فرشاد ملک
آمریکا و انگلیس آشوبگران را هدایت مىکنند / شبیهسازى کودتاى 28 مرداد علیه دولت ملى
در روزهایى که اعتراضات خیابانى هواداران موسوى لحظه به لحظه، رنگى از اغتشاش مىگرفت حمله دوشنبه عصر آشوبگران به نهادهاى نظامى انتظامى، سرانجام نقاب از چهره این آشوبها برگرفت و انقلاب مخملین پرده نشینان، رخ نشان داد.
عناصر و دقایق تحرکات انتخاباتى جریان افراط پیشه دوم خرداد را که رصد کنیم، شواهد واضح بیشترى از تلاش این جریان براى کودتاى رنگى به دست مىآید.
شکلگیرى این جریان با شعار«آزادى، رایگان نیست» آغاز شد.
قدم بعدى هم درستادهایشان با طراحى مکانیزم «ارتباط با مخاطبین گسترده» عملیاتى گردید. مهمترین تاکیدات در این طراحى عبارت بود از:
- استفاده از شعارها، کاریکاتورها و نمادها
- پرچمها، پوسترها و ارتباطات بینابینى
- جزوهها و رسالههاى چاپى
- روزنامهها و فضاى مجازى
- تلویزیون اینترنتى
- دیوارنویسى
این جریان در اقدامات گروهى نمادین نیز روشهاى ذیل را در دستور کار خود قرارداد:
- استفاده از پرچمها و رنگهاى نمادین
- حمل اشیاى نمادین
- نمایش تصاویر افراد و شخصیتها
- ایجاد صوتهاى نمادین
- اعلام نیازها و درخواستهاى عمومى نمادین
- تظاهرات خودرویى
- تظاهرات اعتراضى
- اجتماعات اعتراضى و...
تا پیش از انتخابات روشهاى اشاره شده، توسط جریان مزبور دنبال شده و طى هفتههاى گذشته بارها در سطح شهرها و خیابانها خود را نمایان ساخت.
استفاده از رنگ سبز بنا برفراگیرى و ارزانى اشیاى نمادین آن، به راه انداختن تظاهرات خودرویى با نصب پوسترها و نمادها، راهاندازى سایتهاى مختلف، توزیع تىشرت، شال و مانتوهاى سبز نمونههاى عینى در این زمینه بودند که قابل کتمان نمىباشند.
اما پس از انتخابات ریاستجمهورى و شکست کاندیداى این جریان، آنچه که به عنوان فاز دوم فعالیتهاى این کودتاى رنگى در دستور کار قرار گرفت شرایط متفاوت ترى را به نمایش گذاشت.
اولین این اقدامات به صحنه آوردن حامیان در خیابانها و تاکید بر تقلب در انتخابات بود. این شیوه که بارها مورد تاکید قرار گرفت براى ایجاد اعتماد به نفس میان حامیان خود براى اقدامات عملیاتى تر براى آشوبسازى بود.
در این میان شیوه دیگرى که کودتایى بودن این اغتشاشات را محرزتر ساخت، حمایتهاى خارجى از اقدامات و آشوبسازىهاى آنان بود، به نحوى که علاوه بر دخالتهایى که مسؤولان برخى از کشورها همچون آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان از آنچه که نگرانى از تلاش دمکراتیک کاندیداى اصلاحطلبان خوانده شد، شبکههاى بیگانه نظیر بىبىسى فارسى و صداى آمریکا نیز رسماً به تحریک حامیان آنها براى حضور در خیابان ها و تجمعات پرداختند.
بىشک آشفته ساختن فضاى سیاسى جامعه از سوى کانون آشوب دربردارنده دستیابى به اهدافى همچون، کسب مساعدت بینالمللى، ایجاد فشار به حکومت از سوى بیگانگان تحت عناوینى همچون جریمههاى دیپلماتیک، سیاسى و اقتصادى و کاهش به رسمیت شناختن رئیسجمهور منتخب است.
