پنج پیشنهاد مهم احمدی نژاد در اجلاس تهران
رئیس جمهور در اجلاس تهران:تحقق شعار اجلاس تهران مبنی بر "انرژی هستهای برای همه، سلاح هستهای برای هیچ کس" ضامن امنیت پایدار و صلح برای همگان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری دکتر محمود احمدی نژاد در کنفرانس بین المللی خلع سلاح هسته ای و عدم اشاعه، ضمن ارائه 5 پیشنهاد برای تحقق هدف انسانی خلع سلاح هسته ای و جلوگیری از اشاعه آن خواستار تشکیل مجمع عمومی مستقل برای برنامه ریزی و نظارت بر خلع سلاح اتمی و جلوگیری از اشاعه آن شد.
دکتر محمود احمدی نژاد روز شنبه در کنفرانس بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه که در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما پیشنهاد کرد حقوق مستقل بین المللی برای برنامه ریزی و نظارت بر خلع سلاح اتمی و جلوگیری از اشاعه با اعطای اختیارات کامل از سوی مجمع عمومی تشکیل شود و این گروه به گونه ای عمل کند که همه دولت ها و ملت های مستقل در مدیریت کار، مشارکت موثر داشته باشند.
تعلیق عضویت دارندگان، استفاده کنندگان و تهدیدکنندگان به سلاح هسته ای از آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای حکام پیشنهاد دومی است که رییس جمهور در کنفرانس تهران ارائه کرد و گفت: تاکنون حضور و فشار کشورهای دارنده سلاح هسته ای و تسلط سیاسی بر آژانس مانع از انجام وظایف قانونی خصوصا در مواد 4 و 6 اساسنامه و موجب انحراف آژانس از انجام ماموریت های قانونی شده است.به خصوص دولت آمریکا که در جنگ عراق از سلاح ساخته شده از زباله هسته ای استفاده کرده و موجب گسترش بیماری های صعب العلاج در عراق و منطقه شده است، نباید عضو شورای حکام باشد.
رییس جمهور با ارائه پیشنهاد بازنگری در پیمان منع گسترش سلاح هسته ای تاکید کرد : این بازنگری باید توسط کشورهای مستقل و فاقد سلاح هسته ای صورت گیرد. حضور دارندگان سلاح اتمی به خصوص دولت آمریکا مانع از تنظیم یک قرار داد و تعهد عادلانه است. دولت آمریکا خود متهم به تولید و اشاعه و استفاده ظالمانه است. این پیمان باید جامع و مانع و عادلانه و به قدری مستحکم باشد که از بالاترین کارآیی برخوردار شود.
رییس جمهور همچنین تلاش جمعی برای اصلاح ساختار شورای امنیت را به عنوان پیشنهاد چهارم خود به این کنفرانس مطرح کرد و گفت: ساختار فعلی به شدت ناعادلانه و ناکارآمد است و از عوامل اصلی حمایت از دارندگان سلاح هسته ای است.
وی تاکید کرد یا باید حق وتو که ناعادلانه و غیرانسانی است و غیردموکراتیک است نقض شود و یا اگر عده ای اصرار دارند همچنان از این حق ظالمانه برخوردار باشند برای کاهش تبعات منفی آن کشورهای دیگری از آمریکای لاتین، از اروپا، از آفریقا و از آسیا نیز دارای حق وتو شوند تا حداقل اعتماد به شورای امنیت ایجاد شود.
دکتر احمدی نژاد در کنفرانس بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه، تشکیل کارگروهی از حاضرین برای پی گیری مصوبات و پیشنهادات را به شرکت کنندگان دراین کنفرانس پیشنهاد کرد و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای ارائه تجربیات خود به کشورهای عضو آژانس اعلام کرد.
