نامه بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر به رئیس مجلس
بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر تهران در نامه سرگشاده ای خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آقای لاریجانی در جنگ احزابی که مقام معظم رهبری فرمودند علیه دولت شکل گرفته است، شما در کدام طرف قرار گرفتهاید؟ علیه دولت!؟
متن کامل این نامه سرگشاده به این شرح است:
رئیس مجلس شورای اسلامی
با سلام
پس از اعتراض رئیس جمهور محترم نسبت به اقدامات مجلس در خصوص تغییر لایحه بودجه 88، جنابعالی نامهای در پاسخ به اعتراض ایشان در رسانه ها منتشر کردید؛ در این خصوص بر خود لازم دیدیم که نکاتی را به شما یاد آور شویم که در ذیل به آنها اشاره شده است:
- نوشتن لایحه بودجه از وظایف دولت بوده و دولت مطابق با سیاستهای خود آن را تنظیم می نماید و مجلس شورای اسلامی آن را به تصویب میرساند و عقلا و عرفای مجلس به صورت جزئی این لایحه را اصلاح و تصویب مینماید؛ اما در مورد بودجه 88 ما شاهد آن هستیم که مجلس ماهیت این لایحه را تغییر داده به طوری که دیگر نمیتوان نام لایحه بر آن نهاد و بیشتر به یک طرح شباهت دارد تا یک لایحه، تغییر ماهیت این لایحه موجب میشود که دولت نتواند در راستای سیاستهای خود حرکت نماید.
متأسفانه رفتار شما در صحن مجلس یکی از دلایل این اشتباه بود، از این جهت که دولت باید از سیاستهای خود دفاع نماید، اعتراض دولت بجا و قانونی است.
آقای لاریجانی فراموش ننمایید که مقام معظم رهبری در آستانه انتخابات مجلس هشتم فرمودند که به کسانی رأی دهید که دولت را در خدمت رسانی یاری دهند؛ اما مجلسی که شما ریاست آن را بر عهده دارید در حال حاضر در سیاستهای دولت سنگ اندازی میکند.
- آقای لاریجانی چگونه است که طرح هدفمند کردن یارانهها که دولت نهم به مدت دو سال بر روی آن کار کارشناسی انجام داده است و از کمیسیون تلفیق مجلس هم عبور کرده است، در جلسه نیم ساعته مجلس زیر پا گذاشته شده است؟ آیا به نظر شما چنین تصمیمی کارشناسی شده است؟
- بسیاری از کارشناسان لایحه(طرح) بودجه 88 را غیر منسجم دانسته و ناهماهنگ دانسته و معتقدند که دولت نمیتواند آن را اجرا نمایید و این نتیجه تغییر بدون کارشناسی مجلس در یک جلسه نیم ساعته است، متأسفانه این مصوبه مجلس نمیتواند به دولت در راستای اهدافش کمک نمایید.
- این مصوبه با اصل 52 و 53 مغاییر است، اظهارات سخنگوی شورای نگهبان مؤید این سخن است، شورای نگهبان به این مصوبه در 8 مورد ایراد وارد نموده است.
- لحن نامه شما به رئیس جمهور و رفتار شما در مجلس نشان دهنده یک رفتار حقوقی نیست، در شرایطی که دولت ائتلافی در کشور در انتخابات ریاست جمهوری مطرح است طبیعی است که در این طرح دولت کنونی باید تضعیف شود، اینگونه برخورد شما میتواند یک واکنش سیاسی نسبت به نامه دکتر احمدینژاد باشد.
آقای لاریجانی طرح هدفمند کردن یارانهها در راستای اهداف نظام است لذا از شما خواهشمندیم که برای اهداف سیاسی به اهداف نظام خدشه وارد نسازید.
- به کاربردن کلمه طنز نسبت به سخنان دکتر احمدی نژاد یکی دیگر از نکات قابل توجه در نامه شما بود، شما در مصاحبه خود نامه ها را حقوقی دانسته بودید نه سیاسی؛ اما بکار بردن این جمله در نامه خود موجب توهین به دولت و کاهش شان این قوه گردیده است که حاکی از یک رفتار کاملا سیاسی میباشد.
بهتر است که این سخن مقام معظم رهبری را به شما یادآور شویم که فرمودند: بی بند و باری در اظهار نظر علیه دولت چیزی نیست که خداوند متعال از آن بگذرد.
آقای لاریجانی در جنگ احزابی که مقام معظم رهبری فرمودند علیه دولت شکل گرفته است شما در کدام طرف قرار گرفتهاید؟ علیه دولت؟
- جناب آقای لاریجانی به شما توصیه میکنیم در تعامل با دولت منافع ملت را در نظر بگیرید، فراموش نکنید که شما رئیس خانه ملت هستید، دخالت دادن سلایق سیاسی خود در برخود لوایح یک نوع بی بند و باری است.
