حقوق زنان در قانون اساسی
قانون اساسی نشان دهنده اصول و ارزشهای هر کشوری است و به عنوان یک سند سیاسی و میثاق اجتماعی از جایگاه شامخی برخوردار است. جایگاه و حقوق زنان در قانون بویژه در قانون اساسی، از جمله مباحث مهمی است که همواره توجه محافل علمی و متولیان جامعه را به خود معطوف داشته است و به تناسب نظرات مختلفی بیان شده است و فعالان امر در این زمینه در تلاشند تا جایگاه حقیقی زن را در تدوین قانون بیان دارند. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز بر اساس اصول و مبانی دینی تدوین شده است که جایگاه و حقوق زنان را براساس معیار های دینی و اصولی در نظر گرفته است.
در اسلام، زنان چون مردان در مسائل اجتماعی، پایگاه و جایگاهی مناسب دارند و از حرکتهای اجتماعی و فعالیتهای گروهی ممنوع نگردیدند؛ بلکه طبق تعالیم مسلم قرآنی و حدیثی، مسئولیتهای اجتماعی بسیاری بطور یکسان متوجه مرد و زن است.
ادامه در سایت http://yasin.vcp.ir/ کلیک کنید
مناظره جنجالی رادیو گفتگو پیرامون توقف فعالیت مجاهدین و مشارکت
شکوری راد: از کمیسیون ماده 10 احزاب شکایت می کنیم
عباس زاده مشکینی:حتی سخنرانیتان هم غیرقانونی است
رسایی:جالب است با این همه تخلف باز هم مدعی هستید!
تصمیم کمیسیون ماده 10 احزاب که متشکل از نمایندگان سه قوه و نمایندگان احزاب قانونی کشور است مبنی بر متوقف کردن فعالیت احزاب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب و بحث های پیرامون آن سبب شد تا رادیو گفتگو نیز با تشکیل مناظره ای با حضور عباس زاده مشکینی مدیرکل سیاسی وزارت کشور و دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب، شکوری راد عضو شورای مرکزی مشارکت و حمید رسایی نماینده مجلس به این موضوع بپردازد.
ادامه در سایت http://yasin.vcp.ir/ کلیک کنید
رهبر انقلاب در دیدار جمعی از پرسنل و فرماندهان نیروی انتظامی سراسر کشور:
در مقابل عمل مفسدانه فردی، اجتماعی، سیاسی و بیعفتی بطور قاطع برخورد شود
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی بعد از ظهر امروز در دیدار وزیر کشور و جانشین فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی، فرمانده نیروی انتظامی و جمعی از فرماندهان و کارکنان این نیرو، وظیفهی نیروی انتظامی را در میان نیروهای مسلح، وظیفهای استثنایی، بسیار حساس و سنگین و در عین حال بسیار ظریف دانستند و تأکید کردند: نیروی انتظامی باید در کنار حفظ اقتدار خود، محبت و صمیمیت با مردم را نیز داشته باشد و این دو ویژگی مهم نباید از هم جدا شوند.
فرمانده کل قوا با تأکید بر اینکه حفظ همزمان این دو ویژگی نیازمند فکر و برنامهریزی است، افزودند: نیروی انتظامی باید با برنامهریزی دقیق، این ویژگیها را تبدیل به نشانههای کَمّی و قابل اندازهگیری کند، تا بتوان براساس آنها عملکرد بخشهای مختلف را بررسی کرد.
حضرت آیتالله خامنهای یکی دیگر از ضروریات نتیجه بخش بودن فعالیتهای نیروی انتظامی را هماهنگی با دستگاههای مسئول برشمردند و خاطرنشان کردند: از جمله هماهنگی های لازم، هماهنگی میان نیروی انتظامی و وزارت کشور و زیر مجموعه های مرتبط آن بویژه شورای امنیت کشور است.
