لسآنجلس تایمز با اشاره به وقایع پس از انتخابات
وقایع پس از انتخابات، موضع ایران در سیاست خارجی را برعکس پیشبینی غرب محکمتر کرد
یک روزنامه امریکایی به اشتباه غرب در برآورد از وقایع پس از انتخابات ایران اشاره و تأکید کرد: به نظر میرسد تأثیر این وقایع در سیاست خارجی ایران برعکس آن چیزی باشد که تحلیلگران غربی پیشبینی میکردند.
لسآنجلس تایمز، برخلاف آن چیزی که غربیها فکر میکنند، اغتشاشها در ایران تلاشی برای تغییر نظام نبود بلکه این اعتراضها موضوعی داخلی و بیشتر یک جنگ قدرت برای کسب سهم بود اما این رخدادها بهطورکلی با اشتباه محاسباتی رسانهها و سیاستمداران غربی همراه شد.
آن چیزی که در ایران شاهد آن هستیم، انقلاب رنگین به سبک غربی نیست، حتی نامزد ریاست جمهوری موسوی به دنبال آن نبود، همه این افراد با ایجاد یک انقلاب در ایران مخالفند.
این یک رقابت داخلی است که یک طرف منازعه در واقع هاشمی رفسنجانی است که مخالف شعارهای عامهپسندی است که احمدینژاد میدهد و به موقعیت وی آسیب میرساند. همچنین این طیف، خواستار آن هستند که از قدرت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کاسته شود، زیرا آنها این نهاد را در تعارض با منافع خود میبینند.
این گروهها به شدت از شعارهای احمدینژاد که در مورد ثروت و منافع شخصی آنها مباحثی را مطرح کرده است، احساس تهدید می کند. این احمدینژاد بود که ثروت و منافع آن ها را تهدید میکرد. موسوی در واقع به منافع این افراد بسیار نزدیک بود.
موسوی و همسرش رهنورد هر دو در انقلاب ایران رشد کرده و دخیل بودند و در همین انقلاب شکل گرفتهاند و هر دوی آنها مرید آیتالله خمینی باقی ماندهاند. در واقع منازعه آن ها با احمدینژاد و نحوه مدیریت دولت بود.
اقدام موسوی از سوی غربیها نادرست تعبیر شد و آن را به گونه دیگری درک کردند، آنها سخنان وی را نشانهای از به چالش کشیدن رهبری در ایران پنداشتند. به عبارت دیگر، غرب، این حرکت را مانند انقلاب نارنجی در اکراین میدید که تمام سیستم را تغییر داد.
هنوز سرنوشت موسوی و طرفداران با نفوذش معلوم نیست اما این ادعا توسط حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان مطرح شده است که موسوی و خاتمی باید به علت انجام جرایم هولناک و خیانت دادگاهی شوند.
چیزی که اکنون با آن روبرو هستیم پیچیده شدن مسیر انقلاب در آینده است.
اکنون برخی روحانیون در دایره خاتمی و هاشمی به علت نوع رابطه با خارج چندان مورد توجه عموم نیستند. رفسنجانی از خطر انزوا و خروج از دایره قدرت مطلع است لذا تلاش میکند تا جایگاهش را محکم کند. او در تاریخ 4 جولای (13 تیر)، انتخابات در ایران را جنگ قدرت در سطوح بالای نظام عنوان کرد و حتی حزب وی یعنی کارگزاران با نپذیرفتن نتایج انتخابات مدعی شد که در آن، تقلب وسیعی صورت گرفته است.
به هر حال، به نظر میرسد تأثیر این وقایع در سیاست خارجی ایران برعکس آن چیزی باشد که تحلیلگران غربی پیش بینی میکردند.
در حوزه سیاست خارجی، از بسیاری جهات، وقایع در راستای خواست ایران است. موضوع عراق هنوز با اهمیت است، شرایط در افغانستان و پاکستان در وضعیت خطر قرار دارد، ترکیه مواضع خود را از اروپا در مورد انتخابات دور کرد و چین نیز بیش از پیش، روابطش را با تهران تحکیم بخشید. روابط سوریه، حماس و حزب الله نیز با ایران تغییری نداشته است. ولید معلم، وزیر امور خارجه سوریه در واکنش به اعتراض های خیابانی در ایران گفته بود انقلاب اسلامی در ایران واقعیتی است که در این کشور ریشه دارد و جامعه جهانی باید با آن کنار بیاید.
رابطه احمدینژاد با غرب نیز در سخنان وی در اواخر ماه گذشته نمایان است وی گفته بود که بدون شک دولت جدید در ایران محکمتر از قبل در برابر غرب عمل خواهد کرد و پاسخ ایران به غرب سخت و قاطعتر خواهد بود.
در این زمینه، رهبر ایران نیز تأکید کرد که ایران به راحتی توهینهایی را که در چند هفته گذشته نسبت به این کشور صورت گرفته است، فراموش نخواهد کرد. از نظر بسیاری از افراد در ایران، غرب با حمایت از طرفداران موسوی و استفاده ابزاری از آنها برای مشروعیتزدایی از نظام ایران، خطوط قرمز را نادیده گرفته و برای ایجاد انقلاب نرم در ایران تلاش کرده است.
منبع: اقتدار ملی
نظرات کاربران: