رئیس سازمان بازرسی در صحن مجلس اعلام کرد
حمایت دفتر رئیس جمهور از اختلاسگران
وقتی افراد ناشایست و نالایق با پشتیبانی دفتر رئیس جمهور مسئولیت میگیرند، نتیجهاش همین میشود؛ ما میگوییم که وقتی افراد نالایق سر کار هستند و افراد مسئلهداری که از دفتر رئیسجمهور حمایت میشوند و شخص مشایی از آنها حمایت کرده و شخص احمدینژاد با این کارها موافقت میکند، اینها به طور طبیعی سیستم را مستعد فساد میکنند.
مجلس امروز شاهد یکی از جنجالی ترین جلسات خود بود . در این جلسه که به بررسی موضوع اختلاس سه هزار میلیاردی اختصاص داشت رئیس سازمان بازرسی کل کشور با افشای روابط پشت پرده اختلاس گران اعلام کرده است که بیش از 100 نامه در مورد قانونشکنی بانکها به رئیسجمهور دادهایم و مجموعه عملکرد اختلاسگران در سه بانک تات، گردشگری و آریا نشانگر حمایت دفتر رئیس جمهور از آنها است.
به گزارش فردا ، حجتالاسلام پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این جلسه بیش از 1 ساعت سخنرانی و موارد متعددی را مطرح کرده است .وی همچنین تأکید کرده است که موضوعات این قانون شکنیها و تخلفات مالی را افشا نکردیم چون نمیخواستیم به نظام لطمه وارد کنیم.به گزارش فارس رئیس سازمان بازرسی همچنین به موضوع معرفی اختلاسگران توسط مشایی اشاره کرده بود و اعلام کرد که پس از دریافت نامه معرفی، تأکید کردیم که سیر قانونی اصل 44 باید در مورد واگذاری شرکت فولاد رعایت شود.
پورمحمدی اینچنین ادامه داده است که مجموعه عملکرد اختلاسگران در سه بانک تات، گردشگری و آریا نشانگر این است که آنها مورد حمایت دفتر رئیس جمهور بودهاند.
همچنین به گزارش مهر رئیس سازمان بازرسی کشور در ارائه گزارش خود به نمایندگان مجلس از برخی توصیه نامه های دولتمردان برای تسهیل فعالیت عامل اختلاس 3000 میلیاردی خبر داد که این اقدام واکنش کوچک زاده نماینده حامی دولت را در جلسه غیر علنی مجلس بر انگیخت.
یکی از نمایندگان مجلس که خواست نامش فاش نشود در گفتگو با مهر درباره جلسه غیر علنی امروز مجلس که با حضور مسئولان دولتی و رئیس سازمان بازرسی کشور برای بررسی موضوع اختلاس 3000 میلیاردی تشکیل شد توضیح داد.
به گفته وی در این جلسه حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ارائه گزارش خود به نمایندگان مجلس به نام برخی افراد اشاره کرد و خبر از توصیه نامه هایی از سوی برخی مسئولان بلند پایه دولتی برای اختلاس کنندگان داد.
این نماینده مجلس گفت: در هنگامی که پور محمدی در حال نام بردن از برخی دولتمردان مرتبط با این موضوع بود، مهدی کوچک زاده نماینده تهران یادداشتی به رئیس سازمان بازرسی کشور داد و پورمحمدی نیز تذکر کوچک زاده را پشت تریبون اعلام کرد.
به گفته وی، پور محمدی گفت آقای کوچک زاده تذکر دادند که اینجا دادگاه نیست و نباید اسم افراد را اعلام کنید، کار شما سیاسی کاری است .
این نماینده در گفتگو با مهر تصریح کرد: جمعی از نمایندگان مجلس پس از این تذکر کوچک زاده اعتراض خود را نسبت به نماینده تهران اعلام کردند. پورمحمدی نیز با اعلام اینکه سه سال است در برابر این هجمه ها و تهمت ها سکوت کرده ام در پاسخ به این تذکر تاکید کرد ما همه تخلفات را طبق روال قانونی بررسی کردیم.
این نماینده مجلس همچنین خبر داد که احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش های مجلس نیز در این جلسه در اظهاراتی درباره اختلاس 3000 میلیاردی از افرادی نام برد و تاکید کرد نام بردن از افرادی که دچار تخلف شده اند در بررسی این موضوع بلامانع است.
از قهرمان خواندن اختلاسگر
در این خصوص حمیدرضا کاتوزیان گفت: در موضوع اختلاس اخیر نباید مردم را غریبه تلقی کرد و نقل مباحث مطرح شده در جلسه غیرعلنی مجلس اعتماد از دست رفته مردم . به نظام را بازمیگرداند.
حمیدرضا کاتوزیان نماینده مردم تهران و رئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفتوگو با خبرآنلاین درباره مباحث ردوبدل شده در جلسه غیرعلنی امروز مجلس، گفت: در ابتدا رئیس بانک مرکزی در صحبتهای خود اعلام کرد که این موضوع مسئلهای مهمی نیست و در همه جای دنیا اتفاق میافتد که نمایندگان اظهارات بهمنی را غیرقابل توجیه دانستهاند.
وی ادامه داد: وزیر اقتصاد هم فرد اختصاصکننده را (قهرمانی صنعتی کشور) خواند که ده هزار اشتغال در سالهای گذشته ایجاد کرده است. و اکنون خطایی صورت گرفته ولی این فرد قهرمان است وی با اشاره به اظهارات غیرواقعبینانه مسئولان دولتی در خصوص اختلاس اخیر در کشور، اظهار داشت: در این میان تنها جهرمی مدیرعامل بانک صادرات واقعبینانه صحبت کرد و اظهارات منطقی داشت.
