هشدار آمریکا درباره تحولات جهان اسلام
نیویورک تایمز : با سقوط هر دیکتاتور یک نظام اسلامی متولد می شود
یک روزنامه آمریکایی تصریح کرد، یکی از دلایل افول نظام سرمایه داری و جایگاه آمریکا در جهان گسترش دموکراسی اسلامی است.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در مقاله ای به قلم «چارلز کوپچان» نسبت به افول هژمونی آمریکا در جهان و تضعیف نظام سرمایه داری به شدت هشدار داد.
در این مقاله آمده: مدل دموکراتیک، سکولار و اقتصاد آزاد که همواره از سوی غرب تبلیغ می شود، امروزه از سوی چند عامل تهدید می شود. رشد کشورهای رقیبی چون چین و روسیه، به چالش کشیده شدن کشورهای حوزه خلیج فارس، گسترش روزافزون دموکراسی اسلامی در منطقه خاورمیانه، بی توجهی کشورهایی نظیرهند و برزیل به مدل توسعه غرب و حرکت آنها به سمت مدل های بومی، از جمله عواملی است که باعث این مهم شده است.
به گزارش فارس، این روزنامه آمریکایی نوشت: همانطور که در دهه اخیر دیدیم، حفظ قدرت آمریکا تازه ساده ترین بخش کار است، بخش سخت ماجرا زمانی است که بخواهیم از افول جایگاه ایدئولوژیک آمریکا جلوگیری کنیم.
نیویورک تایمز افزود: آمریکا اگر این واقعیت ها را نادیده بگیرد و به انتظار خود از دیگر کشورها برای پیروی از ارزش های غربی ادامه دهد، نه تنها قدرت های جدید ظهور خواهند کرد و در رابطه با آن ها دچار اشتباه خواهد شد، بلکه مطمئنا همراهی بسیاری از کشورها را نیز از دست خواهد داد کشورهایی که از سختی های تن دادن به نوعی حکومت غربی خسته شده اند.
این نشریه آمریکایی با اشاره به مدل چین در زمینه اقتصاد نوشت: به عنوان نمونه، مسیر 30 ساله توسعه اقتصادی چین، هیچ شباهتی به مسیر توسعه غربی و آمریکایی نداشته است. چین به هیچ وجه مسیر انقلاب صنعتی اروپا را ادامه نداده و با این حال توانسته صدها میلیون نفر را از فقر خارج کند.
نیویورک تایمز در ادامه به خیزش های منطقه ای در یک سال گذشته اشاره کرد و نوشت: خاورمیانه هم به شدت خارج از انتظارات آمریکا و غرب عمل کرده است. در خاورمیانه برخلاف غرب، دین و مسجد به هیچ وجه از سیاست جدا نیست، به همین جهت هم هست که در این مدت همواره پس از سقوط دیکتاتورها، نظام های اسلامی سرکار آمده اند. سال گذشته نتایج گزارشی منتشر شد که در این گزارش از یک واقعیت مهم پرده برداشته شد. این واقعیت چیزی نبود جز این که دو سوم مصری ها بر این عقیده اند که قانون جدید این کشور باید بر مبنای متن قرآن نوشته شود، و به همین جهت هم هست که می بینیم اکثریت مجلس این کشور را اسلامگرایان تشکیل می دهند.و البته که مصر یک استثنا نیست، بلکه این نقطه مشترک بین تمام انقلاب های عربی است. به این معنا که دموکراسی خواهی در این مناطق به معنی خواستن دموکراسی غربی نیست. باید گفت دیگر دوره آنکه آمریکا به دنبال یافتن متحدین سکولار در این منطقه باشد، پایان یافته است.