور مستمر عنایات خود را شامل حال ملت بزرگ ایران می گرداند. خدایی که به فکر و اندیشه و به همت دانشمندان و جوانان و مدیران این سرزمین، برکت و شکوفایی عنایت می کند، به گونه ای که مسیر های طولانی و قله های سنگین را پی در پی و با سرعت طی می کنند و نتایج شیرین آن را در اختیار ملت ایران و جامعه بشری قرار می دهند. امروز 20 فروردین روز ملی فناوری هسته ای است و شاهد دو دستاورد مهم در صنعت هسته ای کشور هستیم.
دستاورد اول بسته بندی سوخت و آماده کردن سوخت برای قرار گرفتن در راکتورها و تولید نیرو و دستاورد دوم آزمایش دو نوع سانتریفیوژ جدید با ظرفیت چند برابر سانتریفیوژ های موجودی که به طور کامل حاصل تلاش و نوآوری و سازندگی دانشمندان و جوانان عزیز این سرزمین است. امروز ما حلقه های مختلف مدیریت سوخت هسته ای را به طور کامل و به صورت بومی در اختیارداریم. ارزش این دستاورد زمانی بیشتر معلوم می شود که بدانیم در همه این دوران، بدخواهان ملت ایران سنگین ترین محدودیت ها را تحمیل و سنگین ترین فشارهای سیاسی و تبلیغاتی و روانی را وارد کردند و حتی تا مرز تهدید نظامی و ادبیات خشن نظامی هم پیش رفتند. اما به فضل الهی، به لطف ایستادگی ملت ایران، به لطف همبستگی بی نظیر و اتحاد ملت و حرکت پشت سر رهبری عزیز قطار پیشرفت و تعالی ملت ایران،با سرعت روز افزون و در مسیر درست در حال حرکت است.
من دو مطلب را می خواهم عرض کنم. یکی در باره علت اصلی پیروزی های ملت ایران و شکست های پی در پی بدخواهان و مطلب دوم درباره ادامه راه و مسایل جهانی است.
بسیار روشن است که ایمان به خدای متعال، کار برای خدا، اخلاص در عمل و ارزش های ذاتی ملت ایران نظیر استعدادهای شگرف انسانی،قدرت خلاقیت و ذکاوت و خودباوری و اعتماد به نفس و امید به آینده، مجاهدت مستمر و خستگی ناپذیر محققان و دانشمندان و کارشناسان و تسلیم و اراده قوی و البته دست های رو به آسمان یک ملت مومن و شجاع و مقاومت و ایستادگی رمز پیروزی ملت ماست. راه آینده همین است. اگر بنا باشد که ملت ایران جایگاه شایسته خود را در جهان احراز کند که صد البته شایستگی ملت ایران بسیار و بسیار بالاتر از موقعیت کنونی است و اگر بخواهیم قله های تعالی و کمال رابه سرعت طی کنیم، راه همین است.
گرچه راهی طولانی آمده ایم اما در مقایسه با نقطه آرمانی در ابتدای راهیم. تراز شایستگی ملت ما رسیدن به جامعه نمونه است، جامعه ای که در آن اخلاص، ایمان، عدالت و برادری، عشق، محبت و معنویت و اخلاق، علم و فناوری، عزت واقتدار و کرامت انسانی در اوج خود باشد. جایگاه شایسته ملت ایران پرچمداری حرکت در این مسیر است. البته به فضل الهی، طلیعه های تحقق چنین جامعه ای پیدا شده و باید موانع را به سرعت از پیش پا برداریم و دلها را بیش از گذشته به هم گره بزنیم. افق نگاه را به دور دست الهی خیره کنیم و با گام های استوار حرکت کنیم.
بدون تردید ملت ایران و جوانان این سرزمین این شایستگی و توانایی را دارند و می توانند جامعه ای نمونه و شاهد را برپا کنند. من موفقیت بزرگ عزیزان مان در تکمیل حلقه های مدیریت سوخت را به همه ملت ایران، رهبری گرانقدر و عزیز و دانشمندان و جوانان صمیمانه تبریک می گویم و از همه دست اندرکاران این کار عظیم، کارشناسان، کارمندان، متخصصان، دانشمندان و مدیران و به ویژه جناب آقای آقازاده هم تبریک می گویم و هم تشکر می کنم.
