اعتراض خبرنگار مشهور امریکایی به ویزا ندادن به تیم خبری همراه احمدینژاد
خبرنگار کهنه کار امریکایی باربارا سالوین که چندین بار به ایران آمده و اولین خبرنگار امریکایی بود که با دکتر احمدینژاد مصاحبه کرد، در یاداشتی در پایگاه اینترنتی واشنگتن نوت که دارای نفوذ زیادی در کاخ سفید است، نوشت: آقای محمود احمدی نژاد به نیویورک سفر کرده که در یک کنفرانس بازنگری معاهده ان-پی-تی شرکت کند و بنظر نمی رسد که این سفر کمکی به حل اختلاف ایران با غرب برروی برنامه هسته ای ایران بنماید.
به گزارش رجانیوز، اما از زمانی که دولت اوباما اجازه داد که آقای احمدی نژاد به امریکا سفر کند، بنابر تعهداتی که امریکا به سازمان ملل داده است، رئیس جمهور ایران حق دارد که خبرنگاران ایرانی را با خود به امریکا بیاورد اما متاسفانه ویزای خبرنگاران ایرانی صادر نشد.
یک سخنگوی وزارت خارجه در این ارتباط از دادن هرگونه توضیحی خودداری کرد و فقط با گفتن اینکه فرآیند درخواست روادید محرمانه است از کنار موضوع گذشت. اما هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه امریکا در مصاحبه با ان-بی-سی یک دلیل را ارائه کرد "که ما به ایران اجازه نمی دهیم که در مورد تعهدات عدم اشاعه هسته ای داستان را عوض نماید از این منظر که خطا را با حقیقت تطبییق دهند."
محدودیت های زیادی برای انتشار اخبار در طی سه دهه گذشته روابط ایران و امریکا وجود داشته است اما ایران در این زمینه بهتر عمل کرده است تا دولت امریکا؛ از آن جمله، دادن روادید به خبرنگاران امریکایی برای پوشش کنفرانس هسته ای در تهران و همچنین انتخابات ریاست جمهوری و مجلس ایران.
دولت بوش مانع از اعزام خبرنگاران ایرانی برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 امریکا شد و به هیچکدام از آنها ویزا نداد و همچنین خبرنگاران ایرانی در یک محدوده تعریف شده به شعاع 25 مایلی اطراف ساختمان سازمان ملل متحد مجوز تردد دارند، درحالی که خبرنگاران امریکایی به تمام نقاط ایران می توانند سفر کنند و آزاد هستند.
در طول جنگ سرد بین روسیه و امریکا، خبرنگاران دو کشور خط مشی های سیاسی دو کشور را تجزیه و تحلیل می کردند و می توانستند به شنوندگان محلی خود در ارتباط با موضوعات انسانی پیامهای خود را انتقال دهند و همچنین درک و فهم بهتری از موقعیتهای سیاسی دو طرف پیدا کنند. این تجربه می تواند برای خبرنگاران ایرانی که بتوانند ویزای امریکا را دریافت کنند، مثمر ثمر می باشد.
اجازه بدهید که خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران یک دفتر در واشنگتن باز کند، اجازه بدهید گزارشگران ایرانی به کاخ سفید وارد شوند و با وزارت خارجه و آقای اوباما ملاقات کنند و حرفهای خود را بزنند و مقامات رسمی و بلندپایه امریکا به آنها اجازه مصاحبه بدهند. با این وضعیت خبرنگاران امریکایی نیز می توانند تقاضاهای خود را به مقامات ایرانی ارائه کنند و در زمانی که امکان مقابله بین دو کشور وجود دارد، خبرنگاران می توانند در سبک کردن وضعیت نقش مهمی ایفا نمایند