کاتوزیان با اشاره سخنان مهم رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد آقای پورمحمدی در این جلسه صحبتهای خیلی خوبی داشتند و زوایای ماجرا را به خوبی باز کردند که یکی از این زوایا توصیه نامههایی بود که از طرف دولت و نهاد ریاست جمهوری به این اختلاسگر داده شده بود. در ادامه هم رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ضمن ارایه توضیحاتی از ارتباطات معاون وزیر اقتصاد با اطرافیان رئیسجمهور سخن گفت و اعلام کرد آقای پورمحمدی (معاون بانک مرکزی)که از وابستگان به مشایی هست در اختلاس اخیر اهمال کردهاند.
نماینده مردم تهران در پاسخ به این پرسش خبرآنلاین که فکر میکنید اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی یک موضوع برنامهریزی شده بود یا اینکه فردی با استفاده از روزنههای قانونی سواستفاده کرده است، تصریح کرد: معتقدم این موضوع عمد و برنامهریزی شده بوده است چراکه یک عده از مدیران بازنشسته نظام بانکی با فرد اختلاسگر همکاری کرده و راهوچاه چگونگی دریافت الفیهای سوری را به وی یاد دادهاند.
وی گفت: مجموعاً توان وسیعی بین شبکه دولتی و بخش خصوصی و عواملی که نقش مشاور را ایفا کردهاند در اختلاس اخیر رخ داده است.
کاتوزیان در پاسخ به اینکه فکر میکنید این اختلاس در حدی هست که مسئولان نظام بانکی از سمتهای خود استعفا دهند، گفت: قطعاً اینگونه است و ماجرا در حدی هست که وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی از سمتهای خود استعفا دهند و جدا از آن، موضوع توصیهنامهها از طرف دفتر رئیسجمهور پیگیری قضایی شوند. وی گفت: استعفا مسئولان نظام بانکی به منزله مقصر بودن آنان نیست بلکه نشان میدهد آنها کفایت لازم را نشان ندادهاند و با این استعفا به افکار عمومی و درک مردم احترام گذاشتهاند.
عضو فراکسیون اصولگرایان در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه در حال حاضر برای شفافیت افکار عمومی مجلس چه باید بکند و اینکه آیا ضروری است مباحث جلسه غیرعلنی مجلس در اختیار افکار عمومی قرار بگیرد تصریح کرد: من فکر میکنم همه این موارد را میشود گفت: اما مقداری دوستان در این مسئله مصلحتها را در نظر میگیرند ولی اختضا یک نظام شفاف و دموکراتیک این است که نباید مردم را غریبه تلقی کرد و نقل مباحث مطرح شده در مجلس میتواند اعتماد افکار عمومی را بازگرداند.
وقتی احمدینژاد اجازه نمیدهد قوه قضائیه وظیفه خود را انجام دهد بیسر و پا ها طمع می کنند
احمد توکلی گفت: وقتی اخبار سوءاستفادههای متعددی که منتشر میشود، مورد رسیدگی واقع نشده و افراد و مقامات بلندپایه دولت که متهم هستند به اتهام آنها رسیدگی نمیشود، این مسئله سیگنال امنیت را به فاسدها میدهد و آنها دست به هر کاری میزنند.
احمد توکلی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به پرونده اختلاس 3 هزار میلیاردی گفت: این اختلاس یک رسوایی غیرقابل تحمل است و در اصطلاح اقتصاد سیاسی به آن روش رانزی میگویند.
وی افزود: سال 2008 اختلاسی رخ داد و فردی به نام چارلز رانزی اولین کسی بود که به بهانه جلب سرمایه از سرمایهگذاران پول از افراد اخذ کرده و با پولی که از گروههای بعد میگرفت، سود پول گروه قبل را میداد؛ یک کلاهبرداری بزرگ در این زمینه در سال 2008 در آمریکا کشف شد که بر اساس آن برنارد مداف متهم آن پرونده 65 میلیارد دلار از این طریق کلاهبرداری کرده بود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس تصریح کرد: اختلاسی که در ایران رخ داد، شبیه آن اختلاس بود چراکه مجرم با استفاده از تبانی با بانکها LC یا برات ریالی گرفته و برات اخذ شده را نقد کرده و با پولی که از نقد کردن براتهای بعدی میگرفت، پول بعدیها را میپرداخت.
توکلی ادامه داد: کار آن آمریکایی بزرگترین کلاهبرداری آمریکا بود و اگر آن اختلاس را به نسبت تولید ناخالص آمریکا مقایسه کنیم، آن کلاهبرداری 46 درصد از GDP آمریکاست، اگر رسوایی واقع شده در ایران را با GDP کشورمان مقایسه کنیم، 72 درصد میشود، یعنی 1.5 برابر بزرگتر از فاجعه فساد مالی واقع شده در آمریکاست.
وی خاطر نشان کرد: وقتی میخواهیم در مورد سرمایهگذاری صحبت کنیم، مهمترین موضوعی که مغز و قلب هر اقدام اقتصادی را تشکیل میدهد، اعتماد است و اگر اعتماد وجود داشته باشد، ریسک سرمایهگذاری پایین میآید و افراد بیشتری وارد جرگه سرمایهگذاری میشوند اما اگر بیاعتماد رخ دهد ریسکپذیری هزینهدارتر شده و افراد بیشتری از میدان خارج میشوند و این به معنای ادامه بیکاری جوانان و مشکلات است.
ادامه مطلب در وبسایت http://nasr.vcp.ir/?viewpost=re377d7n302f{کلیک کنید}