بازتاب سفر احمدی نژاد به همسایه شرقی:
رویارویی ایران با آمریکا، این بار در افغانستان
از زمان حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان نه تنها طالبان دست به اعمال خرابکارانه بیشتری زده بلکه از لحاظ اجتماعی نیز وضعیت افغانستان در شرایط بسیار بدی قرار دارد، درآمدهای این کشور بیش از پیش به کاشت تریاک وابسته شده است و از زمان حمله به این کشور کوهستانی، کشت تریاک چندین برابر گذشته افزایش داشته است.
سفر دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان به افغانستان یکی از موضوعات مورد توجه رسانه های بیگانه در شب گذشته بود، این رسانه ها سفر احمدی نژاد را سفری واکنشی و منفعلانه در برابر سیاست امریکا در قبال افغانستان ارزیابی کردند و مدعی شدند سفر وی به این کشور در پی سفر سه روزه رابرت گیتس وزیر دفاع امریکا به آن کشور صورت گرفته است.
این رسانه ها طبق روال گذشته بر حمایت ملی و تسلیحاتی ایران از گروههای طالبان و القاعده تاکید کردند تا از این طریق حضور نیروهای آمریکایی و شرکای غربی اش در این کشور را توجیه کند.
این در حالی است که از زمان حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان نه تنها طالبان دست به اعمال خرابکارانه بیشتری زده بلکه از لحاظ اجتماعی نیز وضعیت افغانستان در شرایط بسیار بدی قرار دارد، درآمدهای این کشور بیش از پیش به کاشت تریاک وابسته شده است و از زمان حمله به این کشور کوهستانی، کشت تریاک چندین برابر گذشته افزایش داشته است.
سفر احمدی نژاد از جهت دارای اهمیت است که هم اکنون افغانستان در شرایط جنگ قرار دارد و پس از گذشت چندین سال از حمله آمریکا، هنوز امنیت به این کشور باز نگشته است، برخی کارشناسان معتقدند سفر احمدی نژاد حاوی طرحی ابتکاری است تا از این طریق مشکلات این کشور با خروج اشغالگران از بین برود، با این حال رسانه های غربی تاکید می کنند در صورت خروج نیروهای خارجی از افغانستان به دلیل ضعف ارتش و نیروی پلیس این کشور، افغان ها توان تامین امنیت کشورشان را نخواهند داشت.
این رسانه ها با طرح چنین پرسشهای هدفمندی سعی دارند با ناامن نشان دادن افعانستان ومعرفی این کشور به عنوان عامل ناامنی تدام حضور نیروهای اشغالگر در افغانستان را توجیه و تطهیر نمایند و اما سیاست ایران برای تبدیل افغانستان به تریبونی علیه غربی ها و حمایت ازخروج اشغالگران سیاسی نافرجام و شکست خورده تلقی و ادعا میشود که مناسبات افغانستان با امریکا مناسباتی استراتژیک است که سکوت حامد کرزای در برابر انتقادات احمدی نژاد نسبت به حضور نیروهای امریکایی در افغانستان نشانه مخالفت ضمنی افغانستان به عنوان متحد اصلی امریکا با سیاست منطقه ایران است.
با این حال مقامات آمریکایی خود بارها به این نکته اذعان داشته اند که حل مشکلات دو کشور همسایه ایران یعنی عراق و افغانستان، بدون کمک جمهوری اسلامی نشدنی است.
به هرحال تحلیل رسانه های بیگانه از سفر احمدی نژاد به افغانستان این است که این سفر در همراه سازی کابل با تهران برای مقابله با سیاست خاورمیانه ای امریکا بوده است.
همچنین یک روزنامه چاپ ترکیه در شماره امروز خود نوشت مناقشه لفظی ایران و امریکا این بار به افغانستان کشیده شد، روزنامه "زمان" نوشت محمود احمدی نژاد دیروز در افغانستان به انتقادهای رابرت گیتس وزیر دفاع امریکا علیه ایران با پاسخ داد، احمدی نژاد در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات وزیر دفاع امریکا که ایران را متهم به ایفای نقشی دو گانه در افغانستان کرده است گفت باید از وزیر دفاع امریکا این سوال را پرسید که انان در منطقه ای که دوازده هزار کیلومتر با کشورشان فاصه دارد در پی چه چیزی هستند.
احمدی نژاد امریکا را به ایفای نقشی دوگانه متهم کرد و گفت انها ابتدا تروریست می سازند و سپس با انها مبارزه می کنند رابرت گیتس وزیر دفاع امریکا در دیدار خود از کابل ایران را متهم کرد که از یک سو برای توسعه روابط با دولت افغانستان تلاش می کند و از سوی دیگر نیز با کمک به طالبان به اقدامات ناتو و امریکا لطمه می زند.
احمدی نژاد در این سفر پس از ورود به کابل مورد استقبال حامد کرزای همتای افغانستانی اش قرار گرفت، وی پس از اعلام حمایت دوباره ایران از افغانستان، بار دیگر حضور ناتو در این کشور را به باد انتقاد گرفت، وی تصریح کرد که نیروهای بین المللی نمی توانند صلح و ارامش را به افغانستان بیاورند حامد کرزای نیز به نوبه خود خاطر نشان کرد که افغانستان در اختیار این نیروهای بین المللی نیست.
کرزای گفت ما بارها آشکارا گفته ایم که نمی خواهیم خاک کشور ما علیه همسایگانمان مورد استفاده قرار گیرد ما همچنین از همه همسایگانمان می خواهم که با افغانستان همکاری کنیم همانطور که ایران این کار را انجام می دهد.
در همین رابطه روزنامه غیردولتی افغانستان روز پنجشنبه به نقل از رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا که در دیدار از یک مرکز آموزشی ارتش افغانستان در حومه شرقی شهر کابل بود مدعی شد که سفر رئیس جمهوری ایران به کابل درد سر ساز است.
این نشریه افزود: گیتس به خبرنگاران گفت که افغانستان باید با همسایگان خود روابط خوبی داشته باشد و همسایگان این کشور هم باید روابط خوبی با دولت حامد کرزی داشته باشند و تهران را متهم کرد که در افغانستان نقش و بازی دو گانه ای دارد.
وی مدعی شد که ایران در حالی از دولت کابل حمایت می کند که با کمک به طالبان کوشش دارد تا تلاش های آمریکا و بریتانیا را تضعیف کند.
روزنامه افغانستان اضافه کرد: گیتس در حالی این سخنان را اظهار داشت که احمدی نژاد در نشست خبری مشترک با حامد کرزی همتای افغان خود در کابل، آمریکا را متهم به حمایت از تروریسم کرد و به گفته وی، آمریکا خود در قبال مبارزه با تروریسم بازی دوگانه ای دارد.
روزنامه مزبور خبر داد: که وزیر دفاع آمریکا از دو روز پیش در کابل بسر می برد و گفته است که از افزایش نیروهای مسلح افغانستان تا 300 هزار نفر تا سال آینده حمایت می کند ، که در حال حاضر این نیروها کمتر از 200 هزار نفر هستند.