ایشان با اشاره به قضایای تلخ سال 88 افزودند: در این قضایا که دستهای فتنه گر موجب تلخ شدن کام مردم شدند و در نهایت هم با لطف خداوند، ملت بر آنها فائق آمد، در هر عرصه ای که دستگاههای مسئول با هماهنگی و هوشیارانه عمل کردند، نتایج خوبی هم بدست آمد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه وظیفه اصلی نیروی انتظامی مقابله با فساد اعم ازبی نظمی، اغتشاش گری، قاچاق، دزدی، ناامنی و مواد مخدر است، خاطرنشان کردند: لازمه اصلی مقابله با فساد، نبود فساد حتی در کمترین میزان، در دستگاه مقابله کننده با فساد است.
ایشان آگاهی کامل از مسائل را یکی از نیازهای حیاتی، نیروی انتظامی دانستند و افزودند: اگر این اِشراف و آگاهی وجود داشته باشد، در برخورد با مجرمان به مردم آسیبی نخواهد رسید.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر حساسیت و ظرافت کار نیروی انتظامی در مقابله با مجرمان خاطرنشان کردند: نیروی انتظامی برخلاف سایر نیروهای مسلح، با یک دشمن آشکار مواجه نیست بلکه مجرمان در میان مردم قرار دارند و نیروهای انتظامی باید همچون یک جراح حاذق و ماهر، غده سرطانی را بدون آنکه به اعضاء و جوارح بدن آسیبی وارد شود، خارج نمایند.
حضرت آیتالله خامنهای نیروی انتظامی را به رفتار مناسب، صحیح و صمیمی در برخورد با مردم توصیه مؤکد کردند و افزودند: حفظ اقتدار نیروی انتظامی در مقابل دیدگان مردم یکی از واجبات است که در کنار آن، احترام به مردم نیز از واجبات است و این دو باید همزاد یکدیگر باشند.
ایشان همچنین نیروی انتظامی را به برخورد کاملاً جدی با مفاسد اجتماعی توصیه و تأکید کردند: باید در مقابل کج روی و عمل مفسدانه فردی، اجتماعی، و سیاسی بطور قاطع برخورد شود.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: در برخورد با برخی افراد که تعمداً یا از روی بی توجهی چهره جامعه را از لحاظ دینی، نجابت و عفاف خارج می کنند نیز باید برخوردی قوی و صحیح انجام شود.
در این دیدار سردار سرتیپ احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی گزارشی از عملکرد این نیرو در طول برنامه چهارم بویژه در بخشهای کنترل مرزها، راهنمایی و رانندگی و کاهش تلفات تصادفات، مبارزه با مواد مخدر، مقابله با جرائم خشن، بکارگیری فن آوری اطلاعات، اصلاح و استاندارد سازی رفتار مأموران، و مرکز مطالعات و تحقیقات ارائه کرد.
در ابتدای این دیدار نماز ظهر و عصر به امامت حضرت آیت الله خامنه ای اقامه شد
شلیک موفق موشک بهینهشده با برد بیش از 300کیلومتر
شلیک موفق موشک بهینه شده با برد بیش از 300 کیلومتر از جمله آخرین اقدامات نیروی دریایی سپاه در رزمایش پیامبر اعظم (ص) بود.
به گزارش فارس، پس از شلیک موفق موشکهای نور (از لانچری در ساحل) و نصر (از یک شناور نیروی دریایی) یک موشک ساحل به دریا دور برد با برد بیش از 300 کیلومتر با موفقیت شلیک و همچون انواع دیگر موشکها، به یک هدف واحد اصابت کرد. البته در این مرحله، برد نهایی این موشک بهینهشده مورد استفاده قرار نگرفت و فقط بررسی قدرت تخریب و امکان شلیک همزمان موشکها آزمایش شد.
این مرحله از رزمایش با شلیک همزمان 5 موشک به پایان رسید.
پس از 4 سال و با ابلاغ اساسنامه جدید از سوی رئیس جمهور صورت گرفت؛
پایان مدیریت مادام العمر بر دانشگاه آزاد
سرانجام اساسنامه جدید دانشگاه آزاد اسلامی که از اولین سال های به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد در دستور کار جدی دولت وی قرار گرفته بود و رفته رفته به یکی از اصلی ترین مطالبات دانشجویان و تشکل های فعال دانشگاهی تبدیل شد، پس از تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی، امروز با دستور رئیس جمهور ابلاغ شد تا پرونده اصلاح یکی از بزرگترین نهادهای آموزش عالی کشور که با مشکلات جدی مدیریتی در طول سالیان بلند مدیریت ثابت و غیر متغیرش مواجه بوده، بسته شود.