اما بحث دومم؛ شاهد بودید که طی سال های طولانی به ویژه سال های اخیر بدخواهان ملت ایران چگونه در برابر حرکت رو به جلو و پیشرفت ملت ما صف آرایی کردند. با دروغ و با تحمیل تلاش کردند که حرکت ملت ایران را یا متوقف و یا منحرف کنند و از همه توان خود استفاده کردند، حتی از قوانین و سازمان های بین المللی هم در حد اعلی سوء استفاده کردند. استفاده ابزاری از شورای امنیت، آژانس انرژی اتمی، واژه های زیبا و عناوین انسانی، شعارهای ضد جنگ و ضد توسعه سلاح و سلاح اتمی، زدن نقاب صلح، دوستی و احترام به ملت ها. از همه اینها برای مقابله با پیشرفت ملت ایران سوء استفاده کردند.
آنها هر چه بر تلاش های خودشان بیشتر اضافه کردند، اراده ملت ایران و سرعت حرکت ملت ایران بیشتر شد. ذهن شما را می خواهم ببرم به چند سال قبل از این، تا بعد ببینیم امروز چه باید بکنیم.
در سال 84 بعد از انتخابات، به اتفاق جمعی از دوستان هم به اصفهان سفر کردیم هم به نطنز.
گرد و غبار گرفته بود، سایه غم هم بر او سنگینی می کرد، وقتی که با این جوانان و متخصصین مواجه شدیم، چهره غمگین و افسرده آنها همه وجود انسان را به درد می آورد. نگاه کردیم دیدیم همه جا پلمپ شده است. در نطنز حتی اره برقی هم پلمپ شده بود. معنایش این است که اگر آنها فرصت کنند و فرصت پیدا می کردند و به آنها میدان داده می شد، حتی در دبیرستان های ما، رشته های تجربی و ریاضی و در دانشگاه ها، رشته های مهندسی و رشته های فنی، آنها را هم پلمپ می کردند. کما این که ادعا و تقاضا کرده بودند که در اسناد موجود است. آنها حتی آزمایشگاه های دانشگاه های ما را هم تحت فشار قرار داده بودند.
طبیعی بود که ملت ما چنین شرایطی را نمی پذیرد و نمی پذیرفت. بالاخره ملت ایران تصمیم گرفت به معادله ظالمانه یک طرفه زورگویان عالم، پایان دهد و تصمیم گرفت بدون توجه به ادعاها و گزافه گویی ها و خودخواهی ها و زورگویی های آنها مسیر پیشرفت خودش را مستقلاً انتخاب کند و با تکیه و همت بلند جوانان خود این مسیر را طی کند.
البته سر وصدا خیلی شد. آدم کش های حرفه ای، کسانی که انبارهایشان را پر از سلاح اتمی کردند و از آن استفاده کردند و صدها هزار انسان بی گناه را به خاک و خون کشیدند و حنجره هایشان را پاره کردند که امنیت جهانی به خطر افتاد، صلح جهانی به خطر افتاد و از موضع طلب کاری و غرور، شروع به تعامل با ملت ایران کردند.
بسیار روشن بود که ملت بزرگ ایران، ملت پیوسته به خط امامت و ولایت نمی تواند تحقیر زشت گویان و بدکاران عالم را تحمل بکند. از یک طرف فشار رو به تزاید و افزایش و از یک طرف هم ایستادگی و مقاومت ستودنی ملت ایران.
