سرخوردگی فمنیستها از اقدام احمدینژاد در انتخاب وزرای زن
تصمیم رئیسجمهور به استفاده از زنان در مدیریت چند وزارتخانه فارغ از میزان توانمندیهای گزینههای معرفی شده، مدعیان فمینیست را با نوعی سرخوردگی مواجه کرده است.
به گزارش رجانیوز، دکتر احمدینژاد روز گذشته در جریان معرفی تعدادی از وزرای کابینه دهم، مرضیه وحید دستجردی و فاطمه آجرلو را نیز بهعنوان وزرای بهداشت و رفاه اعلام و تأکید کرد حداقل یکی دیگر از وزرایی که به مجلس معرفی میشوند، زن خواهد بود.
بنا بر این گزارش، معرفی خانم کشاورز بهعنوان وزیر آموزشوپرورش تقریباً قطعی شده است تا احمدینژاد نشان دهد که همانطور که دولت وی به دولت اولینها در زمینههای مختلف مشهور شده است، نخستین رئیسجمهور بعد از انقلاب است که به زنان در حد وزارت اعتماد میکند.
با این حال، زنان نزدیک به جریان مخالف دولت که بعضاً گرایشهای فمینیستی نیز دارند، در قبال این رویکرد رئیسجمهور یا سکوت کرده و حاضر به اظهارنظر نیستند و یا با نوعی سرخوردگی مواجه شدهاند. بهعنوان نمونه فاطمه حقیقتجو نماینده مجلس ششم که در شهر بوستون امریکا بهسر میبرد و به شبکههای ضدانقلاب صدای امریکا و بیبیسی فارسی سرویس میدهد، هدف احمدینژاد از معرفی زنان در کابینه را انحراف افکار عمومی خواند.
وی در گفتوگو با بیبیسی افزود: وزیر زنی می تواند به بهبود وضعیت زنان بپردازد که نگرش سنتی به مسایل زنان نداشته باشد و زنان را در حیطه همسر داری و فرزند داری خلاصه نکند در حالی که دو زن معرفی شده اینگونه نیستند.
حقیقتجو همچنین گفت: صرف انتصاب یک وزیر زن که نتواند به رفع تبعیضهای جنسیتی بپردازد نه تنها کمکی به بهبود وضعیت زنان در کشور نمی کند بلکه به این تبعیضات دامن خواهد زد، بنابر این دو زنی که معرفی شده اند اصلا در راستای منافع زنان عمل نخواهند کرد.
به هر حال، اگرچه هنوز برآورد دقیقی از احتمال کسب رأی اعتماد بهویژه در مورد گزینههای رئیسجمهور برای وزارت رفاه و آموزشوپرورش وجود ندارد و در حال حاضر پیشبینی میشود که این دو گزینه شانس چندانی برای کسب رأی اعتماد نداشته باشند، اما اقدام احمدینژاد در ادامه اقداماتی است که شعار آن را دیگران داده بودند، اما وی آن را عملی کرده است.
مریم بهروزی در این زمینه میگوید در ابتدای دولت خاتمی به وی پیشنهاد دادم که وزیر زن منصوب کند اما وی گفت من چنین ریسکی نمیکنم.
در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری دهم نیز موسوی و کروبی بخش عمدهای از تبلیغات خود را به انتصاب وزیر زن اختصاص داده بودند. همچنین زهرا رهنورد نیز در فیلم تبلیغاتی دوم موسوی، اظهاراتی با رویکرد کاملاً فمینیستی بیان کرده بود.