گرچه در این میان تلاش براى از بین بردن مقبولیت و مشروعیت دولت حاکم نیز با تحرکات اخیر مورد تاکید این جریان بوده است. جریان یادشده همچنین طى روزهاى اخیر با شیب دادن اقدامات خود شیوههاى عدم همکارى سیاسى را نیز تجربه کردند.
مهمترین این اقدامات در این زمینه عبارت بودند از:
- خوددارى از بیعت سیاسى (تاکنون هیچ کدام از نامزدها به رئیسجمهور منتخب تبریک نگفته و اعلام همکارى با وى نکردهاند)
- خوددارى از تبعیت از دستورات مشروع حکومتى(تاکید بر ناامیدى از شوراى نگهبان به عنوان مرجع اصلى رسیدگى به اعتراضات انتخاباتى آنان)
- انتشار متون چاپى و انجام سخنرانىهاى مبتنى بر تشویق مقاومت (توزیع بیانیه کاندیداى این جریان در تجمعات و نیز تاکید وى مبنى برادامه مسیر پیش رو گرفته همراه با سخنرانى خود و همفکرانش در تجمعات دو سه روز گذشته درهمین چارچوب قابل ارزیابى است)
از دیگر سو جریان مزبور در دو سه روز گذشته با اوج دادن تحرکات، تهاجمهاى فیزیکى خود را شدت بخشید.
راهپیمایىهاى مستمر، ابراز اعتراض سواره (با استفاده از اتومبیل و موتوسیکلت و مانور در سطح شهر)، خرد کردن اعصاب مردم(ازطریق جنبش بوق)، پرتابهاى خشونتآمیز (پرتاب سنگ و آجر، تخریب اموال عمومى و آسیب به شهروندان)، ایجاد راهبندان در خیابانها، نمایشهاى چریکى (از طریق پوشاندن صورت) و... از جمله اقدامات در این زمینه بود.
اما آنچه که این جنبش رنگى را به سمت کودتا سوق داده است، تلاش براى تحریک جوانان و طرح شعارهایى مبنى بر عبور از راه حلهاى سیاسى بود که حتى یکى از معاونان رئیسجمهور سابق به صراحت از ناامیدى براى تغییر از این طریق سخن گفته بود.
این اما همه ماجرا نبود. درگیرىهاى مسلحانه و اقدام براى تصرف مراکز حساس همچون نظامى و انتظامى برگ آخرى از تلاشهاى این جریان است که یادآور کودتاى 28 مرداد مىباشد. تلاشى که آن ایام با هجمه علیه دولت قانونى و با مساعدت کشورهاى بیگانه، برگه سیاهى را در تاریخ این سرزمین ثبت کردند. تلاشهاى سربازان کودتاى مخملى در این روزها که با حمایت مستقیم آمریکا و انگلیس صورت مىگیرد، بىشک بازسازى کودتاى 28 مرداد است. نادیده گرفتن راى اکثریت و به خیابان آوردن اراذل و اوباش را خیلىها هنوز به یاد دارند، روزهایى که با هزینههاى سنگین، تلاش شد تا شاه گریخته، به تاج و تخت خویش بازگردد. این بار اما این تلاش شبیهسازى شده رنگى از واقعیت نخواهد گرفت.
ملت این بار قرار نیست به خانه هاى خود بازگردند، فاصله حضور آنها در حمایت از دولت نیز به یک صبح و بعد ازظهر ختم نخواهد شد. ملت براى صیانت از خواست و اراده خود ترسى از اراذل و اوباش نیز ندارد. روزهاى آتى خود گواه این تجربه خواهد بود. گرچه در این میان تاسفها و داغ پشیمانى بر پیشانى کسانى خواهد خورد که براى کسب قدرت، خود را از متن جامعه و ارزشهاى انقلاب و نظام جدا ساختند.
پایگاه خبـری انصارنیوز