از ابتدا معلوم بود که در پایان این معادله، کدام طرف پیروز است. روشن است، دلدادگان به خدا، دلبستگان به ارزش های الهی با آرمان های بلند انسانی وقتی که متحد و همدل می ایستند، سنت خدا است که طعم شیرین پیروزی را بچشند. آنها تهدید به قطعنامه کردند، از آژانس استفاده کردند، تهدید به تحریم اقتصادی کردند، در پاسخ به آنها اولین زنجیره سوخت راه افتاد و در 20 فروردین 1385 پیوستن ایران به مجموعه کشورهایی که توان تولید سوخت دارند رسماً و در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) اعلام شد. پس از آن سر و صداها اضافه شد، هر گامی که علیه ملت ایران برداشتند از این طرف یک گام بلند رو به جلو برداشته شد، تا بالاخره صحنه انحرافی حل و فصل مسائل در میدان سیاسی در هم شکست و قرار شد موضوع هسته ای از طریق قانون و مقررات و در چارچوب حقوقی مورد رسیدگی قرار بگیرد.
این آن لحظه ای بود که بنده اعلام کردم در تیر ماه 1386 که از نظر ما مسئله هسته ای ایران خاتمه یافته است. علت هم روشن بود، آنهایی که قوانین را نوشتند، خودشان به قوانین نوشته خود هم پایبند نیستند. به ملت ایران دیکته می کردند که برای استفاده از حقوق قانونی خود باید تبعیت چند کشور ویژه را بپذیرید و وقتی که دیدند این تحمیل کارساز نیست. مسیر تعامل عوض شد و از همان روز ملت ایران گام به گام رو به جلو و بدخواهان ملت ایران گام به گام عقب رفتند.
امروز در چه شرایطی هستیم؟ همه دنیا پذیرفته است که ملت ایران یک ملت قانونمدار، صلح جو و عدالت محور است. یک ملتی است که خواسته های خود را به رغم دشمنان و دشمنی ها محقق خواهد کرد. همه پذیرفته اند که ملت ایران یک قدرت بزرگ جهانی است. البته قدرت صالح و قدرت انسانی، قدرتی که اقتدار او برخاسته از فرهنگ و تمدن و اندیشه و عشق به انسانها است و نه متکی به سلاح و خشونت طلبی و زورگویی.
همه دنیا می داند که ملت ایران مخالف خشونت، جنگ و استفاده از سلاح و زور در مناسبات انسانی است و همه دنیا می داند که ملت ایران در مسیر تحقق خواسته های خود یکپارچه و تا آخر می ایستد.
در سال گذشته بسته ای را پیشنهاد داده ایم به مدعیان علیه ملت ایران، یک بسته جامع که همه مسایل مهم امروز جامعه بشری را در بر می گیرد و اعلام آمادگی کردیم که حاضریم در چارچوب این بسته گفتگو و تعامل کنیم.
آنها یک بسته ای را به ما تقدیم کردند ودو دور هم مذاکره هم انجام شد اما به نتیجه روشنی نرسید.
منطق روشن ما این بود باید در ابتدا چارچوب گفتگو ها معین شود و آغاز گفتگوها باید بر پایه موضوعات مشترک و دغدغه های عمومی باشد و اگر بتوانیم در این مرحله به موفقیتی دست پیدا کنیم، راه برای گفتگو روی موضوعات اختلافی باز خواهد شد، اما آن گفتگوها به نتیجه ای نرسید. علت این بود که آنها اصرار داشتند که توقف فعالیت های صلح آمیز هسته ای را به ملت ایران تحمیل کنند. روشن بود که ملت ایران زیر بار این تحمیل نمی روند. امروز اعلام کردند که حق استفاده از چرخه سوخت و مدیریت سوخت حق مسلم ملت ایران است و آنها فقط می خواهند مطمئن شوند که انحرافی به سمت سلاح پیدا نخواهد شد.
برای چندمین بار اعلام کردند که سلاح اتمی خطر ناک است، چیز بدی است و برای بشریت مضر است و اعلام کردند که آماده گفتگو با ملت ایران هستند. خوب مواضع ملت ایران روشن است، ملت ایران از ابتدا هم اهل منطق و گفتگو بوده است، اما گفتگویی بر پایه عدالت و احترام کامل به حقوق و قوانین.
