نماینده دومای روسیه در بزرگداشت امام:
جمهوری اسلامی آخرین پیامآور بازگشت به هویتهای اصیل و انسانی است
به گزارش خبرنگار مهر در مسکو، روز سه شنبه چهاردهم خردادماه، به مناسبت بیست و چهارمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، نشست «میراث معنوی امام خمینی: استقلال و خودباوری» در محل دومای دولتی روسیه برگزار شد.
در آغاز این نشست که با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه و فراکسیون حزب لیبرال دموکرات روسیه در محل این فراکسیون در دومای دولتی انجام پذیرفت، ولادیمیر ژیرینوفسکی رهبر حزب لیبرال دموکرات روسیه، با گرامیداشت یاد امام خمینی، انقلاب اسلامی را نه تنها برای ملت ایران واجد اهمیت دانست، بلکه آن را انقلابی علیه سلطه جهانی غرب بر جهان امروز خواند.
وی با ذکر این مهم که فقدان مبانی معنوی یکی از دلایل اصلی فروپاشی شوروی بود، انقلاب اسلامی ایران را به سبب توجه دوباره به عناصر هویتی و معنوی واجد اهمیتی بسیار در جهان امروز دانست و میراث معنوی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی، را که همانا تکیه بر خود و استقلال و خودباوری در پناه شعار نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی بود، برای مردم و دولت روسیه نیز آموزنده و قابل الگوبرداری خواند.
حجتالاسلام والمسلمین جواد اژهای، نماینده ولی فقیه در امور دانشجویان اروپا و آمریکا، سخنران بعدی این نشست بود که با گرامیداشت پنجاهمین سالگرد قیام پانزده خرداد، نهضت امام خمینی در آن روز را زمینهساز پیروزی انقلاب اسلامی و به بار نشستن نهال جمهوری اسلامی ایران دانست.
وی افزود: امام خمینی از عمق جان اعتقاد داشت همه ملتهای جهان میتوانند با خودباوری، به استقلال و بینیازی از قدرتها و کشورهای دیگر نائل شوند.
اژهای با یادآوری پیام امام خمینی به گورباچف اظهار داشت: امام خمینی به مردم روسیه امید داشت، نامه او به گورباچف نشاندهنده امید او به این ملت و رهایی آنها از قید الحاد و بی دینی است.
سجادی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز با تشکر از ژیرینوفسکی که زمینه برگزاری این نشست را فراهم آورده است، بزرگداشت امام خمینی را احترام به ارزشهای انسانی، خوبیها و پاکیها دانست و برگزاری سالانه بزرگداشت این شخصیت بزرگ در دومای روسیه را هم در تعمیق شناخت مردم روسیه از ایران و جمهوری اسلامی ایران و هم در شناخت بهتر و افزایش علاقه مردم ایران به ملت و دولت روسیه موثر خواند.
ولادیمیر آفسیانیکوف، معاون اول فراکسیون حزب لیبرال دموکرات در دومای روسیه سخنران بعدی این نشست بود که با ذکر این مهم که امام خمینی از انقلاب اسلامی، حکومتی مستقل و پیشرفته به وجود آورد، روند شکلگیری و رشد و بالندگی جمهوری اسلامی را مایه رشک همه خواند و اظهار امیدواری کرد، با الگو قراردادن انقلاب اسلامی ایران، مردم روسیه نیز در پیشرفت و اعتلای کشور خود موفق باشند.
الکساندر پولیشوک، رئیس انجمن دوستی ایران و روسیه در ادامه این نشست با تشکر از همکاریهای سفارت جمهوری اسلامی ایران و رایزنی فرهنگی با مراکز علمی، دانشگاهی و فرهنگی روسیه، نقش امام خمینی در دهه آخر قرن بیستم و رهبری انقلاب اسلامی که یک رنسانس شیعی بود را در ایجاد مدلی جدید از حکومت که مبتنی بر ایده ولایت فقیه است ستود و با ذکر این نکته که امام خمینی به تنهایی کشتی انقلاب اسلامی را به سرمنزل مقصود رسانید، اهمیت مولفههای عقیدتی و ایدئولوژیک در جمهوری اسلامی ایران را بارز و برجسته خواند.
میخائیل دیکتوریوف، نماینده دومای روسیه به عنوان سخنران بعدی این نشست عصر حاضر را دوران مبارزه بیرحمانه جهان غرب با روح و جان انسانها دانست و با ذکر این مهم که تهدید فراروی تمدن ما، جامعه مصرف زده جهان امروز و نه اسلام آنگونه که غربیها میگویند، هست، یکی از آخرین حاملان معنویت در جهان کنونی را جمهوری اسلامی دانست که پیامآور بازگشت به هویتهای اصیل و انسانی بوده و هست.
ابوذر ابراهیمی ترکمان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه سخنران بعدی این نشست بود که که با ذکر این نکته که نامه امام به گورباچف نشان دهنده علاقه زیاد آن حضرت به سرنوشت مردم روسیه که علی رغم سالیان دراز حاکمیت الحاد، همچنان شعلههای ایمان مسیحی را در جان خود روشن نگه داشته بودند، بود، افزود: امام خمینی روحیه دینخواهی روسها را شناخته بود و از بین مردم جهان، روسها را برای نامه تاریخی خود انتخاب کرد و این امر بیوجه و مناسبت نبود.
ویتالی زالوچافسکی، نماینده جوان دومای روسیه در ادامه نشست، روسیه را از نظر فرهنگی نه غربی و نه شرقی دانست و از این منظر نیز، این ایده امام خمینی را یکی از مولفههای مشترک دو ملت ایران و روسیه خواند.
وی در ادامه سخنان خود به ذکر پارهای از ظرفیتهای همکاریهای گسترده بین ایران و روسیه پرداخت و فرصت یاد و نام امام خمینی را فرصتی فرخنده برای توجه دوباره به گسترش روابط و مناسبتهای دو کشور دانست.
جهانگیر دری، ایرانشناس و ولادیمر زاخاروف، رئیس انستیتو مطالعات دریای سیاه نیز در ادامه نشست در سخنانی یاد و نام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را گرامی داشتند.
نشست «میراث معنوی امام خمینی: استقلال و خودباوری» که با حضور شمار زیادی از علاقهمندان جمهوری اسلامی برگزار شد، با تاکید مجدد نخبگان و سیاستمداران برجسته روسیه بر تداوم همکاریهای ایران و روسیه و تعمیق مناسبات دو کشور و ارج نهادن به جایگاه شایسته بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران پایان یافت.
منبع:خبرگزاری مهر