با صحنه گردانی روزنامههای منطقه؛
محتمل بودن وقوع جنگ جدیدی میان حزبالله و رژیم صهیونیستی
او در پاسخ به این که آیا تصور میکند، دور تازهای از خشونتها در مرزهای شمالی این رژیم آغاز شود، گفت: «بله. فقط زمانش را نمیدانم، مثل اینکه هیچ کس نمیداند جنگ دوم لبنان چه زمان پایان مییابد.»... در همین حال، «آهارون زئیفی فرکش»، رئیس پیشین (IDF) در مصاحبه با این روزنامه گفت: «حزبالله در این جنگ، درسهای بسیاری فرا گرفته است. سازمان اطلاعات، نیروهای دفاعی اسرائیل را قادر ساخت تا محل موشکهای دوربرد حزب الله را هدف قرار دهند...
«یوسی پلد»، وزیر مشاور بنیامین نتانیاهو، روز پنجشنبه با اشاره به اینکه هدف اصلی تل آویو، تضمین نسلهای آینده خود برای کشوری یهودی است، گفت: «اسرائیل به سمت رویارویی با تشکیلات نظامی حزبالله لبنان در حرکت است.»
به گزارش «تابناک» و به نقل از «هاآرتص»، این وزیر که خود از اعضای حزب لیکود رژیم صهیونیستی است، در پاسخ به این که آیا تصور میکند دور تازهای از خشونتها در مرزهای شمالی این رژیم آغاز شود، گفت: «بله. فقط زمانش را نمیدانم، مثل اینکه هیچ کس نمیداند جنگ دوم لبنان چه زمان پایان مییابد.»
وی با بیان این که در صورت بروز درگیری در مرزهای شمالی، لبنان و سوریه مسئول آن خواهند بود، گفت: «جهان در رفتار با حزبالله و اینکه به این سازمان اجازه داده است، سلاح جمعآوری کند ـ همان کاری که در سال 2006 کرد ـ ناموفق رفتار کرده است.» او با پذیرفتن شکست نظامی اسرائیل، افزود: «لبنان تنها کشور جهان است که یک سازمان نظامی به نام حزبالله به طور مستقل دولتش را میگرداند و از سوی دو کشور خارجی نیز حمایت میشود.»
همچنین روز شنبه نیز «واشنگنتن پست» به نقل از تحلیلگران خود، از اقدام حزبالله مبنی بر انتقال موشکهای دوربرد به مرزهای شمالی و گسترش تهدید وقوع یک جنگ احتمالی با رژیم صهیونیستی، خبر داد.
به نوشته واشنگتن پست، آرایش نظامی دوباره حزبالله نشان میدهد که این جنگ به مانند جنگ دوم لبنان در سال 2006 در مرزها تمرکز ندارد و به جای آن به داخل لبنان کشیده خواهد شد.
این روزنامه آمریکایی به نقل از تحلیلگری در بیروت مینویسد: «این گروه در نواحی گوناگون از استحکامات نظامی برخوردار است و با حضور نیروهای سازمان ملل و لبنان در امتداد مرزها، پیش بینی یک جنگ گسترده در جهان میشود.»
گفتنی است، بیش از ده هزار نیروی نظامی سازمان ملل متحد در مرزهای میان رژیم صهیونیستی و لبنان مستقر هستند و تلاش میکنند آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونیستی پس از جنگ سال 2006 را حفظ کنند.
در همین حال، «آهارون زئیفی فرکش»، رئیس پیشین سازمان اطلاعات نیروهای دفاعی رژیم صهیونیستی(IDF) در مصاحبه با این روزنامه گفت: «حزبالله در این جنگ درسهای بسیاری فرا گرفته است. سازمان اطلاعات، نیروهای دفاعی اسرائیل را قادر ساخت تا محل موشکهای دوربرد حزبالله را هدف قرار دهند و حالا این مرز، رودخانه لیتانی او محل موشکهای حزبالله تا شمال بیروت پیش رفته است.»
از سوی دیگر، روز شنبه حزبالله سخنان اخیر برنارد کوشنر، وزیر امور خارجه فرانسه، در محکوم ساختن این سازمان و ارتباطش با ایران را مورد انتقاد قرار داد.
گفته میشود، کوشنر روز جمعه در دیدار خود با سعد حریری، نخست وزیر لبنان، در پاریس، گفته است: «اسرائیل دوست ماست و اگر تهدیدی علیه لبنان باشد، در نتیجه اقدامات نظامی حزبالله ـ به سود ایران ـ خواهد بود.»
در مقابل حزبالله نیز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: «سخنان کوشنر انعکاسی از صدای اسرائیل است و انکار مسلم تاریخ فرانسه و میراث این کشور در مقاومتش برابر ظلم و اشغالگری. این موضع گیری تلاش برای تبرئه رژیم اشغالگر قدس و سرپوشی برای نقض بی رحمانه حاکمیت لبنان است که از اشغالگری این رژیم حمایت و آن را به ادامه خشونتهایش تشویق میکند.»
این بیانیه به نقض حریم هوایی لبنان توسط اسرائیل اشاره میکند که قطعنامه 1701 شورای امنیت سازمان ملل که پایان بخش جنگ سال 2006 اسرائیل و لبنان شد را نقض میکند.
گفتنی است تنها در گزارش ماه ژوئن شورای امنیت، 388 بار نقض حریم هوایی لبنان توسط اسرائیل به ثبت رسیده است.
در همین حال هفته گذشته ایهود باراک، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، به حزبالله هشدار داد که از وارد شدن به جنگ با آن رژیم بپرهیزد. تل آویو اعلام کرده است که دولت لبنان مسئول نقض قطعنامه 1701 شورای امنیت سازمان ملل توسط حزبالله خواهد بود. باراک همچنین تأکید کرد که چنانچه حزبالله حملهای صورت دهد، اسرائیل نه تنها علیه حزبالله که علیه لبنان و هر کشوری که به این سازمان کمک میکنند، دست به کاری تلافیجویانه خواهد زد.
در همین حال و به گزارش روزنامه «الشرق الاوسط»، سوریه و حزبالله نیز با پیش بینی هر گونه حمله اسرائیل به لبنان به حالت آماده باش درآمدهاند.
بر این اساس گفته میشود، حزبالله با احتیاط در حال کنترل تقویت نیروهای نظامی IDF در امتداد مرزهای لبنان است.
شیخ نعیم قاسم، قائم مقام دبیرکل حزبالله لبنان، در این باره میگوید: «هرچند شواهدی دال بر چنین برنامههایی از سوی اسرائیل وجود ندارد، حزبالله خود را برای انتقام جویی آماده میکند.»
در روزهای پایانی سال گذشته، رئیس IDF هشدار داده بود که حزبالله از دهها هزار موشک با برد 300 کیلومتر در اسرائیل بهره میبرد.
گفتنی است که تحولات فشرده و گسترده اطلاعاتی و رایزنیهای سیاسی در منطقه نشانگر آن است که منطقه، آبستن رخدادهای جدیدی در آینده نزدیک خواهد بود. این موضوع با نگاهی به رایزنی محور عربی مصر و عربستان در متقاعدسازی سوریه برای توافق با رژیم صهیونیستی درباره چشم پوشی موقتی از بلندیهای جولان و همچنین فشار به جریان مقاومت در غزه و همچنین لبنان بیشتر قابل درک خواهد بود.