این اساسنامه که از سال 85 در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته بود، امروز درحالی از سوی رئیس جمهور ابلاغ می شود که در آن با توجه به حواشی موجود پیرامون ریاست کنونی حاکم بر دانشگاه، از این پس دوره مدیریتی این دانشگاه 4 ساله و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی محقق خواهد شد.
بر اساس این اساسنامه دانشگاه آزاد جزو موسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی و مشمول قوانین حاکم بر این دانشگاه ها فعالیت خواهد نمود.
در بخش دیگری از این اساسنامه، اموال دانشگاه آزاد اموال عمومی معرفی شده که هیچ یک از مسئولین آن حق تملک شخصی این اموال را نخواهد داشت و سود حاصل از این اموال در جهت توسعه و گسترش دانشگاه استفاده خواهد شد.
ادامه http://0yasin.blogfa.com/
«دارایی رهبر، رئیس جمهور، معاونان رئیس جمهور، وزیران و همسر و فرزندان آنان قبل و بعد از خدمت، توسط قوه قضاییه رسیدگی می شود که بر خلاف حق افزایش نیافته باشد.»
اصل 142 قانون اساسی به صراحت بر لزوم دقت بر اموال مسئولین ارشد نظام جمهوری اسلامی «قبل و بعد از دوره خدمتگزاری» تاکید کرده است.
در همین راستا، عصر شنبه 4 اردیبهشت ماه 89، روابط عمومی قوه قضاییه در گزارشی نتیجه تحقیق و تفحص خود از میزان اموال و دارایی های تعدادی دیگر از دولتمردان دولت نهم را منتشر ساخت. در بخشی از این گزارش آمده است:
« وضع دارایی تعدادی از مشمولان این ماده با توجه به مفاد اظهارنامه ابرازی رسیدگی شد که نتیجه این رسیدگی، افزایشی را در دارایی نامبردگان نشان نمی دهد.»
رئیس قوه قضاییه بعد از ملاحظه نتایج گزارش دفتر اجرای اصل 142 قانون اساسی با پیشنهاد خاتمه رسیدگی پرونده مشمولان این ماده موافقت کرد.
گفتنی است تلاش برای احیای اصل 142 و پیشگام شدن مسئولین جهت اعلام دارایی های خویش به قوه قضاییه جهت تحقیق و تفحص، بعد از اتمام دوره خدمت خود به طور خاص بعد از استقرار دولت نهم مورد توجه قرار گرفت.
این در حالی است که همواره موضوع افزایش دارائی های مسئولین ارشد دولتی به دلیل
رجانیوز
عراق، کرهشمالی و امارات حریفان ایران شدند
تیم ملی فوتبال ایران در جام ملتهای آسیا با عراق، کرهشمالی و امارات همگروه شد.
شبگذشته مراسم قرعهکشی این رقابتها در شهر دوحه قطر برگزار شد و تیم کشورمان در گروه چهارم قرار گرفت. عراق، مدافع عنوان قهرمانی این بازیها نخستین حریف تیم ملی خواهد بود. گروه بندی این مسابقات به شرح زیر است:
گروه A: قطر، کویت، چین و ازبکستان
گروهB: عربستان، سوریه، اردن و ژاپن
گروه C: کره جنوبی، هند، استرالیا و بحرین
گروه D: عراق، ایران، کرهشمالی و امارات
رزمایش پیامبر اعظم5/
شناور هوشمند سپاه آزمایش شد
عملیات انهدام رزم ناو دشمن فرضی
شناور فوق سریع و هوشمند ایران با نام "یا مهدی (عج)" که قادر است دور از رادارهای دشمن، به شناورهای متجاوز حمله ور شود و با قدرت تخریبی خود، هر نوع ناو و هدف سطحی را منهدم و غرق کند، امروز در خلیج فارس آزمایش شد
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نخستین بار شناور هوشمند و منحصر به فرد خود را با نام یا مهدی (عج)، که در صنایع دریایی سپاه به تولید انبوه رسیده است ، در نخستین روز رزمایش بزرگ پیامبر اعظم 5 ، با موفقیت کامل عملیاتی کرد.