گفتگوی یک طرفه، گفتگوی مشروط، گفتگوی در فضای تهدید، این را هیچ انسان آزاده ای نمی پذیرد، اما اگر عدالت باشد یعنی برابری طرفین، احترام باشد، احترام به حقوق مسلم طرفین، ملت ایران همواره آماده گفتگو بوده است.
امروز شرایط جهان عوض شده است. بسته ای را ما سال گذشته پیشنهاد دادیم به نظرم می رسد که باید با توجه به تحولات جهانی موضوعات جدیدی را در آن بسته اضافه بکنیم تا گفتگوها، گفتگوهای جامع و موثر و راه گشا باشد. گفتند سلاح هسته ای بد است و می خواهند خلع سلاح کنند، ما از این حرف استقبال می کنیم و آمادگی داریم در مدیریت خلع سلاح جهانی مشارکت فعال داشته باشیم.
البته ملت ایران براساس عدالت، اول از دانه درشت ها شروع خواهد کرد، نه با زور، بلکه با منطق و با قانون. ما آمادگی داریم در حل مشکلات اقتصاد جهانی مشارکت فعال داشته باشیم، البته باید به گونه ای عمل کنیم که همه ملت ها، دولت ها و جامعه بشری احساس مشارکت کنند.
شنیدیم که بعضی از این کسانی که گفتند می خواهیم خلع سلاح کنیم و بمب اتم چیز بدی است، در ادامه گفتند تا خلع سلاح کامل جهانی، ما بمب های خودمان را حفظ می کنیم. این از آن تناقض ها، خودخواهی ها و بی عدالتی هایی است که راه را برای حل مسائل جهانی می بندد. کسی که می خواهد سلاح های اتمی را منهدم بکند، اول باید از خود شروع بکند، نمی شود عده ای دور هم جمع شوند بگویند ما داریم، اما می خواهیم دیگران نداشته باشند. باید از خودشان شروع بکنند، ما حاضریم راه و منطق مان را به آنها بیاموزانیم.
البته قبلا هم گفتیم امروز کسانی که سلاح اتمی انباشته می کنند،به لحاظ سیاسی عقب افتاده سیاسی هستند، دوران سلاح، زور، تبعیض به پایان رسیده. عصر، عصر ملت ها، فرهنگ، منطق،محبت و عشق و برادری است. البته اگر آماده باشند ما آمادگی داریم به آنها کمک کنیم. آنها هم باید راه گفتگو با ملت ها را یاد بگیرند، ادبیاتشان را عوض کنند. من دیروز هم در جمع مردم اصفهان اعلام کردم، اگر کسانی صادقانه و براساس عدالت و احترام پا پیش بگذارند، ملت ایران استقبال خواهد کرد، ما از تغییرات واقعی استقبال می کنیم.
می گفتند خوب این آقا که خیلی تغییر داده، خیلی کارهای مهمی کرده،شما هم دو قدم بردارید، می گفتم: چه اتفاقی افتاده، آیا سیاستی عوض شده است، آیا تصمیم مهمی گرفته شده است. ما منتظر تغییر هستیم، ما از تغییر استقبال می کنیم،ضمن اینکه در تمام این عرصه ها ملت ما همواره یک گام جلوتر از آنهابوده است. ما فکر می کنیم دوران تغییرات بزرگ فرا رسیده است، تغییر در اندیشه ها، ارزش ها و نگاه ها.
اگر کسی خودش را برتر از دیگران بداند، خود را حاکم دنیا بداند، به ملت ها و حقوق ملت ها بی احترامی کند، یا همان سیاست های آقای بوش را در ادبیاتی جدید و در بسته بندی جدید بخواهد دنبال کند، بداند که سرنوشت آن، سرنوشت آقای بوش است. ما نصیحت می کنیم اگر می خواهید تغییر اتفاق بیفتد، باید اولا بر پایه صداقت باشد و بعد بر پایه عدالت و احترام. ملت ایران اهل عدالت، احترام،منطق و اهل گفتگو است.
والسلام علیکم و رحمه الله وبرکاته
رجا نیوز