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نامه بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به رئیس مجلس
بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در نامه سرگشاده ای خطاب به رئیس مجلس، ضمن برشمردن ایرادات و شبهات حقوقی نامه لاریجانی به رئیس جمهور، ادبیات آن را مخرب ساحت قوه قانونگذاری کشور دانست. متن کامل این نامه سرگشاده به این شرح است:
ارائه لایحه بودجه سال 88 از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی و تغییرات اساسی مجلس در آن که در نهایت منجر به نامه نگاری رئیس قوه مجریه به رئیس قوه مققنه گشت، حاوی نکات مهمی است که بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران خود را موظف می داند تا پیرامون آن چند نکته را مورد اشاره قرار دهد:
الف- فارغ از مباحث مربوط به بودجه سال 88، درحالی که نامه رئیس جمهور به رئیس مجلس کاملا مستند به بندهای مختلف قانون اساسی است و ادبیات نگارش آن منطقی و با حفظ موازین اخلاقی است، اما به نظر می رسد نوع نگاه و پاسخ ریاست محترم مجلس شورای اسلامی بدین نامه، به دور از شان و نزاکت رئیس قوه مقننه کشور و هم چنین داراری ابهاماتی است که انتظار می رود جناب آقای لاریجانی بدان پاسخگو باشند.
به عنوان مثال در سراسر پاسخ آقای لاریجانی، اشاره ای به چرایی افزایش بودجه 220 درصدی مجلس شورای اسلامی و هم چنین 700درصدی مرکز تحقیقات اسراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام نشده و این در حالی است که رئیس جمهور در نامه خویش از کاهش درآمدهای بودجه بالغ بر 1278.5 میلیارد ریال و هم چنین افزایش هزینه های بودجه بالغ بر 83720 میلیارد ریال خبر داده و تمامی اینها در حالی اتفاق می افتد که کل بودجه جاری کشور تنها 6درصد افزایش داشته است و این تنها یک نمونه از سوالات مربوط به علت تغییرات گسترده مجلس در لایحه بودجه سال آینده است.
ب- متاسفانه جدای از نوع ادبیات ریاست محترم مجلس شورای اسلامی که بیش از هر چیز مخرب ساحت قوه قانونگذاری کشور است و به همین دلیل حتی اعتراض بسیاری از نمایندگان محترم را نیز منجر گشته، تفسیر ایشان از نفس نگارش چنین نامه ای از سوی رئیس جمهور نیز بسیار عجیب و در نوع خود جالب توجه است، ایشان در حالی با اشاره به اصل 57 قانون اساسی، اصل تفکیک قوا در نظام جمهوری اسلامی را مطرح نموده اند که مشخص نیست با اشاره به این موضوع سعی در حل چه مشکلی را داشته اند؟! چرا که اساسا حتی با یک بار مطالعه سریع نامه رئیس جمهور نیز می توان بدین موضوع پی برد که هدف از نگارش این نامه به هیچ عنوان دخالت در کار و یا اختیارات قوه مقننه نبوده است و صرفا تذکری از سوی رئیس جمهور به رئیس مجلس بوده که سوگمندانه باید گفت آقای لاریجانی حتی چنین تذکری را نیز برنتافته اند.
ج- همگان به یاد دارند، در خرداد ماه سال جاری رهبر معظم انقلاب در نخستین دیدار خویش با منتخبان ملت در مجلس هشتم، بر اصل همکاری مجلس هشتم با دولت به عنوان یک اصل اساسی تاکید کردند و هم چنین پیش تر از آن نیز از آحاد ملت خواسته بودند تا نمایندگانی انتخاب شوند که راه را برای خدمت دولت نهم هموار تر کنند، حال باید از آقای لاریجانی و دیگر نمایندگانی که به صورت غیرقانونی و در حالی که نسبت به سلامت رای گیری مجلس در رابطه با حذف بند هدفدمند کردن یارانه ها تردید وجود دارد، اقدام نموده اند سوال کرد براستی تا چه میزان در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب حرکت نموده اند؟ آیا تفاوت مجلس فعلی با برخی از مجالس پیشین تنها باید در عنوان کلی راه یافتگان بدان باشد؟!
د- در پایان از ریاست محترم مجلس تقاضا می شود تا ضمن پاسخگویی به شبهات بوجود آمده در روند اصلاح لایجه بودجه سال آتی که به نظر می رسد از هم اکنون، مسیر دشواری را مقابل دولت دهم (فارغ از هر گرایش سیاسی) قرار داده است، با بکارگیری ادبیات مناسب و در خور، مانع هرگونه بهانه تراشی برای دشمنان نظام و انقلاب اسلامی شوند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
اسفندماه 1387 منبع خبر :انصار نیوز