همچنین امروز 313 فروند از انواع شناورهای تندرو موشکانداز، اژدرافکن، راکت انداز، شناورهای عملیات ویژه و شناورهای حامل تکاوران و غواصان نیروی دریایی سپاه پاسداران در پهنه آبهای خلیج فارس بخشی از قدرت دریایی ایران را به نمایش گذاشتند.
استفاده از نیروی انسانی کمتر و تجهیزات پیشرفته تر از دیگر ویژگی های قایق های تندروی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
بکارگیری آسان، امکان تولید انبوه به صورت نامحدود و وسیع و آموزش گسترده بسیجیان برای استفاده از این شناورها، به قایقهای تندروی سپاه این امکان را داده است که به راحتی بتوانند به صورت انبوه به سمت هر مهاجمی حمله ور شوند.
طبق اعلام مسئولان این قایق های تندرو از فرماندهی متمرکزی برخوردار نیستند و هر یگان در تصمیم گیری در شرایط خاص و شرایط منطقه ای، خوداتکاء است.
امروز شنبه در نخستین مرحله از رزمایش نخست 50 فروند از شناورهای تندرو هدف خود را در آبهای سرزمینی ایران که نخستین بار یک ناو جنگی حقیقی است، شناسایی کردند، سپس یگان های تکاور دریایی سپاه، پس از هشدارهای پی در پی و سرپیچی ناو جنگی دشمن فرضی، به این ناو حمله ور شدند و آن را محاصره و تسخیر کردند. دستگیری یگان رزم ناو دشمن فرضی، مهمات گذاری و ازکار انداختن با شناورهای هوشمند و موشک انداز سپاه، ادامه عملیات ناوگان دریایی سپاه دراین رزمایش بود . زرم ناو دشمن فرضی تا دقایقی دیگر در مرحله آخر با شناورهای اژدر افکن بطور کامل منهدم و غرق می شود.
رزمایش پیامبر اعظم 5 به مدت 3 روز در 4 مرحله اجرا می شود .
بنا بر این گزارش جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز گذشته اعلام کرد : پیام رزمایش پیامبر اعظم 5 ، برای کشورهای دوست و همسایه پیام صلح، امنیت و آرامش متقابل است و برای دشمنان نشان دادن اقتدار، اراده و عزم ملی جمهوری اسلامی ایران در دفاع از استقلال، تمامیت ارضی و حریم آبهای خلیج فارس ، دریای عمان و تنگه هرمز است.
گزارش خبرنگار اعزامی مهر به منطقه رزمایش پیامبر اعظم 5 ،
نفاقهای سهگانه و خطر امروز
نفاق را موضوعی معطوف به حکومت میدانند. یا در زمان وجود حکومت رخ میدهد و یا در زمانی که احتمال شکلگیری یک حکومت جدی است. اگر مداقهای در قرآن کریم انجام دهیم، در میابیم که در قرآن 35 بار کلماتی از ریشه نفاق ذکر شده است و 34 مورد آن در سوره های مدنی است. چون مسلمانان در مدینه صاحب قدرت و حکومت بودند و زمینه نفاق هم در چنین شرایطی بالفعل است. آنها که نفاق را در مکه نیز دنبال میکنند هم اذعان دارند که منافقین مکه کسانی بودند که با توجه به گفتههای احبار یهود، از شکلگیری حکومت نبوی در آینده نزدیک مطلع بودهاند.
دقت به این موضوع به خوبی نمایان میسازد که در مقوله رونمایی از چهره نفاق، باید متوجه بود تا ما را با منافقین سوخته سرگرم نسازند تا عناصر نفوذی با چهرههایی به ظاهر موجه مسیر خویش را پیش برند.