رییس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که با تلاش دانشمندان بومی از فناوری صلح آمیز هسته ای برخوردار شده است، آمادگی دارد که همه تجربیات خود را تحت نظر آژانس در اختیار اعضا قرار دهد. ما علی رغم حداکثر همکاری با آژانس و انجام کامل تعهدات نه تنها از کوچکترین مساعدت و همکاری اعضای دارنده فناوری و آژانس استفاده نکرده ایم بلکه به صورت ناعادلانه تحت سنگین ترین فشارها بوده ایم.
دکتر احمدی نژاد بر ضرورت خلع سلاح جهانی تاکید کرد و گفت: با اعتقاد راسخ به این ضرورت آماده مشارکت سازنده در مدیریت خلع سلاح جهانی و تنظیم مقررات جدید هستیم و همکاری خود با آژانس را در چارچوب قوانین ادامه می دهیم.
رییس جمهور در ادامه سخنانش خطاب به دولتمردان آمریکایی و متحدانش با بیان اینکه دوران اتکا به بمب اتمی گذشته است ، تهدید به استفاده از سلاح به خصوص سلاح هسته ای را مختص کسانی دانست که فاقد منطق روشن و اندیشه انسانی هستند و افزود: این که در مقابل منطق قوی از تهدید استفاده شود متعلق به گذشته و فاقد کارآمدی در مناسبات است.
دکتر احمدی نژاد تصریح کرد: تهدید به استفاده از سلاح هسته ای فقط آبروی دولتمردان آمریکا را بیش از پیش برد و سیاست های ضد انسانی و تجاوزگرانه آنان را برملا کرد.
وی دوران کنونی را دوران ملت ها و اندیشه و فرهنگ خواند و تاکید کرد: تکیه بر سلاح در مناسبات بین المللی میراث دولت های بی فرهنگ و عقب مانده از تاریخ است.
دکتر احمدی نژاد با اشاره به اینکه سیاست های تسلط بر خاورمیانه و انرژی و منابع ارزان آن آشکارا شکست خورده است ، تصریح کرد: خواب های برپایی امپراطورهای جدید آشفته است و تعبیر نخواهد شد. بهتر است به جای ادامه راه پیشینیان که به زباله دانی تاریخ پیوسته است به جاری زلال ملت ها و دولت های مستقل و فرهنگ و منطق انسانی بپیوندند؛این برای خود آنان بهتر و مفید تر است؛ آینده از آن ملت هاست و امنیت و صلح و عدالت با کمک صالحان و انسان کامل در تمام جهان مستقر خواهد شد و زورگویی در آینده جایی نخواهد داشت.
رییس جمهور امنیت را از پایه های اصلی زندگی شرافتمندانه و مقدمه لازم برای پیشرفت و رفاه عمومی برشمرد و گفت: صلح و امنیت خواست اولیه همه ملت ها و دولت های مستقل و صلح طلب است و بدون امنیت پایدار و احساس امنیت امکان برنامه ریزی همه جانبه برای پیشرفت و رفاه وجود ندارد و امروز علی رغم اینکه بخش وسیعی ازمنابع ملت ها به جای توسعه رفاه صرف تامین امنیت ملی می شود نشانه ای از بهبود وضعیت و کاهش فضای تهدید مشاهده نمی شود.
دکتر احمدی نژاد با تاکید بر اینکه علت را باید در سیاست ها و اقدامات چند دولت زیاده خواه و مستکبر جستجو کرد ، سیاست تولید و به کارگیری سلاح هسته ای ، استفاده از سلاح هسته ای به عنوان ابزار بازدارندگی ، تهدید و استفاده از سلاح هسته ای در مناسبات بین المللی، استفاده ابزاری و یکجانبه از شورای امنیت و آژانس انرژی اتمی، اعمال معیارهای چندگانه و یکسان معرفی کردن سلاح اتمی و انرژی اتمی را از جمله این سیاست ها بیان کرد.
کنفرانس بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه (کنفرانس تهران) با حضور بیش از 60 هیات از کشورهای مختلف جهان امروز و فردا در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما در تهران برگزار می شود.