تاریخ : 1388/ 5/ 13
واکنش فعالان سیاسى به بیانیه یک نهاد رسمى
مجمع تشخیص مصلحت،نهاد حکومتى یا تریبون شخصى؟
تنها دقایقى از اعترافات تکان دهنده محمدعلى ابطحى و محمد عطریانفر نگذشته بود که اداره کل روابط عمومى مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارسال نمابرى به رسانه هاى مختلف...
تنها دقایقى از اعترافات تکان دهنده محمدعلى ابطحى و محمد عطریانفر نگذشته بود که اداره کل روابط عمومى مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارسال نمابرى به رسانه هاى مختلف اظهارات این دو بازداشت شده در جریان اغتشاشات اخیر که ادعا کرده بودند،«آقایان هاشمى، خاتمى و موسوى هم قسم شده بودند که یکدیگر را تنها نگذارند» را تکذیب کرد. در این تکذیبیه عنوان شده است که آیت الله هاشمى رفسنجانى بر رعایت موازین قانونى تاکید قرار مى دهد. حال با درنظرگیرى این مطالب، این سؤال مطرح مى شود که چرا در وقایع پس از انتخابات، از اعتبار مجمع تشخیص مصلحت نظام براى تکذیب ادعاهاى متهمان استفاده مى شود؟ از سوى دیگر ادعاها و اعترافات متهمان مورد محاکمه قرارگرفته متوجه شخصیت حقیقى آیت الله رفسنجانى شده، نه شخصیت حقوقى ایشان به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام که این تناقضات در رفتار ایشان مورد سؤال بسیارى افراد قرار گرفته است. روزنامه جوان در گفت وگو با کارشناسان سیاسى به بررسى ابعاد این رفتار آقاى هاشمى پرداخته است.
سیدحسین نقوى حسینى، عضو کمیسیون امنیت ملى مجلس در این خصوص گفت: بعد از اعترافات تعجب برانگیز و تامل برانگیز آقایان ابطحى و عطریانفر در دادگاه دیروز، روابط عمومى مجمع تشخیص مصلحت نظام بیانیه اى مبنى بر تکذیب اعترافات این آقایان صادر کرد که بدون توجه به صحت و سقم این اعترافات، موضوع هیچ ارتباطى به این نهاد نداشت.
وى در ادامه افزود: این اعترافات متوجه شخص آقاى هاشمى رفسنجانى بود و هیچ ارتباطى با تشکیلات نهاد مجمع تشخیص نداشت و قطعاً این نهاد یک جایگاه صالحه براى صدور تایید یا تکذیب نیست. این عضو کمیسیون امنیت ملى ادامه داد: صحبت ها و حرف و حدیث هاى زیادى در خصوص اعترافات دادگاه رسیدگى به اتهامات عوامل اغتشاشات وجود دارد و اگر واقعاً این مطالب کذب است، اشخاص نامبرده شده مى توانند رسماً تکذیب و یا شکایت کنند. وى در ادامه افزود: بنده به عنوان یک اصولگرا به هیچ عنوان خواستار وارد شدن خدشه به شخصیت هیچ کدام از چهره هاى نظام نیستم و خواهان این هستم که شان و جایگاه همه نیروهاى نظام و انقلاب حفظ شود.
نماینده مردم ورامین ادامه داد: این اعترافات، به مجمع و جایگاه آن برنمى گردد و با این جوابیه که از سوى روابط عمومى مجمع صادر شده، این نهاد مقدس به نوعى خود را وارد قضیه مى کند و اعترافات را منسوب به خود مى کند. این درحالى است که بحث آنها مجمع تشخیص نیست و این نهاد داراى جایگاه حقوقى و مستقل در قانون اساسى است. سیدحسین نقوى حسینى اظهار کرد: من هنوز نظر هیچ کدام از اعضاى مجمع تشخیص را دریافت نکردم اما به طور جدى توصیه مى کنم که دوستان مجمع تشخیص به هیچ عنوان در این موضوع وارد نشوند چرا که ارزش هاى نظام بسیار محترم و مهم هستند و مجمع تشخیص جزو نهادهاى مهم نظام و قانون اساسى است؛ بنابراین مجمع تشخیص نباید کارى کند که این نهاد مقدس زیر سؤال برود. عباس سلیمى نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران هم در خصوص تکذیب اعترافات دیروز محمدعلى ابطحى و محمد عطریانفر توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در دادگاه رسیدگى به پرونده متهمان اغتشاشات اخیر مطالبى علیه آقاى هاشمى رفسنجانى مطرح شد که رفتار آقاى هاشمى رفسنجانى در صدور تکذیبیه از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام جاى تامل دارد. وى در ادامه افزود: اظهارات آقایان ابطحى و عطریانفر به شخصیت حقیقى آقاى هاشمى بوده نه به شخصیت حقوقى شان! بنابراین صدور این تکذیبیه از جانب مجمع تشخیص، استفاده از امکانات دولتى توسط آقاى هاشمى رفسنجانى محسوب مى شود. این روزنامه نگار در ادامه افزود: روابط عمومى مجمع تشخیص مصلحت نظام تنها در صورتى مى توانست واکنش نشان دهد که به شخصیت حقوقى آقاى هاشمى به عنوان رئیس مجمع تشخیص اتهاماتى وارد شود. وى تصریح کرد: به عقیده من شایسته بود که در خصوص این اتهامات یکى از نزدیکان آقاى هاشمى از جانب ایشان واکنش نشان مى داد.
سلیمى نمین در پاسخ به این سؤال که آیا این حرکت روابط عمومى مجمع تشخیص مى تواند لطمه اى به جایگاه مجمع در بین مردم بزند یا خیر، گفت: همه مردم و جامعه مى فهمند که این آقاى هاشمى است که بیانیه داده است نه مجمع تشخیص مصلحت نظام. در حقیقت آقاى هاشمى با جایگاه رسمى و حقوقى خود بیانیه داده است و این قطعاً موضع مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست. وى در پایان گفت: در خصوص جلسه دادرسى این نکته را باید بگویم که بهتر این بود که اجازه حضور وکلاى متهمان را هم در دادگاه مى دادند تا دیگر هیچ بهانه اى در دست این افراد نباشد