در انقلاب اسلامی نیز زمانی که احتمال پیروزی رخ نمود، نفاق نخست شکل گرفت. عناصری که از دین اسلام بازگشته بودند و تعلق خاطر قطعی به مارکسیسم داشتند، نقاب اسلام انقلابی به رخ زدند و حتی خود را انقلابیتر از امام امت جلوه دادند. آنها که ناگزیر از تظاهر به اسلام بودند، بدون اعتقاد به اسلام مناسک اسلامی به جا میآوردند تا بتوانند جایگاه خود را حفظ نمایند. اگرچه در مقطعی با اعلام علنی تغییر ایدئولوژی توسط بخشی از سازمان منافقین پرده از چهره آنها افتاد، اما گروهی دیگر صادر کنندگان اعلامیه را اپورتونیستهای چپ نما خواندند و همچنان به اسلام تظاهر نمودند و حتی در ادبیات سازمانی خود نیز از مفاهیم اسلامی بهره گرفتند، چرا که به دلیل رخ نمودن اسلام انقلابی ناب امام ناگزیر از نقاب "اسلام انقلابی" بودند و تمایل خود به مارکسیسم را نیز به عنوان علم مبارزه توجیه مینمودند. با حوادث سال 1360 پرده از چهره این نفاق افتاد و رسوایی آنها چنان گشت که گریزی از فرار از کشور نیافتند.
نفاق دوم اما زمانی شکل گرفت که به دلیل پایان جنگ و اراده پیشرفت در کشور جامعه نگاهی مثبت به مدرنیته یافته بود، سربازان اردوگاه لیبرالیسم که به خوبی میدانستند نمیتوانند با نمادهای غیر اسلامی بروز و ظهور یابند، با نقاب اسلام مدرن به میدان آمدند. جالب اینجا است که عناصر نفاق دوم که به مرور به ترویج علنی سکولاریته و دین حداقلی پرداختند، برای موجه جلوه دادن خود به نزد مراجع میرفتند و گزارش امور اجرایی خود را ارائه میدادند. حال آنکه بر اساس تفکر آنها اساسا مراجع حق دخالت در عرصه امور حکومتی را ندارند و دین و دولت دو عرصه بیگانه با یکدیگرند. این جریان نیز در حوادث پس از انتخابات سال 1388 آخرین میخ را بر تابوت خود زد و چهره ضد دین خود را در عرصههای متعددی آشکار کرد. هرچند این افشای چهره یکباره نبود و پیشتر نیز در پی افشای چهره حقیقی برخی ژنرالهای این اردوگاه، از کشور گریختند و حتی در خارج از کشور نیز به دلیل برخی سخنان هتاکانهشان مورد نقد ایرانیان خارج از کشور قرار گرفتند. سالهای آخر دولت اصلاحات آغاز این مهاجرتها بود.
اما قطعا نفاق تا زمان حضور حکومت اسلامی باقی خواهد بود. آنچنان که تا آخرین روز حکومت نبوی و حکومت علوی منافقین حاضر بودند. چرا که قدرت طلبان دنیایی که میدانند با اعتقادات خویش نمیتوانند جایی در حکومت الهی داشته باشند، از آنجا که قدرت برایشان الهه مقدسی است، ناگزیر از اختیار نقاب برای رسیدن به محبوب هستند. اگر نیک بنگریم یکی از پدیدههای خطرناک در دوره احیای شعارهای انقلابی و بازگشت دیدگاه دین حداکثری به عرصه قدرت، "ریا و تزویر" جایگاه بالایی یافته است.
خاستگاه نفاق سوم که این روزها سعی بر فریفتن ما دارد، اردوگاه ماکیاولیسم است. بر اساس نظریات ایدئولوگ ایتالیایی این مکتب، نیکولو ماکیاولی (1469ـ1527) که در کتاب « شهریار» یا پرنس وی آمده است، اصالت بر قدرت است و هدف وسیله را توجیه میکند. او در کتاب خویش به تصریح میگوید «میباید دانست که چه گونه ظاهرآرایی میباید کرد و با زیرکی دست به کار نیرنگ و ریا شد.» و نیز می گوید «حکمران باید به دیندارى و تقوا فضائل اخلاقى و انساندوستى و اخلاص درعمل تظاهر کند ولى نباید به آن پاىبند باشد!» از این رو میبینیم برخی که بر کرسیهای کوچک و بزرگ قدرت نشستهاند، زمانی زبان تملق برای سازندگی باز میکردند و زمانی سخن از ضرورت جدایی دین از سیاست میگفتند و اینک گاه در دفاع از "ولایت فقیه" سخن میگویند. زیرا به خوبی دریافتهاند که اسلام ولایی به دلیل درک دقیق مردم از جایگاه ولایت بخصوص پس از فتنههای اخیر، جایگاهی ویژه در میان توده مردم یافته است و دفاع از آن میتواند ضامن رای افکار عمومی به آنها باشد. این گروه را باید در تمایز گفتار و کردارشان شناخت. تظاهر بسیار به اسلام و عمل حداقلی به دستورات دین. مصاحبه نمودن در چارچوب فرمایشات ولایت و رفتار کاملا مغایر دستور ایشان در عمل ... یکی از راهکارهای شناسایی نفاق که در کلام امیر مومنان حضرت علی علیه السلام آموزش داده شده است، چنین است که «کثرة الوفاق نفاق و کثرة الخلاف شقاق .» فراوان موافقت کردن نفاق است و بسیار مخالفت کردن دشمنى است.
آنچنان که از متون دینی هویدا است، منافق به سرعت رنگ عوض می کند، گاهی از در شرع وارد می شوند گاهی از در کفر، زمانی که گفتمان دینی حاکم می شود اینها رنگ مذهبی به خود می گیرند زمانی که گفتمان سکولار حاکم می شود، اینها سکولار دوآتشه می شوند.
با این وصف باید بسیار به هوش بود که منافقین هر زمان که عمر اسلام در مدینه بیشتر می شد و بر تعداد مسلمین افزوده میشد وفتح وفتوحات بیشتر می شد تشکیلات آنها هم منسجم تر میگشت و حتی به رم دادن شتر حضرت رسول انجامید.
البته در این میان توجه به یک نکته حائز اهمیت است. نفاق به دلیل پیچیدگیهایش عموما ریشه کن نمیگردد. همچنان که منافقین اول و دوم همچنان در جامعه در حال تلاش برای یارگیری هستند. مرگ نفاق به مراتب سخت تر از شرک و کفر، چون مرزهایش با حقیقت مشخص نیست.
از سوی دیگر خیال خام عدهای از دو نفاق نخست که گمان بردند در فتنههای اخیر توان ضربه زدن به نظام متکی بر ولایت فقیه را دارند، سبب شد که بار دیگر منافقانه با چهره اسلام به میدان بیایند. تا آنجا که مسعود رجوی که هویتش برای جامعه آشکار است، برای بیان مخالفتش با ولایت فقیه فرازهایی از زیارت عاشورا را نیز در کنار توهینهایش به رهروان عاشورا قرار داد. اما هشدار اصلی این نگاشته، از آن رو است که برخی خواسته یا ناخواسته در تلاش هستند تا توان دیدهبانهای انقلاب اسلامی را به سوی منافقینی متوجه سازند که نافرجام بودن تلاشهایشان عیان گردیده است و در نتیجه آن، منافقین سوم با آسودگی بر نفوذ به عرصههای حکومت توفیق یابند. محمدمهدی اسلامی
همت مضاعف، کار مضاعف
راهبرد جنگ نرم
غلامحسین اسلامیفرد*
سرویس دفاع مقدس و انقلاب اسلامی : یکی از اهداف مشخص دشمن در تنگاتنگ نبرد نرم، به اسارت گرفتن دامنهی افکار عمومی با ابزارهای خودساخته و متزلزل ساختن انگیزهها در جامعه است. چنانچه قدرت نرم در سطوح میانی بر عنصر مردمی و قدرت ملی کشور تأکید دارد، سلب اراده و انگیزه از مردم و بیتفاوت نمودن آنان و سپس تبدیل آنها به جمعیتهای معارض، مخالف و مسئلهدار نیز از جمله اهداف جنگ نرم است. در سطوح تاکتیکی نیز غایت هدف دشمن سلب اراده و روحیهی مقاومت در جبههی حریف خواهد بود.
با این مقدمه و با بررسی شرایط کنونی نظام جمهوری اسلامی که در این برهه از تاریخ، از یکسو با نبرد هوشمند دشمنان در حوزهی تحریمها و سمپاشیهای سیاسی آنان در منطقه و جهان روبرو است و از سوی دیگر با جنگ نرم تبلیغاتی و رسانهای دشمنان دست و پنجه نرم میکند، عنوان راهبردی «همت مضاعف و کار مضاعف» از راهبردهای دقیق و جهتدار در مقابل روند خزنده و آرام جنگ روانی دشمن است. رهبر معظم انقلاب اسلامی در این نامگذاری با درایتی دقیق و با بینشی موشکافانه نسبت به آنچه که در اعماق ذهن دشمنان میگذرد، سال جدید را با نام همت مضاعف و کار مضاعف نامگذاری کردند تا اذهان جامعه از بازیهای تعریف شده و نمایشی بیگانگان و از آنچه دشمن برای سست نمودن ارادهی مردم اراده کرده است، به سمت جوش و خروش و کار و همت بلند گسیل شود.
جامعهی ایرانی نیز با وجود بهرهمندی از ظرفیتهای بالای انسانی و همچنین ظرفیتهای عظیم ملی، بدون همت مضاعف و کار مضاعف هیچ توفیقی در عرصههای رشد و پیشرفت نخواهد داشت.
نکتهی مهم دیگر آن است که «همت مضاعف و کار مضاعف» همانند «اصلاح الگوی مصرف» و «نوآوری و شکوفایی» همگی بخشهای مختلف یک مجموعهی بههمپیوسته هستند و عناوینی زماندار و مربوط به دورهای مشخص نیستند. از این رو باید در خصوص آنها عزمی جدی و اقدامی بنیادین صورت داد و تا تحقق کامل همهی اهداف چشمانداز بیستسالهی نظام جمهوری اسلامی، همهی سالهایی را که در پیش داریم، سال همت مضاعف و کار مضاعف محسوب نمود. بر همین اساس باید مسئلهی همت و اراده را که در جامعه به صورت ارادههای فردی و جمعی بروز مییابد، به صورت ریشهای و جامعهشناسانه مورد مداقه و بازبینی قرار داد و در خصوص آن به کارهای بنیادین در عرصهی فرهنگ عمومی پرداخت.
همت مضاعف همیشه نیازمند بسترهای فرهنگی و آموزشی با محوریت خدامحوری، انگیزههای بلند، امیدواری و اعتماد به نفس و نگاه صحیح و بینش اصولی است. کار مضاعف نیز همواره در جامعهای بروز و ظهور مییابد که همت فردی و عمومی در رشد و ارتقای جامعه شکل گرفته باشد و جامعه از آفتهای بزرگی همچون راحتطلبی، ولنگاری و علاقمندی به استراحت و خواب و مرخصی به دور باشد. یکی از مهمترین ثمرات نامگذاری سال جدید نوعی مدیریت ارزشها در جامعه است که رهبر معظم انقلاب اسلامی به آن اقدام نمودهاند. بدین گونه که زیاد کار کردن باید در جامعه جزو مزیتها تلقی گردد و نه معذوریتها. باید همیشه کار مضاعف و همت مضاعف در صدر ارزشهای اجتماعی باشد و نه عکس آن.
به همین جهت باید ابعاد مختلف این نامگذاری در بخشها و سطوح گوناگون را شناخت و بر آن تمرکز نمود تا یکی از اهداف اصلی دشمنان در نبرد نرم با جمهوری اسلامی ناکام بماند که همانا سست نمودن ارادهی جامعه و گسیل آن به سوی خوابآلودگی است